четвъртък, 22 юли 2010 г.

Зак Снайдър за "Ксеркс"


CINEMA NEWSWALKER
Пред Лос Анджелис Таймс режисьора на "300" Зак Снайдър (Zack Snyder) потвърди, че той и Кърт Джонстад (Kurt Johnstad) вече работят по сценария за продължението на филма, което всъщност няма да е продължение, а по- скоро една нова история, в която действието ще бъде съсредоточено върху Ксеркс и един нов герой Темистокъл. Снайдър нито потвърди, нито отрече информацията, че той ще бъде режисьор на новата продукция, тъй като все още не е подписал договор за тази цел.
"Приключихме сделката за написването на сценария на "Ксеркс". Започнахме работа преди седмица. Така че ще го заснемем."
Слуховете за продължение на "300" започнаха да се появяват веднага, след като филма пожъна доста голям успех и направи от Джерард Бътлър (Gerard Butler) звезда. Самото предположение за каквото и да е било продължение обаче изглеждаше нелепо имайки предвид начина, по който завърши режисираната от Снайдър лента. Разбира се, тези предположения не бяха лишени от смисъл с оглед на изключително голямото желание на американците от една страна да правят продължения, а от друга да прецакват добрите филми, като създават посредствени глупости. За щастие "Ксеркс" не се очертава като лента, в която ще наблюдаваме нещо от типа на "завръщането на живите мъртви", тъй като това ще бъде филм, който ще пресъздаде друга битка, а именно тази при нос Артемизион, състояла се по едно и също време с битката при Термопилите.
Въпреки че все още не се знае дали Зак Снайдър ще режисира новия филм, то той разкри, че "Ксеркс" ще има същата визия, каквато имаше и "300".
Източник: Los Angeles Times

0 коментара:

Публикуване на коментар