събота, 30 януари 2010 г.

Писател в сянка (The Ghost Writer )

CINEMA NEWSWALKER

петък, 29 януари 2010 г.

"Сексът и градът 3" ?


CINEMA NEWSWALKER
Все още не е излязло продължението на филма "Сексът и градът" и ето че The Sun излезе с информацията, че в момента се снима и трета част от поредицата. Причината за заснемането на нов филм толкова скоро след втория е в резултат на решение, което е взето от Уорнър Брос. То е свързано с притеснението на филмовото студио, че актрисите ще бъдат вече стари, когато третата част бъде готова. За да разрешат този проблем от Уорнър са решили третия филм да бъде заснет веднага след втория. Според източници на The Sun по този начин актрисите ще изглеждат по- млади, когато лентата бъде пусната по кината след няколко години.
Новината звучи логично на фона на изказванията на Сара Джесика Паркър през 2006 година. Тогава по повод на слуховете за заснемането на филм по сериала "Сексът и градът" тя бе споделила, че ще бъде твърде стара, за да се превъплъти в ролята на Кари Брадшоу още един път. Въпреки това както тя, така и останалите актриси взеха участие в излезлия през 2008 година филм "Сексът и градът". Успехът на лентата предначерта пътя и на втората част, която трябва да се появи по кината в Съединените щати на 28 май тази година, а в България на 4 юни.
Източник:The Sun

Уолстрийт 2 (Wall Street 2)

CINEMA NEWSWALKER

вторник, 26 януари 2010 г.

Сам Уортингтън в филм за Дракула


CINEMA NEWSWALKER
Сайтът LatinoReview предаде новината, че Сам Уортингтън ще изпълни главната роля в предстоящия филм на Юнивърсъл "Dracula Year Zero". Режисьор на лентата ще бъде Алекс Прояс ("Аз, роботът"), а нейни сценаристи Мат Сазама и Бърк Шарплес.
Историята в филма ще разказва за произхода на Влад Цепеш и неговите решения, които го превръщат в толкова трагичен персонаж. Именно румънския владетел вдъхновява Брам Стокър да напише своя прочут роман "Дракула", който и до днес провокира въображението на редица писатели, кинодейци и т.н.

понеделник, 25 януари 2010 г.

Нов филм за "Планетата на маймуните"


По всичко изглежда, че ще станем свидетели на още един филм базиращ се на култовия роман на Пиер Бул от 1963 година "Планетата на маймуните". Доскоро бе известно, че от Туенти Сенчъри Фокс са спрели всякаква работа по реализирането на още един филм от фантастичната поредица. Сега обаче нещата изглеждат съвсем различно и везните се накланят тъкмо в противоположната посока. По източници на Ню Йорк мегъзин ситуацията около проекта се е променила и сега студиото твърдо е решило да направи нов филм. Със задачата се е заел Питър Чернин, който ще продуцира новата лента носеща временно работещото заглавие "Цезар" ("Caesar").
Първоначално Скот Франк ("Специален доклад") бе нает да напише сценария и режисира филма, но в последствие той изостави проекта. Сега според информацията на Ню Йорк мегъзин от Туенти Сенчъри Фокс са наели сценариста Джейми Мос ("Улични крале"), за да преработи версията на Скот Франк. Освен това от студиото Фокс са привлекли и Рик Джафа и Аманда Силвър ("Реликвата", "Око за око") да коригират диалога.
Сценарият на Скот Франк разказва за това как генетичните експерименти върху маймуните довеждат до тяхното еволюционно превъзходство и превес над хората.
Основната причина за оттеглянето, както на Франк от продукцията, така и на тогавашния продуцент Скот Рудин е било именно несъгласието межу тях и Туенти Сенчъри Фокс, което се е породило от желанието на Студиото историята на филма да се насочи в различна посока.
След като Питър Чернин е поел нещата в свой ръце, според Ню Йорк мегъзин работата по филма ще започне с бързи темпове и в най- скоро време би трябвало да бъде ангажиран и режисьор.
От изданието припомнят, че Чернин е бил въодушевен от подновяването на поредицата далеч преди Тим Бъртън да направи своята версия по книгата на Бул през 2001 година. Още през 1992 година, когато Чернин оглавява Fox Filmed Entertainment, той иска да реализира филм, с който да съживи поредицата. За целта наема Оливър Стоун да продуцира лентата, която е трябвало да се казва "Завръщането на маймуните". Сценарият, който тогава е бил написан за филма от Тери Хайс ("Лудият Макс 2"), според думите на Питър Чернин е: " един от най- добрите, който някога съм чел". Историята в него е разказвала за генетик, който пътувайки през времето се връща в периода на Палеолита, където се опитва да помогне на хората на спечелят войната срещу високо напредналите маймуни, както и да спаси младо момиче, чийто гени могат да спасят човечеството от гибел. Обмисляло се е за главната роля на учения да бъде привлечен Арнолд Шварценегер. В крайна сметка обаче проекта се проваля и не вижда бял свят.
По романа на Пиер Бул са направени няколко филма, като първият е от 1968 година. Следват няколко продължения през 1970, 1971, 1972, 1973 година. Фантастичната история е пресъздадена и в няколко телевизионни сериала. Последният филм е версията на Тим Бъртън от 2001 година с участието на Марк Уолбърг в главната роля.

City Island

CINEMA NEWSWALKER

Когато си в Рим (When in Rome)

CINEMA NEWSWALKER

The Crazies

CINEMA NEWSWALKER

Cyrus

CINEMA NEWSWALKER

MacGruber

CINEMA NEWSWALKER

Котки и кучета 2 (Cats and Dogs: The Revenge of Kitty Galore)

CINEMA NEWSWALKER

Джоузеф Гордън- Левит коментира новия "Спайдър- мен"


CINEMA NEWSWALKER
Откакто Марк Уеб бе ангажиран за режисьор на "Спайдър- мен" името на Джоузеф Гордън- Левит започна да се спряга като възможен вариант за ролята на Човека- паяк. Една от основните причини за това е тяхната съвместна работа по номинирания за Златен глобус "500 дни назад и напред" ("(500) Days of Summer").
В интервю пред МТВ попитан дали има нещо вярно в слуховете около това, че той ще е следващия Питър Паркър, Левит запази мълчание и само отбеляза, че е имал интересни разговори относно предстоящата работа на Уеб по проекта и че ще се получи наистина добър филм.
За ролята на Спайдър- мен се спрягат имената също така и на Робърт Патинсън ("Здрач"), Тeйлър Лотнър ("Здрач") и Джим Стърджис.
Миналата седмица някои сайтове публикуваха информация, че от Сони Пикчърс възнамеряват да ограничат бюджета на новата продукция за Човека- паяк и тя да бъде в рамките на 80 милиона долара. С оглед на това, както и на факта, че в новия филм ще се наблегне повече и ще се акцентира върху драмата около проблемите на Питър Паркър, а не толкова на екшън изпълненията, то от студиото са решили за ролята на прочутия комиксов герой да привлекат изцяло непознат за публиката актьор.
Доколко това е вярно имайки предвид, че на този етап тези сведения не са потвърдени официално, ще се разбере в последствие. Очевидно е обаче, че от Сони са възприели съвсем нова концепция за развитие на новата поредица.
Прочети повече по темата ТУК и ТУК

Гледай интервюто на Джоузеф Гордън- Левит.

Наоми Уотс се присъедини към екипа на "Dream House"


CINEMA NEWSWALKER
Наоми Уотс е новото попълнение в актьорския състав на филма "Dream House". В него тя ще си партнира с Даниъл Крейг. Лентата ще бъде режисирана от Джим Шеридън и ще е психологически трилър разказващ историята на семейство, което се премества в малко градче в Кънектикът. Вече пристигнали те с безпокойство научават, че предишните обитатели на тяхната къща са били убити. Заподозрян за това престъплението, а по- късно и осъден е бащата на семейството.
Уотс ще играе ролята на съседката на новодошлите собственици. Продукцията трябва да започне снимки през февруари в Торонто.

сряда, 20 януари 2010 г.

Марк Уеб ще режисира новия филм за "Спайдър- мен"


CINEMA NEWSWALKER
Не мина много време откакто от студиото Сони обявиха, че слагат край на проекта за "Спайдър- мен 4" на Сам Рейми и ще започнат изцяло нова поредица за приключенията на Човека- паяк и ето че вече е известно името на новия режисьор, който се казва Марк Уеб и е познат от работата си върху номинирания за Златен глобус "500 дни назад и напред" ("(500) Days of Summer"). Новината официално бе съобщена съвместно от Колумбия Пикчърс и Марвъл.
Името на Марк Уеб бе първото име, което се появи в медийното пространство непосредствено, след като се разбра, че няма да се снима "Спайдър- мен 4" и Сам Рейми и Тоби Магуайър вече не са част от проекта. Наред с името на Уеб като евентуални режисьори се спрягаха имената и на Джеймс Камерън ("Аватар", "Титаник"), Дейвид Финчър ("Боен клуб", "Странният случай с Бенджамин Бътън"), Матю Вон (Kick-Ass), Нимрод Антал ("Хищници") и Уес Андерсън ("Фантастичният мистър Фокс").
Ейми Паскал, съпредседател на Сони Пикчърс и Мат Толмак, президент на Колумбия Пикчърс коментираха избора на Марк Уеб по следния начин:" Ключът в търсенето на нов режисьор бе да открием кинодейци, които ясно биха се фокусирали около живота на Питър Паркър. Искахме някой, който би могъл да грабне страхопочитанието от това да бъдеш Питър, така че публиката да преживее неговото чуство на откритие, докато се отдава на емоцията, безпокойството и безрасъдството на тази възраст и свързвайки всичко това с адреналина от приключението на Спайдър- мен. Вярваме, че Марк Уеб е идеалния избор, който да ни преведе през това приключение."
Самият Уеб сподели: "Това е сбъдната мечта и не бих могъл по- ясно да осъзнавам предизвикателството, отговорността и възможността. Виртуозната интерпретация на Спайдър- мен от Сам Рейми е прецедент, който трябва да се следва и надгражда. Поради тази причина първите три филма бяха обичани. Но аз мисля, че митологията около Спайдър- мен излиза от обсега не само на поколенията, но и на режисьорите също така. Аз подписвам не за да поема контрола от Сам. Това ще е невъзможно. Да не споменаваме че ще е и арогантно. Тук съм защото има възможност за идеи, сюжети и истории, които ще придадат ново измерение, визия и творческо звучене на Спайдър- мен."
Стан Лий, единия от създателите на Човека- паяк каза следното: "Развълнуван съм, че Сони избраха режисьор с истинско увлечение и разбиране на персонажа. Това е смело, предприемчиво направление на франчайза и нямам търпение да видя каква ще е следващата стъпка на Марк."
Марк Уеб доби популярност с филмовия си дебют "500 дни назад и напред". Той има и няколко МТВ награди включително и за най- добър режисьор през 2009 г. за клипа на Грийн Дей "21 Guns".
Изборът на Уеб от страна на Сони, Колумбия и Марвъл изглежда доста странен и несигурен с оглед на бъдещия резултат, както и на факта че за неговото място се спрягаха имена на режисьори с далеч по- богата не само в количествено, но и качествено отношение кариера.
В своя статия по въпроса Vulture изтъква, че една от причините везните да се наклонят в полза на Марк Уеб е факта, че той излиза далеч по- евтино за Сони Пикчърс в сравнение с предишния екип на "Спайдър- мен".
Така или иначе решението, което вече е взето по отношение на режисьорския пост в доста голяма степен е колкото и смело, толкова и непредсказуемо с оглед на окончателния резултат.
Следващата важна стъпка в работата по филма е намирането на актьор за главната роля. До момента най- спряганото име за ролята е това на Робърт Патинсън от "Здрач".
Очаква се лентата да излезе на голям екран през 2012 година.
Прочети още по темата ТУК и ТУК.

понеделник, 18 януари 2010 г.

Мат Деймън и Брад Пит в "Весели крачета 2"


CINEMA NEWSWALKER
Сайтът Мovieline предаде новината, че Мат Деймън и Брад Пит отново ще бъдат рамо до рамо, като този път това ще се случи в продължението на "Весели крачета" ("Happy Feet"). Двамата актьори за последно играха заедно в "Бандата на Оушън 3". Въпреки че от студиото Уорнър са отказали коментар, то според източници на Мovieline привличането на Мат Деймън и Брад Пит в екипа на филма вече е договорено и в действителност те са започнали да озвучават свойте персонажи още през миналата седмица.
"Весели крачета 2" ще бъде във формат 3-D и трябва да се появи по кината на 28 ноември 2011 година.
Прочети още за филма ТУК.
Източник:Мovieline

Марк Стронг ще бъде Синестро в "Зеленият фенер" ?


CINEMA NEWSWALKER
В интервю пред МТВ режисьора Мартин Кембъл отрече слуховете, които бяха пуснати в публичното пространство, че актьор Джаки Ърл Хейли ще изиграе ролята на Синестро в предстоящия филм за "Зеления Фенер". Според Кембъл това е пълна измислица и в момента се водят преговори с Марк Стронг ("Рокенрола", "Шерлок Холмс") за когото в действителност е предвидена ролята на Синестро: " Той не само е забележителен актьор, но и прилича на Синестро."
Режисьорът потвърди и участието на Питър Сарсгард, чиято роля е тази на злодея Хектор Хамънд (Hector Hammond) и даде повече яснота около това кои от персонажите в комикса ще видим във филма, а именно Килог (Kilowog), Томар Ри (Tomar-Re), Абин Сур (Abin Sur) и Карол Ферис ((Carol Ferris)- прочети повече ТУК и ТУК.).
Гледай интервюто на Мартин Кембъл ТУК.

Станаха известни победителите от наградите "Златен глобус"


CINEMA NEWSWALKER
В неделя вечерта се проведе 67-та ежегодна церемония по награждаване с призовете "Златен глобус". В по- малка или по- голяма степен те вече се смятат за предвестници на наградите "Оскар". Ето и победителите:

Най- добър филм- "Аватар" ("Avatar")

Най- добра актриса- Сандра Бълок в "The Blind Side"

Най- добър актьор- Джеф Бриджис в "Лудо сърце" ("Crazy Heart")

Най- добра комедия/ мюзикъл- "Последният ергенския запой" (" The Hangover")

Най- добра актриса в жанра комедия/ мюзикъл- Мерил Стрийп в "Джули и Джулия" ("Julie & Julia")

Най- добър актьор в жанра комедия/ мюзикъл- Робърт Дауни Джуниър в "Шерлок Холмс" ("Sherlock Holmes")

