понеделник, 31 май 2010 г.

Гилермо Дел Торо няма да режисира "Хобитът"


CINEMA NEWSWALKER
След две години работа по предисторията на "Властелинът на пръстените" Гилермо Дел Торо ("Хелбой", "Лабиринтът на фавна") вчера официално обяви, че се отказва от режисурата на "Хобитът".
"В светлината на продължаващото отлагане по насрочване на дата за заснемането на филма "Хобитът", аз съм изправен пред най- трудното решение в живота ми. След близо две години, в които живях, дишах и планирах един свят толкова богат колкото Средната земя на Толкин, с голямо съжаление трябва да заявя, че се отказвам от режисурата на този прекрасен филм."
Основната причина за отказа на Гилермо Дел Торо е свързана с неговия график и невъзможността да отлага повече работата си върху други свой проекти.
Така, след като финансовите затруднения около Метро Голдуин Майер принудиха Барбара Броколи да обяви официално отлагането на снимките по следващия филм за Бонд за неопределено време (прочети повече ТУК), то сега несигурното положението на филмовата компания взе поредната си жертва в лицетo на Дел Торо и поставя под съмнение скорошната реализация на "Хобитът".
Източник: Deadline

петък, 28 май 2010 г.

Джеймс Макавой ще изиграе младия професор Х в "X-Men: First Class"


CINEMA NEWSWALKER
Джеймс Макавой (James McAvoy) ("Неуловим") ще изиграе младия Чарлз Ксавие (Charles Xavier), познат още и като професор Х, в "X-Men: First Class". В предишните филми по комиксите на Марвъл за "X-Men" в образа на професора се превъплъти Патрик Стюарт.
Новата лента ще бъде режисирана от Матю Вон (Matthew Vaughn) ("Шут в г*за!") (прочети повече ТУК), с когото Туенти Сенчъри Фокс подписа договор по- рано тази година. Снимките по продукцията трябва да започнат през лятото, а крайната дата за нейното реализиране е 3 юни 2011 година, когато трябва да се появи на голям екран.
Източник: Variety, Hollywoodreporter/ Heatvisionblog.com

Премиерата на "Шерлок Холмс 2" на 16 декември 2011 година


CINEMA NEWSWALKER
Уорнър Брос оповестиха премиерните дати за някои от техните филми, които ще излязат през 2011 година, като сред тях бе и продължението на "Шерлок Холмс". Втората част на режисираната от Гай Ричи лента трябва да излезе на 16 декември 2011 година, а снимките по нея трябва да започнат тази есен. Робърт Дауни-младши, Джуд Лоу, Рейчъл Макадамс ще вземат участие и в продължението, но този път героинята на Макадамс няма да е водещата женска роля. Очаква се също така професор Мориарти да бъде в центъра на новата история.
Първата част излезе в края на миналата година и спечели приходи от около 516 милиона долара при бюджет от 90 милиона долара.
Ето и останалите премиерни дати за филмите на Уорнър през 2011 година:
- "Red Riding Hood": 22 април;
- "Последният ергенски запой 2" ("The Hangover 2"): 26 май;
- "Зеленият фенер" (3D) ("Green Lantern"): 17 юни;
- "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2" (3D) ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II"): 15 юли
- "Пътуване до центъра на Земята 2" (3D) ("Journey to the Center of the Earth 2"): 23 септември;
- "Весели крачета 2" (3D) ("Happy Feet 2"): 18 ноември;
- "Новата година на Ив" ("New Year's Eve"): 9 декември.
Източник: Нollywoodreporter

"Knight and Day"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Кои са претендентите за ролята на Питър Паркър в новия "Спайдър- мен"?


CINEMA NEWSWALKER
След като вече няколко месеца в медиите се публикуваше най- различна информация за това кой ще изиграе ролята на Питър Паркър, познат и като Спайдър- мен, то сега от Холивуд Рипортър- Хиитвижън оповестиха последните пет актьора, които ще се съревновават за ролята. Сред претендентите са:
1. Джейми Бел (Jamie Bell)- 24 годишния актьор показа добра игра още като тийнейджър в "Били Елиът", а през последните години и в "Съпротива", в който си партнира с агент 007 Даниъл Крейг. През 2011 година предстой да го видим и в режисирания от Стивън Спирбърг "Приключенията на Тинтин".
2. Алдън Еренрайх (Alden Ehrenreich)- въпреки че не се е снимал в много филми 20 годишния актьор може да се похвали с участието в ленти като "Тетро", където работи с режисьора Франсис Форд Копола. През декември тази година предстой да излезе друг филм с негово участие "Някъде", който пък е режисиран от София Копола.
3. Франк Дилейн (Frank Dillane)- филмографията на 19 годишния британски актьор буквално се състой от два филма. Първото му участие е в лентата от 1997 година "Добре дошли в Сараево", в която играе заедно с Уди Харелсън и Мариса Томей. Почитателите на Хари Потър, а може би и не само те го помнят и с изпълнението му на младия Волдемор в излезлия през миналата година "Хари Потър и Нечистокръвният принц".
4. Андрю Гарфилд (Andrew Garfield)- Гарфилд може да се похвали със сравнително по- богата филмова кариера, но това едва ли е изненада имайки предвид 27- те му години и по- големия опит. Актьорът е познат от участията си в сериала "Sugar Rush" и филмите "Офицери и пешки", където има възможността да играе с Робърт Редфорд, Том Круз и Мерил Стрийп, както и в "Другата Болейн" с Ерик Бана, Скарлет Йохансон и Натали Портман. През 2009 година Гарфилд участва и в последния филм на Хийт Леджър "Сделката на доктор Парнасъс", режисиран от Тери Гилиъм.
5. Джош Хътчерсън (Josh Hutcherson)- само на 18 години, но вече с доста роли зад гърба си Хътчерсън е познат с играта си в "Затура", "Мост до Терабития", "Пътуване до центъра на Земята". През 2009 година гледахме младия актьор в "Циркът на кошмарите: чиракът на вампира", а тази година и в "Децата са добре".
Доколко списъкът на Холивуд Рипортър е достоверен ще покаже бъдещето. Имайки предвид имената обаче, а и играта на актьорите, то може би най- подходящ в случая е Джейми Бел, въпреки че евентуалното му участие като Спайдър- мен може и да се осуети, ако се вземе под внимание факта, че режисьора Марк Уеб и Сони Пикчърс търсят по- млад актьор. От тази гледна точка твърде малки са шансовете и на Андрю Гарфилд.
Честно казано не знаем кой ще получи ролята, но силно се надяваме това да не е Джош Хътчерсън, който остави твърде много лоши спомени по отношение на актьорските си заложби с изпълнението си в "Циркът на кошмарите: чиракът на вампира".
Източник: Hollywoodreporter/ Heatvisionblog.com

четвъртък, 27 май 2010 г.

"Life As We Know It"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Крисчън Бейл в "The Revenant"


CINEMA NEWSWALKER
Крисчън Бейл (Christian Bale) ("Черният рицар") ще изиграе главната роля в предстоящия трилър по едноименния роман на Майкъл Пънк (Michael Punke) "The Revenant". Според сценариста на лентата Марк Смит (Mark Smith) ("Свободни стаи"), Бейл ще участва в проекта, който ще бъде режисиран от Джон Хилкоут (John Hillcoat) ("Пътят").
"The Revenant" е базиран на действителна история, разказваща премеждията на Хю Глас (Бейл), заселник в граничните територии на САЩ. Той застава начело на група трапери тръгнали по течението на река Мисури. Нападнат от мечка гризли и ранен жестоко, траперът е изоставен от своите другари на произвола на съдбата, след като лагера им е нападнат от индианци. Ранен, без оръжие или каквото и да е било друго сечиво, Глас не само оцелява, но и започва преследване в търсене на отмъщение.
Източник: Chud

"Джона Хекс" ("Jonah Hex ")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: IGN

"The Last Exorcism"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Morning Glory"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Чиракът на магьосника" ("The Sorcerer's Apprentice")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 25 май 2010 г.

"Alpha and Omega"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Mass Effect" на голям екран


CINEMA NEWSWALKER
Леджъдъри Пикчърс (Legendary Pictures) официално обявиха, че са закупили правата върху играта на Електроник Артс (Electronic Arts) "Mass Effect". От студиото смятат да заснемат филм по историята, който може да даде начало на бъдеща поредица. Продуцентите на лентата водят разговори с Марк Протосевич (Mark Protosevich) ("Аз съм легенда", "Тор") да напише сценария базиран на научнофантастичната игра. С продуцирането на проекта вече са се заели Томас Тъл (Thomas Tull) и Джон Джашни (Jon Jashni) от Леджъдъри Пикчърс, както и Ави Арад (Avi Arad) и Ари Арад (Ari Arad).
Източник: ComingSoon.net

