петък, 30 юли 2010 г.

Мерил Стрийп и Тина Фей в комедия на Стенли Тучи


CINEMA NEWSWALKER
Мерил Стрийп (Meryl Streep) ("Джули и Джулия") и Тина Фей (Tina Fey) ("Луда нощ") са подписали своите договори за участие в новата комедия "Мама и аз" ("Mommy and Me"), която ще бъде режирисана от Стенли Тучи (Stanley Tucci) ("Big Night"), предаде Холивуд Рипортър.
Въпреки че не са известни подробности около сценария, предполага се че двете актриси ще изиграят ролите на двата основни персонажа в предстоящия филм, който най- вероятно ще разглежда забавната страна в отношенията между една майка и нейната дъщеря. Лентата ще бъде петият опит на Стенли Тучи на режисьорския стол.
Източник: Нollywoodreporter

Том Харди, Рийз Уидърспун и Крис Пайн в "Това означава война"


CINEMA NEWSWALKER
Том Харди (Tom Hardy) ("Генезис") се е присъединил към Рийз Уидърспун (Reese Witherspoon) ("Професия Блондинка") и Крис Пайн (Chris Pine) ("Стар Трек") в лентата на режисьора МакДжи (McG) "Това означава война" ("This Means War").
Очевидно, че Харди ще замести своя колега Сам Уортингтън (Sam Worthington), с когото от Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) са водили предварителни разговори по- рано тази година да се присъедини към продукцията.
В центъра на сюжетната линия на екшън- романтичната комедия са двама приятели (Харди и Пайн), неразделни от детството си, които се влюбват в една и съща жена (Уидърспун). Приятелството между тях се разпада, а битката помежду им ескалира в изключително големи размери.
Източник: Vulture

Дали Асгър Лет ще режисира Сам Уортингтън в "Мъж на ръба" ?


CINEMA NEWSWALKER
Асгър Лет (Asger Leth) преговаря със Съмит Ентъртейнмънт (Summit Entertainment) и продуцента Лоренцо Ди Бонавентура (Lorenzo di Bonaventura), за да поеме режисьорския пост на трилъра "Мъж на ръба" ("Man on a Ledge").
Историята във филма се съсредоточава около психоложка, която се опитва да спаси бивш полицай от Ню Йоркската полиция, който заплашва да се самоубие. Ролята на бившето ченге ще бъде изиграна от Сам Уортингтън (Sam Worthington). Все още не е известна актрисата, която ще поеме другия основен персонаж в историята.
Източник: Variety

Сам Уортингтън като Дан Деър


CINEMA NEWSWALKER
Информацията, която публикува Варайъти (Variety) през март тази година, че актьора Сам Уортингтън (Sam Worthington) ще вземе участие в новия филм по комиксите на Франк Хамсън (Frank Hampson) за Дан Деър (Dan Dare) се оказа достоверна. Уортингтън е подписал своя договор с Уорнър Брос (Warner Bros).
Издадени за първи път през 1950 година комиксите за Дан Деър се съсредоточават върху храбрия командир на междупланетарен космически флот и неговите приключения. Дан Деър е описван като британския вариант на друг комиксов герой Бък Роджърс (Buck Rogers).
Все още не са известни подробности около проекта, като например кога ще започнат снимките по него, кой ще бъде режисьор на лентата и кои актьори ще партнират на Уортингтън.
Източник: Variety

Леонардо Ди Каприо се отказа от викингския епос на Мел Гибсън ?


CINEMA NEWSWALKER
Изданието Рейдър Онлайн (RadarOnline) съобщи, че Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) се е отказал да участва в продукцията на Мел Гибсън (Mel Gibson), позовавайки се на източник близък до актьора. Причината за това решение на Ди Каприо е свързана с избухналия наскоро скандал около Гибсън и обвиненията срещу него за домашно насилие повдигнати от неговата бивша половинка Оксана Григориева (Oksana Grigorieva) и расизъм.
"Лео си е спечелил правото да избира с кого да работи и Мел Гибсън не е един от тях" бе коментара на близкия до актьора източник.
Дали това е поредната спекулация или самата истина ще разберем по- късно тази година, тъй като по план снимките на лента трябва да започнат през есента.
Източник: RadarOnline

четвъртък, 29 юли 2010 г.

"Тор" ("Thor")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Мечокът Йоги" 3D ("Yogi Bear" 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 27 юли 2010 г.

Новини около "Подземен свят 4"


CINEMA NEWSWALKER
Доста време мина откакто не бе излизала нова инфрмация за четвъртата част на "Подземен свят" ("Underworld") (прочети повече ТУК). Ето че сега от АйДжиЕн (IGN) са интервюирали режисьора на първите две ленти от поредицата Лен Уайзмън (Len Wiseman), за да разберат какво се случва с новия проект. Уайзмън е потвърдил, че се работи върху четвъртата част и че в момента се водят разговори за нейното реализиране. Освен това режисьорът е заявил, че съпругата му Кейт Бекинсейл (Kate Beckinsale) ще се завърне в продължението на поредицата, като е споделил че и двамата очакват в най- скоро време да се запознаят със сценария на бъдещата продукция.
Източник: IGN

"Sucker Punch"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Let Me In"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 26 юли 2010 г.

Наказателят с нов филм


CINEMA NEWSWALKER
Президентът на Марвъл Студиос (Marvel Studios) Кевин Фейдж (Kevin Feige) обяви, че от компанията планират да възродят в нов филм героя на Франк Касъл - Наказателят (Punisher).
Очевидно провалът на трите ленти заснети досега не обезкуражат кинодейците в Холивуд. Първият такъв е направен през 1989 година, когато в ролята на Касъл/ Наказателят се превъплъщава Долф Лундгрен (Dolph Lundgren). През 2004 година Томас Джейн (Thomas Jane) изигра главната роля в нов филм за Наказателят. Четри години по- късно през 2008 година, след отказа на Джейн отново да поеме ролата, персонажа на Франк Касъл бе поверен на Рей Стивънсън (Ray Stevenson). И трите филма могат да се окачествят като абсолютен провал във всяко едно отношение. За да илюстрираме това само ще отбележим, че при бюджет от 33 милиона долара лентата с Томас Джейн постигна общи приходи от едва 54 милиона, а "Наказателят: Военна зона" със Стивънсън дори и не успя да си възвърне вложените 35 милиона долара, тъй като генерира общи приходи от само 10 милиона долара.
Интересното в случая с филмите за Наказателят е че всяка нова версия, за сравнително популярния персонаж на Марвъл, поставя началото на една нова поредица, която така или иначе не става факт в последствие. Дори и по отношение на последната лента "Наказателят: Военна зона" бе заявено, че това е филм нямащ нищо общо със останалите версии, от неговата режисьорка Лекси Александър (Lexi Alexander).
Дали и поредната продукция за Наказателят ще се окаже провал ще покаже единствено бъдещето, но общо взето е по- добре феновете на героя да очакват по- скоро едно голямо "нищо".
Източник: Marvel

Новата визия на Годзила


CINEMA NEWSWALKER
Преди време компанията Леджъндъри Пикчърс (Legendary Pictures) обяви своите намерения да пресъздаде отново на голям екран историята за Годзила (прочети повече по темата ТУК). Ето, че сега на изложението Комик- Кон от Леджъндъри Пикчърс представиха и новата визия на легендарното чудовище. Общо взето от това, което виждаме става ясно, че в предстоящия филм Годзила няма да изглежда по начина, по които бе представена в лентата на Роланд Емерих от 1998 година, а ще се доближава по- скоро до своя класически образ.
Източник: Сomingsoon.net

Част от актьорския състав на "Отмъстителите"


CINEMA NEWSWALKER
По време на изложението Комик- Кон (Comic-Con) в Сан Диего, Марвъл (Marvel) представи част от актьорите, които ще вземат участие в новия филм "Отмъстителите" ("The Avengers"), който се очаква да излезе по кината на 4 май 2012 година. Лентата ще бъде режисирана от създателя на "Бъфи: Убийцата на вампири" и режисьор на "Серенити" Джос Уедън (Joss Whedon).
Ето и техните имена:
- Самюъл Джаксън (Samuel L. Jackson) като Ник Фюри;
- Робърт Дауни-младши (Robert Downey Jr.) като Тони Старк/Железният човек;
- Кларк Крег (Clark Gregg) като Агент Коулсън;
- Скарлет Йохансон (Scarlett Johansson) като Черната вдовица;
- Крис Хемсуърт (Chris Hemsworth) като Тор;
- Крис Еванс (Chris Evans) като Капитан Америка;
- Джеръми Рънър (Jeremy Renner) като Орлово- око;
- Марк Ръфало(Mark Ruffalo) като Хълк.
Този състав на предстоящата продукция на Марвъл напрактика тушира слуховете, които се носеха по отношение на това кои от актьорите, взели участие в излезлите досега филми пресъздаващи различни истории около персонажите на комиксовата компания, ще вземат участие и в "Отмъстителите". Освен това със изявлението си от Марвъл потвърдиха и участието на Джеръми Рънър като Орловот- око и разбиха окончателно надеждите на почитателите на Едуард Нортън и Хълк, че актьорът ще се завърне отново в образа на зеленото чудовище. Изборът на Рънър най- вероятно ще се окаже изключително сполучлив имайки предвид неговите актьорски качества. Що се отнася до Марк Ръфало то тук нещата не са така сигурни най- вече поради факта, че едва ли той е най- подходящия избор за тази роля.
Както е известно дълго време не се знаеше дали Едуард Нортън ще изиграе за втори път популярния комиксов персонаж. Появиха се и слухове, че от Марвъл дори обмислят вариант Хълк да се появи в "Отмъстителите", само като компютърно генериран образ, без да е необходим и актьор за ролята на Брус Банър. В последствие излезе и информация, че от компанията търсят неизвестен актьор за новата лента. Всички тези варианти изглежда или са отпаднали или никога не са съществували, но така или иначе остава въпроса дали Марк Ръфало ще се обвърже за по- дълго със своя герой, както направи неговия колега Крис Еванс, тъй като това е и едно от условията поставяни от Марвъл пред актьорите, които се ангажират да се превъплътят в някои от множеството комиксови персонажи на компанията.
Източник: Comingsoon.net/ Superherohype.com

"Priest" 3D

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Drive Angry" 3D

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Goon"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Monsters"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Мегаум" ("Megamind")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Мачете" ("Machete")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 23 юли 2010 г.

"Червен" ("Red")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Трон: Заветът" 3D ("Tron: Legacy" 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Убийствен пъзел VII" 3D ("Saw VII" 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 22 юли 2010 г.

Зак Снайдър за "Ксеркс"


CINEMA NEWSWALKER
Пред Лос Анджелис Таймс режисьора на "300" Зак Снайдър (Zack Snyder) потвърди, че той и Кърт Джонстад (Kurt Johnstad) вече работят по сценария за продължението на филма, което всъщност няма да е продължение, а по- скоро една нова история, в която действието ще бъде съсредоточено върху Ксеркс и един нов герой Темистокъл. Снайдър нито потвърди, нито отрече информацията, че той ще бъде режисьор на новата продукция, тъй като все още не е подписал договор за тази цел.
"Приключихме сделката за написването на сценария на "Ксеркс". Започнахме работа преди седмица. Така че ще го заснемем."
Слуховете за продължение на "300" започнаха да се появяват веднага, след като филма пожъна доста голям успех и направи от Джерард Бътлър (Gerard Butler) звезда. Самото предположение за каквото и да е било продължение обаче изглеждаше нелепо имайки предвид начина, по който завърши режисираната от Снайдър лента. Разбира се, тези предположения не бяха лишени от смисъл с оглед на изключително голямото желание на американците от една страна да правят продължения, а от друга да прецакват добрите филми, като създават посредствени глупости. За щастие "Ксеркс" не се очертава като лента, в която ще наблюдаваме нещо от типа на "завръщането на живите мъртви", тъй като това ще бъде филм, който ще пресъздаде друга битка, а именно тази при нос Артемизион, състояла се по едно и също време с битката при Термопилите.
Въпреки че все още не се знае дали Зак Снайдър ще режисира новия филм, то той разкри, че "Ксеркс" ще има същата визия, каквато имаше и "300".
Източник: Los Angeles Times

Брад Пит в "World War Z"


CINEMA NEWSWALKER
МТВ (MTV) се добра до потвърждението от автора на пост- апокалиптичния романа на ужасите "World War Z" Макс Брукс (Max Brooks), че адаптацията на неговата творба е в напреднала фаза и че Брад Пит (Brad Pitt) ще изиграе главната роля в новия филм. Режисьор на лентата ще бъде Марк Форстър (Marc Forster) ("Спектър на утехата"). Сценарият за нея, който първоначално бе написан от създателя на "Вавилон 5" Джей Майкъл Стражински (J. Michael Straczynski) бе пренаписан отново от Матю Майкъл Карнахан (Matthew Michael Carnahan) ("Кралството", "Правилата на играта").
Според Брукс "World War Z" най- вероятно ще излезе по кината през лятото на 2012 година.
Авторът разкри също така, че от Парамаунт могат да филмират и други два негови романа, а именно "The Zombie Survival Guide" and "The Zombie Survival Guide: Recorded Attacks".
Източник: MTV

"Стоун" ("Stone")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Погребан" ("Buried")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Company Men"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Неуредени сметки" ("The Debt")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 20 юли 2010 г.

"Faster"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Goon"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: MTV

петък, 16 юли 2010 г.

"The Town"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Social Network"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Due Date"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Дявол" ("Devil")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 9 юли 2010 г.

"Welcome to the Rileys"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"You Will Meet a Tall Dark Stranger"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Мачете" ("Machete")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 8 юли 2010 г.

"Vampires Suck"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Social Network"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 2 юли 2010 г.

Официално: Андрю Гарфилд ще изиграе Питър Паркър в новия "Спайдър- мен"!


CINEMA NEWSWALKER
От Сони Пикчърс официално обявиха, че Андрю Гарфилд (Andrew Garfield) ще се превъплъти в ролята на Питър Паркър. Новият филм за популярния комикс герой, който ще бъде режисиран от Марк Уеб (Marc Webb) и ще постави началото на нова трилогия, ще се съсредоточи върху тийнейджърските години на създадения от Стан Лий и Стив Дитко персонаж. Интересното в случая е че от Сони са избрали най- възрастния сред спряганите кандидати за ролята (Прочети повече по темата ТУК). За сметка на това Гарфилд вече има зад гърба си не малко заглавия, сред които "Офицери и пешки" с Робърт Редфорд и Том Круз, "Другата Болейн" с Ерик Бана и Скарлет Йохансон, а едно от последните му участия е в лентата на Тери Гилиъм "Сделката на доктор Парнасъс", която се оказа и последния филм на Хийт Леджър.
Как ще се представи Андрю Гарфилд ще разберем на 3 юли 2012 година, когато е насрочена и премиерата на продукцията.
Източник: Сomingsoon.net

четвъртък, 1 юли 2010 г.

"Operation: Endgame"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Charlie St. Cloud"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict