четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Кой актьор ще бъде Капитан Америка ?


CINEMA NEWSWALKER
В последните няколко седмици слуховете около това кой ще изиграе ролята на Капитан Америка в предстоящия филм за супер- героя изобилстваха в интернет пространството. Режисьорът на лентата Джо Джонстън ("Човекът вълк","Джурасик парк 3") наскоро обяви, че крайният срок за избор на актьор е 1 март и че той трябва да се спре на едно от имената в списъка, с който разполага.
Ето че сега Дедлайн и Холивуд Рипортър разкриха претендентите, които се съревновават за ролята и това са: 1. Джон Красински (John Krasinski) (сериала "Офисът"), 2. Майкъл Касиди (Michael Cassidy) (участва в сериала "Смолвил"), 3. Патрик Флюгер (Patrick Flueger) (сериала "4400", "Братя"), 4. Скот Портър (Scott Porter) ("Спийд Рейсър"), 5. Уилсън Бетел (Wilson Bethel) ("Тунелни плъхове"), 6. Майк Вогъл (Mike Vogel) ("Чудовищно"), 7. Чейс Кроуфорд (Chace Crawford) (сериала "Клюкарката").
Гарет Хедлънд (Garret Hedlund) ("Трон 2") също е бил кандидат за ролята, но е отпаднал поради невъзможност да се вмъкне в графика за снимките на продукцията. Въпреки всичко според източници близки до проекта Хедлънд може и да се появи на кастинга. Друг актьор отпаднал поради същата причина е Йенсен Акълс (Jensen Ackles) познат на българската публика от сериалите "Свръхестествено" и "Смолвил".
Една от причините да се търси не толкова известен и познат актьор е свързана с хонорара, който той ще получи за участието си в продукцията. Освен това той ще бъде помолен и да се обвърже дългосрочно с образа, като е предвидено договора, който ще подпише да е за девет участия в бъдещи филми, продължения и епизодични появи в други проекти.
Източник: Hollywoodreporter, Deadline, Worstpreviews

Антъни Хопкинс в "The Rite"


CINEMA NEWSWALKER
Антъни Хопкинс ще вземе участие в свръхестествения трилър "The Rite", който ще бъде режисиран от Микаел Хафстрьом ("Извън релси").
Филмът ще бъде адаптация на романа на Мат Баглио, базиран по действителни събития. Сюжетът ще се върти около разочарован американски студент от семинарята, който отива в училище по екзорсизъм във Ватикана и открива вярата чрез борбата си с демоничните сили.
Хопкинс ще играе свещеник, експерт по екзорсизъм, чийто методи не са непременно традиционни.
Продукцията ще е дело на Ню Лайн Синема, а нейн изпълнителен продуцент ще е Кристи Флетчър. Автор на сценария ще бъде Майкъл Петрони.
Източник: Hollywoodreporter

Стивън Найт пише сценария на филм за Боби Фишър


CINEMA NEWSWALKER
След като стана известно, че Стивън Найт ("Източни обещания", "Последният символ") е бил нает от Колумбия Пикчърс да напише сценария на биографичната лента за Робърт Кенеди, в която най- вероятно участие ще вземе Мат Деймън, то според Deadline той ще има възможността да работи и върху филм за известния шахматист Боби Фишър. Продуцент на лентата ще бъде Тоби Магуайър, който също така може да изпълни и главната роля в нея.
Робърт "Боби" Джеймс Фишър е единадесетият световен шампион по шахмат. Роденият на 9 март 1943 година шахматист още на 15 години става най- младия гросмайстор и кандидат за титлата Световен шампион. На 29 години той се превръща в световна знаменитост, след като отнема от Борис Спаски световната титла по шах. Двубоят провел се в Рейкявик, Исландия през 1972 година се превръща в символ от историята на Студената война и противопоставянето между двете суперсили САЩ и СССР.
Освен с постиженията си на шахматната дъска Боби Фишър остава в историята и със своите анти- семитски и анти- американски изказвания, както и със своя ексцентричен характер. Фишър умира на 17 януари 2008 година в Рейкявик, Исландия.
Източник: Deadline

сряда, 24 февруари 2010 г.

Хейли Стейнфилд в "Непреклонните"


CINEMA NEWSWALKER
Хейли Стейнфилд получи ролята на Мати Рос в подготвяния от Парамаунт римейк на "Непреклонните". Във филма младата актриса ще си партнира с Джеф Бриджис, Мат Деймън и Джош Бролин.
Режисьори на лентата са братята Джоел и Итън Коен, които също така са написали и сценария на филма базиращ се по едноименния роман на Чарлз Портис.
Снимките на продукцията трябва да започнат следващия месец в Ню Мексико. Премиерата на филма е обявена за 25 декември 2010 година.
Прочети повече по темата ТУК.
Източник: Variety

вторник, 23 февруари 2010 г.

Йън Макшейн в "Карибски пирати 4" ?