"Светлинна скорост" за Джери Брукхаймър


CINEMA NEWSWALKER
Уолт Дисни и Джери Брукхаймър Филмс са платили 3.5 милиона долара за епичното космическо приключение на Тери Росио (Terry Rossio) и Бил Марсили (Bill Marsilii) "Светлинна скорост" ("Light Speed"). Двамата сценаристи са познати от съвместната им работа върху филма на Тони Скот "Дежа Ву".
"Светлинна скорост" ще разкаже историята на млад пилот от Земята, създател на междузвезден състезателен отбор, който трябва да преведе своя кораб в опасно пътешествие през галактиката на прага на предстояща война.
Най- вероятно лентата ще бъде реализирана в 3D формат.
Източник: Variety

Майкъл Бей ще адаптира "Мечът на Гидеон"


CINEMA NEWSWALKER
Филмовото студио Парамаунт е закупило правата за адаптиране на предстоящия роман на Дъглас Престън (Douglas Preston) и Линкълн Чайлд (Lincoln Child) "Мечът на Гидеон" ("Gideon's Sword"). Според Варайъти продукцията ще бъде реализирана под надзора на Майкъл Бей (Michael Bay) ("Лоши момчета", "Трансформърс").
Премиерата на самата книга е планирана за февруари 2011 година. Историята в нея ще бъде фокусирана около дедектив Гидеон Крю, които е описван от изпълнителния редактор на Гранд Сентръл Пъблишинг (Grand Central Publishing) Джейми Ливайн (Jaime Levine) като: "безочливо младо първеню,което заслужава собствена серия."
Все още не са известни подробности около сюжета на книгата.
Източник:Variety

петък, 21 май 2010 г.

"МакГайвър" на голям екран


CINEMA NEWSWALKER
Джейсън Ричман (Jason Richman) е бил нает от Ню Лайн и Уорнър Брос (New Line/Warner Bros) за да напише сценария за филмовата версия на известния през 80- те години сериал на ЕйБиСи (ABC) "МакГайвър" "MacGyver". Ричман е известен с работата си върху "Гадна компания" и "Опасностите на Банкок". Лентата ще бъде продуцирана съвместно от Рафаела Де Лаурентис (Raffaella De Laurentiis), Марта Де Лаурентис (Martha De Laurentiis) и създателя на сериала Лий Дeйвид Златоф (Lee David Zlotoff).
"МакГайвър" е американски екшън- приключенски телевизионен сeриал на ЕйБиСи, който стартира през 1985 година. Изключително популярен в САЩ, Европа, Австралия и Нова Зеландия той се задържа на телевизионния екран в продължение на седем сезона. На 21 май 1992 година е излъчен последния епизод, а след него през 1994 година са заснети два телевизионни филма- "МакГайвър: Изгубеното съкровище на Атлантис" ("MacGyver: Lost Treasure of Atlantis") и "МакГайвър: Пътя към Страшния съд" ("MacGyver: Trail to Doomsday").
Сериалът представя приключенията на тайния агент Ангъс МакГайвър, изигран от Ричард Дийн Андерсън (Richard Dean Anderson), който работи за организацията Феникс. Уникалното при него е, че той отказва да носи оръжие (с изключение разбира се на швейцарското си ножче) при изпълнението на своите мисии и разчита основно на интелекта и въображението си, за да се измъква от заплетените ситуации, в които попада.
Източник: Risky Business

"Рио" ("Rio")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Going the Distance"

CINEMA NEWSWALKER
<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-us&from=sp&fg=MsnEntertainment_MoviesTrailersGP2_a&vid=d60f3cf8-2176-4b2b-b797-de1384117257" target="_new" title="Exclusive: 'Going the Distance' Trailer">Video: Exclusive: 'Going the Distance' Trailer</a>
Източник: Bing.com

"Мегаум" ("Megamind")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 20 май 2010 г.

Без Меган Фокс в "Трансформърс 3"


CINEMA NEWSWALKER
Меган Фокс (Megan Fox) няма да вземе участие в третата част на "Трансформърс", въпреки че преди време в медиите излязоха нейни снимки, които показваха заснемането на сцени от филма с нея.
В сряда говорител на Парамаунт съобщи, че студиото е решило да се откаже от услугите на актрисата в новото продължение, като подробности за това решение не бяха дадени. Близки източници до продукцията загатнаха, че Парамаунт и режисьора Майкъл Бей (Michael Bay) желаят историята в новия филм да поеме в различна посока и планират кастинг за избор на друга актриса, която да бъде новата любов на Сам Уитуики (изигран от Шия ЛеБьоф). Според тези източници изваждането на Меган Фокс няма нищо общо с изказването й през септември в интервю пред Бритиш Мегъзин (British magazine), в което тя сравнява Майкъл Бей с Адолф Хитлер.
Веднага, след като новината се появи в публичното пространство започнаха и спекулациите относно избора на нова актриса. ДъРеп (TheWrap) публикуваха информация, че Джема Артъртън (Gemma Arterton) ("Сблъсъкът на титаните", "Принцът на Персия: пясъците на времето") е провела разговор с режисьора Бей за желаната роля. Изданието споменава и имената на другите възможни претендентки за ролята, а именно Бар Рафаели (Bar Rafaeli), Миранда Кер (Miranda Kerr) и Бруклин Декър (Brooklyn Decker). Коя от всички тях ще се сдобие с възможността да участва в "Трансформърс 3" тепърва ще разберем. Лентата трябва да излезе по кината на 1 юли 2011 година.
Припомняме ви, че първият филм от поредицата за "Трансформърс" излезе през 2007 година и спечели 709,709,780 милиона долара. През 2009 година по кината се появи и неговото продължение, което въпреки че отбеляза приходи от 836,297,228 милиона долара, бе остро критикувано и в крайна сметка донесе на лентата и три награди "Златна малинка"– за най-лош филм на годината, режисьорски провал и слаб сценарий.
Източник: ComingSoon, TheWrap

понеделник, 17 май 2010 г.

Ейдриън Броуди ще участва в лентата на Уди Алън "Посред нощ в Париж"


CINEMA NEWSWALKER
Ейдриън Броуди (Adrien Brody) ("Пианистът", "Кинг Конг", "Хищници") се присъедини към екипа на романтичната комедия на Уди Алън "Посред нощ в Париж" ("Midnight in Paris").
Освен Броуди в актьорския състав личат имената и на Оуен Уилсън, Марион Котияр, Рейчъл Макадамс, Кати Бейтс, Майкъл Шийн, Том Хидълстоун, Кори Стоу, Нина Арианда, Мими Кенеди, Кърт Фулър и съпругата на френския президент Карла Бруни.
Историята на филма проследява пътуването на семейство по бизнес работа, както и току- що сгодена млада двойка, чийто живот се променя по време на пътешествието. Лентата изследва илюзията на хората, че всеки живот различен от техния собствен е по- добър.
Снимачният процес на продукцията ще започне това лятото в Париж.
Източник: Сomingsoon

Ралф Файнс и Олга Куриленко в "Coronet"


CINEMA NEWSWALKER
Ралф Файнс ("Списъкът на Шиндлер", "Хари Потър и даровете на смъртта: ") и Олга Куриленко ("Спектър на утехата", "Центурион") ще се партнират в романтичната драма "Coronet". Филмът ще ни представи историята на Гай (Guy) (изигран от Ралф Файнс), англиийски графичен дизайнер, който докато работи в Прага започва любовна афера с Мариска (Maryska) (Олга Куриленко). Лентата ще бъде продуцирана от братята Диминик и Лий Сантата (Dominic Santana/Lee Santana) и ще бъде режисьорски дебют за Темпъл Кларк (Temple Clark), който е взел участие и при писането на сценария, дело на Тамара Дрю (Tamara Drewe).
Снимките на филма ще започнат тази есен в Лондон и Прага.
Това няма да е първия път, когато Файнс участва в подобен род филми. Очевидно актьорът има слабост към историите с прислужници, тъй като през 2002 година заедно с Дженифър Лопес заснеха сходния "Петзвезден романс" ("Maid in Manhattan").
Източник: Сomingsoon

събота, 15 май 2010 г.

Сам Уортингтън в образа на Алън Куотърмейн


CINEMA NEWSWALKER
Сам Уортингтън (Sam Worthington) ("Терминатор: Спасение", "Аватар") е подписал своя договор за участие в лентата на Дриймуъркс (DreamWorks) "Куотърмейн" ("Quatermain"), която ще взаимства популярния персонаж от романа на Хенри Райдър Хагард (H Rider Haggard) "Рудниците на цар Соломон".
В романа Алън Куотърмейн застава начело на експедиция, която трябва да открие брата на негов приятел, а също така и скритото съкровището в мините на цар Соломон.
За разлика от книгата обаче във версията на Дриймуъркс историята ще се развива във време, когато хората са напуснали Земята, а Куотърмейн се връща на нея след временно пребиваване в космоса.
Източник: Hollywoodreporter

Черни дни за Рамбо!


CINEMA NEWSWALKER
Представете си, че героя Джон Рамбо се играе от друг актьор, а не от Силвестър Сталоун. Представяте ли си го?
В началото на месеца в медиите се появи новината, че Силвестър Сталоун се е отказал на 99% от това да създава нов филм за култовия ветеран от Виетнамската война (Прочети повече по темата ТУК). Информацията за нея дойде лично от актьора и поради тази причина, като че ли всички повярваха, че Рамбо най- сетне е приключил с войните в своя живот. Въпреки това преди два дни интернет сайтове тиражираха информацията, че на провеждащия се в момента фестивал в Кан Милениум Филмс/Ню Имидж (Millennium Films/Nu Image) са сложили плакат и промотират "Рамбо 5", на който е обявено, че филмът ще се появи по кината през следващата година.
За да проверят какво става от сайта Аintitcool.com са разговаряли със Сталоун, който е признал, че няма ни най- малка представа защо от Милениум Филмс правят реклама на петия филм. Неговото предположение е че от компанията се опитват да увеличат средствата за създаването на лентата, като по този начин се надяват да привлекат актьора отново пред и зад камерата. Силвестър Сталоун обаче категорично е заявил, че тази тактика няма да се увенчае с успех и е потвърдил отново, че той окончателно е приключил с Рамбо.
При все това решението на Сталоун едва ли ще спре Милениум Филмс да реализират пета част на "Рамбо" имайки предвид, че от филмовата компания са немекнали на актьора, че ако той не се върне в новото продължение, то те ще го заменят с друг актьор.
По всичко изглежда, че за Рамбо настъпват черни дни и той надали ще види покой. Но за това вина има единствено Силвестър Сталоун, който с желанието си за създавене на нови и нови продължения, направи така че обвърза поредицата с Милениум Филмс/Ню Имидж, а при тях единственото, което се търси е производството на филми на конвейрн, като за качество и дума не може да става. Изводът, който межем да направим е много прост, а той е че покрай "Рамбо 4" Силвестър Сталоун си върна част от славата, която бе започнала да му се поизплъзва, а също така спечели и прилична сума пари имайки предвид финансовите постъпления на лентата. Оттук нататък да му мислят почитателите на Джон Рамбо.
Източник: AICN

четвъртък, 13 май 2010 г.

Снимките на Съдия Дред започват през есента


CINEMA NEWSWALKER
В началото на тази седмица стана ясно, че работата около новия филм за Съдия Дред (Judge Dredd) е в напреднала фаза и той ще бъде заснет в популярния напоследък 3D формат. Ето, че сега Рилайънс БИГ Пикчърс (Reliance BIG Pictures) и АйЕм Глобал (IM Global) оповестиха с официално съобщение, че ще финансират реализирането на новия филм за известния комикс герой на 2000 ЕйДи (2000 AD). За създаването на лентата ще бъде отделен бюджен в размер на 45 милиона долара. Снимките на продукцията се очаква да започнат през четвъртото тримесечие на 2010 година в Йоханесбург.
Сценарият за филма е написан от Алекс Гарланд (Alex Garland) познат от работата си върху "Плажът", "28 дни по-късно", както и "Проектът: Съншайн". Продуценти на новата версия ще бъдат Алекс Гарланд, Андрю Макдоналд (Andrew Macdonald) Алон Райх (Allon Reich), а на режисьорския стол ще застане Пит Травис (Pete Travis) ("Точен прицел").
Припомняме, че борещият се за справедливост герой на 2000 ЕйДи вече бе филмиран през 1995 година, когато в главната роля се превъплъти Силвестър Сталоун. Лентата не пожъна успех и едва успя да си възвърне вложените в него средства. С бюджет от 90 милиона долара "Съдия Дред" успя да спечели едва 113 милиона долара.
За разлика от версията от 1995 година новия филм ще следва оригиналната концепция за Дред представена на читателите в комиксите за него. Какъв ще бъде крайният резултат тепърва ще разберем.
Източник: Сomingsoon

"Easy A"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Adjustment Bureau"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 12 май 2010 г.

"Железният човек 3" през 2013 година


CINEMA NEWSWALKER
"Железният човек 2" излезе преди около две седмици в различни страни по света и преди около една в САЩ. За това време лентата спечели общи приходи в размер на 332,803,946 милиона долара. Това наистина е една впечатляваща сума имайки предвид сравнително краткото време, в което тя бе събрана, както и 585,133,287 милиона долара общи приходи на първата част, които обаче са за целия период на излъчване на филма по кината (23 седмици). Като се има предвид тази сума, то едва ли някои ще бъде изненадан от факта, че вече се заговори за следващото ново продължение на "Железният човек", което ще бъде под номер 3 в поредицата за супер- героя.
Първата информация дойде от президента на Марвъл Кевин Фейдж (Kevin Feige), който обеща че следващата поред трета част ще бъде пусната по кината през 2013 година, като най- вероятно това ще стане отново през месец май: "Подписали сме договор с Робърт Дауни Джуниър за участието му в него и той ("Железният човек 3") ще се появи след "Отмъстителите".
Режисьорът на първите два филма Джон Фаврю (Jon Favreau) пък от своя страна разкри пред МТВ, че злодеят в третата част ще бъде Мандарина. Фаврю обясни и проблемите пред неговата поява: "Проблемът с Мандарина е начина, по който е описан в комиксите на Марвъл, не искате да виждате това. Той има 10 магически пръстена- това не се вписва в нашата поредица." Според Джон Фаврю този проблем би могъл да се реши, като пръстените се представят не като магически, а като техническо изобретение. Въпреки всичко Фаврю допусна, че в лентата може да се допусне присъствието на магията, тъй като появата на Тор и всички останали герои в техния общ филм "Отмъстителите" (където ще присъства и героя на Тони Старк) в крайна сметка ще постави Железният човек в една нова и доста нереална среда.
Гледай интервюто на Джон Фаврю

Източник: MTV News

"Играта на играчките 3" ("Toy Story 3")

CINEMA NEWSWALKER



Източник: Тraileraddict, Comingsoon

"Super 8"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

събота, 8 май 2010 г.

"Генезис" ("Inception")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Стана ясен сюжета на третия филм за Ридик


CINEMA NEWSWALKER
Шоктилюдроп (ShockTillYouDrop) разкри официалното резюме на сценария по третия филм за Ридик, който ще носи заглавието "The Chronicles of Riddick: Dead Man Stalking". Ето го и него:
Предаден от своя вид и оставен да умре на изоставена планета, Ридик (Вин Дизел) започва да се бори за своето оцеляване срещу извънземни хищници и става по- силен и опасен от когато и да е било преди. Скоро ловци на глави пристигат на планетата, за да търсят Ридик, но разбират че те са само пионки в неговия план за отмъщение. Попаднали на място, където Ридик иска те да бъдат, той започва яростна атака срещу тях в търсене на отмъщение, преди да се върне на родната си планета Фюриа, за да я спаси от унищожение.
Според снимачните планове преди да започне работа по лентата за Ридик, Вин Дизел трябва да изиграе ролята на Доминик Торето в петата част на "Бързи и яростни".
Прочети повече да филма ТУК.
Източник: ShockTillYouDrop.com

Хейдън Кристенсен в "The Genesis Code"


CINEMA NEWSWALKER
Хейдън Кристенсен (Hayden Christensen) ще вземе участие в новия трилър на Дейвид Елис (David R. Ellis) ("Мобилна връзка") "The Genesis Code". В основата на филма е едноименния роман на Джон Кейс (John Case).
Историята се върти около бившия експерт по национална сигурност (изигран от Хейдън Кристенсен), който докато разследва убийството на сестра си и нейния по- малък син, открива че религиозна секта наречена "Сянката на кръста" може да е забъркана в случая. С помощта на приятелката на сестра си Ана, двамата проследяват уликите, които ги отвеждат до клиника в планините на Италия, където се провежда успешно ужасяващ таен експеримент. Резултатите от него са толкова опасни за основите на католическата църквата, че тя ще направи всичко, за да не позволи те да бъдат разкрити.
С реализирането и продуцирането на филма са се заели Мириад Пикчърс (Myriad Pictures).
Източник: Сomingsoon

"Мъже в черно 3" на 25 май 2012 година


CINEMA NEWSWALKER
Вчера от Колумбия Пикчърс (Columbia Pictures) обявиха, че "Мъже в черно 3" ще бъде пуснат по кината в 3D на 25 май 2012 година. Лентата отново ще бъде режисирана от Бари Зоненфелд (Barry Sonnenfeld), който направи това и с предишните две части от поредицата. Екипът от първите два филма напрактика отново ще се събере, след като се разбра, че Уолтър Паркс (Walter F. Parkes) и Лори Макдоналд (Laurie MacDonald) ще продуцират и третата лента. Новият в продукцията ше бъде сценариста Итън Коен ("Тропическа буря"), който ще напише историята на филма.
Прочети повече за "Мъже в черно 3" ТУК и ТУК.
Източник: Hollywood Reporter

петък, 7 май 2010 г.

Брад Бърд ще режисира "Мисията невъзможна 4"


CINEMA NEWSWALKER
Пред Емпайър Мегъзин (Empire magazine) Том Круз (Tom Cruise) потвърди появилата се преди време информация, че режисьора на "Рататуи" ("Ratatouille") и "Феноменалните" ("The Incredibles") Брад Бърд (Brad Bird) ще застане зад камерата на новата четвърта част на "Мисията невъзможна".
Круз, който ще изиграе за пореден път ролята на агент Итън Хънт, а също така и ще продуцира лентата заедно с Джей Джей Абрамс (J.J. Abrams) сподели пред списанието: "В момента работим с Брад. Не знам дали ми е позволено да говоря за това, но догворът е подиписан... Брад ще го заснеме."
В четвъртък от Парамаунт Пикчърс (Paramount Pictures) обявиха, че премиерата на "Мисията невъзможна 4" е преместена и вместо на 27 май 2011 година филма ще се появи по кината на 16 декември 2011 година.
Източник: Сomingsoon

четвъртък, 6 май 2010 г.

"Убиецът в мен" ("The Killer Inside Me")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Dailymotion.com

"After.Life"

CINEMA NEWSWALKER



Източник: Afterlifethefilm.com

"Плюя върху гроба ти" ("I Spit On Your Grave")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"You Again"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Ще гледаме "Ледена епоха 4" на 13 юли 2012 година


CINEMA NEWSWALKER
Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) се надяват отново да работят с Блу Скай Студио (Blue Sky Studios) върху четвъртата част от поредицата "Ледена епоха" ("Ice Age"). Новото продължение, което ще се казва "Ice Age: Continental Drift" трябва да се появи на голям екран на 13 юли 2012 година. Това означава, че анимацията ще бъде пусната непосредствено след премиерата на новия филм за "Спайдър- мен" (3 юли 2012 година) и преди третата част на "Батман" (20 юли 2012 година). По този начин от трите големи компании Сони, Уорнър Брос и Туенти Сенчъри Фокс смятат да се състезават за зрителския интерес през лятото на 2012 година.
Трите филма от поредицата "Ледена епоха" отбелязаха солидни приходи на стойност 1 милиард и 923 429 920 милиона долара. Първата част спечели 383,257,136 милиона долара, втората 655,388,158 милиона долара, а третата реализира най- големи приходи в сравнение със своите предшественици в размер на 884,784,626 милиона долара.
Източник: Variety

"X-Men: First Class" с режисьор и премиерна дата, продължението на "Шут в г*за!" през 2012 година


CINEMA NEWSWALKER
Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) официално потвърдиха, че Матю Вон (Matthew Vaughn) ("Шут в г*за!") е подписал своя договор и ще режисира "X-Men: First Class". Предполагаше се, че той ще отхвърли направеното му предложение, но след като от Фокс започнаха да водят преговори и с други режисьори, сделката между Вон и компанията бе финализирана. От филмовото студио също така оповестиха и премиерната дата на лентата, а именно 3 юни 2011 година. Филмът ще се съсредоточи върху историите на Чарлз Ксавие (Charles Xavier) и Ерик Леншър (Erik Lensherr) преди да станат известни като Професор Екс (Professor X) и Магнито (Magneto). Лентата ще разказва за тяхното приятелство и съвместната им работа с други мутанти. Заедно те ще се изправят срещу най- голямата опасност, пред която света някога се е изправял.
Междувременно стана ясно, че снимките върху продължението на "Шут в г*за!" ("Kick-Ass"), което ще се казва "Шут в г*за: Топки на стената"("Kick-Ass 2: Balls To The Wall"), ще започнат през 2011, а година по- късно през 2012 година ще се появи по кината. Действието във втората част ще се развива две години след събитията в първия филм. Припомняме ви, че през декември миналата година Марк Милър (Mark Millar) сподели пред медиите, че се работи върху създаването на филмова трилогия по комикса "Шут в г*за!" ("Kick-Ass").
Източник: Сomingsoon, Screenrant

Премиерата на "Здрач: Зазоряване" ще бъде на 18 ноември 2011 година


CINEMA NEWSWALKER
След като преди броени дни стана ясно, че Бил Кондън (Bill Condon) ("Мечтателки", "Богове и чудовища") (прочети повече по темата ТУК) ще режисира "Здрач: Зазоряване", то сега можем да съобщим и кога лентата ще се появи по кината. Съмит Ентъртейнмънт (Summit Entertainment) насрочиха премиерата на филма за 18 ноември 2011 година. Все още от компанията не са потвърдили появилата се информация, че последната книга на Стефани Майър (Stephenie Meyer) ще бъде заснета в две части. Така или иначе дори и това да е вярно, то със сигурност на 18 ноември следващата година почитателите на сагата ще могат да видят поредния филм от нея. Очертава се проекта да бъде своеобразен апотеоз на поредицата.
Източник: Сomingsoon

вторник, 4 май 2010 г.

