четвъртък, 29 април 2010 г.

"Джона Хекс" ("Jonah Hex")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Римейк на "Командо"


CINEMA NEWSWALKER
Новините за създаването на римейк филми станаха прекалено много и започнаха сериозно да омръзват. Все по- често ние зрителите започваме да си задаваме въпроса дали на кинодейците в Холивуд им е останала капчица свежа идея, която да претворят на кинолентата или пък отново и отново ще пресъздават вече познати истории. Но като че ли това е тема за друг разговор. Това, с което ще ви запознаем сега е поредната информация за създаването на римейк този път на лентата от 1985 година с участието на Арнолд Шварценегер "Командо". Като че ли в Меката на киното са решили да пресъздадат всички филми с участието на седемкратния носител на титлата мистър Олимпия. Както е известно в момента в България се снима "Конан Варварина", а се работи и върху "Зов за завръщане" (прочети повече ТУК).
Според Дедлайн (Deadline) от Туенти Сенчъри Фокс са решили да направят нова версия на "Командо" и за целта са наели Дейвид Айер (David Ayer), който трябва да напише сценария и в последствие да режисира продукцията. Бившият войник от военноморски флот вече има опит и в двете сфери на работа. Сценариите на "Тренировъчен ден" ("Training Day") и "Черни дни" ("Harsh Times") са дело именно на Айер. Освен това той вече е имал възможността да застане зад камерата на лентите "Черни дни" и "Улични крале" ("Street Kings").
Историята в римейка отново ще се върти около отвлечената дъщерия на оттеглил се командос от специалните сили, който за да я спаси ще трябва да убие съперника на диктатор, намиращ се в изгнание. В новия филм главния герой ще бъде по- малко мускулест, но по- опитен в тактическо отношение, както и в боевата техника.
През месец юни миналата година се появиха слухове, че Дуейн Джонсън "Скалата" (Dwayne "The Rock" Johnson) може да изиграе главната роля в римейк на лентата, но това очевидно няма да стане имайки предвид плановете за основния персонаж.
Можем само да се надяваме новата версия да не разочарова както заклетите фенове на оригинала, така и нас, хилядите хора по света израснали с култовия герой на Арнолд Шварценегер, Джон Матрикс.
Източник: Deadline

"Splice"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Secretariat"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"MacGruber"

CINEMA NEWSWALKER



Източник: Тraileraddict

Официално: Бил Кондън ще режисира "Здрач: Зазоряване"


CINEMA NEWSWALKER
Съмит Ентъртейнмънт (Summit Entertainment) официално потвърдиха, че носителя на наградата Оскар Бил Кондън (Bill Condon) ("Мечтателки", "Богове и чудовища") ще бъде режисьор на четвъртата част от поредицата "Здрач". Сценарият на "Здрач: Зазоряване" е написан от Мелиса Розенбърг (Melissa Rosenberg), която е работила и върху предишните три части. С продуцирането на проекта ще се заемат Уик Голдфри (Wyck Godfrey), Карън Розенфелт (Karen Rosenfelt) и Стефани Майър (Stephenie Meyer).
"Да пресъздадеш "Зазоряване" на Стефани Майър на голям екран изисква една елегантност и интелигентност и ние вярваме, че Бил Кондън е именно правилния човек, който показва еднакво и много таланти от ограмна творческа сила и изтънчена чувствителност." каза Ерик Фейг (Erik Feig) от Съмит Ентъртейнмънт.
"Толкова съм развълнувана, че Бил иска да работи с нас. Мисля, че той ще бъде много подходящ и с нетъпрение очаквам да видя какво ще направи с книгата." каза Майер.
"Много съм развълнуван от шанса, който получих да пресъздам кулминацията на тази сага на голям екран. Както и фетовете на серията знаят, това е единствена по рода си книга и се надяваме да създадем също толкова уникално кино преживяване." сподели Кондън.
Прочети повече за избора на режисьор ТУК и ТУК.
Източник: Сomingsoon

сряда, 28 април 2010 г.

Ще се учим да дресираме дракони и през 2013 година


CINEMA NEWSWALKER
От Дриймуъркс (DreamWorks) официално обявиха, че продължението на анимацията "Как да си дресираш дракон" ("How to Train Your Dragon") ще се появи по кината през 2013 година.
Филмът, който излезе в САЩ на 26 март тази година, а в България на 2 април отбеляза забележителен успех и само за месец спечели приходи от 372,281,887 милиона долара от световното си разпространение.
Решението на студиото да създаде продължение на свежото и забавно филмче не се дължи само и единствено на печалбите, които лентата регистрира. То също така е продиктувано и от факта, че през тази година на голям екран ще бъде показана четвъртата и последна част от поредица за Шрек и от Дриймуъркс се стремят да заложат на анимация, която да постави началото на нова и също толкова успешна серия от филми.