CINEMA NEWSWALKER
Новините около новото продължение на "Карибски пирати" през последните седмици започнаха да се появяват все по- често и това едва ли изненадва някого с оглед на факта, че снимките по филма трябва да започнат съвсем скоро, а именно през лятото на Хавайте.
След като вече отдавна е известно, че Джони Деп ще се върне, за да изиграе отново капитан Джак Спароу, то последната новина около лентата бе свързана с привличането на Пенелопе Крус в екипа на продукцията.
Новото в случая е информацията, която бе поднесена от Холивуд Рипортър, че Йън Макшейн е в процес на преговори за ролята на Черната брада. Актьорът е познат от участието си в сериала "Дедууд", както и с ролята си на механика с прозвището Треньорът от "Смъртоносна надпревара".
Все още не е обявено официално и не се знае дали Джефри Ръш ще се завърне в образа на Барбоса, въпреки че той бе обявил, че това ще се случи.
Източник: Hollywoodreporter

"Умирай трудно 5" през следващата година


CINEMA NEWSWALKER
В интервю проведено в неделя по повод на новия си филм "Скатавки" ("Cop Out") Брус Уилис отговори и на въпрос свързан със създаването на нов филм от поредицата "Умирай трудно": "Мисля че ще направим "Умирай трудно 5" следващата година".
Относно режисьора на новата продукция Уилис сподели, че той би работил отново с Лен Уайзман, който застана начело и на последното продължение "Умирай трудно 4" и е познат от работата си по франчайза на "Подземен свят".
Въпреки че проекта все още е в начален етап според Брус Уилис ще е добре, ако действието в новия филм не се развива само в пределите на САЩ.

Гледай интервюто на Брус Уилис

Източник: MTV

Уесли Снайпс за "Блейд 4"


CINEMA NEWSWALKER
Въпреки че новините около четвъртата част на "Блейд" все още са на етап "слухове", то вероятността за нейната реализация напоследък става все по- възможна.
Последните новини около "Блейд" бяха свързани с режисьора Стивън Норингтън и актьора Стивън Дорф, които планираха да направят филм предистория на трилогията създадена до този момент, сюжета на която ще е фокусиран около Дякон Фрост (злодеят от първата част).
Ето че сега и самия Уесли Снайпс в интервю пред AITH е споделил, че се водят разговори около нов филм за Дневният боец и че той е заинтересован да влезе отново в образа на героя, ако сценария е добър.
Източник: Joblo

понеделник, 22 февруари 2010 г.

Бен Афлек и Мат Деймън отново заедно !?


CINEMA NEWSWALKER
Близо 13 години след като заснеха "Добрият Уил Хънтинг", който спечели две награди Оскар*, на Бен Афлек и Мат Деймън отново им се отдава възможност да работят заедно. Според сайта Deadline двамата актьори са постигнали споразумение с Уорнър Брос за участие в проект, който поне засега носи името "Размяната" ("The Trade"). Филмът ше бъде по действителен случай и ще разказва историята на двама питчъри от бейзболния отбор на Ню Йорк Янкис, които по времето на сексуалната революция през 70- те години на 20 век разменят своите съпруги и предизвикват национален скандал.
Съотборниците Фриц Питърсън (Fritz Peterson) и Майк Кекич (Mike Kekich) шокират цяла Америка, когато през пролетта на 1973 година разкриват, че двамата са разменили своите съпруги помежду си. Питърсън се влюбва в Сюзън Кекич (Susanne Kekich), а неговия съотборник пък в Мерилин Питърсън (Marilyn Peterson). Фриц и Сюзън остават двойка и до днес за разлика от Майк и Мерилин, които се разделят.
Понастоящем Бен Афлек е привлечен като режисьор на лентата. Според Deadline ролята на Майк Кекич е отредена за Мат Деймън, а в образа на неговия съотборник може евентуално да се появи самият Афлек.
Сценарият на филма е написан от Дейв Мендел.

*За оригинален сценарий и поддържаща мъжка роля на Робин Уилямс
Източник: Deadline

петък, 19 февруари 2010 г.

Уол Стрийт: Парите никога не спят (Wall Street: Money Never Sleeps)

CINEMA NEWSWALKER

Източник:Traileraddict

четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Кристоф Валц в "Water for Elephants" ?


CINEMA NEWSWALKER
Участието на Кристоф Валц в "Гадни копилета" в ролята на полковник Ханс Ланда откри пред актьора нови възможности. Освен че му донесе номинация за най- добър поддържащ актьор за наградата Оскар тази година, изпълнението му го направи разпознаваем за кино средите в Холивуд. Така Валц спечели ролята на злодея в ""Зеленият стършел" ("Green Hornet"), след като Никълъс Кейдж отказа поради финансови различия със филмовото студио Колумбия Пикчърс.
Сега австрийският астьор води преговори за участие в "Water for Elephants", в който може да си партнира с Рийз Уидърспун и Робърт Патинсън.
Ролята, която Кристоф Валц трябва да изиграе първоначално бе предложена на Шон Пен.
Филмът ще се базира на романа по едноименния бестселър на Сара Груен от 2006 година, който разказва историята на трима души работещи в цирк по време на Голямата депресия и любовния триъгълник възникнал между тях.
Патинсън трябва да изиграе ролята на студента по ветеринарна медицина Якоб, който след като загубва родителите си в автомобилна катастрофа напуска университета и се присъединява към пътуващ цирк. Там той се влюбва в цирковата актриса Марлена (Уидърспун).
Ролята, в която Валц трябва да се превъплъти е тази на нейния съпруг Огъст, който е жесток и параноичен треньор на животни.
Режисьор на лентата ще бъде Франсис Лоурънс ("Аз съм легенда"), а нейн сценарист Ричард Лагравенезе ("Краля на рибарите").
Източник: Deadline

сряда, 17 февруари 2010 г.

