петък, 27 ноември 2009 г.

От Париж с любов (From Paris With Love)

CINEMA NEWSWALKER

Планета 51 (Planet 51 )

CINEMA NEWSWALKER



Агент Солт (Salt )

CINEMA NEWSWALKER

Човекът-вълк (The Wolfman)

CINEMA NEWSWALKER

Аватар (Avatar - Thanator Chase (Clip))

CINEMA NEWSWALKER

Воини на светлината (Daybreakers)

CINEMA NEWSWALKER

Джесика Алба в нова комиксова адаптация


CINEMA NEWSWALKER
След участието й в "Град на греха" ("Sin City") и двете части на "Фантастичната четворка" ("The Fantastic Four") Джесика Алба ще вземе участие в нова комиксова адаптация "The Insiders". Филмът ще разказва историята на главната геройня колумбийката Найа Круз (Najah Cruz). Тя е шпионка притежаваща смъртоносни умения и поразяваща красота, която по секретна молба на Белия дом е внедрена в световно разпространена организация съставена от бизнесмени и политици. Новината бе съобщена от сайта www.totalfilm.com.

Сам Уортингтън ще участва в още две продължения на "Аватар" ("Avatar")


CINEMA NEWSWALKER
Сам Уортингтън се е съгласие да участва в още две продължения на предстоящия научно- фантастичен епос "Аватар". Той обаче е изразил своето съмнение относно това дали ще бъде достатъчно млад, за да може да играе в последния филм от така очертаващата се трилогия. Сайтът www.hollywood.com публикува части от негово интервю, в което казва: "Работиш по 18 часа на ден. Така бе в продължение на 14 месеца. Джим (Джеймс Камерън) все още работи по него. Все още щяхме да го снима до деня на пускането му, а вероятно и след като излезеше, доколкото познавам Джим. Това обвързване прави от него човекът, който е. Въпрос е на живот и смърт. Това е война. По този начин той подхожда към филмите...
Подписали сме за трилогия. Ако трябва да бъда честен мисля, че ще бъда на 94 години, когато я завършим."
Така дългоочакваната премиерата на "Аватар" ще се състой на 18 декември 2009 година.

The Expendables

CINEMA NEWSWALKER

четвъртък, 26 ноември 2009 г.

"Екипът А" ("The A- Team") на голям екран


CINEMA NEWSWALKER
Филмовото студио Парамаунт (Paramount) се е заело с задачата да пресъздаде на голям екран известния сериал от 80- те години на 20 век "Екипът А" ("The A- Team").
Историята на сериала се върти около трима американски военослужещи, на които им е заповядано в края на Виетнамската война да оберат банка в Ханой. Задачата е изпълнена успешно. Нещата обаче се объркват, след като единствения човек, който знае за операцията и който е наредил тя да бъде изпълнена, бива убит. Тримата са осъдени и пратени в затвор, откъдето успяват да се измъкнат. Вече на свобода те създават "Екипът А" и стават наемници. Членовете на екипа са полковник Джон Смит (John "Hannibal" Smith) (лидер на групата), Темпълтън Пек (Templeton "Face Man" Peck), Боско Баракъс (B.A.(Bad Attitude) Baracas) и в последствие присъединилия се бивш пилот от Виетнам Мърдок ("Howling Mad" Murdock).
Сериалът стартира през 1983 година и продължава до 1987 година, когато е завършен неговия пети сезон. Основните роли са изиграни от Джордж Пепард (George Peppard) в образа на полковник Джон Смит, Дирк Бенедикт (Dirk Benedict) в образа на Темпълтън Пек, Мистър Т. (Mr. T) като Боско Баракъс и Дуайът Шултц (Dwight Schultz) в образа на Мърдок.
Сценарият на филма, който Парамаунт (Paramount) заснемат в момента, се върти около група ветерани от Иракската война, които се опитват да изчистят имената си пред армията на САЩ. Те са заподозряни в пресъпление, което не са извършили. Главните роли са дадени на Лиъм Нийсън (Междузвездни войни- Епизод І - Невидима заплаха, Небесно царство), който ще се превъплъти в ролята на полковник Джон Смит, Брадли Купър (Последният ергенски запой, Навитакът) ще изиграе Темпълтън Пек, Куинтън Джаксън ще бъде Боско Баракъс, а Шарлто Коплей (Зона 9) ще играе Мърдок. Във филма участие ще вземе и Джесика Бийл в ролята на лейтенант Соса.
Последните новини около продукцията потвърдиха участието на двама от основните актьорите в сериала Дуайът Шултц и Дирк Бенедикт. Единствената въпросителна засега е дали в лентата ще вземе участие и Мистър Т. (познат на българските зрители от ролята му в Роки 3). Що се отнася до Джордж Пепард, то феновете няма да могат да го видят в филма, тъй като той умира през 1994 година.
Премиерата на продукцията е насрочена за 11 юни 2010 година.

сряда, 25 ноември 2009 г.

Пътят (The Road)

CINEMA NEWSWALKER

Соломон Кейн (Solomon Kane)

CINEMA NEWSWALKER

Актьорският състав на "Тор" с нови попълнения


CINEMA NEWSWALKER
Идрис Елба (Idris Elba)(RocknRolla, Obsessed) е новото попълнение към екипа на филма "Тор". Той ще изиграе ролята на Хиимдал (Heimdall) пазителя на Асгард и моста Бифрост (Bifrost), който свързва Асгард и Земята.
Преди няколко седмици стана ясно и кои актьори ще изиграят тримата войни ( Warriors Three) и приятели на Тор. Това са Стюарт Таунсенд ("Лигата на необикновените"), Рей Стивънсън ("Наказателят: Военна зона") и Таданобу Асано ("Монгол"). Таунсенд ще се превъплъти в образа на Фандрал (Fandral), Рей Стивънсън в този на Волстаг (Volstagg), а Асано ще бъде Хогън (Hogun).
Последните новини около филма са свързани с евентуалното участие на Кет Денингс и бяха направени от Натали Портман пред MTV.

Kick Ass

CINEMA NEWSWALKER

Питър Джаксън е готов със сценария за "Хобитът"


CINEMA NEWSWALKER
Пред сайта www.inthenews.co.uk Питър Джаксън съобщи, че сценарият за първия от двата филма "Хобитът" е завършен. Тази новина Джаксън поднесе пред медиите на конференция по повод премиерата на новия му филм "The Lovely Bones". Той също така допълни, че заедно с Гилермо Дел Торо и останалите от екипа вече са написали половината и от сценария за втората част на лентата. Екранизацията на "Хобитът" по думите на Питър Джаксън няма да е в 3D формат, тъй като неговия режисьор Гилермо Дел Торо е поискал да го заснеме във формат 35 mm и да запази визията от трилогията "Властелинът на пръстените".

вторник, 24 ноември 2009 г.

"Гарванът" възкръства в нов филм


CINEMA NEWSWALKER
Продуцентът Райън Кавана (Ryan Kavanaugh) сподели пред интернет сайта Io9, че сценария за новия филм "Гарванът" ("The Crow") вече е завършен. Той увери, че проектът ще бъде реализиран и очаква в следващите месеци да му се даде зелена светлина. Кавана допълни също така, че новия филм няма да е ремейк на първият от поредицата за възкръсналия герой. Според него разликата между двата филма ще е подобна на тази между първия "Батман" и "Батман в началото".
Както е известно след първия филм, на снимките на който загива и актьора Брандан Лий (син на кунг- фу легендата Брус Лий), бяха направени още три филма, които нямаха успеха на предшественика си.
Режисьор на новата лента ще бъде Стивън Норингтън (Stephen Norrington). Все още не се знае кой актьор ще изиграе ролята на основния герой.

Нинджа убиец (Ninja Assassin)

CINEMA NEWSWALKER

Принцът на Персия: пясъците на времето (Prince of Persia: The Sands of Time)

CINEMA NEWSWALKER

Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief)

CINEMA NEWSWALKER

Аватар (Avatar)

CINEMA NEWSWALKER

понеделник, 23 ноември 2009 г.

Четвърта част на "Подземен свят" ("Underworld")


CINEMA NEWSWALKER
Сценаристът на "Щитът" ("The Shield") Джон Хлевин (John Hlavin) е бил нает от студиото Screen Gems да напише историята за четвъртата част от поредицата "Подземен свят" ("Underworld"). На този етап от работата по филма все още не е ясно дали Кейт Бекинсейл ще се завърне в новото продължение, след като участва в първите две части от сагата "Подземен свят" и "Подземен свят- Еволюция" ("Underworld", "Underworld: Evolution"). Продуцент на филма ще бъде Лен Уайзмън, който режисира първите два филма.
Според Хлевин задаващото се ново продължение няма да е предистория и ще задоволи както старите фенове, така и ще развълнува новите.
Първият филм "Подземен свят" спечели $ 96 милиона, а неговото продължение $ 111 милиона. Третата част, която всъщност беше предистория на първите два филма донесе на създателите си приходи от $ 91 милиона.
Новият проект се очаква да бъде реализиран през януари 2011 година.

Рейчъл Макадамс отрече участието си в "Spider-man 4"


CINEMA NEWSWALKER
Миналата седмица редица интернет сайтове публикуваха информацията, че актрисата Рейчъл Макадамс ще вземе участие в новия филм по комиксите на Марвъл за Човекът паяк (Spider- man) и ще се превъплъти в образа на Черната котка (Black cat). Според последните новини това очевидно са били поредните слухове около лента, тъй като самата актриса категорично отрече каквото и да е било участие.

Без Йън Маккелън в "X-Men Origins: Magneto"


CINEMA NEWSWALKER
Йън Маккелън сам заяви пред Empire Online, че няма да вземе участие в X-Men Origins: Magneto. Причината за това е неговата възраст (70), за да може отново да изиграе ролята на героя на Маръл, както и фактът че все още никой не го е потърсил. Според него най- вероятно новата историята за Магнито ще е съсредоточена около неговата младост.
Имайки предвид обаче, че проектът е все още в своето начало и по отношение на него съществуват различни идеи, все още е твърде рано да се каже кои актьори ще вземат участие в лентата.

"Рамбо V" (Rambo V: A Savage Hunt) с промяна в сценария


CINEMA NEWSWALKER
Според сайтът movieweb.com Силвестър Столоун е направил промени в историята за предсоящото продължение на "Рамбо". В свое изявление публикувано в stallonezone.com актьорът казва:" Съобщавам ви, че Рамбо ще бъде с нова история, различна от тази за преследването на човек- звяр, която ще бъде използвана за друг персонаж. Рамбо ще прекоси границата и ще се озове в враждебен град, където млади жени изчезват безследно. Ще се лее кръв."
В първоначалната история, която Сталоун бе обявил поставяше Рамбо в изцяло нов жанр, различен от този на досегашните четри части. В много от форумите по темата феновете на филмите за бившия ветеран от Виетнам изразиха своето бурно недоволство и разочарование. Не се знае дали поради тази причина или някаква друга Силвестър Сталоун е променил историята на новият филм, но със сигурност почитателите на култовият персонаж могат да си отдъхнат с облекчение.

Харви Кайтел в третата част на "Запознай се с нашите"


CINEMA NEWSWALKER
Харви Кайтел се присъедини към актьорския състав в третата част на комедията "Запознай се с нашите", която засега носи името "Little Fockers". Към екипа на продукцията освен "обичайните заподозряни" Бен Стилър, Тери Поло, Робърт Де Ниро, Блайт Даннър и Оуен Нилсън ще видим и Джесика Алба и Лаура Дерн. Филмът се очаква да излезе по кината на 30 юли 2010 година. Режисьор на лентата е Пол Вайтц (Американски пай).

Антъни Хопкинс в "Тор"


CINEMA NEWSWALKER
Антъни Хопкинс е подписал своя договор и ще вземе участие в предстоящия филм "Тор" по едноименния комикс на Марвъл. Той ще изиграе ролята на Один, върховният бог в скандинавската митология, който е баща на Тор и Локи. В лентата участие ще вземат Крис Хемсуърт като Тор, Том Хиделстон, Натали Портман. Сайтът "www.aintitcool.com" публикува информация и за евентуалното участие на Робърт де Ниро и Джъд Лоу в продукцията без да уточнява подробности около техните роли. Снимките по филма се очаква да започнат през януари следващата година, а премиерата му е предвидена за 20 май 2011 година.

"Mad Max" отново в действие


CINEMA NEWSWALKER
Задава се четвърта част на култовия филм "Mad Max", с който изгря звездата на Мел Гибсън през 80- те години. Режисьор и продуцент на лентата ще е Джордж Милър, който е режисирал и предишните три части. Бритинският актьор Том Харди и Шарлийз Терон преговарят за изпълнението на главните роли във филма, който засега е познат под заглавието "Mad Max - Fury Road". Снимките на филма ще започнат през август 2010 г. в Австралия, а негов дистрибутор ще бъде Warner Bross.

Римейк на класиката "Сламени кучета" (Straw dogs)

CINEMA NEWSWALKER
Класическата лента на режисьора Сам Пекинпа "Сламени кучета" ще се сдобие със своя римейк. Новата версия на историята за младо семейство, което се пренася в провинцията и влиза в конфликт с местни жители ще бъде режисирана от Род Лурие. Ролята на съпругът Дейвид Съмнър изиграна в оригинала от Дъстин Хофман е поверена на Джеймс Марсдън познат на публиката от участието си в трилогията "Х- мен", където се превъплъти в образа на Циклопа. Кейт Босуърт пък ще изпълни ролята на неговата съпруга. Освен тях двамата в лентата ще вземат участие също така и Александър Скарсгард, Доминик Пърсел, Джеймс Уудс. Появата на филма е предвидена за февруари 2011 година.

неделя, 22 ноември 2009 г.

Сблъсъкът на Титаните (Clash of the Titans)

CINEMA NEWSWALKER