Източник: Сomingsoon

вторник, 27 април 2010 г.

Клайв Оуен ще преследва Джейсън Стейтъм в "The Killer Elite"


CINEMA NEWSWALKER
Клайв Оуен (Clive Owen) ще се изправи срещу Джейсън Стейтъм (Jason Statham) в екшън- трилъра "The Killer Elite". Снимките на продукцията ще започнат следващия месец на 13 май в Мелбърн, Австралия и ще продължат до средата на юли, след което ще се преместят в Уелс. Режисьор на лентата ще бъде Гари Макендри (Gary McKendry).
Филмът е базиран на романа на Ранълф Файнс (Ranulph Fiennes) "The Feather Men", който разказва за основаната в края на 60-те години група от бивши военни познати, като "Комитета" или "Feather Men". Тяхната задача е свързана с разрешаваането на престъпления, които са останали неразкрити от полицията, както и със защитата на семействата на бивши военни. Така те се заемат с разследване на убийството на четирима бивши британски военнослужещи елиминирани от наемни убийци изнестни като "Клиниката".
Клайв Оуен ще изиграе лидера на "Комитета", а Стейтъм ще бъде водача на наемните убийци.
Източник: Сomingsoon

неделя, 25 април 2010 г.

"Здрач: Затъмнение" ("The Twilight Saga: Eclipse")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Последният повелител на въздуха" ("The Last Airbender")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Disappearance of Alice Creed"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Шрек завинаги" ("Shrek Forever After")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 22 април 2010 г.

Робърт Де Ниро за "Среднощно препускане 2"


CINEMA NEWSWALKER
След като през март ви информирахме, че Юнивърсъл Пикчърс и Робърт Де Ниро подготвят продължение на "Среднощно препускане" ("Midnight Run"), то сега можем да ви съобщим и подробности около този проект, които самия актьор изнесе в свое интервю пред МТВ. Освен че потвърди реализирането на втората част на лентата от 1988 година Де Ниро сподели и че сценария на филма е доста добър, а действието в него ще се върти около сина на Джонатан "Дукът" Мардукас. На въпрос дали Чарлз Гродин, който изигра ролята на Джонатан Мардукас в оригинала, ще се върне и в продължението Робърт Де Ниро не отговори директно, но отбеляза, че върху проекта все още се работи и прибави, че ако Гродин се върне, то неговата роля ще е епизодична (т нар. "cameo" роля).
В момента се търси режисьор за продукцията, тъй като Мартин Брест (Martin Brest) ("Среднощно препускане", "Усещане за жена") едва ли ще застане зад камерата отново.
Прочети повече за продължението на "Среднощно препускане".
Гледай интервюто с Робърт Де Ниро

Източник: MTV News

Уил Смит и Томи Лий Джоунс в "Мъже в черно 3D"


CINEMA NEWSWALKER
Пред сайта Шоубиз411 (ShowBiz411) режисьора Бари Зоненфелд (Barry Sonnenfeld) разкри, че Уил Смит и Томи Лий Джоунс са подписали своите договори за участие в третата част на "Мъже в черно". Единственото, което остава, за да започнат снимките на лентата е сценария да бъде завършен. Новият филм ще бъде реализиран в 3D формат и по мнението на Зоненфелд трябва да излезе на голям екран през май следващата година. Това едва ли е голяма изненада имайки предвид факта, че за тази дата бе насрочена премиерата на "Спайдър-мен 4", работата около който пропадна и от Сони им се наложи да поставят началото на нова трилогия, първия филм от която обаче ще бъде пуснат по кината едва през 2012 година.
Източник: ShowBiz411

сряда, 21 април 2010 г.

Действието в продължението на "Аватар" ще се развива в океана


CINEMA NEWSWALKER
В четвъртък тоталния хит на режисьора Джеймс Камерън "Аватар" излиза на Blu-ray и DVD. Освен на тази информация, почитателите на лентата може би ще се зарадват да разберат и подробности около втората част на филма, които Джеймс Камерън сподели в интервю пред Лос Анджелис Таймс. Режисьорът заяви, че в двете продължения на "Аватар" ще се опита да създаде по- пълна картина на средата, в която ще се развива действието, като това включва не само Пандора, но и системата Алфа Сентори ЕйБи (Alpha Centauri AB).
"Ще се фокусирам върху океана на Пандора, който ще е също така богат и разнообразен и луд и фантастичен, но няма да е дъждовна гора. Не казвам че няма да видим неща, които вече сме видяли, но освен това ще видим и повече."
Източник:Los Angeles Times

"Get Low"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"High School"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 20 април 2010 г.