"Американецът" ("The American")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Hole"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Comingsoon

понеделник, 3 май 2010 г.

Официално: "Батман 3" по кината на 20 юли 2012 година


CINEMA NEWSWALKER
Уорнър Брос Пикчърс официално обявиха, че третата част на "Батман" ще се появи по кината на 20 юли 2012 година. Почитателите на костюмирания герой могат да си отдъхнат с облекчение, след като стана ясно, че и новия филм ще бъде режисиран от Кристофър Нолан (Christopher Nolan). Лентата ще бъде разпространявана както в традиционния кино формат, така и в IMAX вариант.
Според различни издания в "Батман 3" за първи път ще се появат и други персонажи от вселената на ДиСи комикс (DC Comics). Това ще бъде един вид увертюра преди появата на "Лигата на справедливостта".
С нетърпение очакваме да видим дали и този път Кристофър Нолан ще надскочи себи си и ще създаде още по- добър филм, както направи с "Батман в началото"* и "Черният рицар". Припомняме само, че първата част донесе общи приходи в размер на 372,710,015 милиона долара, а втората умопомрачителните 1 милиард долара.

* По отношение на предишната поредица за Батман.
Източник: Сomingsoon

Без повече продължения на "Рамбо"


CINEMA NEWSWALKER
Новината за създаването на пета част на "Рамбо" се появи малко, след като излезе последното продължение от поредицата. В последствие самият Силвестър Сталоун не само потвърди тази информация, но и в различни интервюта сподели и подробности около нея. Първоначално идеята на актьора бе да постави своя герой в изцяло нов жанр, а именно този на научната фантастика. По- късно пред сайта stallonezone.com той разкри, че се е отказал от тази своя идея (прочети повече ТУК).
Въпреки неяснотите около сюжета на новия филм, неговото реализиране бе почти сигурно. По всичко изглежда обаче, че това вече е стара информация и няма нищо общо с намеренията на Силвестър Сталоун. Пред Емпайър Мегъзин (Empire magazine) актьора сподели, че не смята да прави ново продължение на "Рамбо".
"Мисля, че Рамбо бе направен доста добре. Не смятам, че ще има повече продължения. Сигурен съм на 99 %." каза Сталоун и продължи: "Мислих да го направя. Казах, че никога няма да говоря за това, но както и с Роки Балбоа считам, че персонажа бе напълно завършен. Той се прибра у дома. За Рамбо да отиде на друго приключение според мен може да бъде изтълкувано погрешно, като един продажен жест и не е необходимо. Не искам това да се случи."
Силвестър Сталоун също така разкри, че не е приключил напълно с Рамбо и работи върху режисьорската версия на последната част, която ще прибави 12 минути към филма.
"В разговор в началото на филма с Джули Бенц той (Рамбо) споделя защо неговия живот е едно пълно разочарование и защо войната е естествена, а мира е случайност и как смята, че живота му е пропилян."
Причината да се откаже от "Рамбо 5" според някои издания е свързана с желанието на Силвестър Сталоун да се съсредоточи върху реализирането на нова поредица, началото на която ще бъде поставено с пускането по кината на "The Expendables". Самият актьор потвърди тази информация, като каза, че вече се работи върху продължението на екшъна.
Казаното от Сталоун пред Емпайър може само да ни радва, тъй като той e абсолютно прав. Създаването на четвъртата част може да се разглежда двуяко. От една страна донякъде то бе разочарование за почитателите на героя, които не си представяха вече възрастния Сталоун в образа на Джон Рамбо, но от друга няма как да се отрече, че с нея се сложи един завършек на поредицата. Въпреки че в "Рамбо 4" бе заложено повече на насилието отколкото на развитието на главния персонаж и неговата история, то трябва да признаем, че последната сцена от филма бе достатъчно показателна. Ето защо желанието на Силветър Сталоун да направи пета част бе напълно не на място. Разбира се съмняваме се, че той няма отново да заговори за нови продължения не само на "Рамбо", но и на "Роки", ако "The Expendables" не отбележи достатъчно добри печалби. Все пак заснемането на "Роки Балбоа" ("Роки 6") и "Рамбо 4" не бе продиктувано само и единствено от намерението на Силветър Сталоун да завърши историите на героите, които го направиха световноизвестен, но също така и за да го върнат отново под светлината на прожекторите.
Източник: Empire