Най- добър анимационен филм- "В небето" ("Up")

Най- добър чуждестранен филм- "Бялата лента" ("The White Ribbon")

Най- добра поддържаща актриса- Мо'Ник (Mo'Nique) в "Precious"

Най- добър поддържащ актьор- Кристоф Валц в "Гадни копилета" ("Inglourious Basterds")

Най- добър режисьор- Джеймс Камерън за "Аватар" ("Avatar")

Най- добър сценарий- Джейсън Райтмън и Шелдън Търнър за "Високо в небето" ("Up in the Air")

Най- добра оригинална музика - Майкъл Джакино (Michael Giacchino) за "В небето" ("Up")

Най- добра песен- "The Weary Kind" от филма "Лудо сърце"- Музика и текст Райън Бингъм (Ryan Bingham) и Ти Боун Бърнет (T Bone Burnett)

Най- добър телевизионен сериал- "Mad Men"

Най- добра актриса в телевизионен сериал- Джулиана Маргулис в "Добрата съпруга" ("The Good Wife")

Най- добър актьор в телевизионен сериал- Майкъл Хол в "Декстър" ("Dexter")

Най- добър телевизионен сериал в жанра комедия/ мюзикъл- "Glee"

Най- добра актриса в телевизионен сериал в жанра комедия/ мюзикъл- Тони Колет в "Съединените щати на Тара" ("United States of Tara")

Най- добър актьор в телевизионен сериал в жанра комедия/ мюзикъл- Алек Болдуин в Рокфелер плаза 30 ("30 Rock")

Най- добър мини сериал- "Сивите градини" ("Grey Gardens")

Най- добра актриса в мини сериал- Дрю Баримор в "Сивите градини" ("Grey Gardens")

Най- добър актьор в мини сериал- Кевин Бейкън в "Да отведеш Чанс" ("Taking Chance")

Най- добра поддържаща актриса в мини сериал- Клое Сивини (Chloe Sevigny) в "Голяма любов" ("Big Love")

Най- добър поддържащ актьор в мини сериал- Джон Литгоу в "Декстър" ("Dexter")

петък, 15 януари 2010 г.

Edge of Darkness

CINEMA NEWSWALKER

"Четирима братя" с продължение


CINEMA NEWSWALKER
Парамаунт разработва продължение на трилъра от 2005 година "Четирима братя" ("Four Brothers"), което засега носи заглавието "Петима братя". Разговаряно е с Марк Уолбърг да се завърне в новия проект. Сценаристите на оригинала Дейвид Елиът и Пол Ловет работят върху историята за новия филм. Лентата ще бъде продуцирана от Лоренцо Ди Бонавентура, който стой и зад първата част.
В "Четирима братя" главните герои Воб (Марк Уолбърг), Ейнджъл (Тайрийз Гибсън), Джеремая (Андре Бенджамин) и Джак (Гарет Хедлънд) се завръщат в града, в който са израснали, за да погребат жената, която ги е осиновила и отгледала и да разберат защо е убита.
Все още не се знае дали и останалите актьори ще се завърнат в новата продукция. Единствено Гарет Хедлънд няма играе в продължението, тъй като в първата част неговия герой бе убит.

четвъртък, 14 януари 2010 г.

The Imaginarium of Doctor Parnassus

CINEMA NEWSWALKER

Green Zone

CINEMA NEWSWALKER


Invictus

CINEMA NEWSWALKER

Repo Men

CINEMA NEWSWALKER

The Company Men

CINEMA NEWSWALKER

Айвън Райтмън ще режисира "Ловци на духове 3"


CINEMA NEWSWALKER
В интервю пред МТВ (MTV) Айвън Райтмън потвърди, че ще се завърне на режисьорския стол в "Ловци на духове 3". Райтман бе режисьор и на първите два филма от поредицата излезли през 1984 и 1989 година.
Режисьорът сподели още и че сценаристите Лий Айзенбергер (Lee Eisenberg) и Джен Стъпницки (Gene Stupnitsky) са отхвърлили първоначалния проект на сценария и в момента работят върху втори проект: " Добра работа бе свършена и вкички ние имаме пръст в това... Има много интересни неща в новия проект."
Източник:Comingsoon

Даниъл Крейг в "Каубои и извънземни" ?


CINEMA NEWSWALKER
Дриймуъркс (Dreamworks) и Джон Фаврю (Jon Favreau) са в процес на преговори с Даниъл Крейг за поемането на главната роля в "Каубои и извънземни" ("Cowboys and Aliens"), след като Робърт Дауни Джуниър напусна проекта, предаде Варайъти (Variety).
Крейг трябва да поеме ролята на Джейк Джонсън в продукцията базирана на комикс- романа разказващ за група индианци Апачи и западни заселници, които решават да загърбят различията си, когато извънземен кораб се разбива до града им.
Сценаристи на филма са Роберто Орчи (Roberto Orci), Алекс Къртцман (Alex Kurtzman) и Деймън Линделоф (Damon Lindelof). Не може да се подмине и факта, че проекта включва и продуценти като Рон Хауърд, Брайън Грейзър, Стивън Спилбърг и Скот Розенбърг.
На този етап все още не е сигурно дали Даниъл Крейг ще поеме ролята, но имайки предвид че проекта за следващия Джеймс Бонд филм е в застой поради финансовите затруднения на Метро-Голдуин-Майер (прочети повече ТУК), то в графика на актьора се отваря пролука, в рамките на която може да вземе участие в "Каубои и извънземни".

сряда, 13 януари 2010 г.

Ще гледаме Вин Дизел в още два филма от поредицата "Бързи и Яростни"


CINEMA NEWSWALKER
В страницата си във Фейсбук Вин Дизел съобщи новината, че от Юнивърсъл са взели решение да продължат поредицата "Бързи и Яростни" с още два филма. През месец април 2009 година Пол Уокър бе казал, че той и Вин Дизел ще се появят в нов филм "Бързи и Яростни", който ще се реализира в Бразилия.
Освен тази информация Дизел сподели също така, че в най- скоро време ще знае повече относно новия филм за Ридик, третата част на "Трите хикса" и проекта свързан с картагенския военноначалник Ханибал Барка, с който той лично се е ангажирал да реализира.

The A-Team

CINEMA NEWSWALKER
Прочети повече за филма ТУК.

вторник, 12 януари 2010 г.

"Спайдър-мен 4" умря, да живее "Спайдър- мен" !!!


CINEMA NEWSWALKER
Проблемите около "Човекът- паяк 4" очевидно са били твърде големи, а различията между режисьора Сам Рейми и студиото Сони твърде непреодолими, защото в крайна сметка "Спайдър- мен 4" окончателно пропадна и няма да бъде сниман. Само преди няколко дни самия Джон Малкович потвърди в свое интервю, че той ще вземе участие в проекта като се превъплъти в ролята на Лешояда.(Прочети повече ТУК.) Така напрактика поредицата за човекът- паяк се оказва изключително злощастна за Малкович, тъй като той ще се размине за втори път с роля в нея.
Спирането на работата по проекта, върху който работеше Рейми в случая не бе най- важното от новината, която направиха от Сони Пикчърс. "Бомбата", която хвърлиха от студиото бе свързана с факта, че те възнамеряват да пресъздадат в нова поредица приключенията на Спайдър- мен. Новият филм ще бъде с нов режисьор, актьорски състав, нов екип, а сценария ще бъде написан от Джеймс Вандербилт (Зодиак).
От филмовото студио съобщиха, че историята в новия филм ще се върти около завръщането към самото начало на приключенията на Питър Паркър и неговите години в гимназията. С оглед на това от Сони възнамеряват да дадат главната роля на по- млад актьор. Въпреки че Тоби Магуайър няма да участва в бъдещия филм, той очевидно не се е разстройл от новината според сайта Deadline.
Новият проект ще бъде продуциран от Колумбия, Марвъл и Ави Арад и Лаура Зискин и трябва да стане факт през 2012 година.
Новината провикира кинонаблюдатели и медии да започнат да правят свойте предположения за новата посока, по която ще се насочат новите филми за Спайдър- мен. Една от версиите е че от Сони смятат с привличането на млад режисьор и актьорски състав да направят продукция, която по подобие на "Здрач" да привлече тийнейджърите.
Така или иначе успеха, който пожънаха филмите на Сам Рейми няма как да се оспори. Първата част от трилогията донесе приходи от 821,708,551 долара, втората част 783,766,341 долара, а последния филм 890,871,626 долара. Общата сума от работата на Рейми възлиза на 2,496,346,518 долара. Имайки предвид тези данни очевидно от Сони добре са си помислили, за да предприемат тези действия по "започване на чисто". В противен случай тепърва ще съжаляват.

Ето и прес- съобщението, което Сони Пикчърс дадоха по повод новината:

Питър Паркър ще се завърне в гимназията, когато следващия филм за Спайдър-мен се появи по кината през лятото на 2012 година.
Колумбия Пикчърс и Марвъл обявиха днес, че ще продължат напред с филм базиран на сценария на Джеймс Вандърбилт, който се фокусира върху борбата на тийнейджъра от една страна със съвременните човешки проблеми, а от друга с удивителните супер- човешки кризи. Новата част в поредицата за Спайдър- мен продуцирана от Колумбия, Марвъл и Ави Арад и Лаура Зискин, ще има нов кастинг за актьори и филмов екип.
"Спайдър-мен 4" трябваше да бъде реализиран през 2011 година, но все още не бе започнала работа по него.
"Преди десетилетие започнахме това пътуване със Сам Рейми и Тоби Магуайър и заедно направихме три филма за Спайдър- мен, които поставиха нова летва в жанра. Когато започнахме никой не си бе представял, че бихме могли да създадем история в бокс- офиса и сега имаме рядката възможност да правим история още веднъж с тази нова поредица. Питър Паркър като обикновен младеж борещ се с изключителни сили винаги ще бъде основата на това, което прави този персонаж толкова актуален и завладяващ за поколения почитатели. Ние сме много развълнувани от творческите възможности, които идват от връщането към началото на Питър и очакваме с нетърпение да работим отново с Марвъл, Ави Арад и Лаура Зискин по това ново начало" каза Ейми Паскал, съпредседател на Сони Пикчърс.
"Работата по филмите за Спайдър- мен беше моя житейски път за мен. Докато очаквахме с нетърпение да направим четвъртата част заедно, студиото и Маръл имат уникална възможност да насочат франчайза в нова посока, и аз знам че ще свършат страхотна работа." каза Сам Рейми.
"Имахме сътрудничество, което е един път в живота и приятелство със Сам и Тоби и те дадоха най- доброто от себе си през последното десетилетие. Това е много специален момент за нас, защото е трудно да си представиш Спайдър- мен в нечии други ръце, знаех че този ден е нейзбежен." каза Мат Толмак, президент на Колумбия Пикчърс. "Сега всичко започва отначало и това ни прави всички извънредно развълнувани от това какво следва. Под непрекъснатото ръководство на Ави и Лаура ние имаме ясна представа за бъдещето на Спайдър- мен и нямаме търпение да споделим тази интересна нова посока с публиката през 2012 година."
"Спайдър- мен винаги ще бъде важна поредица за Сони Пикчърс и едно ново начало, като това е отговорност, към която подхождаме много сериозно." каза Майкъл Линтън председател на Сони Пикчърс. "Винаги ще вярваме, че историята идва първа и тя е която насочва филмите и като преминаваме към следващата глава ние истински ще стойм зад този принцип и ще го правим с най- високо внимание към комикс източника и почитателите и кинолюбителите, които заслужават нищо друго освен най- доброто, когато тези нови истории и персонажи се появят на голям екран."
Студиото ще има още новини за Спайдър- мен в 2012 през следващите седмици.

понеделник, 11 януари 2010 г.

Харисън Форд говори за "Индиана Джоунс 5"


CINEMA NEWSWALKER
Съдейки по последните новини изглежда, че петата част от поредицата за Индиана Джоунс ще стане факт. В интервю пред МТВ (MTV) по повод премиерата на новия му филм "Извънредни мерки" ("Extraordinary Measures") Харисън Форд говори и за петото продължение на "Индиана Джоунс": " Джордж Лукас работи върху идеята и когато тя бъде завършена всички ние ще сме заинтересовани да направим нова част."
В свой предишни интервюта Форд бе споменал, че новото продължение ще поднесе изненади, тъй като идеята на Лукас била колкото откачена, толкова и велика. Сега той отново потвърди това и пред МТВ: "Нали знаете, че някой от най- великите идеи са откачени?".
Харисън Форд говори и за посоката, в която би искал да се развие филма от гледна точка на отношеннията между отделните персонажи: " Мисля, че би било интересно да задълбочим взаимоотношенията между него (Индиана Джоунс) и сина му (изигран в четвъртатачаст от Шиа Лебьоф) и да заложим на тези взаимоотношения... Има много възможности."
Въпреки тази интересна информация почитателите на поредицата едва ли ще бъдат толкова въодушевени, колкото когато излезе последната засега серия "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп". Както знаем новините около четвъртото продължение също бяха свързани със сценарий, който трябваше да изненада публиката. Това в действителност стана факт, но за най- голямо разочарование на всички не бе в положителна, а в отрицателна насока. Въпреки реализираните приходи в размер на 786,636,033 милиона долара "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" разочарова и неслучайно е смятана за най- слабата част от четрилогията.

Гледай интервюто на Харисън Форд пред МТВ

Джон Малкович в "Червен"


CINEMA NEWSWALKER
Джон Малкович ще замени Джон С. Райли в режисираната от Робърт Швентке (Robert Schwentke) екранизация на комикс- книгите на Уайлдсторм и ДиСи (WildStorm/DC ) "Червен" ("Red") съобщи Варайъти (Variety). Сценаристи на лентата са Ерик и Джон Хобър (Erich Hoeber/Jon Hoeber).
Историята на книгите разказва за бившия агент от ЦРУ Пол Моузес (Paul Moses), който живее в усамотен район, далеч от каквито и да е било контакти с хора. Единствените връзки, които поддържа се ограничават до телефонните му разговори с неговия учител и писмата му до неговата племенница живееща в Англия. Проблемите за Моузес идват с назначаването на Майкъл Бийзли (Michael Beesley) за директор на ЦРУ. Смятайки, че Моузес знае твърде много Бийзли изпраща хора да го елиминират. След като оцелява Моузли решава да събере екип и да разбере кой стой зад всичко това.
Освен Джон Малкович във филма ще видим още и Морган Фрийман, Хелън Мирън, Мери- Луиз Паркър, Ричард Драйфус, Брайън Кокс, Джеймс Ремар, Ърнест Боргнайн и Брус Уилис в ролята на Пол Моузес.
Снимките по филма трябва да започнат този месец в Торонто и Луизиана.

Продължението на "Стар Трек " по кината през 2012 година


CINEMA NEWSWALKER
След доброто представяне на режисирания от Джей Джей Абрамс ( J. J. Abrams) "Стар Трек" и реализираните от него приходи от приблизително 385 милиона долара при бюджет от 140,000,000, от филмовото студио Парамаунт решиха официално да обявят дата за неговото продължение. Филмът би трябвало да излезе на голям екран на 29 юни 2012 година. Подробности коло лентата все още не са известни, въпреки предположенията за евентуалното връщане на актьорския състав от първата част.

Блейк Ливли бе избрана за ролята на Карол Ферис в "Зеленият фенер"


CINEMA NEWSWALKER
Младата актриса Блейк Ливли позната от сериала "Клюкарката" ще изиграе главната женска роля в предсоящия филм по комиксите на ДиСи (DC) за Зеления фенер. Ливли се пребори за ролята на Карол Ферис в конкуренция с още четри други актриси.
Сценарият за филма първоначално написан от Грег Берланти (Greg Berlanti), Марк Гугенхайм (Marc Guggenheim) и Майкъл Грийн (Michael Green) в последствие бе преработен от Майкъл Голденбърг (Michael Goldenberg). Режисьор на лентата ще бъде Мартин Кембъл. Заснемането на продукцията се очаква да започне през март тази година, а появата на филма по кината е предвидена за 17 юни 2011 година.

Стюарт Таунсенд напусна екипа на "Тор"


CINEMA NEWSWALKER
В последния момент преди започване на снимките на филмовата адаптация на комиксите на Марвъл разказваща историята за скандинавския бог на гръмотевиците Тор, актьора Стюарт Таунсенд отказа да изиграе ролята на Фандрал (Fandral). Новината бе съобщена от The Associated Press. Официалната причина, която се изтъква е "творчески различия". Таунсенд ще бъде заменен от Джошуа Далас (Joshua Dallas) познат от продължението на хорър лентата "Спускането" ("The Descent: Part 2") както и от факта, че е част от екипа на продуцирания от Джордж Лукас "Red Tails".
Редица медиини издания припопнят, че това не е първия път когато Стюарт Таунсенд остава без роля в голям филмов проект. Актьорът трябваше да изпълни ролята на Арагорн в трилогията на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените", но в последния момент ролята е дадена на Виго Мортенсен.
Прочети още за "Тор".

Джон Малкович потвърди участието си в "Човекът- паяк" 4


CINEMA NEWSWALKER
Миналата седмица медиите съобщиха новината за отлагането на снимките на четвъртата част на "Спайдър- мен". Основната причина за това бяха разногласията между режисьора Сам Рейми и студиото Сони пикчърс за това кой да бъде злодея в новия филм. Въпреки възникналите противоречия обаче, все пак участието на Джон Малкович в лентата изглежда сигурно. В италианския сайт Bad Taste, който обобщава интервю дадено от самия Малкович пред спортното шау "Quelli Che il Calcio", може да се прочете следното: "Когато водещата Симона Вентура пита Малкович относно ролята му на Лешояда в филма, той не само не отрича участието си, но потвърждава че очаква крайния вариант на сценария да му бъде пратен и че филма е отложен. Той също така се надява снимките да започнат колкото се може по- скоро." .
Още в края на миналата година се появи новината, че Джон Малкович е подписал и ще участва в новото продължение на "Човекът- паяк". Около участието на актьора в лентата обаче имаше доста съмнения особено в последно време, когато излезе информацията за различията между Сони пикчърс и Сам Рейми.
Припомняме, че Джон Малкович бе един от вариантите за ролята на Зеления Гоблин в първия филм от поредицата, но в крайна сметка тя бе дадена на Уилям Дефо.

Сексът и градът 2 (Sex and the City 2)

CINEMA NEWSWALKER

Kick Ass

CINEMA NEWSWALKER

сряда, 6 януари 2010 г.

Сценаристите на "Зомбиленд" в "Дедпул"


CINEMA NEWSWALKER
Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) са наели сценаристите на "Зомбиленд" Рет Рийс и Пол Верник (Rhett Reese/Paul Wernick) да напишат сценария за предстоящия филм "Дедпул" ("Deadpool").
Главната роля във филма ще бъде изиграна от Райън Рейнолдс, който вече се превъплъти в образа на устатия наемник Уейд Уилсън в "Х-мен Началото: Върколак" ("X-Men Origins: Wolverine"). В момента Рейнолдс участва в снимките на друг филм пресъздаващ приключенията на комиксовия герой Зеления фенер (Green Lantern), който е собственост на ДиСи (DC Comics).
Рет Рийс и Пол Верник ще се придържат към познатата историята от комиксите за Дедпул, на която и самия Рейнолдс е почитател и защитник.
Освен за "Дедпул", работата по който все още не се знае кога ще започне, Рет Рийс и Пол Верник трябва да напишат сценариите и за други два филма. Първият от тях е "Венъм", който отново е по комиксите на Марвъл (Marvel), а втория е продължението на Зомбиленд.

Снимките на "Хобитът" започват през юни


CINEMA NEWSWALKER
Снимките на така дългоочаквания филм "Хобитът" ще започват през юни тази година. Новината бе предадена от Продъкшън Уикли (Production Weekly). Изданието съобщи, че режисьора Гилермо Дел Торо ще заснеме двата филма за 14 месеца, а мястото на което ще стане това е Нова Зеландия.
Въпреки че на продукцията все още не е дадена зелена светлина поради финансовото състояние на филмовото студио Метро-Голдуин-Майер (Metro Goldwyn Mayer), то както от MGM, така и от Ню Лайн и Уорнър Брос (New Line/Warner Bros) са определили като крайни дати за реализирането на двата проекта месец декември 2011 година и месец декември 2012 година.
Очаква се Анди Съркис, Йън Маккелън, Хюго Уивинги и Кейт Бланшет да се завърнат в ролите, които изиграха в трилогията "Властелинът на пръстените".

"Смъртоносна надпревара" 2 ("Death Race" 2)


CINEMA NEWSWALKER
Интернет сайта Moviehole предаде новината, че актьора Люк Гос (Luke Goss) ще изиграе ролята на Франкенщайн в предисторията на "Смъртоносна надпревара". В "Death Race : Frankenstein Lives" героя на Гос ще е дясната ръка на всеизвестен гангстер, който е арестуван за убийството на полицай при опит за обир на банка. Пратен в затвора там той започва да се състезава в смъртоносни надпревари. Режисьор на лентата ще бъде Роел Рене (Roel Reiné). Снимките по филма се очаква да започнат следващия месец в Африка.

Отложиха снимките на "Човекът- паяк 4"


CINEMA NEWSWALKER
Снимките за четвъртата част от поредицата за човекът- паяк най- вероятно ще бъдат отложени за неопределено време. Основната причина за това са разногласията между режисьора Сам Рейми и филмовото студио Сони по отношения на сценария и по конкретно за избора на злодея във филма. Сам Рейми настоява противника на човека- паяк да бъде Лешояда (Vulture). В тази връзка само преди месец в медиите излезе информацията, че Джон Малкович е подписал и ще изиграе ролята на Лешояда. Очевидно обаче участието му в лентата не е така сигурно, тъй като от Сони смятат, че съществуват далеч по познати противници на човека- паяк.
Въпреки че от Сони отричат да има проблеми, според Варайъти (Variety) работата по продукцията ще бъде отложена до разрешаване на споровете около сценария. Графикът на снимките за четвъртата част предвиждат те да започнат през март тази година, а крайната дата за пускането на филма по кината да е 6 май 2011 година. Според източник в Сони цитиран от Варайъти срока, който е определен за реализирането на проекта е под въпрос.

Генезис (Inception)

CINEMA NEWSWALKER


Играта на играчките (Toy Story 3)

CINEMA NEWSWALKER

Алиса в страната на чудесата (Alice In Wonderland)

CINEMA NEWSWALKER

Furry Vengeance

CINEMA NEWSWALKER

Новият филм за Джеймс Бонд- "машина за новини"


CINEMA NEWSWALKER
Новините около новия 23-ти филм за Джеймс Бонд буквално валят. Преди около две седмици сценариста Питър Морган (Peter Morgan) съобщи пред изданието MI6, че сценария за новия филм ще бъде шокиращ и ще поднесе изненади на публиката. Последната информация, която се появи за най- голямо разочарование на почитателите на прочутия герой на Йън Флеминг бе свързана с факта, че снимките над 23-та серия от поредицата се отлагат за неопределено време поради финансови затруднения. Според продуцентите на лентата Майкъл Уилсън и Барбара Броколи ситуацията около филма е неопределена. Причината за проблемите са свързани с дълговете на компанията Метро-Голдуин-Майер (Metro Goldwyn Mayer), които възлизат на 3,5 милиарда долара и не й позволяват да реализира каквито и да е било проекти. Филмовото студио, което държи правата върху поредицата и бъдещите филми за Бонд, е обявено за продажба.
Въпреки лошите новини вчера в медиите се появи нова информация. Според Холивуд Рипортър (The Hollywood Reporter) вече се водят преговори с носителя на Оскар за "Американски прелести" Сам Мендес да поеме режисурата върху новия филм за приключенията на прочутия шпионин. Освен това стана ясно, че снимките върху продукцията могат да започнат най- рано през юни, като крайната цел за реализирането на проекта се предвижда да бъде през 2011 година.
Ролята на Джеймс Бонд ще бъде изпълнена от Даниел Крейг, който се превъплъти в образа на героя и в предишните два филма "Казино Роял" и "Спектър на утеха". Актьорът има подписан договор за 4 филма.

Cop Out

CINEMA NEWSWALKER

Пълна лудница (Knight and Day)

CINEMA NEWSWALKER