Джеймс Бонд в отпуск за неопределено време


CINEMA NEWSWALKER
Продуцентите на поредицата за Джеймс Бонд Майкъл Уилсън (Michael G. Wilson) и Барбара Броколи (Barbara Broccoli) oбявиха официално, че работата по проекта за новия двадесет и трети поред филм за прословутия шпионин се прекратява за неопределено време. В съвместното им изявление се казва:
"Поради продължаващата несигурност около бъдещето на Метро Голдуин Майер (МГМ) и провала за продажбата на студиото, ние прекъснахме подготовката на "Бонд 23" за неопределено време. Не знаем кога развитието на проекта ще се поднови и не е определена дата за неговото пускане."
Плановете бяха лентата да излезе по кината през 2011 или 2012 година. Очевидно обаче проблемите пред реализирането на новия филм за Джеймс Бонд са твърде много, за да бъде изпълнено това. Въпреки всичко очакванията остават имайки предвид факта, че през месец или два излиза нова информация около предстоящите продукции на МГМ, като тези за "Бонд 23" и "Хобитът".
Източник: Сomingsoon

"Beastly"

CINEMA NEWSWALKER

Източник:MTV News

понеделник, 19 април 2010 г.

Робърт Де Ниро за бъдещите си проекти с Мартин Скорсезе


CINEMA NEWSWALKER
В интервю пред МТВ Робърт Де Ниро разкри подробности около бъдещия проект, върху който той и Мартин Скорсезе работят и смятат да реализират. Планът е да се направи филм, който ще се базира на романа на Чарлс Бранд (Charles Brandt) "Чух, че боядисваш къщи" ("I Heard You Paint Houses"). Ролята, която Де Ниро трябва да изиграе в лентата е тази на убиеца Франк Шийран (Frank Sheeran).
Филмът ще се върти около Франк "Ирландеца" Шийран, който е известен с това, че е извършил над 25 поръчкови убийства за мафията. Предполага се, че именно той е убил Джими Хофа и Джо Гало.
Според Робърт Де Ниро историята е страхотна. Той разкри, че сценария е вече готов, както и че има идея да се заснемат два филма или пък да бъде направен един филм, но в две части. Това хрумване е на Ерик Рот (Eric Roth) ("Форест Гъмп", "Странният случай с Бенджамин Бътън"), като целта e използвайки романа ("I Heard You Paint Houses") да се създаде биографичен или полу- биографичен филм напомнящ на "8 1/2" и "Сладък живот" ("La dolce vita").
Сценарият за първия филм е написан Стив Зейлиън (Steve Zaillian) ("Списъкът на Шиндлер"), а върху втория ще работи Ерик Рот.
Робърт Де Ниро каза няколко думи и за информацията, че той и Мартин Скорсезе смятат да заснемат продължение на култовия "Шофьор на такси" ("Taxi Driver"). Актьорът е разговарял със Пол Шрейдър (Paul Schrader) и Скорсезе и според него от тази идея едва ли ще се получи нещо. Въпреки това Робърт Де Ниро заяви, че би участвал в едно продължение на лентата, тъй като би било интересно да се види какво е станало с неговия герой Травис след всички тези години.
Гледай интервюто с Робърт Де Ниро




Източник: MTV News

неделя, 18 април 2010 г.

Нови приключения с Могъщия мишок


CINEMA NEWSWALKER
Приключенията на Могъщия мишок (Mighty Mouse) ще бъдат пресъздадени на голям екран от филмовата компания Парамаунт. Въпреки че по проекта се работи от няколко години от студиото едва сега са се заели с намирането на сценарист и режисьор за филма. От Парамаунт са се захванали сериозно с реализацията на лентата, след като са се убедили в успеха на двете части на "Алвин и катериците" ("Alvin and the Chipmunks").
Източник: Los Angeles Times