Злокобен остров (Shutter Island)

CINEMA NEWSWALKER
Трейлър 1


Трейлър 2

Бруклинските стражи (Brooklyn's Fines)

CINEMA NEWSWALKER

Ал Пачино в "Ничий син" ("Son of No One")


CINEMA NEWSWALKER
Ал Пачино е подписал своя договор и ще вземе участие в полицейския трилър "Ничий син" ("Son of No One"). В лентата ще участва и станалия популярен напоследък Чанинг Тейтъм ("G.I. Joe: Изгревът на Кобра", "С дъх на канела" ("Dear John")). Пачино ще замени Робърт Де Ниро, който трябваше да изпълни неговата роля, но в последствие се отказа от проекта.
В центъра на историята, която филма ще разказва е млад полицай (Тейтъм), който е назначен да патрулира в полицейски район близо до мястото, където е израснал. Дълго пазена тайна изплува и застрашава да разруши живота му и този на неговото семейство.
Режисьор и сценарист на лентата е Дито Монтиел. Филмовите компании Ханибал Пикчърс и Ню Имидж/ Милениум Филмс съвместно ще продуцират и разпространят продукцията, снимките на която трябва да започнат на 22 март в Ню Йорк.
Източник: Hollywoodreporter

вторник, 16 февруари 2010 г.

Нова версия на "Шофьор на такси" ?


CINEMA NEWSWALKER
След като преди дни ви съобщихме, че Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро могат да се съберат отново заедно в поредния им съвместен филм, то вече започнаха и спекулациите, които са свързани най- вече с това къкъв ще е съвместния им проект.
Варайъти предаде, че 60- тото юбилейно издание на международния филмов фестивал "Берлинале" е дало повод за поредица от слухове, в основата на който са предположенията за бъдещата съвместната работа между Мартин Скорсезе, Робърт Де Ниро и Ларс Фон Триер.
Идеята за сътрудничеството между тримата именити кинодейци е подобна на тази, която Триер прилага при създаването на "Петте препятствия" ("The Five Obstructions") на режисьора Йорген Лет през 2003 година. Триер предизвиква колегата си Лет да направи римейк на своя филм от 1967 година "Перфектния човек" ("The Perfect Human"), като му предлага да създаде пет нови версии, всяка от които показва различно препятствие.
Сега Ларс Фон Триер предизвиква Скорсезе да направи римейк на своя култов филм "Шофьор на такси". Медиите предполагат, че този път историята ще е разказана от гледната точка на възрастния герой на Робърт Де Ниро.
Тази засега все още непотвърдена информация започна да се тиражира масово, след като датски вестник публикува интервю с бизнес партньора на Триер, Петер Албак Йенсен, който нито отрече, нито потвърди слуховете около историята. Друг датския вестник също потвърди бъдещото сътрудничество.
Пред пресата в Барлин обаче Мартин Скорсезе не спомена нищо за какъвто и да е било проект с Ларс Фон Триер.
Източник: Variety

Defendor

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Traileraddict.com

Джо Карнахан и Брадли Купър в "The Grey"


CINEMA NEWSWALKER
Режисьорът Джо Карнахан и актьора Брадли Купър отново ще работят заедно в "The Grey", предаде Варайъти. Двамата заснеха заедно предстоящата лента "Екипът А" ("The A- Team"), който трябва да излезе по кината на 11 юни тази година (прочети повече ТУК).
"The Grey" ще разказва историята на оцелели след самолетна катастрофа пътници, които са преследвани от глутница вълци.
Филмът ще бъде продуциран от компанията Скот Фрий (Scott Free) на братята Ридли и Тони Скот.
Източник: Variety
Гледай трейлъра на "Екипът А" ("The A- Team") ТУК

понеделник, 15 февруари 2010 г.

Нов филм за автора на "Трейнспотинг"


CINEMA NEWSWALKER
Авторът на "Трейнспотинг" Ървин Уелш ще режисира британската комедия "The Magnificent Eleven", която ще бъде съвременна интерпретация на популярния уестърн от 1960 година "Великолепната седморка" ("The Magnificent Seven"). В новия филм добрите ще са представени като местен аматьорски футболен отбор, а лошите ще бъдат група гангстери.
В лентата ще вземат участие Шон Бийн ("Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии"), Дъгрей Скот ("Мисията невъзможна 2") и единствения все още жив член от филма "Великолепната седморка" Робърт Вон.
Продуценти на проекта ще бъде Джон Адамс и Енгри Беджър Пикчърс.

*Припомняме, че "Великолепната седморка" ("The Magnificent Seven") е американската версия на "Седемте самураи" на Акира Куросава.
Източник: Screen Daily

Майк Нюъл ще режисира филм за смъртта на Литвиненко


CINEMA NEWSWALKER
Варайъти предаде, че Майк Нюъл е привлечен от студиото на Уорнър Брос да напише сценария и в последствие да режисира филм за мистериозната смърт на бившия руски шпионин от КГБ Александър Литвиненко.
Нюъл ще работи по историята на лентата заедно със сценаристта Дейвид Скарпа. Проектът ще се базира на книгата "Последният шпионин" ("The Terminal Spy") на Алън Коуел (Alan Cowell).
Руският екс- агет бе отровен през 2006 година с полоний-206 и издъхна в лондонска болница 22-а дни по- късно. Случаят предизвика международно разследване и доведе до обтягане на отношенията между Лондон и Москва.
Майкъл Ман също подготвя филм по историята заедно със съпругата на Литвиненко, Мария, който трябва да бъде реализиран от Сони Пикчърс.
Източник: Variety

Римейк на "Артър"


CINEMA NEWSWALKER
Симпатичната, приятна и забавна комедия с участието на Лайза Минели и Дъдли Мур "Артър" ще се сдобие с нова версия. Новината бе предадена от Холивуд Рипортър. Според изданието създателите на римейка вече са предложили на Мерил Стрийп да поеме ролята на иконома Хобсън (този път в женски вариант), която в оригиналната лента бе изпълнена от Джон Гилгуд.
По предварителна и непотвърдена информация името на Ръсел Бранд се спряга за ролята на Артър. Все още не се знае коя ще бъде актрисата, която ще му партнира.
Сценарият за новия филм е написан от Питър Бейнъм, който е работил и по историите на "Бруно" и "Борат".
Като се има в предвид обаче чуството за хумор на авторите на последните два филма, което е в пълна противоположност на оригиналния "Артър", то едва ли можем да се надяваме, че ще станем свидетели на добър и качествен римейк.
Историята на "Артър" разказва за богатия, разглезен и непреставащ да пие главен герой (изигран от Дъдли Мур), който трябва направи избор между това да остане със своята приятелка (изиграна от Лайза Минели) или да запази парите на семейството си.
През 1981 година излиза първият филм, а седем години по- късно и неговото продължение.
Източник: Hollywoodreporter

Вин Дизел в трети филм за Ридик


CINEMA NEWSWALKER
Вин Дизел е потвърдил участието си в третата част от поредицата "Хрониките на Ридик". Актьорът е подписал своя договор с Юнивърсъл и освен че ще участва в лентата, той ще бъде и нейн продуцент.
Зад камерата на филма ще застане Дейвид Туохи, който е режисирал и предишните две части от франчайза- "Пълен Мрак" ("Pitch Black") и "Хрониките на Ридик" ("The Chronicles of Riddick"). Сценарият за новия филм също е написан от Туохи.
Според източници близки до продукцията третата лента ще бъде издържана в стила на "Пълен Мрак".
Международното разпространение на филма ще се поеме от Лайънсгейт,а в САЩ от Юнивърсъл. Сроковете за започването на снимките са изчислени така че да не се застъпят с заснемането на петата част на "Бързи и Яростни", което трябва да започне по- късно тази година.
Източник: Variety

неделя, 14 февруари 2010 г.

Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро отново заедно ?


CINEMA NEWSWALKER
На пресконференция по повод представянето на своя нов филм "Злокобен остров" ("Shutter Island") в Германия Мартин Скорсезе отговори на множество въпроси, много от които нямаха нищо общо с режисираната от него нова продукция. Един от по- интересните бе свързан с това кога възнамерява да направи следващия си филм за мафията. Първоначално Скорсезе каза, че няма какво да прибави към жанра, но след това разкри, че той и Робърт Де Ниро са разговоряли относно "...нещо, което има общо с този свят. Няма съмнение. Но то е от гледната точка на стар човек, който се връща назад в спомените си."
Все още няма информация дали режисьора има намерение да направи продължение на някой от филмите си или възнамерява да разкаже напълно нова история.
За последно Скорсезе и Робърт Де Ниро работиха заедно в "Казино", който излезе по кината през 1995 година.
Източник:Hollywoodreporter

събота, 13 февруари 2010 г.

Centurion

CINEMA NEWSWALKER

Leaves of Grass

CINEMA NEWSWALKER

Get Him to the Greek

CINEMA NEWSWALKER

Killers

CINEMA NEWSWALKER

Последният повелител на въздуха (The Last Airbender)

CINEMA NEWSWALKER

четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Филм за "Човекът- мравка" ("Ant-Man")


CINEMA NEWSWALKER
Откакто филмовите компании в Холивуд откриха, че историите в комиксите за супер- герои са неразработена "златна мина", то в медиите постоянно се появяват нови и нови слухове за заснемането на бъдещи продукции по тях.
Една от многото спекулации по въпроса поне досега бе свързана със създаването на филм пресъздаващ приключенията на Човекът- мравка (Ant-Man).
В страницата си в Туитър създателя на Ант- мен Стан Лий публикува информация докъде всъщност е достигнала реализацията на проекта: "Имах среща с чудесния млад режисьор Едгар Райт и както можете да си представите обсъдихме дребничкия герой. ... Марвъл подготвя филм за Човекът- мравка."
Едгар Райт е познат на публиката от работата си като режисьор на "Шон от мъртвите" ("Shaun of the Dead") и "Горещи палки" ("Hot Fuzz"). Освен че ще застане зад камерата Едгар Райт ще бъде и част от екипа сценаристи, в който влизат също така и Джо Корниш и създателите на комикса Стан Лий и Джак Кърби. Продуценти на филма ще бъдат Ави Арад и Кевин Фейдж.
Сюжетната линия ще разказва как биохимика д-р Хенри "Ханк" Пим използва своето последно откритие, група от по- малки от атома частици, за да създаде формула за промяна на размера. Неговият първи опит, който той прилага върху себе си се обърква. В последствие д-р Пим се приспособява към новите си способности (да контролира размера на тялото си) и разработва средство, което му помага да общува и контролира насекоми.
Различни персонажи на Марвъл приемат титлата Ант- мен през годините на излизането на комикса, като освен д-р Хенри "Ханк" Пим в костюма на героя влизат и Скот Ланг и Ерик О'Грейди.
По информация на Imdb лентата трябва да излезе на голям екран през 2012 година.
Източник:Worstpreviews

Братя Хюс режисьори на "Акира" ?


CINEMA NEWSWALKER
Уорнър Брос води преговори със създателите на "Книгата на Илай" братя Хюс да поемат режисурата по игралната версия на "Акира".
Култовата манга е създадена през 1982 година от Кацухиро Отомо, а през 1988 година се сдобива и със своята анимационна филмова адаптация.
Сценаристи на новата продукция ще бъдат Марк Фъргюс и Хоук Остби, които са работили заедно и върху "Децата на хората" и "Железният човек". Лентата ще бъде продуцирана от компанията на Леонардо Ди Каприо, както и от Андрю Лазар.
Според източниците на Vulture от Уорнър Брос не искат да създадат един единствен филм по графичния роман на Кацухиро Отомо състоящ се от 2,182 страници, а желаят да направят два филма, които да представят историята колкото се може по изчерпателно. Предвидено е първата част да обхване първите три тома, а втората останалите три от общо шестте тома на романа.
От филмовото студио ще направят официално съобщение по въпроса следващата седмица.
Източник: Vulture

Новият "Спайдър- мен" в 3D


CINEMA NEWSWALKER
От Сони Пикчърс са взели решение новия филм за Човекът- паяк да бъде реализиран в така популярния напоследък 3D формат. Председателя на филмовата компания Джеф Блейк разкри също така и премиерната дата на лентата, която ще бъде на 3-ти юли 2012 година.
"Спайдър- мен е един от най- популярните персонажи в света и ние знаем, че публиката е нетърпелива и развълнувана да види фантастичната гледна точка на Марк Уеб за Питър Паркър и франчайза." каза още Блек.
Както вече знаем новия филм за Спайдър- мен, който ще бъде режисиран от Марк Уеб трябва да постави началото на нова поредица за приключенията на супер- героя.
Снимките на лентата са предвидени да започнат по- късно тази година, въпреки че все още не е ясно кой актьор ще се превъплъти в ролята на Питър Паркър. Най- спряганите имена в последно време са тези на Джоузеф Гордън- Левит, Зак Ефрон и Логан Лърман.
Източник:Comingsoon

Римейк на "Бягство от Ню Йорк"


CINEMA NEWSWALKER
Ню Лайн Синема ще създаде римейк на режисирания от Джон Карпентър филм "Бягство от Ню Йорк". Общо взето това не е новина, тъй като вече няколко години от студиото се опитват да създадат нова версия по познатата история. Новото в случая е че от филмовата компания са решили да предвижат проекта напред и за целта са наели сценариста на "Уолстрийт: Парите никога не спят" Алан Лоб.
Действието в новия филм няма да се развива в разрушения и превърнат в затвор Ню Йорк, както е в оригиналната лента, а само в Манхатън, който ще е евакуиран и превърнат в наказателна колония, след като в покрайнините на града е избухнала радиоактивна бомба.
Що се отнася до образа на Снейк Плискин, то той няма да бъде променян най- вече поради факат, че от Ню Лайн са подписали договор с Джон Карпентър героят винаги да бъде наричан Снейк, да носи превръзка на едното си око и да е "bad-ass".
"Бягство от Ню Йорк" излезе през 1981 година и превърна изиграния от Кърт Ръсел образ на Снейк Плискин в емблематичен персонаж в историята на киното. Лентата се сдоби със свое продължение 15 години по- късно, когато през 1996 година Джон Карпентър и Кърт Ръсел отново се събраха заедно, за да създадат " Бягство от Лос Анджелис".
Източник: New York Magazine

Известен е сценаристта на "Дюн"


CINEMA NEWSWALKER
Подготвянето на нова филмова версия по произведението на Франк Хърбърт "Дюн", като че ли продължи твърде дълго, но ето че в крайна сметка тя ще стане факт. В интервю пред IGN миналата седмица (прочети повече ТУК) новия режисьор на лентата Пиер Морел сподели свойте виждания относно работата по проекта и каза че името на сценариста, с когото ще работи по създаването на историята за филма ще стане ясно тази седмица.
Вчера вечерта Холивуд Рипортър съобщи, че Чейс Палмър ще напише сценария за новия филм. Палмър е познат от работата си като сценарист и режисьор на "Number 13", "Shock and Awe" и "Neo-Noir".
Източник:Hollywoodreporter

сряда, 10 февруари 2010 г.

Пенелопе Крус преговаря за участие в "Карибски пирати 4"


CINEMA NEWSWALKER
Heat Vision предаде новината, че актрисата Пенелопе Крус е в процес на преговори за участие в четвъртото продължение на "Карибски пирати" ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides"). Тя ще се присъедини към Джони Деп, който за пореден път ще влезе в образа на капитан Джак Спароу. Персонажът, който трябва да изиграе Крус все още не е разкрит.
Доколкото е известно историята в новия филм ще се върти около Изворът на младостта.
Лентата ще бъде режисирана от Роб Маршал, а нейни сценаристи ще са Тери Росио и Тед Елиът, които са работили и по първите три части от поредицата.
Ако преговорите приключат успешно Пенелопе Крус ще има възможността да работи отново с Роб Маршал след заснемането на съвместния им проект "Девет". Именно за играта си в този филм тя бе номинирана през миналата седмица за Оскар в категорията "най- добра поддържаща женска роля" .
Снимките на "Карибски пирати 4" трябва да започнат това лято на Хавайте, като крайната дата за реализирането на продукцията е 20 май 2011 година.
Източник: Heat Vision

Том Круз в "Мисията невъзможна 4"


CINEMA NEWSWALKER
От Парамаунт официално потвърдиха участието на Том Круз в четвъртата част на "Мисията невъзможна". Освен него в работата по проекта, както вече бе оповестено преди време ще се присъедини и режисьора на третия филм Джей Джей Абрамс. Този път обаче той ще се заеме единствено с функциите на продуцент на лентата, като в тази дейност ще му помага и Том Круз.
В екипа на филма вече са привлечени и сценаристите Джош Епълбаум и Андре Немец. Те трябва да напишат сценария за филма, който ще се базира на съвместната идея на Круз и Абрамс.
По повод на новината председателя на Парамаунт Брад Грей каза: "Том и Джей Джей са големи таланти и ние се вълнуваме, че ще работим с тях по пресъздаването на този легендарен франчайз".
Така пред киностудиото на този етап стой единствено въпроса за намирането на подходящия режисьор.
Очевидно към момента разногласията, който съществуваха между Парамаунт и Том Круз са изчистени и само бъдещето ще покаже до какви резултати ще доведе тяхното подновено сътрудничество.
Филмът трябва да излезе по кината през май 2011 година.
Източник:Comingsoon

вторник, 9 февруари 2010 г.

Нов собственик на "Терминатор"


CINEMA NEWSWALKER
След като миналата седмица предадохме новината, че в битката за правата на франчайза на "Терминатор" се вкюлчват от Сони Пикчърс (прочети повече ТУК), то днес можем да оповестим и крайния победител, който е Pacificor.
Очевидно докато от Лайънсгейт и Сони Пикчърс са наддавали, то от Pacificor са предложили правилната оферта. Срещу 29.5 милиона долара установената в Санта Барбара компания спечели проведения в Лос Анджелис търг. Освен тази сума бившите вече собственици от Хелсиън груп ще получат 5 милиона долара за всеки нов филм, който ще бъде правен от тук насетне, както и допълнителни приходи от използването на третата и четвъртата част от поредицата.
Интересното в случая е че именно Pacificor е компанията, която тласна Хелсиън груп към обявяване на банкрут. От Хелсиън груп отправиха обвинения към установената в Санта Барбара компания в изнудване, подкуп и измама и поискаха 30 милиона долара за нанесените им щети.
Източник: Deadline

Римейк на "Челюсти" в 3D?


CINEMA NEWSWALKER
След зашеметяващия успех на "Аватар" филмовите компании започнаха масово и официално да оповестяват, че бъдещите им проекти ще бъдат реализирани в 3D формат. В тази връзка е и публикуваната информация от интернет сайта CinemaBlend, според която от Юнивърсъл са силно заинтересовани от създаването на римейк на култовия филм на Стивън Спилбърг "Челюсти" в така популярния вече формат. От студиото се надяват да привлекат вниманието на младата публика със специалните ефекти.
На този етап така получената информация е в сферата на слуховете, но от CinemaBlend се надяват в най- скоро време да получат и нейното официално потвърждение.
Източник: CinemaBlend

понеделник, 8 февруари 2010 г.

Шейлийн Удли и Джордж Клуни в "Потомците" ("The Descendants")


CINEMA NEWSWALKER
Шейлийн Удли ще се присъедини към Джордж Клуни в следващия филм на Александър Пейн "Потомците" ("The Descendants"), предаде Варайъти. Историята на филма ще се върти около земевладелец (изигран от Клуни), който се опитва да се сближи с дъщерите си и да запази семейството си цяло. Удли трябва да изиграе по- голямата дъщеря.
Лентата ще е екранизация на романа на Кауй Харт Хемингс и ще бъде адаптирана от сценаристите Нат Факсън и Джим Раш.
Източник: Variety

Загубеняците (The Losers)

CINEMA NEWSWALKER

Обирджии (Takers)

CINEMA NEWSWALKER


Ondine

CINEMA NEWSWALKER

Ще станем ли свидетели на продължение на "Аферата Томас Краун" ?


CINEMA NEWSWALKER
Пред сайта ComingSoon.net Пиърс Броснан разкри подробности около евентуалната реализация на продължението на трилъра от 1999 година "Аферата Томас Краун".
"Имаме четвърти сценарий и той е най- близък по смисъла на своята постройка. Много е трудно. Сега имаме персонаж, който не е напълно завършен, така че трябва да работим върху него, господин Краун и госпожица Мур*, друга афера, повече хитрост, но ще бъде неочаквана изненада."
Припомняме, че проекта за продължение стой на дневен ред пред Пиърс Броснан от няколко години. Последните слухове свързани с продукцията излязоха преди около две години, когато се смяташе, че новият филм ще се базира върху историята пресъздадена в лентата от 1964 година с участието на Питър Устинов "Топкапи". Съществуваше и друг вариант, който предвиждаше да използва историята на романа на Ерик Амблър "Светлината на деня".

* Според Comingsoon.net това е геройнята, която би трябвало да бъде изиграна според слуховете от Анджелина Джоли.

Източник: Comingsoon.net

Тейлър Лотнър в "Stretch Armstrong" 3D


CINEMA NEWSWALKER
Юнивърсъл Пикчърс обявиха, че актьора Тейлър Лотнър ще изиграе главния персонаж в предстоящия филм "Stretch Armstrong", който ще бъде реализиран в 3D формат.
"Stretch Armstrong" ще бъде базиран на популярните играчки добили известност през 70- те години на миналия век.
"През последните две години Тейлър се превърна в истинска звезда в световния бокс- офис." каза съпредседателят на Юнивърсъл Дона Лангли и продължи: " Той притежава перфектния баланс от енергия и атлетизъм за ролята на един невероятен супер герой с фантастична супер сила. Не бихме могли да сме по- доволни, че той се съгласи да бъде нашия Стреч."
Продуцент на лентата ще бъде носителя на Оскар Брайън Грейзър, който ще работи в сътрудничество с Хасбро (Hasbro). Сценарият ще бъде написан от Стив Одекерк (Steve Oedekerk) ("Всемогъщият Брус ").
Очаква се продукцията да излезе на голям екран пред 2012 година.
Източник: Comingsoon

неделя, 7 февруари 2010 г.

Нов вариант на "Дявол на доброто" ("Daredevil")


CINEMA NEWSWALKER
От Туенти Сенчъри Фокс са решили да направят нова версия на "Дявол на доброто" ("Daredevil"). За целта от студиото вече са наели сценариста на "Денят, в който Земята спря" и "Последният замък" Дейвид Скарпа да напише историята за новия филм. Лентата ще бъде продуцирана от Питър Чернин.
Проектът няма да бъде продължение на филма от 2003 година с участието на Бен Афлек и Дженифър Гарнър, а ще бъде опит да се разкаже по един нов и различен начин историята на слепия адвокат Мат Мърдок. Това напрактика обезсмисля завръщането на двамата актьори в образите на своите герои.
Първата екранизация на комиксите на Марвъл за Деърдевъл бе режисиран от Марк Стивън Джонсън и освен че спечели едва 179 милиона долара от разпространението си в цял свят, тя буквално бе унищожена от критиците.
Според Deadline основната причина, поради която от Фокс са се решили толкова скоро да направят нов филм за героя се дължи на факта, че ако от студиото не произвеждат нови филми базиращи се на персонажите на Марвъл, то те ще изгубят правата за това.
Източник: Deadline

петък, 5 февруари 2010 г.

Логан Лърман в ролята на "Спайдър- мен"?


CINEMA NEWSWALKER
В интервю пред Access Hollywood Логан Лърман говори относно слуховете, че той ще е новия Спайдър- мен. Актьорът от "Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии" сподели, че с него се водят разговори и че той има желание да участва в бъдещия проект на Марк Уеб.
"Нали знаете, разговорите започнаха. Това е дълъг процес включващ студиото и продуцентите и всичко останало. Но определено е проект от който съм заинтересован, разбира се."
Източник: Access Hollywood

Сони в битка за "Терминатор"


CINEMA NEWSWALKER
В последния възможен ден (четвъртък) от Сони Пикчърс се присъединиха към Лайънсгейт (Lionsgate) в наддаването за правата върху поредицата "Терминатор".
От Хелсиън (Halcyon) груп обявиха франчайза за продажба през семтември месец миналата година. Освен правата върху всичките досегашни филми в пакета влизат и телевизионните серии, ДВД- та, както и бъдещите филми.
Преди месец Лайънсгейт отправиха своята оферта от 15 милиона долара, както и 5% от бъдещите общи приходи.
Хелсиън груп закупи правата за "Терминатор" през 2007 година от Марио Кесар за 30 милиона долара. Поради финансови проблеми шефовете на компанията Дерек Андерсън и Виктор Кубичек обявиха поредицата за продажба оценявайки я на 70 милиона долара.
Източник: Variety

четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Крисчън Бел ще участва в романтична драма


CINEMA NEWSWALKER
Новият проект, в който ще вземе участие "черният рицар" Крисчън Бел е романтична драма, която все още няма заглавие. Лентата ще бъде режисирана от Терънс Малик ("Тънка червена линия") и освен Бел към актьорския състав, който ще имаме възможността да видим влизат също така и Хавиер Бардем ("Няма място за старите кучета"), Рейчъл Макадамс ("Шерлок Холмс", "Тетрадката") и Олга Кириленко ("Спектър на утехата").
Все още няма информация за сценария на филма.
Източник:Los Angeles Times

"Омагьосана" с продължение


CINEMA NEWSWALKER
Филмът от 2007 година "Омагьосана" ("Enchanted") ще се сдобие с продължение, предаде Варайъти. Уолт Дисни Пикчърс са наели Джеси Нелсън да напише сценария за новия филм, като освен това са привлекли и режисьорката на "Предложението" Ан Флетчър към проекта.
Очаква се актьорите от оригивалната лента Ейми Адамс, Джеймс Марсдън и Патрик Демпси да вземат участие в новата продукция.
Филмовото студио е планирало продължението да бъде готово най- рано следващата година.

Официално: "Аватар" е № 1!


CINEMA NEWSWALKER
"Аватар" е най- печелившия филм в историята на киното. Това е заключението, което можем да направим след като лентата на режисьора Джеймс Камерън счупи всички рекорди. Последните новини от бокс- офис класациите са сързани с факта, че "Аватар" достигна приходи от 601 милиона долара и по този начин застана начело в класацията за най- печеливш филм в САЩ, като измести досегашния номер едно "Титаник".
Припомняме, че "Аватар" вече спечели битката си с "Титаник" по отношение на приходите от разпространението му в чужбина и общите печалби в целия свят. Разпространението на филма в чужбина донесе 1 милиард и 473 милиона долара, а в световен мащаб общите печалби възлизат на 2,074,690,945 долара.
Успехът, който отчита "Аватар" наистина е неоспорим. Но няма как да се подмине и факта, че когато се говори за приходи от даден филм трябва да се имат предвид и други фактори. Така например в класация отчитаща инфлацията през годините и продажбата на билети "Аватар" заема 21 място с 76,421,000 продадени билета (поне на този етап). Филмът, който заема първото място е "Отнесени от вихъра" (1939) следван от "Междузвездни войни" (1977) и "Звукът на музиката" (1965).
Последните новини около произведението на Джеймс Камерън са свързани с неговото продължение. Холивуд Рипортър предаде информацията, че News Corp. вече са започнали разговори с Камерън за евентуалното продължение на "Аватар". Самият Рупърт Мърдок споделя, че Камерън има идеи за новия филм.
Въпреки желанието на шефовете на News Corp. да се реализира втората част колкото е възможно по- бързо, то дори и те признават че работата по проекта ще отнеме време и той едва ли ще бъде видян от зрителите и феновете скоро.

вторник, 2 февруари 2010 г.

Война в бъдещето за Сержант Рок


CINEMA NEWSWALKER
В края на миналата година се появи информация за евентуална екранизация на комикс- книгата на ДиСи (DC) "Сержант Рок" ("Sgt. Rock"). Темата отново придобива актуалност и заслуга за това има продуцента Джоуел Силвър. Пред Лос Анджелис Таймс Силвър разкри, че действието във филма няма да се развива по време на Втората световна война, а ще ни представя война, която ще бъде в бъдещето. Освен това по думите на Джоуел Силвър сценария на филма вече е написан от Чад Джон.
Въпреки тези новини все още не е сигурно дали ще гледаме "Сержант Рок" по кината. Както е известно през 80-те години на 20 век също имаше индикации за създаването на филм по произведението на ДиСи (DC). Сценарият на тогавашния вариант бе написан от Джон Милиус и Дейвид Пийпълс, а главната роля трябваше да изиграе Арнолд Шварценегер.
През 2007 и 2008 година отново излезе информация, че Гай Ричи може да режисира версия по комикс- книгата, а за главната роля бе спряган Брус Уилис.
Източник:Los Angeles Times

Сценарият на "Твърде лично 2" е готов


CINEMA NEWSWALKER
През юни миналата година компанията на режисьора, сценарист и продуцент Люк Бесон EuropaCorp обяви, че започва работа по продължението на филма с Лиъм Нийсън "Твърде лично" ("Taken"). На премиерата на "От Париж с любов" Бесон не само потвърди бъдещата реализация на проекта, но и разкри че сценария за филма е готов.
Все още не се знае дали Лиъм Нийсън ще се завърне в образа на своя герой Брайън Милс.
Припомняме, че "Твърде лично" се представи повече от подобаващо с оглед на печалбите, които донесе на своите създатели в размер на 226 милиона долара при бюджет от 25 милиона долара.
Източник:CinemaBlend

Пиер Морел говори за "Дюн"


CINEMA NEWSWALKER
След като Пиер Морел пое режисьорския пост от своя колега Питър Бърг в екипа работещ по римейка на филма "Дюн" се предполагаше, че той ще продължи неговата работа. Очевидно обаче "предположенията" относно бъдещата работа по лентата нямат нищо общо с "намеренията" на френския режисьор. Пред IGN Морел споделя, че работата по филма ще започне отначало: " Започваме от нула. Питър има подход, който няма нищо общо с моя и ще започнем отначало. Не мисля, че ще запазим някакви елементи от сценария на Питър Бърг. В действителност той е добър, интересен е. Това обаче просто не е нашата версия. Не мога да ви кажа с кого ще работя по сценария, това ще бъде обявено официално следващата седмица."
Пиер Морел потвърди, че той и сценариста на филма ще започнат работа по сценария през февруари. Запитан как ще заснеме лентата с оглед на манията по 3D формата Морел каза: "Проектът е на толкова ранен етап, че все още не сме водили разговори за това. Бих се радвал да бъде в 3D. Филмът е такъв вид, който позволява това. Ще го реализират ли в 3D? Ще настоявам за това, но не зная."
Източник:IGN