сряда, 31 март 2010 г.

"Денят на независимостта" с две нови продължения?!


CINEMA NEWSWALKER
Миналата седмица Варайъти съобщи, че Уил Смит е изправен пред дилема, свързана с избора му на бъдещ проект, в който да вземе участие. Единият от вариантите бе предлаганото му от Сони Пикчърс продължение на "Мъже в черно" ("Men in Black 3"), а другия бе фентъзи- приключението на Туенти Сенчъри Фокс "Плаващият град" ("The City That Sailed"). Кой от двата филма ще предпочете актьора тепърва ще разберем.
Новото около Уил Смит е информацията поднесена от IESB за предстоящото продължение на "Денят на независимостта". Оказва се, че според сайта публиката може да стане свидетел не само на един, а на цели два нови филма, които ще бъдат заснети един след друг.
За реализирането на втора част на хита от 1996 година се говореше отдавна. Причините проекта да не се осъществи досега бяха от различен характер. Така например нежеланието на продуцента и сценарист Дийн Девлин (Dean Devlin) и режисьора Роланд Емерих (Roland Emmerich) да се обвържат с работата по проекта, въпреки че бяха готови с историята, осуети неговата по- ранна реализация. По- късно пък поради финансови затруднения на Туенти Сенчъри Фокс създаването на продукцията отново бе отложено.
След успеха на "Аватар" и огромните печалби в размер на 2 милиарда и 684 милиона долара, които бяха отчетени от Фокс, според IESB от кино студиото са решили да направят не едно, а две продължения на "Денят на независимостта". Позовавайки се на свой източници от IESB съобщават, че Уил Смит ще вземе участие и в двата филма. Планът е снимките по тях да започнат най- рано през 2011 година.
Информацията на този етап все още не е официално потвърдена от Туенти Сенчъри Фокс.
Усхехът на "Денят на независимостта" няма как да се оспори, ако се имат предвид неговите финансови резултати. За създаването на филма са похарчени 75 милиона долара. В последствие лентата отбелязва общи приходи от 817 милиона долара, като към тях трябва да се прибавят и отчетените печалби от продажбата на DVD и телевизионни права в размер на 200 милиона долара.
Източник: IESB

вторник, 30 март 2010 г.

Годзила отново на голям екран


CINEMA NEWSWALKER
Леджъндъри Пикчърс (Legendary Pictures) официално обявиха, че започват работа върху нов филм за Годзила. Те вече са придобили правата за легендарното чудовище създадено от Тохо Студио (Toho Studios) през 1954 година. Компанията ще реализира продукцията съвместно с Уорнър Брос и се надяват скоро да стане ясен и режисьорът, който ще поеме заснемането на филма. Плановете са лентата да се появи по кината през 2012 година.
Последната холивудска версия за Годзила бе дело на Роланд Емерих ("Денят на независимостта") и бе създадена през 1998 година. Продукцията се превърна в хит и донесе приходи от 379 милиона долара.
Източник: Сomingsoon

Чиракът на магьосника (The Sorcerer's Apprentice)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Knight and Day

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 29 март 2010 г.

"Буч Касиди и Сънданс Кид" с продължение


CINEMA NEWSWALKER
Новините за продължения на филми превърнали се в класика или казано с други думи които не просто са оставили диря, а са прокарали път в света на кино, не изненадват вече никого. В повечето случай това са слухове пуснати в публичното пространство поради липсата на потвърдени новини. Понякога обаче слуховете се превръщат в истина и тогава не само феновете на определени филми, но и по принцип ценителите на качествените кино ленти буквално изтръпват. Такъв е и случая с "Буч Касиди и Сънданс Кид". Преди време се появи информацията, че Том Круз и Джон Траволта ще се превъплътят в култовите персонажи в римейк на оригиналната лентата от 1969 година. Това очевидно бе поредния слух. Сега се оказва, че в този слух е имало и доза истина. Според британския вестник Индипендънт (Independent) сценариста на "Навътре в морето" ("The Sea Inside"), "Ванила скай" ("Vanilla Sky") и "Агора" ("Agora") Матео Гил (Mateo Gil) ще направи своя режисьорския дебют в продължението на "Буч Касиди и Сънданс Кид". Действието в новия филм, който ще се казва "Blackthorn", ще се развива няколко години след това в оригиналната лента. Последната сцена в класиката от 1969 година завършва с престрелка между двамата герой и боливийската армия, в която се предполага че те загиват (Според истинската история за живота на Касиди и Кид съществуват множеството предположения за това как и къде загиват, което от своя страна дава големи възможности за интерпретации на кинодейците). В продължението Буч Касиди очевидно ще "възкръсне" и както самият Гил е разкрил сюжета ще се върти около неговия живот. След престрелката в оригиналната лента, в която Касиди по някакъв начин е успял да се спаси, той заживява инкогнито с боливийка, като в продължение на 15 години отглежда коне и се стреми да скрие самоличността си. Решавайки да захвърли всичко това той се опитва да осъществи един последен обир, който да му позволи да се завърне в Съединените щати.
Заснемането на продукцията ще започне следващия месец в Боливия и според режисьора Матео Гил това ще стане в старамодния уестърн стил. В ролята на Буч Касиди ще се превъплъти Сам Шепърд (Sam Shepard) познат от "Стелт" и "Блек Хоук".
Както е известно оригиналния филм, в който ролите на Буч Касиди и Сънданс Кид изиграват Пол Нюман и Робърт Редфорд, е номинаран за седем от престижните награди Оскар, като печели четри от тях. Дали неговото продължение ще сподели поне малка част от славата на своя предшественик или пък ще се окаже поредния неуспешен опит тепърва ще видим.
Източник: Independent

Снимките по втората част на "Източни обещания" започват през зимата


CINEMA NEWSWALKER
Продуцентът Пол Уебстър (Paul Webster) ("Източни обещания", "Изкупление") сподели пред Дедлайн (Deadline) подробности около новите проекти, върху които работи. Сред тях се нарежда и продължението на "Източни обещания". В него отново заедно ще работят Виго Мортенсен и режисьора Дейвид Кроненбърг. Сценарият на филма е написан от Стив Найт (Steve Knight). Очаква се снимките на продукцията да започнат в края на тази година през зимата, когато се предполага, че Мортенсен и Кроненбърг ще са зъвършили работата си върху друг техен съвместен проект "The Talking Cure" (прочети повече за този филм ТУК).
"Източни обещания" бе заснет през 2007 година и не донесе на създателите си големи приходи. В САЩ постъпленията от него бяха около 17 милиона долара, а чуждестранните печалби достигнаха близо 39 милиона. Така общите приходи от филма, които бяха реализирани възлизат на незавидните 56 милиона долара.
Източник: Deadline

Режисьорът на "Часовете" и "Четецът" Стивън Долдри вариант за "Здрач: Зазоряване"


CINEMA NEWSWALKER
Преди около две седмици ви съобщихме, че от Съмит Ентъртейнмънт (Summit Entertainment) преговарят с няколко режисьори, един от които ще поеме работата върху четвъртата част на "Здрач" (прочети повече ТУК). Вестник Лос Анджелис Таймс (Los Angeles Times) съобщи за още един вариант за режисьорския пост. Номинираният за Оскар режисьор Стивън Долдри (Stephen Daldry) познат от работата си върху "Четецът", "Часовете" и "Били Елиът" е попаднал в списъка на Съмит Ентъртейнмънт.
Скоро трябва да се появи информация за окончателния избор на компанията държаща правата върху поредицата. Така или иначе, които и вариант да предпочетат от Съмит едва ли ще сбъркат имайки предвид факта, че и четиримата режисьори вече са се доказали в своето поприще.
Изтчник: Los Angeles Times

петък, 26 март 2010 г.

Режисьорът на "Рататуи" и "Феноменалните" може да режисира "Мисията невъзможна 4"


CINEMA NEWSWALKER
Преди няколко дена ви съобщихме, че се водят преговори с режисьора на "Зомбиленд" ("Zombieland") Рубен Флайшър (Ruben Fleischer) да режисира "Мисията невъзможна 4" (прочети повече ТУК). Ето че сега Холивуд Рипортър разкри и още две имена, които се спрягат за режисьорския пост. Единият от вариантите е Едгар Райт (Edgar Wright) познат от работата си върху "Шон от мъртвите" ("Shaun of the Dead"), "Горещи палки" ("Hot Fuzz") и предстоящия "Скот Пилгрим срещу света" (гледай първи кратък трейлър ТУК), а другия е режисьора на анимационните филми "Рататуи" ("Ratatouille") и "Феноменалните" ("The Incredibles") Брад Бърд.
Според Холивуд Рипортър Бърд е основен претендент за мястото, въпреки че той няма опит с режисирането на игрални филми особено що се отнася до екшън жанра на "Мисията невъзможна".
Източник: Hollywoodreporter

Том Круз може да изиграе каубой в "Paper Wings"


CINEMA NEWSWALKER
Том Круз и Рийз Уидърспуун могат да изиграят главните роли в новия проект на Сони Пикчърс "Paper Wings". Сюжетът на филма се съсредоточава върху любовна история, която протича в света на родеото. Круз трябва да поеме ролята на шампион по родео, който се влюбва в новоизгряваща кънтри певица (Уидърспуун).
Актрисата вече има опит в подобен жанр филми. Рийз Уидърспуун изигра ролята на Джун Картър Кеш в "Walk the Line", която и донесе Оскар за най- добра женска роля.
Том Круз от своя страна никога досега не е играл каубой във филмовата си кариера.
Първоначално продукцията трябваше да бъде реализирана от Ню Лайн (New Line), но в последствие намери място в плановете на Сони.
Лентата ще бъде продуцирана от притежаваната от Уил Смит Оувърбук Ентъртейнмънт (Overbrook Entertainment), откъдето са разговаряли с Габриеле Мучино (Gabriele Muccino) да поеме режисирането й. Италианският режисьор вече е работил с Уил Смит в драмата "Седем Души" и номинирания за Окар "Преследване на щастието". Въпреки това за поста се спрягат и имената на още няколко други режисьори.
Източник:Los Angeles Times

четвъртък, 25 март 2010 г.

Scott Pilgrim vs. the World

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Peacock

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Последният повелител на въздуха (The Last Airbender)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Аз, проклетникът (Despicable Me)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 24 март 2010 г.

You Don't Know Jack

CINEMA NEWSWALKER




Източник: НВО

вторник, 23 март 2010 г.

"Сблъсъкът на Титаните" с две продължения


CINEMA NEWSWALKER
Режисьорът Луис Летериер сподели пред ФърстШоуинг (FirstShowing), че сценариите за следващите две части на "Сблъсъкът на Титаните" ("Clash of the Titans") вече са написани. В тях ще бъдат представени нови персонажи от гръцката митология, които не се появяват в оригиналния филм.
Според режисьора от студиото Уорнър са се съгласили да дадат зелена светлина на проекта само, ако той бъде последван от още две ленти. Въпреки това Летериер добави, че продълженията зависят от това как ще се представи първия филм по кината.
Както е известно след невероятния успех на "Аватар", "Сблъсъкът на Титаните", който бе заснет с обикновена камера в последствие бе преработен в 3D вариант само за няколко седмици. Според запознати работещи в областта резултата, който се получава от преобразуването на една стандартна лента в 3D, не е особено добър. Същата констатация бе направена и от първите гледали десет минутен клип на "Сблъсъкът на Титаните" в 3D.
Имайки предвид всичко това, то зрителите едва ли ще могат да се надяват на някакво "изключително преживяване" в киносалоните.
Източник: FirstShowing

Кой ще купи Метро Голдуин Майър?


CINEMA NEWSWALKER
В понеделник Метро Голдуин Майър (МГМ) потвърди, че вече са получили офертите за закупуването им от няколко компании. Въпреки че от студиото не разкриха имената на кандидат купувачите, то според добре осведомени източници предложенията са отправени от Аксес Индъстри (Access Industries), Лайънсгейт (Lionsgate) и Тайм Уорнър (Time Warner).
Според Холивуд Рипортър, въпреки че не участват в търга, в последствие може да се присъединят и Куалиа кепитъл (Qualia Capital) и Нюз Корп (News Corp).
От МГМ излязоха с изявление, в което се казва: "Компанията ще прегледа офертите и свързаните със сделката условия през следващите няколко седмици."
Филмовото студио се надява да постигне съгласие с кредиторите за удължаване на съществуващия период за изплащане на задълженията си, които възлизат общо на около 3.7 милиарда долара. До 31 март трябва да бъде погасена сумата от 200 милиона, като тя е само част от натрупаната лихва по взетите кредити. Отделно от това до 8 април от компанията трябва да изплатят още 250 милина долара, които са свързани с обезпечаването на техния основен дълг.
Както е известн МГМ притежава една от най- богатите библиотеки от филмови заглавия. Ако компанията не бъде продадена на парче, то се предполага, че новия собственик на студиото ще има възможността да се възползва, както от старите заглавия, така и от бъдещите печалбите от продукции като двете части на "Хобитът" и предстоящите филми за Джеймс Бонд.
Източник: Variety, Нollywoodreporter

понеделник, 22 март 2010 г.

Фрида Пинто в новия филм за Джеймс Бонд


CINEMA NEWSWALKER
Актрисата Фрида Пинто, от спечелилата 8 Оскара през миналата година лента "Беднякът милионер", ще се появи в новия филм за Джеймс Бонд. Новината бе предадена от Дейли Мирър (Daily Mirror). Тя ще изиграе едно от момичетата на Бонд, като за ролята си ще получи сумата от 3 милиона паунда. Водят се преговори и с Оливия Уайлд ("Трон: Заветът"), която трябва да се превъплъти в другата женска роля.
В началото на януари се появи информацията, че са започнали разговори със Сам Мендес да поеме режисурата на продукцията (прочети повече ТУК). От статията на Мирър става ясно, че режисьорът е подписал своя договор и ще режисира 23-я поред филм за британския шпионин.
Според източника на Мирър: "Проектът е в процес на подготовка в продължение на месеци и Фрида винаги си е мечтаела да бъде момиче на Бонд, но в началото тя беше неспокойна от приемането на ролята. Това ще бъде най- амбициозният филм за агент 007. Сам планира да постави нови основи на жанра."
Очевидно от екипа на продукцията са си поставили високи цели. По- рано тази година сценариста Питър Морган ("Кралицата", "Фрост/Никсън") разкри, че историята на новия филм ще бъде шокираща. Това бе потвърдено и от източника на английското издание, според когото Морган е завършил първия вариант на сценария, който обещава да бъде "зрително зашеметяващ".
Снимките трябва да започнат това лято първоначално в Пайнууд студио и след това да се пренесат в столицата на Афганистан Кабул, където ще се развива и голяма част от действието във филма.
Източник: Daily Mirror

Пенелопе Крус ще бъде дъщерята на Черната брада в "Карибски пирати 4"


CINEMA NEWSWALKER
През февруари съобщихме новината, че Йън Макшейн и Пенелопе Крус ще се присъединят към Джони Деп в "Карибски пирати 4" ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides") (Прочети повече по темата ТУК и ТУК.). Ролята, която бе поверена на Макшейн бе тази на Черната брада, но не стана ясно какъв персонаж ще изиграе Пенелопе Крус.
Ето че сега продуцента на лентата Джери Брукхаймър разкри пред МТВ повече подробности около новите приключения на капитан Джак Спароу и компания. Една от тях е че във филма Крус ще играе дъщерята на Черната брада. Според продуцента актрисата ще внесе голяма доза хумор в новото продължение и освен това между нейната геройня и Джак Спароу ще пламне малка любовна история.
Брукхаймър потвърди също така, че Джефри Ръш ще се завърне, за да изиграе отново образа на Барбоса, като по този начин изясни неясния статус на актьора и слуховете, които се носеха около неговото участие в продукцията.
Снимките на режисирания от Роб Маршъл филм ще започнат през юни и според предвидения план той трябва да се появи на голям екран на 20 май 2011 година.
Гледай интервюто с Джери Брукхаймър.

Източник: MTV

неделя, 21 март 2010 г.

Луис Летериер може да режисира "Отмъстителите"


CINEMA NEWSWALKER
Докато промотираше своя нов филм, римейка на "Сблъсъкат на Титаните", режисьора Луис Летериер (Louis Leterrier) ("Невероятният Хълк") разкри пред ЕйАйСиЕн (AICN), че е един от възможните варианти за режисьорския пост на "Отмъстителите" ("The Avengers").
"В списъка съм... Не знам кои са останалите момчета, но аз имах чудесни взаимоотношения с Марвъл и бях много ясен с тях и всички останали, че аз съм този, който трябва да го рижисира."
Все още не е известно кои са останалите имена от списъка с рижисьори, на които от Марвъл са се спряли.
Прочети повече за екранизацията на комикса ТУК.
Източник: Аintitcool

Режисьорът Тод Филипс за "Последният ергенски запой 2"


CINEMA NEWSWALKER
В интервю за интернет сайта Collider режисьора на "Последният ергенски запой" Тод Филипс опроверга някой от слуховете, които се появиха в публичното пространство по отношение на предстоящето продължение на комедията.
"Не знам. Има много слухове. Имаше и слух също, че то (действието) ще се развива в Мексико или нещо такова, но никой от тях не отговаря на истината." каза Филипс, като напрактика опроверга излязла преди време информация, че историята в новия филм ще се развива в Тайланд.
На въпрос кога ще започнат снимките на втората част Филипс отговори: "Ноември. 1 ноември. Към това се стремим, но нали знаете много неща трябва да се свършат с плановете на Ед Хелмс около "Офисът" и другите филми на Брадли Купър. Точно сега целта ни е да започнем снимки на 1 ноември."
Източник: Collider

Джейми Фокс в "Кейн & Линч"


CINEMA NEWSWALKER
В своята страница в Туйтър филмовия сценарист Кайл Уорд разкри, че Джейми Фокс ("Кралството", "Съучастникът", "Маями Вайс") е подписал договора си за участие в "Кейн & Линч" ("Kane & Lynch"). Филмът ще бъде адаптация на видео играта на Ейдос Ентъртейнмънт (Eidos Entertainment) "Кейн & Линч: Мъртъвци" ("Kane & Lynch:Dead Men") и ще бъде режисиран от Саймън Крейн (Simon Crane), за когото това ще бъде дебют на режисьорския пост.
Към проекта по- рано бе привлечен и Брус Уилис, който ще се превъплъти в образа на Адам "Кейн" Маркъс, наемник, който се съюзява с шизофреничния убиец Джеймс Линч. Двамата са принудени да намерят откраднат микрочип.
Източник: Сomingsoon

Режисьорът на "Зомбиленд" преговаря за "Мисията невъзможна 4"


CINEMA NEWSWALKER
Последните новини около четвъртата част на "Мисията невъзможна" бяха свързани с официалнто оповестяване от страна на Парамаунт, че актьора Том Круз ще вземе участие в новия филм (Прочети повече ТУК).
В петък Лос Анджелис Таймс съобщи, че режисьора на "Зомбиленд" ("Zombieland") Рубен Флайшър (Ruben Fleischer) води разговори с кино студиото да застане зад камерата на новото продължение. Според вестника въпреки интереса, който проявяват от Парамаунт към младия режисьор, той в крайна сметка ще отхвърли предложението.
Флайшър е близо до сключването на договор за рижисурата на "30 Minutes or Less". Подробности около този проект все още не са известни освен факта, че той ще бъде финансиран от Медиа Райтс Кепитъл (Media Rights Capital) и в него участие ще вземе комедианта Дани МакБрайд (Danny McBride).
По информация на Лос Анджелис Таймс режисьорът на "Зомбиленд" води преговори и за друг проект със заглавието "Babe in the Woods". Говорителят на филмовото студио Сони, което ще реализира продукцията, обаче отрече привличането на Флайшър към продукцията.
Източник: LA Times

петък, 19 март 2010 г.

Уорнър Брос залагат на нови филми по комиксите на ДиСи (DC)


CINEMA NEWSWALKER
На презентация пред ShoWest президентът на Уорнър Брос Алън Хорн (Alan Horn) сподели как от студиото смятат да запълнят празното пространство, което ще се освободи, след като бъде пуснат втория филм на "Хари Потър и даровете на смъртта" ("Harry Potter and the Deathly Hallows"), който ще излезе по кината през юли 2011 година.
"Като естествено завършим Хари Потър надяваме се да ви предложим силните усещания от библиотеката на ДиСи (DC)."
Плановете на Уорнър Брос, които станаха известни още преди време, бяха свързани със създаването на филми за всеки от популярните герой от вселената на ДиСи (DC). Практиката досега бе да се заснемат игрални версии само за двата най- известни персонажа на комикс компанията, а именно Супермен и Батман.
В момента филмовото студио заснема "Зеленият фенер" ("Green Lantern"), а също така работи и върху третата част на "Батман" и новата версия на "Супермен". Очаква се скоро да се даде зелена светлина и на филм за "Светкавицата".
Източник: Slashfilm

"Семейство Адамс" ще се появят отново в 3D анимационен филм


CINEMA NEWSWALKER
Тим Бъртън ще режисира анимационен филм в 3D за "Семейство Адамс", предаде Deadline. В началото на 90-те години, както е известно, бяха създадени два игрални филма по историите за ексцентричното семейство от режисьора Бари Зоненфелд с участието на Раул Хилия и Анджелика Хюстън в главните роли.
Бъртън вече има опит с анимационнните продукции. За послено той режисира "Булката труп", като ще направи това и за предстоящата нова анимационна версия на неговия филм от 1984 година "Frankenweenie". Освен това Тим Бъртън бе продуцент на анимационния филм "9" и сценарист на "Кошмари преди Коледа".
Източник: Deadline

Дженифър Лопес в римейк на "Зад борда" ?


CINEMA NEWSWALKER
Преди няколко месеца съобщихме новината, че се подготвя римейк на лентата от 1987 година "Зад борда" ("Overboard") с Кърт Ръсел и Гоуди Хоун (Прочети помече по темата ТУК).
Ето че сега Холивуд Рипортър разкри, че Дженифър Лопес преговаря за ролята на Джоана Стейтън, изиграна в оригинала от Гоуди Хоун.
Сюжетът на филма разказва за високомерната и разглезена геройня на Хоун, която след като пада от яхтата си е заведена в болница от дърводелеца (Ръсел), работещ при нея. Когато се събужда се оказва, че тя е загубила паметта си, а той от своя страна я убеждава, че тя му е съпруга и майка на четрите им деца.
Източник: Нollywoodreporter

Сценарият на "Трансформърс 3" е завършен


CINEMA NEWSWALKER
В интервю на сайта CinemaBlend с Джош Дюамел (Josh Duhamel), актьорът е разкрил, че сценарият за третата част на "Трансформърс" е готов. Тази новина му е била поднесена от режисьора Майкъл Бей, с когото Дюамел се е срещнал ден по- рано. Снимките по филма ще започнат това лято.
Според плана "Трансформърс 3" трябва да се появи по кината на 1 юли 2011 година и най- вероятно ще бъде реализиран в 3D формат.
Източник: CinemaBlend

Kick-Ass

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Megamind (Кратък трейлър)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Хищници (Predators)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 18 март 2010 г.

Eat, Pray, Love

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

The Switch

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Death at a Funeral

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Traileraddict

сряда, 17 март 2010 г.

Механикът (The Mechanic)

CINEMA NEWSWALKER

Източник:Тraileraddict

Кой ще бъде режисьор на "Здрач: Зазоряване"?


CINEMA NEWSWALKER
Съмит Ентъртейнмънт (Summit Entertainment) водият преговори за екранизацията на четвъртата книга от поредицата "Здрач" с трима режисьори. Това са София Копола ("Изгубени в превода", "Мария Антоанета"), Гюс Ван Сант ("Милк", "Добрият Уил Хънтинг") и Бил Кондън ("Мечтателки", "Богове и чудовища").
Единствено Гюс Ван Сант от тримата е потвърдил, че в момента от компанията разговарят с него за привличането му към продукцията. От Съмит Ентъртейнмънт са отказали да коментират въпроса.
Както е известно последния роман "Здрач: Зазоряване" ще бъде заснет в два филма.
Източник: Entertainment Weekly

Снимките на "Хобитът" започват през юни


CINEMA NEWSWALKER
В личния си сайт актьора Йън Маккелън, който отново ще изиграе ролята на Гандалф само че този път в екранизацията на романа "Хобитът", разкри че снимките на двата филма ще започнат през юни тази година в Нова Зеландия.
"Заснемането на двата филма "Хобитът" започва в Нова Зеландия през юни. То ще продължи година. Кастингът в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон започна. Освен това сценарият пристигна. Първият е препълнен със стари и нови приятели, отново на приключение в Средната земя.
Режисьорът Гилермо Дел Торо в момента живее в Уелингтън, близо до семейство Джаксън и студиото в Мирамар."
През последните няколко месеца новините, свързани със започването на снимачния процес на двата проекта на Гилермо Дел Торо и Питър Джаксън, бяха противоречиви. Един път се обявяваше се, че снимките ще започнат през тази година, а след това че се отлагат за неопределено време. Причината за неяснотите около двата филма бе финансовото състояние на Метро Голдуин Майер (МГМ) и бъдещата продажба на студиото.
Очевидно обаче перипетите пред МГМ няма да се окажат фатални за двете продукции, които ще бъдат заснети една след друга. Очаква се първият филм да излезе по кината през декември 2011 година, а вторият през същия месец на следващата 2012 година.
Източник: www.mckellen.com

вторник, 16 март 2010 г.

Бен Кингсли и Саша Барон Коен в нов филм на Мартин Скорсезе


CINEMA NEWSWALKER
Бен Кингсли ("Ганди", "Злокобен остров") и Саша Барон Коен ("Борат") ще се присъединят към новия проект на режисьора Мартин Скорсезе "Фантазията на Хюго Кабре" ("The Invention of Hugo Cabret").
Филмът ще се базира на детската книга на Брайън Селзник (Brian Selznick) и ще разказва за 12 годишен сирак, който живее на влаковата гара в Париж през 1930 година. Според предоставената информация от Deadline Коен ще изиграе ролята на инспектор работещ на гарата, а Кингсли ще се превъплъти в Джордж Милис (George Melies), известен кинодеец.
Главната роля ще бъде поверена на Аса Бътърфилд (Asa Butterfield) ("Момчето в раираната пижама", "Синът на Рамбоу"). В лентата ще вземе участие и Клои Моритц (Chloe Moretz), която ще имаме възможността да гледаме в режисирания от Матю Вон "Шут в гъза" ("Kick-Ass") в края на април тази година.
Сценарият на "Фантазията на Хюго Кабре" е написан от Джон Логан (John Logan), с когото Скорсезе вече е робатил в "Авиаторът". С финансирането и продуцирането на филма се е заела компанията на Греам Кинг (Graham King) ДжиКей Филмс (GK Films).
Източник: Deadline

понеделник, 15 март 2010 г.

Дейвид Финчър ще режисира биографичния филм за Боби Фишър


CINEMA NEWSWALKER
Дейвид Финчър ще режисира следващия проект на Колумбия Пикчърс "Pawn Sacrifice". Филмът ще разказва историята на американския шахматист Боби Фишър и пътят му към спечелването на титлата световен шампион по шах, която той постига в двубой срещу Борис Спаски (Прочети повече по темата ТУК).
Продуценти на лентата са Гейл Катц (Gail Katz) и Тоби Магуайър (Tobey Maguire). Сценарият е написан от Стивън Найт (Steven Knight) ("Източни обещания" "Eastern Promises").
Предишните два проекта на Дейвид Финчър- "Странният случай с Бенджамин Бътън" и "Зодиак"- бяха реализирани в Парамаунт. Очевидно режисьорът е решил да смени обстановката и сигнал за това е не само "Pawn Sacrifice", но и възможността, която му се отдава да застане начело и на друг филм за Колумбия "Момичето с татуировката на дракон" ("The Girl With the Dragon Tattoo").
Източник: Variety

неделя, 14 март 2010 г.

Дисни закрива компанията на Робърт Земекис за специални ефекти


CINEMA NEWSWALKER
Уолт Дисни обяви, че ще закрие компанията за специални ефекти на Робърт Земекис Имидж Мувърс Диджитъл (ИМД) (ImageMovers Digital (IMD)). Това ще стане, след като бъде завършена и пусната на голям екран продукцията "Марс се нуждае от майки" ("Mars Needs Moms") през януари 2011 година.
"Боб и целия екип на ИМД успешно основаха студиото и създадоха изумителен филм, "Коледна песен", във време когато динамиката на индустрията бързо се променя." каза президента на Уолт Дисни Алан Бергман и продължи: "Но имайки предвид сегашните икономически реалности, ние се нуждаем от намирането на алтернативни пътища, за да предоставим градивно съдържание на публиката и ИМД вече не отговарят на нашия бизнес модел."
"Невероятно горд съм от талантливия екип, който събрахме в ИМД и от фантастичната работа, която постигнаха." бе коментара на Земекис.
От Дисни се надяват да продължат работата си с режисьора Робърт Земекис и в бъдеще, като най- вероятно това ще стане в новата продукция на компанията "Жълта подводница" ("Yellow Submarine").
Източник: Comingsoon

петък, 12 март 2010 г.

Първият интерактивен филм на ужасите !?


CINEMA NEWSWALKER
Компанията "13- та улица" обяви, че ще пусне лентата "Последно позвъняване" ("Last Call"), който ще бъде първия интерактивен филм на ужасите. Публиката ще може да общува с персонажите от екрана и по този начин ще има възможността да преживее по различен начин това, което наблюдава.
Как ще става това? Когато човек закупи своя билет, за да гледа филма той също така ще даде и своя телефонен номер. Използвайки софтуер за гласово разпознаване отговорите на зрителя ще напътстват персонажите в лентата.
След като някой от публиката ще може да решава каво ще се случи, то следователно филма ще протича всеки път по различен начин за групата от хора, които са отишли да го гледат.
На пръв поглед всичко това звучи интересно, но от друга страна е също толкова и глупаво. Колкото и версии да са заснели създателите на продукцията, то те едва ли биха могли да пресъздадат всички възможни сценарии, които се въртят в главите на зрителите. Оттук идва и логичния въпрос: какво ще се случи, ако някой даде съвет на героя от екрана, който не е предвиден и не е заснет ?
Гледай клипа тук.

Източник: Shocktillyoudrop

Клинт Истууд ще режисира биографичния филм за Джей Едгар Хувър


CINEMA NEWSWALKER
Миналата седмица в медийното пространство се появи новината, че Юнивърсъл Пикчърс и компанията на Рон Хауърд Имеджин Ентъртейнмънт ще заснемат биографичен филм за дългогодишния началник на ФБР Джей Едгар Хувър (Прочети повече по темата ТУК). Ето, че вече е известен и режисьора на предстоящата лента и това е Клинт Истууд.
Според последната информация около продукцията Юнивърсъл няма да участват в реализацията на проекта. Така филма най- вероятно ще бъде заснет от филмовото студио Уорнър Брос, където е базирана и компанията на Клинт Истууд Малпасо (Malpaso). Тези предположения се засилват и от факта, че през 1959 година от Уорнър наемат Хувър като консултант по филма "Историята на ФБР" ("The FBI Story") и сериала на ЕйБиСи (ABC) "ФБР" ("The F.B.I.").
Източник: Нollywoodreporter

Райън Рейнолдс и Джейсън Бейтмън ще си разменят телата в "Change Up"


CINEMA NEWSWALKER
Райън Рейнолдс ("Х-мен Началото: Върколак", "Предложението") и Джейсън Бейтмън ("Високо в небето", "С жени на море") ще вземат участие в новата продукцията на Юнивърсъл "Change Up". Режисьор на комедията ще бъде Дейвид Добкин (David Dobkin) ("Шанхайски рицари"). Той ще бъде и продуцент на лентата чрез неговата компания Биг Кид Пикчърс (Big Kid Pictures) заедно с Нийл Моритц (Neal Moritz) от Ориджънъл Филмс (Original Films).
Историята на филма ще бъде написана от сценаристите на "Последният ергенски запой" ("The Hangover") Джош Лукас (Jon Lucas) и Скот Мур (Scott Moore) и ще се върти около отговорния и семеен герой на Бейтмън, който разменя тялото си с това на мързеливия си приятел изигран от Рейнолдс.
Източник: Нollywoodreporter

Робин Худ (Robin Hood)

CINEMA NEWSWALKER

Източник:Тraileraddict

Шрек завинаги (Shrek Forever After)

CINEMA NEWSWALKER

четвъртък, 11 март 2010 г.

Здрач: Затъмнение (Twilight: Eclipse)

CINEMA NEWSWALKER

Източник:Тraileraddict

Робърт Де Ниро в биографичен филм за Винс Ломбарди


CINEMA NEWSWALKER
Робърт Де Ниро ще изиграе ролята на легендарния треньор на Грийн Бей Пекърс (Green Bay Packers) Винс Ломбарди (Vince Lombardi). Биографичната лента ще е дело на ИЕсПиЕн филмс (ESPN Films), Андел Ентъртейнмънт (Andell Entertainment) и Националната футболна лига (NFL). Върху сценария на филма ще работи Ерик Рот (Eric Roth) познат от работата си върху "Форест Гъмп" и "Странният случай на Бенджамин Бътън".
Филмът ще се фокусира върху годините, когато Ломбарди превръща Пекърс в абсолютен властелин на футболното игрище, като в периода между 1959 и 1967 те стават пет пъти шампиони.
Проектът ще бъде продуциран от Робърт Де Ниро, Джейн Розентал, Крис Олсен, ИЕсПиЕн филмс, Андел Ентъртейнмънт и Националната футболна лига. Според техните плановете лентата трябва да излезе по кината в края на януари 2012 година.
ИЕсПиЕн и Андел придобиват правата върху биографичната история на Ломбарди от неговия син Винсънт Ломбарди Младши, а също така закупуват правата и върху книгата от 1968 година "Instant Replay" написана от Дик Шаап (Dick Schaap) и Пекър Джери Крамър (Packer Jerry Kramer).
Роденият в семейство на италиански имигранти на 11 юни 1913 година в Бруклин, Ню Йорк Винсънт Томас Ломбарди започва да се занимава с футбол още докато учи в отбора на Сейнт Франсис (St. Francis). По- късно той продължава футболната си кариера в универсисета Фордам (Fordham University). След като завършва Ломбарди започва да преподава футбол като помощник- треньор в гимназията Сейнт Сесилия (St. Cecilia). През 1947 година се присъединява към треньорския екип на университета Фордам, където остава две години. Кариерата му на наставник продължава в Уест Пойнт (West Point). С течение на годините Ломбарди си спечелва репутация на неуморим работохолик, черта която му помага да поеме поста на помощник треньор в Ню Йорк Джайънтс (New York Giants), с които постига пет спечелени шампионата.
В 1959 година Винс Ломбарди подписва своя пет годишен контракт с Грийн Бей Пекърс и така поставя началото на превръщането си в един от най- великите треньори по американски футбол. С Пекърс той постига пет титли и две спечелени издания на Супербоул.
След две годишна пауза през 1969 година Ломбарди поема Вашингтон Редскинс (Washington Redskins), като ги извежда до първата им спечелена титла след повече от десетилетие.
Винсънт Ломбарди умира на 3 септември 1970 година, след като няколко месеца по- рано получава диагнозата рак на дебелото черво.
Източник: riskybusiness.blogs.thr.com

сряда, 10 март 2010 г.

Виго Мортенсен и Дейвид Кроненбърг отново заедно в нов съвместен филм


CINEMA NEWSWALKER
Виго Мортенсен ("Властелинът на пръстените") ще замени наскоро получилия Оскар Кристоф Валц ("Гадни копилета") в новия филм на Дейвид Кроненбърг "The Talking Cure". Продукцията ще бъде заснета въз основа на пиесата на Кристофър Хемптън (Christopher Hampton) и ще пресъздаде конфликта между Зигмунд Фройд и неговия ученик Карл Густав Юнг. Освен това във филма ще бъде представена и бурната любовна връзка между Юнг и Сабина Шпиелрейн.
Мортенсен ще се превъплъти в ролята на Фройд, а в тази на Юнг ще му партнира Майкъл Фасбендер (Michael Fassbender). В лентата участие ще вземе и Кийра Найтли, която пък ще изиграе Сабина.
Решението на Кристоф Валц да напусне проекта изглежда странно на фона на това, че в последно време актьорът е заявил желанието си да се отдръпне от изиграването на роли на психопати. Въпреки това той е предпочел да изиграе именно такъв тип роля в "Water for Elephants" (прочети повече ТУК) и е отказал участието си в "The Talking Cure". Това е накарало Дейвид Кроненбърг незабавно да подпише с Виго Мортенсен. Двамата вече са работили заедно в "Източни обещания" ("Eastern Promises") и "Тъмно минало" ("A History of Violence").
Източник: Deadline

вторник, 9 март 2010 г.

Трон: Заветът (Tron Legacy)

CINEMA NEWSWALKER

Източник:Traileraddict

И Сътворението в 3D


CINEMA NEWSWALKER
Филм в 3D по книгата "Битие" може да бъде създаден от Парамаунт Пикчърс, предаде Deadline. По проекта работят още и бившия съучредител на Уолдън медия (Walden Media) Кари Гранат (Cary Granat) и Рийл ЕФЕкс (Reel Fx). Сценарият на лентата е написан от Джон Фъско (John Fusco) ("Идалго"), а нейн режисьор ще бъде Дейвид Кънингам (David Cunningham). От Рийл ЕФЕкс ще се заемат с визуалните ефекти и превръщането на филма в стойностно 3D изживяване.
Продукцията ще бъде с бюджет от 30 милиона долара и се очаква да привлече семействата и вярващата в Бог публика.
Книгата "Битие" представя древното предание за възникването на света, сътворяването на природата- растенията и животните, създаването на човека и човешкия род от Адам и Ева.
Проблемите около филма са свързани с това, че има твърде много места, интерпретацията на които може да предизвика бурно недоволството и остра реакция по света. Въпроси от типа на това кой ще изиграе Бог (ако въобще той присъства като образ, а не само като глас), кои актьори ще пресъздадат Адам и Ева и от какъв произход ще бъдат и т.н. Това прави проекта в голяма степен рисков за създателите си и най- вече за студиото (в случая Парамаунт), което ще го финансира и разпространи. Ето защо не представлява голяма изненада факта, че реализирането на продукцията на този етап все още не е сигурно, не е потвърдено и не е получило зелена светлина.
Типичен пример за подобен род филми и проблемите около тях е лентата на Мел Гибсън "Страстите Христови". Въпреки че продукцията донесе огромни печалби в последствие, нейното финансиране почти изцяло е поето от самия режисьор Мел Гибсън.
Източник: Deadline

понеделник, 8 март 2010 г.

Железният човек 2 (Iron Man 2)

CINEMA NEWSWALKER

Продължение на "Среднощно препускане" ("Midnight Run")


CINEMA NEWSWALKER
Юнивърсъл Пикчърс и Робърт Де Ниро работят върху продължението на екшън комедията от 1988 година "Среднощно препускане" ("Midnight Run").
Сценаристът на "Пичове за пример" ("Role Models") Тимъти Доулинг е нает, за да напише историята за новия филм. В него участие отново ще вземе Робърт Де Ниро в образа на своя герой Джак Уолш. Освен като актьор Де Ниро ще е ангажиран в продукцията и като продуцент, като в тази му дейност ще му помага Джейн Розентал ("Добрият пастир" ("The Good Shepherd"), "Запознай се с нашите" ("Meet the Parents")).
В оригиналната лента ловеца на глави Джак Уолш (Робърт Де Ниро) е нает да намери и доведе Джонатан "Дукът" Мардукас (Чарлз Гродин), бивш счетоводител на мафията откраднал 15 милиона от нея, от Ню Йорк до Лос Анджелис навреме. Двамата се оказват въвлечени в едно лудо препускане през страната гонени едновременно от друг ловец на глави, мафията и ФБР.
Филмът спечелва 38 милиона долара в САЩ и 81 милиона общо световни приходи, като от тази гледна точка не се превръща в абсолютен хит. Въпреки това лентата е приета добре от критиците и се превръща в емблема и критерий за подобен род комедийни трилъри.
Източник:Hollywoodreporter

"Войната е опиат" с шест награди Оскар, "Аватар" с три


CINEMA NEWSWALKER
Вчера вечерта Американската филмова академия раздаде своите награди Оскар за 82- ри пореден път. Големият победител на церемнията се оказа филмът на Катрин Бигълоу "Войната е опиат" ("The Hurt Locker"), който спечели 6 от престижните награди. Неговият основен конкурент "Аватар" взе само три Оскара от общо деветте си номинации. Ето и списъка с победителите:

Най- добър филм- "Войната е опиат" ("The Hurt Locker")

Най- добър режисьор- Катрин Бигълоу за "Войната е опиат" ("The Hurt Locker")

Най- добър актьор- Джеф Бриджис в "Лудо сърце" ("Crazy Heart")

Най- добра актриса- Сандра Бълок в "Сляпата страна" ("The Blind Side")

Най- добър поддържащ актьор- Кристоф Валц в "Гадни копилета" ("Inglourious Basterds")

Най- добра поддържаща актриса- Мо'Ник (Mo'Nique) в "Прешъс" ("Precious")

Най- добър адаптиран сценарий- "Прешъс" ("Precious") от Джефри Флетчър (Geoffrey Fletcher)

Най- добър сценарий- "Войната е опиат" ("The Hurt Locker") от Марк Боал (Mark Boal)

Най- добър чуждестранен филм- "Тайната на техните очи" ("El Secreto de sus Ojos")

Най- добър анимационен филм- "В небето" ("Up")

Най- добра художествена постановка- Рик Картър и Робърт Стромбърг за "Аватар" ("Avatar")

Най - добър оператор (кинематография)- Мауро Фиоре за "Аватар" ("Avatar")

Най- добър дизайн на костюми- "Младата Виктория" ("The Young Victoria")- Санди Поуел (Sandy Powell)

Най- добър филмов монтаж- "Войната е опиат" ("The Hurt Locker")

Най- добър документален филм- "Заливът" ("The Cove")

Най- добър грим- "Стар Трек" ("Star Trek")

Най- добра оригинална музика- "В небето" ("Up")

Най- добра оригинална песен- "The Weary Kind" от филма "Лудо сърце"- музика и текст Райън Бингъм (Ryan Bingham) и Ти Боун Бърнет (T Bone Burnett)

Най- добри звукови ефекти- "Войната е опиат" ("The Hurt Locker")

Най- добър звуков монтаж- "Войната е опиат" ("The Hurt Locker")

Най- добри визуални ефекти- "Аватар" ("Avatar")

Най- добър късометражен документален филм- "Music by Prudence"

Най- добър късометражен анимационен филм- "Logorama"

Най- добър късометражен филм- "The New Tenants"

Източник:www.oscars.org/

събота, 6 март 2010 г.

Предисторията на "Пришълецът" в 3D


CINEMA NEWSWALKER
Пред сайта ShadowLocked художествения директор на "Междузвездни войни" и "Пришълецът" Роджър Кристиан (Roger Christian) разкри подробности около работата на Ридли Скот по предстоящата предистория на "Пришълецът".
"Ридли ще заснеме следващия Пришълец в 3D." сподели Кристиан. Според него филмът може да даде началото на нова поредица, в която действието ще се върти около събития станали преди тези в оригиналния франчайз.
"Ридли ми каза някои от идеите си, когато бяхме тук в Торонто. Той има много ясна представа откъде ще започне."
На въпрос дали той ще се върне, за да работи по новия филм Кристиан отговори, че всичко зависи от това дали ще го поканят или не.
"Бях си обещал едно единствено нещо. Казах си, че ако някога се върна към дизайнерството, единствения филм, върху който бих искал да работя е "Пришълецът", ако Ридли го заснеме отново."
Що се отнася до самия Ридли Скот, в едно свое интервю режисьорът сподели впечатленията си от 3D така: "Пол Андерсън беше тук (в Торонто) снимайки продължението на "Заразно зло" в 3D, така че аз го посетих на снимачната площадка. Гледането на заснемането на зомбита в 3D е невероятно- наистина се развълнувах. За филм на ужасите, това е поразително."
Източник: ShadowLocked

петък, 5 март 2010 г.

Филм по сериала "Рим"


CINEMA NEWSWALKER
Позовавайки се на няколко източника Entertainment Weekly потвърди информацията, че сериала на НВО "РИМ" ще се сдобие с филмова версия. Неговият създател Бруно Хелър вече е завършил сценария на новия проект.
Кевин Маккид и Рей Стивънсън ще се завърнат в образите на своите герой Луций Ворен и Тит Пулон. Те са подписали договорите си за участие в продукцията, действието в която ще се развива в Германия четри години след края на сериала.
Следващата стъпка е намирането на режисьор и студио, което да реализира филма, тъй като НВО не желаят да се заемат с него.
Работата по сериала "РИМ" продължи от 2005 до 2007 година. През това време бяха заснети два сезона.
Източник: Entertainment Weekly

Легенда за Пазителите (Legend of the Guardians)

CINEMA NEWSWALKER

Режисьорът на "Прешъс" за новия си филм "Селма"


CINEMA NEWSWALKER
Вместо да се подготвя за церемонията по награждаването с Оскари режисьора на филма "Прешъс" ("Precious"), който е номиниран за 6 статуетки от престижните награди, Лий Даниълс сподели пред USA Today, че работи усилено върху своя нов проект "Селма" ("Selma").
"Трябваше да свърша много от домашното си по сценария и прекарах доста време в писане." каза Даниълс. Режисьорът се надява снимачния процес на новата лента да започне през май: "Трябва да подбера актьорите, защото снимките ще стартират скоро. Единственият сигурен човек е Хю Джакмън."
Историята в "Селма" ще се съсредоточи върху сегрегацията в САЩ и борбата на афроамериканците за граждански права. Техните усилия и ситуацията, която възниква в Америка, довеждат до подписването на Акта за граждански права през 1964 година от президента Линдън Джонсън.
По- рано тази година през януари бе съобщено, че Робърт Де Ниро ще участва в продукцията като губернатора на Алабама Джордж Уолъс. Тази информация обаче не бе потвърдена от Даниълс в неговото интервю, което напрактика означава че или актьора се е отказал да играе във филма или пък че все още се водят преговори с него.
Припомняме, че през 1997 година излезе телевизионния филм в четри части "Джордж Уолъс" ("George Wallace"), който представяше историята на губернатора от Алабама. Участие в него взеха Гари Синийз и Анджелина Джоли. Продукцията бе удостоена с множество награди, сред които и две статуетки Златен Глобус за най- добър мини- сереал/ телевизионен филм и за поддържаща женска роля.
Източник: USA Today

четвъртък, 4 март 2010 г.

Снимките на "Х-мен Началото: Върколак 2" започват през януари 2011 година


CINEMA NEWSWALKER
За продължението на "Х-мен Началото: Върколак" започна да се говори веднага, след като първата част излезе по кината. Днес Холивуд Рипортър съобщи, че Кристофър Макуайър ("Обичайните заподозрени", "Валкирия") вече е завършил сценария на продължението.
Историята в новия филм ще се базира на комиксите на Франк Милър и Крис Клеърмонт излезли през 1982 година. Действието в лентата ще пресъздаде приключенията на Върколака в Япония и любовната история, която избухва между него и Марико Йашида. Според близък източник до продукцията: "Това е красива история, която ще бъде много различна от първата част".
Информация около това кой ще бъде режисьор на филма и подробности около актьорския състав на този етап все още не са известни.
Графикът на лентата предвижда снимките да започнат през януари 2011 година, а излизането на филма по кината да стане факт през лятото на 2012 година.
Източник: The Hollywood Reporter’s Hollywood 411 blog

Сценарият на "Отмъстителите" ("The Avengers") е готов


CINEMA NEWSWALKER
Вчера в страницата си в Туитър главния редактор на Марвъл Джо Куесада съобщи, че историята на първия филм за "Отмъстителите" вече е готова. Както е известно поредицата комикси "Отмъстителите" обединява някои от най- популярните супергерои от вселената на Марвъл и пресъздава техните съвместни приключения.
Така желанието на комикс компанията, "Отмъстителите" да се сдобие със своята игрална версия едва след като бъдат направени отделни филми за всеки от по- известните персонажи, ще се сбъдне. Публиката и феновете вече станаха свидетели на ленти за Чавекът- паяк ("Спайдър- мен", "Спайдър- мен 2", "Спайдър- мен 3"), Хълк ("Хълк", "Невероятният Хълк"), Железният човек ("Железният човек", "Железният човек 2" предстои да излезе по кината на 28 април тази година*), Върколака ("Х-мен Началото: Върколак", втората част ще излезе през 2011 година ). Тепърва ще гледаме на голям екран и игралните версии на "Тор", "Първият отмъстител: Капитан Америка", "Човекът мравка".
Сценарият на "Отмъстителите" е написан от Зак Пен познат от работата си по филми като "Последният екшън герой", "Електра", "Фантастичната четворка", "Невероятният Хълк" и втората и третата част на "Х- Мен".
Филмът трябва да се появи по кината на 4 май 2012 година.

*Премиерата в България е на 30 април 2010 година
Източник: Worstpreviews

Филмова версия на сериала "Островът на Гилигън"


CINEMA NEWSWALKER
Превърналият се в емблематичен за всички американци комедиен сериал на СиБиЕс (CBS) "Островът на Гилигън" ще се сдобие със своя филмова версия, съобщи Варайъти. От филмовото студио Уорнър Брос вече са започнали да работят върху проекта. Сценарият на лентата ще бъде написан от Брад Копланд ("Като рокерите"), а нейни продуценти ще са Чарлс Ровън ("Черният рицар") и Ричард Съкъл ("Интернешънъл").
Пред Варайъти Ровън сподели, че се надява работата върху продукцията да започне най- рано през следващата година, а подбора на актьорския състав и избора на режисьор да стане факт едва след като сценарият на филма бъде написан.
"Персонажите са добри" каза Ровън и продължи: " Смятаме, че ще се получи страхотна история да пренесем тези културни икони в съвремието."
"Островът на Гилигън" започва да се излъчва от 1964 година и продължава до 17 април 1967 година, когато е заснет последния епизод от третия сезон на сериала. В 98- те епизода историята на "Островът на Гилигън" се съсредоточава върху приключенията на седем корабокрушенци- двама членове от екипажа, една двойка милионери, професор, филмова звезда и момиче от типа "секси- съседка"- които попадат на неизследван и необитаван остров в Тихия океан.
Източник: Variety

Биографичен филм за живота на Джей Едгар Хувър


CINEMA NEWSWALKER
Юнивърсъл Пикчърс и компанията на Рон Хауърд Имеджин Ентъртейнмънт подготвят биографичен филм базиращ се върху живота на Джей Едгар Хувър.
Сценарист на лентата ще бъде Дъстин Ланс Блек, който спечели Оскар за сценария на "Милк", друга биографична лента разказваща за американския гей политик Харви Милк.
Останалия в историята директор на ФБР Джей Едгар Хувър е назначен на своя пост през 1935 година и остава на него до самата си смърт през 1972 година. Той превръща ФБР в това, което всички хора днес виждат в нея- ефикасна организацията за борба с престъпността. Името на Хувър често се свързва с ролята, която изиграва в борбата срещу гангстерите и мафията през 30-те години на миналия век, както и по- късно.
За последен път в образа на Хувър се превъплъти актьора Били Кръдъп ("Пазителите") в филма на Майкъл Ман "Обществени врагове".
Източник: Pajiba

вторник, 2 март 2010 г.

Филм за боксьора вдъхновил Силвестър Сталоун да създаде Роки Болбоа


CINEMA NEWSWALKER
Пред МТВ Лив Шрайбър ("Манджурският кандидат", "Х-мен Началото: Върколак") говори за бъдещите си планове свързани с киното. Актьорът разкри, че проекта върху който работи в момента е биографична лента за боксьора Чък Уепнър (Chuck Wepner). Той е човекът вдъхновил Силвестър Сталоун да създаде образа на Роки Балбоа и филмите за него.
Все още не се знаят подробности около лентата, като например кога ще започне да се снима или кой ще бъде нейн сценарист, но Шрайбър сподели, че ще работи съвместно с режисьора Джеф Фюрзиг (Jeff Feuerzeig) ("The Devil and Daniel Johnston").
Бившият боксьор тежка категория Чък Уепнър е роден на 26 февруари 1936 година в Ню Джърси. Той прави своя дебют на професионалния ринг през 1964 година. В кариерата си Уепнър има 35 победи (17 от тях с нокаут), 11 загуби и 2 равни мача от общо 51 срещи. През годините той се изправя срещу величия в бокса като Джордж Форман, Сони Листън и Мохамед Али. Именно със срещата си срещу Али, която се провежда на 24 март 1975 година в Ричфилд Колизеум, Кливланд, Уепнър остава в историята на бокса и прави силно впечатление на Силвестър Сталоун.
Боксьорът прекарва осем месеца в тренировки в планините Катскилс под ръководството на своя треньор Бил Презант и мениджър си Ал Брейвърман, за да се подготви за срещата. В края на краищата Чък Уепнър губи двубоя, но остава на ринга през всичките 15 рунда. В деветия рунд Уепнър просва на ринга Али с удар в брадата и отива при треньора си, за да му каже: "Хей, повалих го", а Презант му отговаря: "Да, но сега найстина изглежда бесен...". В оставащите рундове Али нанася няколко лицеви травми и чупи носа на родения в Ню Джърси боксьор. Въпреки че Уепнър изостава по точки той прави драматично завръщане, като губи едва в последните минути.
Запитан преди срещата дали мисли, че ще се измъкне от мача жив Уепнър отговаря: "Оцелявам през целия си живот... след като преживях морската пехота, значи мога да оцелея и след Али."
През 1976 година Чък Уепнър се изправя срещу профисионалния кечист Андре Гиганта.*

* В третата част на "Роки" героят на Силвестър Сталоун се изправя в благотворителна среща срещу кечист, изигран от Хълк Холган.
Източник: Мoviesblog.mtv.com