Снимките на "Хобитът" ще започнат тази година


CINEMA NEWSWALKER
Новините за това кога ще започне заснемането на двете части на "Хобитът" в последно време от потвърдени истини се превръщат в непотвърдени слухове. Причината за това е финансовота състояние на Метро Голдуин Майър (МГМ) и евентуалната му продажба в бъдеще. Именно от МГМ са се заели да реализират двете продукции. Първоначалната информация, която излезе през януари тази година бе че снимките на филма ще започнат през юни(прочети повече ТУК). В последствие през март в своя личен сайт актьора Йън Маккелън,който ще изиграе отново ролята на Гандалф в двете нови ленти, потвърди че работата по тях ще стартира през месец юни (прочети статията ТУК).
Последните новини около "Хобитът" идват от продуцента Питър Джаксън, който в интервю пред Мувифон (Moviefone) заяви, че двата сценария вече са готови и са предадени на студиото. Джаксън също така разкри, че в момента се работи върху бюджета на двата филма и се надява в скоро време, след като от МГМ дадат зелена светлина на проектите, да стане известна и датата за започването на техните снимките. Според него най- вероятно това ще стане до края на годината. Въпреки че не се обвърза официално с конкретна дата режисьорът на "Властелинът на пръстените" посочи месеците октомври или ноември.
Източник: Moviefone

събота, 17 април 2010 г.

"Дърти хлапета" ("Grown Ups")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 14 април 2010 г.

Рейчъл Уайз ще се превъплъти в образа на Джаки Кенеди


CINEMA NEWSWALKER
Британската актриса Рейчъл Уайз (Rachel Weisz) ("Мумията", "Агора") ще изиграе ролята на Джаки Кенеди в едноименния филм, който ще бъде режисиран от нейния годеник Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) ("Кечистът", "Изворът на живота"). Лентата ще пресъздаде четрите дни от живота на първата дама, които обхващат непосредствено времето между покушението срещу нейния съпруг и президент на САЩ Джон Кенеди и неговото погребение.
Сценарият на филма е написан от Ноа Опенхайм (Noah Oppenheim).
Източник:Entertainment Weekly

вторник, 13 април 2010 г.

Римейк на "Зов за завръщане"


CINEMA NEWSWALKER
Напоследък новините за пресъздаването на успешни филмови заглавия изобилстват в медиите. Ето защо едва ли ще изненадаме някого, ако съобщим за поредния опит в това отношение.
В интервю пред Collider продуцента Нийл Мориц (Neal Moritz) разкри подробности около работата по римейка на "Зов за завръщане". Сценарият на лентата в момента се пише от Кърт Уимър (Kurt Wimmer) ("Смъртоносен противник ") и според Мориц той ще има повече общо с книгата на Филип Дик "Ние можем да си спомним всичко вместо вас" ("We Can Remember It for You Wholesale"), отколкото със заснетия по нея филм от 1990 година "Зов за завръщане". Освен това действието в новия проект няма да се развива на Марс, както е в оригинала. На въпрос дали и новата версия ще съдържа голямо количество екшън сцени, които бяха характерни за първия филм, Моритц отговори положително, но отбеляза че тя ще бъде по- реална.
Припомняме, че оригиналната лента бе заснета през 1990 година и главната роля в нея бе изпълнена от Арнолд Шварценегер. Продукцията донесе приходи в размер на 261 милиона долара.
Източник:Collider

понеделник, 12 април 2010 г.

"Paper Man"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Ще изиграе ли Логан Лърман ролята на Спайдър- мен?


CINEMA NEWSWALKER
В събота ХитФикс (HitFix) оповестиха, че Логан Лърман (Logan Lerman) ("Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии") е избран от Сони Пикчърс за ролята на Питър Паркър в предстоящата нова поредица за "Спайдър- мен". От изданието обаче уточняват, че двете страни все още не са финализирали преговорите с подписването на договор помежду им.
Вчера от Дедлайн (Deadline) опровергаха тази информация, като съобщиха, че от Сони са отрекли по категоричен начин участието на Лърман в новия филм. От студиото в действителност са провели разговори с актьора, както ви информирахме и ние през февруари (прочети повече ТУК), но понастоящем Логан Лърман вече не е в списъка от кандидати за ролята. Според вътрешните източниците на Дедлайн в Сони младия актьор със сигурност няма да изиграе ролята на Човека- паяк.
Веднага от ХитФикс публикуваха нова версия на своята статия, в която застават зад своите източници и информацията изнесена от тях по- рано, че Лърман е получил ролята.
Коя от поднесените ни новини е истина и коя е поредната спекулация тепърва ще научим.
Въпреки че официално не са оповестени имената на претендентите борещи се за костюма на Спайдър- мен, то според ХитФикс Лърман е спечелил ролята в съревнование с Антон Йелчин (Anton Yelchin) ("Стар Трек", "Терминатор: Спасение"), Джеси Айзенбърг ("Зомбиленд"), Патрик Фюджит (Patrick Fugit) ("Почти известни", "Циркът на кошмарите: чиракът на вампира") и Джони Симънс (Johnny Simmons) ("Страстите на Дженифър"). Все още не се зане дали някое от тези имена е в списъка на Сони. Така или иначе през следващите няколко месеца със сигурност ще научим кой ще изиграе ролята на Питър Паркър, тъй като работата по филма трябва да започне по- късно тази година.
Източник: Deadline, HitFix

неделя, 11 април 2010 г.

Емил Хирш ще играе в "The Darkest Hour"


CINEMA NEWSWALKER
Емил Хирш (Emile Hirsch) ("Speed Racer") ще вземе участие в свръхестествения трилър "The Darkest Hour". Проектът ще бъде реализиран съвместно от Ню Риджънси (New Regency) и Съмит Ентъртейнмънт (Summit Entertainment), като бюджета за него ще е в размер на 40 милиона долара. Жанрът на лентата ще е в стила на "28 дни по-късно", а историята ще се върти около група деца, борещи се да оцелеят в Русия след извънземно нашествие. Филмът ще бъде режисирана от Крис Горак (Chris Gorak) ("Right at Your Door"), а с продуцирането му ще се заемат Тимур Бекмамбетов (Timur Bekmambetov) и Том Якобсон (Tom Jacobson). Сценарият е написан от Лес Боем (Les Bohem) и Джон Спейтс (Jon Spaihts).
Очаква се заснемането на продукцията да започне през юни в Москва.
Източник: Variety

събота, 10 април 2010 г.

"Немислимо" ("Unthinkable")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 9 април 2010 г.

"The Other Guys"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Децата са добре" ("The Kids Are All Right")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

"Сексът и градът 2" ("Sex and the City 2")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Играта на играчките 3" ("Toy Story 3")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 8 април 2010 г.

Харисън Форд в "Каубои и извънземни"


CINEMA NEWSWALKER
Харисън Форд ще вземе участие в новия филм на режисьора Джон Фаврю (Jon Favreau) "Каубои и извънземни" ("Cowboys and Aliens"). Тази информация, която първоначално се подвизаваше в медииното пространство под формата на слухове, сега вече бе потвърдена от самия Фаврю на неговата страница в Туитър: "Моля ви, спрете да питате дали Харисън Форд ще играе в "Каубои и извънземни". Ок? Ще играе. Моля, не казвайте на никого".
Едва ли можем да приемем, че с това изявление режисьорът се е пошегувал, тъй като най- малкото по този начин спекулациите по въпроса биха се увеличили вместо да спрат.
В лентата участие ще вземат също така и Даниъл Крейг и Оливия Уайлд. Филмът трябва да се появи по кината на 29 юли 2011 година.
Прочети повече за филма ТУК.
Източник: Collider

Готвят продължение на "Трон: Заветът"?!


CINEMA NEWSWALKER
Продължението на филма от 1982 година "Трон", което носи заглавието "Трон: Заветът", се очаква да излезе по кината през декември тази година. Въпреки това вече се заговори за създаването на негово продължение или казано по друг начин "продължение на продължението". Според блога към Холивуд Рипортър, Heat Vision, от Уолт Дисни са започнали работа върху следващ филм. От филмовото студио са възложили на сценаристите на "Трон: Заветът" Едуард Китсис (Edward Kitsis) и Адам Хоровитц (Adam Horowitz) да напишат историята на продължението. Все още не са известни подробности, тъй като процеса на робата е в начален стадий и е твърде рано да се каже дали ще се заложи на изцяло нова сюжетна линия или пък действието отново ще се върти около персонажите от "Трон: Заветът". Според вътрешни източници на сайта работата на Китсис и Хоровитц е съсредоточена върху създаването на трилогия. Не се знае дали режисьора Джоузеф Косински (Joseph Kosinski) и останалите членове на екипа, в това число и актьорите Джеф Бриджис и Гарет Хедлънд, ще се завърнат в подготвяния нов проект. На този етап информацията все още не е официално потвърдена.
Източник: Heat Vision

сряда, 7 април 2010 г.

"Кошмар на Елм Стрийт" ("A Nightmare on Elm Street")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Dinner for Schmucks"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Lottery Ticket"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Splice"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 6 април 2010 г.

Робърт Земекис ще режисира адаптацията на романа "Dark Life"


CINEMA NEWSWALKER
Отношенията между Уолт Дисни и Робърт Земекис ("Завръщане в бъдещето", "Беулф") очевидно са се запазили и продължават да са добри, въпреки че наскоро от филмовата компания обявиха, че ще закрият студиото за специални ефекти на режисьора Имидж Мувърс Диджитъл (ImageMovers Digital) (прочети повече по темата ТУК). Доказателство за това е и техния бъдещ проект. От Дисни са привлекли Земекис, за да пресъздаде на голям екран приключенския роман на Кат Фолс (Kat Falls) "Dark Life". Книгата, която предстой да излезе през май тази година, представя един свят, действието в който се развива в апокалиптичното бъдеще. След като преживяват природна катастрофа, която довежда до повишаване на нивото на океаните, част от хората са принудени да се заселят на морското дъно. Историята се съсредоточава върху младежа Тай, който е живял под водата в продължение на целия си живот. Но когато престъпници атакуват кораб превозващ доставки, морската колония се оказва заплашена от унищожение. За да защити дома си Тай започва борба с тях. Към него се присъединява момиче от повърхността (Джема), която търси своя изгубен брат. Двамата се впускат в едно опасно търсене на истината, която се оказва не такава, каквато изглежда на пръв поглед.
Очаква се сюжетното действие на романа да продължи в още две книги, които са планилани да излязат в бъдеще.
Продуценти на лентата от страна на Имидж Мувърс Диджитъл ще бъдат Робърт Земекис, Джак Рапкe (Jack Rapke) и Стив Старки (Steve Starkey). С тази дейност ще се занимават също така и Елън Голдсмит-Вейн (Ellen Goldsmith-Vein) и Лий Столман (Lee Stollman) от Готам груп, както и Джак Ливайн (Jackie Levine).
Източник: Variety

Създателят на "Бъфи: Убийцата на вампири" може да режисира "Отмъстителите"


CINEMA NEWSWALKER
Наскоро предадохме новината, че режисьора Луис Летериер (Louis Leterrier)("Невероятният Хълк") е попаднал в списъка на Марвъл като възможен вариант за режисьор на "Отмъстителите" ("The Avengers") (прочети повече ТУК). В последствие сайта IESB съобщи за още едно име и то бе това на създателя на "Бъфи: Убийцата на вампири" и режисьор на "Серенити" Джос Уедън (Joss Whedon). Тази информация бе потвърдена по- късно и от Лос Анджелис Таймс. Вестникът се е свързал с Марвъл откъдето са споделили, че все още не е подписан договор с никой режисьор, но Уедън е в списъка от имена за поста и в момента се водят разговори.
Напоследък Джос Уедън рижисира някои от епизодите на "Къща за кукли" и "Офисът", а последния игрален филм, който засне бе "Серенити" през 2005 година. На този етап не са известни имената на други режисьори, с които от Марвъл преговарят.
Източник: Los Angeles Times

понеделник, 5 април 2010 г.

Ново продължение на "Съкровището"?


CINEMA NEWSWALKER
Никълъс Кейдж може отново да тръгне по дирите на строго пазени тайни и изгубени богатства в нов филм от поредицата "Съкровището" ("National Treasure"). Сайтът ComingSoon.net предаде, че сценаристите на "Принцът на Персия: пясъците на времето" и "Чиракът на магьосника" Карло Бърнард (Carlo Bernard) и Дъг Миро (Doug Miro) отново ще работят заедно с продуцента Джери Брукхаймър и режисьора Джон Търтълтауб (Jon Turteltaub) върху написването на историята за "Съкровището 3". На този етап обаче новината все още не е потвърдена и си остава по- скоро в сферата на слуховете.
Първата част на "Съкровището" бе създадена през 2004 година и реализира приходи в размер на 347 милиона долара, а нейното продължение от 2007 година спечели 457 милиона долара.
Източник: Comingsoon

неделя, 4 април 2010 г.

"Заразно зло: Живот след смъртта" ("Resident Evil: Afterlife")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

събота, 3 април 2010 г.

Официално: Крис Еванс ще бъде Капитан Америка


CINEMA NEWSWALKER
Крис Еванс ще изиграе ролята на Капитан Америка! За първи път тази новина бе публикувана миналия понеделник в Холивуд Рипортър и Варайъти. Ще попитате защо тогава чак сега съобщаваме за нея? Причината е че двете издания се позоваваха единствено на своите източници. Така въпреки тяхната престижност новината си оставаше по- скоро в сферата на предположенията. Вчера обаче информацията бе официално потвърдена в съобщение направено от студиото Марвъл.
Какво можем да кажем за избора на Крис Еванс и по принцип за цялата предварителна работата около продукцията? Нека да започнем според хронологичната последователност на събитията.
За създаването на филм пресъздаващ приключенията на Капитан Америка се заговори преди може би около четри години. През 2007 година Марвъл официално обявиха проектите, които смятаха да реализират в следващите няколко години и сред тях бе и този за Капитан Америка. Това разбира се породи множество спекулации и догатки кой актьор ще се превъплъти в образа на Стив Роджърс. Един от първите кандидати в това отношение бе Матю Макконъхи ("Царството на огъня", "Сахара"). В края на 2008 година стана известно и името на режисьора, който ще застане зад камерата на лентата, а именно Джо Джонстън ("Човекът вълк","Джурасик парк 3"). В последствие информацията, която биваше публикувана общо взето бе свързана с подробности около сюжетното действие и най- вече с това кой ще получи ролята на Капитан Америка. Актьорите Джон Хам (Jon Hamm) (сериала "Момчетата от Медисън авеню"), Сам Уортингтън (Sam Worthington) ("Аватар"), Райън Макпартлин (Ryan McPartlin) (сериала "Чък"), Рик Маламбри (Rick Malambri) ("В ритъм на танца 3D"), Крис Пайн (Chris Pine) ("Стар Трек"), Робърт Бъкли (Robert Buckley) (сериала "Триумфът на червилата") бяха сред спряганите в медиите варианти. Спекулациите около кастинга на филма намаляха, когато Дедлайн и Холивуд Рипортър оповестиха списъка от имена, с който разполагаше Джо Джонстън (прочети повече ТУК). Това обаче не продължи дълго, след като срокът за избор на актьор бе просрочен. Така започнаха да се появяват нови имена, сред които бяха тези на Райън Филип (Ryan Phillippe) ("Сблъсъци", "Знамената на бащите ни"), Чанинг Тейтъм (Channing Tatum) ("G.I. Joe: Изгревът на Кобра", "С дъх на канела"), Себастиан Стан (Sebastian Stan) (сериала "Клюкарката").
В крайна сметка всичко приключи, когато Крис Еванс прие отправеното му предложение от страна на Марвъл той да изиграе Капитан Америка. Дали този избор е добър? В сравнение с някои от другите варианти може би да. Ако погледнем обаче участието на Еванс в подобен род филми като "Фантастичната четворка" и "Секретен отряд" например отговора е по- скоро не. Няма как да пропуснем и факта, че актьора вече е познат на широката публика, а в случая по- доброто решение щеше да бъде, ако от Марвъл се бяха спряли на по- неизвестно име. Това щеше да кореспондира и със самата история на комиксите, където обикновения войник Стив Роджърс се превръща в супер героя Капитан Америка. Така или иначе изборът е вече направен и можем само да се надяваме лентата да бъде поне наполовината добра на цялата информация изнесена за нея дотук.
Договорът подписан от Крис Еванс предвижда участието му освен в "Първият отмъстител: Капитан Америка" (за лентата актьора ще получи хонорар в размер едва на 300 хиляди долара) и в още две негови продължения, а също така и в "Отмъстителите" (прочети повече за този филм ТУК и ТУК) и няколко епизодични роли в други продукции на Марвъл.
Филмът ще бъде реализирана от Парамаунт и се очаква да се появи по кината на 22 юли 2011 година. Сценарият е написан от Кристофър Маркъс (Christopher Markus) и Стивън Макфиили (Stephen McFeely), който са работили заедно и преди върху "Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешник", "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян" и предстоящия "Хрониките на Нарния - Плаването на "Разсъмване"". В "Първият отмъстител: Капитан Америка" освен Крис Еванс участие ще вземат и Себастиян Стан като приятеля на Капитан Америка Бъки и Хюго Уивинг в ролята на Червения череп.
Източник: Comingsoon, Marvel Studios

Solitary Man

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 2 април 2010 г.

Стивън Долдри ще екранизира "Ужасно силно и адски близо"


CINEMA NEWSWALKER
Стивън Долдри (Stephen Daldry), който пресъздаде на голям екран романите "Четецът" и "Часовете", ще се заеме с поредното литературно предизвикателство. Режисьорът е привлечен да екранизира романа на Джонатан Сафран Фоер (Jonathan Safran Foer) "Ужасно силно и адски близо" ("Extremely Loud and Incredibly Close").
Излязлата през 2005 година книга представя историята на девет годишния Оскар Шел, който се сблъсква с изпитанията на съвременния свят, но доказва своята неповторимост. Преждевременно помъдрялото момче се опитва да разплете загадката, завещана от баща му, загинал в атентата на 11 септември 2001 година.
Продуцент на лентата, която ще бъде съвместен проект на Уорнър Брос и Парамаунт, ще е Скот Рудин (Scott Rudin) ("Часовете", "Няма място за старите кучета"). С адаптацията на романа ще се заеме сценариста на "Странният случай с Бенджамин Бътън" Ерик Рот (Eric Roth).
Децата кандидати за главната роля ще бъда изправени пред доста трудна задача имайки предвид сложността на образа на девет годишния Оскар. Въпреки това се предполага, че режисьора Стивън Долдри едва ли ще заложи на вече познати лица. В "Били Елиът" той даде главната роля на непознатия тогава Джейми Бел (Jamie Bell), а в "Четецът" представи германския актьор Дейвид Крос (David Kross) на публиката в САЩ и по света.
Наскоро името на Стивън Долдри бе спрягано и като един от възможните варианти за режисьорския пост на "Здрач: Зазоряване" (прочети повече ТУК)

Ето и някои от отзивите за романа публикувани на страниците на световната преса:

""Ужасно силно и адски близо" оправдава всички, възлагани му надежди. В него има амбиция, виртуозно изпълнение, главоблъсканици, но основното е как е изобразен осиротелият Оскар – невероятна проницателност. Силните емоции наистина разтърсват. Забележително литературно постижение."
Салман Рушди

"Ужасно добър и адски успешен – това е "Ужасно силно и адски близо" на Джонатан Сафран Фоер."
Rolling Stone Spiegel-Bestseller

"Фоер необичайно увлекателно пише за много страшни неща."
Пъблишърс Уикли


"Читателите на първия роман на Фоер очакваха с интерес втория, защото авторът спечели овациите на преса, критика и читатели, та просто нямаше право на провал. За щастие вторият му роман "Ужасно силно и адски близо" е още по-добър – истински успех."
Литературная газета

Източник: Нollywoodreporter

The A-Team

CINEMA NEWSWALKER

Прочети повече за филма ТУК!
Източник: Тraileraddict

Агент Солт (Salt)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

В ритъма на танца 3D (Step Up 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 1 април 2010 г.

Леонардо Ди Каприо в образа на Джей Едгар Хувър?


CINEMA NEWSWALKER
Леонардо Ди Каприо може да изиграе ролята на дългогодишния ръководител на ФБР Джей Едгар Хувър, предаде Дедлайн (Deadline). Преговорите, които са започнали да се водят с него са в начален етап, което от своя страна не позволява да се твърди със сигурност какъв точно персонаж ще бъде даден на актьора. Може да се каже, че засега тази информация е по- скоро в сферата на предположенията и слуховете, отколкото на потвърдена истина. Въпреки това малко вероятно е актьор от неговия ранг да получи някаква друга роля различна от главната.
Биографичната драма, както ви съобщихме по- рано, ще бъде режисирана от Клинт Истууд (прочети повече по темата ТУК и ТУК). С продуцирането на продукцията са се заели Брайън Грейзър (Brian Grazer) ("Ангели и демони", "Робин Худ") и Робърт Лоренц (Robert Lorenz) ("Гран Торино", "Непобедим"). Снимките по филма ще започнат по- късно тази година.
Имеджин Ентъртейнмънт (Imagine Entertainment) опитват да реализират този проект от години. Когато сценарият на филма е написан те го представят на Юнивърсъл Пикчърс, но оттам реакцията е негативна. От студиото са на мнения, че са похарчили достатъчно пари за подобен тип продукции. Така от Имеджин започват да търсят други варианти сред които е и Уорнър Брос. С привличането на Клинт Истууд на режисиьорския пост шансовете проекта да бъде реализиран именно от Уорнър се увеличават, тъй като между неговата компания Малпасо (Malpaso) и филмовото студио съществува дългогодишно сътрудничество.
Ако приеме ролята Леонардо Ди Каприо освен всичко друго ще има и възможността да работи за първи път с Клинт Истууд. Актьорът вече има опит в такъв жанр филми. Както е известно той се превъплъти в Хауърд Хюз в номинираната за Оскар и режисирана от Мартин Скорсезе биографична лента "Авиаторът". Дали обаче ще изиграе друг персонаж от подобен калибър? Това е нещо, което предстои да научим.
Източник: Deadline

The Expendables

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict