четвъртък, 26 август 2010 г.

"Железният юмрук" със сценарист


CINEMA NEWSWALKER
От доста време вече е известно намерението на Марвъл Студиос (Marvel Studios) да пресъздадат на голям екран историите и на други свои герои освен на най- популярните си персонажи. В тази връзка сред спряганите имена на супер- герои бяха тези на Доктор Стрейндж (Dr. Strange), Люк Кейдж (Luke Cage), Черната пантера (Black Panther), Човекът- мравка (Ant-Man) (за него може да прочетете повече ТУК), както и Железният юмрук (Iron Fist).
Ето, че сега Дедлайн (Deadline) предаде новината за започване на работата по проекта за Железният юмрук. От Марвъл Студиос са наели сценариста на "Трите хикса" Рич Уилкс (Rich Wilkes) за написването на сюжетната линия на новия филм, която ще се върти около Даниел Ранд, есперт по бойни изкуства, който след като убил дракон и потипил ръцете си в разтопеното му сърце, придобил свръхсили.
Освен със сценария за "Трите хикса" Уилкс е познат и от работата си върху втората част на лентата, както и върху комедията с Брендан Фрейзър(Brendan Fraser), Адам Сандлър (Adam Sandler) и Стив Бушеми (Steve Buscemi) "Въздухари". Сред предстоящите заглавия, чийто сценарий е дело на Уилкс са и биографичната лента за Мотли Крю "The Dirt", а също така и третия филм от поредицата "Трите хикса: Завръщането на Ксандър Кейдж".
Източник: Deadline

"Julia's Eyes" ("Los ojos de Julia")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 25 август 2010 г.

"127 часа" ("127 Hours")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Любов от разстояние" ("Going the Distance")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Аватар 2" през 2014 година !?


CINEMA NEWSWALKER
След два дни на 27 август режисирания от Джеймс Камерън (James Cameron) филм "Аватар" ("Avatar") отново ще бъде пуснат по кината, като този път почитателите ще имат възможността да видят нови добавени сцени, които са отпаднали при първоначалния вариант. Това само по себи си разбуни с нова сила позатихналите страсти около лентата и нейните еветуални продължения. В интервю пред Мувиуеб (Мovieweb) миналата седмица именития режисьор разкри, че втората и третата част на "Аватар" най- вероятно ще бъдат заснети една след друга. В допълнение на това Камерън е разкрил, че в момента води преговори с Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) и докато сделката не стане факт, той няма да започне снимките на продължението.
Към тази информация трябва да се добави и казаното от режисьора преди дни за КейТиЕлЕй 5 Морнинг Нюз (KTLA 5 Morning News), според което "Аватар 2" най- вероятно ще излезе по кината през 2014 година.
Имайки предвид заетостта на Камерън и мащабността на проекта, посочената от него година изглежда доста вероятна за реализирането на лентата. Все пак в момента той работи върху роман за "Аватар", а според твърденията му книгата няма да представлява просто пренаписване на сценария на филма. Освен това Джеймс Камерън е споделил, че през последните няколко години вниманието му е било съсредоточено и върху написването на сценарий, който възнамерява да заснеме в промеждутъка от време преди завършването на трилогията за "Аватар". За да запълни максимално своя график Камерън се е заел и със снимките върху новия си подводен документален филм.
Прочети повече за продължението на "Аватар"- ТУК!
Източник: Мovieweb.com, KTLA 5 Morning News

неделя, 22 август 2010 г.

Новини около "Индиана Джоунс 5"


CINEMA NEWSWALKER
Лошото на новините, които се появяват по отношение на петата част на "Индиана Джоунс" е че не може да се прецени до каква степен са истина и до каква поредната спекулация. За да се убедите в това може да прочетете статии ТУК и ТУК. По всичко изглежда обаче, че в крайна сметка ще имаме честта да видим поне още едно продължение на култовата поредица за известния археолог. До това заключение може да стигне всеки, имайки предвид не само шумотевицата и слуховете около новата част (защото все пак няма дим там, където няма огън), но и потвърждението от страна на Харисън Форд (Harrison Ford), за което може да прочетете повече пък ето ТУК и това на Шия Лебьоф (Shia LaBeouf ) дадено може би вече преди година.
Его, че сега младия актьор отново е потвърдил пред изданието ШоубизСпай (ShowbizSpy), че Джордж Лукас (George Lucas) и Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) работят върху новата лента.
"В момента пишат сценария."- каза Шия и продължи - "Обадих се в офиса на Стивън и той ми подхвърли малка част, която звучи откачено, звучи найстина готино."
Думите на Лебьоф за пореден път потвърждават една новина, която в края на крайщата най- вероятно ще се превърне в реалност, а именно че новото продължение на "Индиана Джоунс" ще стане факт. Основните въпроси са кога това ще стане и дали историята ще е достатъчно добра, за да може поредицата да получи подобаващия край, който заслужава.
Източник: Showbizspy

петък, 20 август 2010 г.

Актьорите в "The Expendables" или кой колко е затрил във филмовата си кариера


CINEMA NEWSWALKER
Миналият петък бе премиерата на чакания с нетърпение екшън на Силвестър Сталоун "The Expendables". Въпреки че отзивите на кинокритиците не бяха положителни, то интересът към филма от страната на зрителите и почитателите бе завиден. До момента лентата е събрала 45 милиона долара само от разпространението си в САЩ и скоро ще си възвърне вложените 80 милиона долара за създаването й.
Интересът към продукцията на Сталоун, която до голяма степен се дължи на екипа заел се с нейната реклама (доказателство за това може да намерите ТУК), предизвика не само завидно количество слухове най- вече около нейното евентуално продължение, но също така накара издания като Търм Лайф Иншуърънс (Term Life Insurance) да направят списък, показващ колко врагове е затрил всеки от актьорите получили водещи роли в "The Expendables" в рамките на своята филмова кариера.
Първи в листа е Долф Лундгрен (Dolph Lundgren)- 632, следван от Силвестър Сталоун (Sylvester Stallone)- 340, Джет Ли (Jet Li)- 231, Брус Уилис (Bruce Willis)- 200, Джейсън Стейтъм (Jason Statham)- 141, Мики Рурк (Mickey Rourke)- 31, Стив Остин (Steve Austin)- 14, Ренди Коутър (Randy Couture)- 2, Тери Крюс (Terry Crews)- 2. Общо избитите възлизат на 1593. Разбира се, тази сметка едва ли може да се приеме за напълно прецизна, имайки предвид например, че жертвите на Мики Рурк са взети само от лентите "Двойна комбина", "Град на греха" и "Железният човек 2". Общо взето упражнението, което са си направили от Търм Лайф показва само, че когато липсват новини и глупавите статистики минават за такива. Въпреки това тези сметки имат потенциал да се превърнат в една интересна занимавка за почитателите несъгласни с тях и имащи време за губене.
Междувременно в интервю пред Кис ЕфЕм (KISS FM) Сталоун е споделил, че би било страхотно да заснеме продължение на "The Expendables", в което да се появат и други актьори освен участвалите в първата част, като Жан- Клод Ван Дам например, а лошият да бъде изигран от Брус Уилис.
Източник: Term Life Insurance, KIIS FM

четвъртък, 19 август 2010 г.

"Честна игра" ("Fair Game")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Vanishing on 7th Street"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Запознай се с хлапетиите" ("Little Fockers")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 18 август 2010 г.

"Черен лебед" ("Black Swan")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"My Soul to Take"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 17 август 2010 г.

Анджелина Джоли и Джордж Клуни в "Животът и мислите на кучето Маф и на неговата приятелка Мерилин Монро"


CINEMA NEWSWALKER
По време на международния фестивал на книгата в Единбург автора на романа "Животът и мислите на кучето Маф и на неговата приятелка Мерилин Монро" ("The Life and Opinions of Maf the Dog, and of his friend Marilyn Monroe") Ендрю О'Хаган (Andrew O'Hagan) разкри, че неговата книга ще бъде филмирана.
Историята в романа се съсредоточава върху последните две години от живота на Мерилин Монро, видени през погледа на нейния домашен любимец - малтийския териер Маф, който й е бил подарен от Франк Синатра през 1960 година.
Главните роли в лентата ще са поверени на Анджелина Джоли (Angelina Jolie) ("Агент Солт") и Джордж Клуни (George Clooney) ("Сириана"). Актрисата ще изиграе Мерилин Монро, а нейния партньор Джордж Клуни, Франк Синатра.
Източник: EdBookFest

"Dylan Dog: Dead of Night"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"I'm Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Monsters"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Сам Уортингтън като Командо?


CINEMA NEWSWALKER
Ако не знаете какво е модерно напоследък в Холивуд, то може спокойно да престанете да се чудите. Очевидно в момента там съществува някаква мания свързана със създаването на римейк филми на лентите с участието на Арнолд Шварценегер (Arnold Schwarzenegger). Като че ли не е далеч времето, когато почитателите на актьора ще започнат да си мислят, че те са жертвите в един световен заговор, целящ тоталното съсипване на всички филми с неговото участие и които в крайна сметка са си спечелили статута на култови. Както е извесно в България вече приключиха снимките на "Конан", който се очаква да излезе по кината през следващата година. Освен тази лента в Холивуд подготвят римейк също така и на "Зов за завръщане" и "Командо" (прочети повече ТУК и ТУК).
Последните новини по отношение на "Командо" дойдоха от Пръдъкшън Уикли (Production Weekly). Според изданието Сам Уортингтън (Sam Worthington) е начело в списъка с имена, спрягани за главната роля. Актьорът изглежда подподящ имайки предвид факта, че в представите на създателите на новия филм главния герой е по- малко мускулест, но по- добре обучен от тактическа и боева гледна точка.
Режисьор на новата лента ще бъде Дейвид Айер (David Ayer) познат от работата си върху "Черни дни" ("Harsh Times") и "Улични крале" ("Street Kings").
Източник: Production Weekly

събота, 14 август 2010 г.

Карл Урбан ще бъде новия Съдия Дред


CINEMA NEWSWALKER
Не мина много време откакто се разбра, че Карл Урбан (Karl Urban) преговаря за ролята на Съдия Дред и ето, че сега Емпайър (Empire) официално потвърдиха, че актьорът ще изиграе героя в новата лента по комиксите на 2000 ЕйДи (2000 AD). Новината е дошла от продуцентите на продукцията Андрю Макдоналд (Andrew Macdonald) и Алон Райх (Allon Reich).
Филмът ще се снима в Йоханесбург от режисьора Пит Травис (Pete Travis) ("Точен прицел"), който ще работи по него заедно с екипа участвал в създаването на "Сектор 9". Към тях ще се присъедини и създателя на Съдия Дред, Джон Уагнър (John Wagner), който ще участва във вземането на всички решения в процеса на заснемането на лентата.
Въпреки че досега Карл Урбан е имал възможността да се снима в доста продукции, като "Властелинът на пръстените: Двете кули", "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля", "Хрониките на Ридик", "Превъзходството на Борн", "Стар Трек" и други, то ролите, които актьорът е изпълнявал в тях винаги са били второстепенни. С лента за Съдия Дред Урбан ще получи втори шанс да изиграе главна роля и то отново във филм по комикс, след като подобна възможност му бе дадена с "Предводителят".
Прочети повече около новата продукция за Съдия Дред ТУК.
Източник: Еmpireonline.com

"Love and Other Drugs"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Next Three Days"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Yahoo! Movies

петък, 13 август 2010 г.

"Daydream Nation"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Movieweb.com

"Freakonomics"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"How Do You Know"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 11 август 2010 г.

"Skyline"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 10 август 2010 г.

Вин Дизел за "Ханибал"


CINEMA NEWSWALKER
От доста дълго време Вин Дизел (Vin Diesel) ("Бързи и яростни") се опитва да реализира своя филм за картагенския пълководец Ханибал, който в крайна сметка така и не намира път към големия екран и все още е в процес на подготовка. Ето, че сега актьорът изнесе интересни подробности около проекта на страницата си във Фейсбук (Facebook):
"Казах ви за една среща с режисьор в Лос Анджелис, която е важна и за която щях да ви обясня по- късно... добре, режисьорът с когото се срещнах бе Тони Скот. Бях се виждал преди доста време за нещо с брат му (Ридли Скот)... но него (Тони Скот) не го познавах. Винаги съм бил почитател на работата и на двамата...
Срещата бе изключителна. Разговарях ме за Ханибал и Пуническите войни и как по естество историята се нуждае от три филма. Първият филм се съсредоточава около Хамилкар, бащата на Ханибал и Защитникът на Африка, през Първата Пуническа война. Той (Тони Скот) каза, че би взел нашия приятел Дензъл (Уошингтън) за ролята на Хамилкар. Хаха супер яко... Дензъл е приятел, на когото се възхищавам и използвам и до днес неговите съвети.
Той да изиграе Хамилкар, а Тони да го режисира... вълнуващо е дори за изричане."
Очевидно Вин Дизел не се е отказал от създаването на филм за Ханибал и работи върху него, въпреки натоварения си график. Ще ви припомним, че в момента се снима петата част на "Бързи и яростни", като му предстой и заснемането на продължението на "Трите Хикса" и новата лента за "Хрониките на Ридик".
Дали Тони Скот (Tony Scott) ("Дежа Вю") ще се обвърже с продукцията, както казва Вин Дизел ще покаже бъдещето. Трябва да се има предвид, обаче, че и неговия график в последно време започна доста да се сгъстява (прочети повече ТУК и ТУК). Освен това досега във филмографията си като режисьор Тони Скот не е имал възможността да режисира исторически филми, за разлика от своя брат Ридли Скот. Няма да е изненада, ако в крайна сметка някой друг застане зад камерата на "Ханибал", а интересът на Скот към лентата намери израз чрез продуцентската компания Скот Фрий (Scott Free).
Източник: Facebook

"The Romantics"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Венсан Касел за "Източни обещания 2"


CINEMA NEWSWALKER
През месец март тази година продуцента Пол Уебстър (Paul Webster) ("Източни обещания", "Изкупление") разкри, че се подготвя продължение на филма "Източни обещания" (прочети повече ТУК). В последствие режисьора Дейвид Кроненбърг (David Cronenberg) ("Мухата, "Тъмно минало") потвърди новината, като разкри, че е водил разговори с Виго Мортенсен (Viggo Mortensen) ("Властелинът на пръстените: Завръщането на краля") да изиграе отново ролята на Николой в новата лента.
В интервю пред ComingSoon актьора Венсан Касел (Vincent Cassel) ("Черния лебед") сподели, че "Източни обещания 2" ще се снима в Русия, като той и Виго Мортенсен ще вземат участие в него. Сценарият на лентата е написан от Стив Найт (Steve Knight), който е отговорен и за сюжета на първата част. Снимките на продукцията би трябвало да запoчнат най- рано през зимата.
Източник: Comingsoon.net

Първият филм за "Зеленият фенер" ще постави начало на нова трилогия


CINEMA NEWSWALKER
Наскоро от Уорнър Брос (Warner Bros) съобщиха, че имат намерението да поставят началото на трилогия с първия филм за "Зеленият фенер" ("The Green Lantern"). От компанията дотолкова са уверени в успеха на лентата, че вече са започнали работата по следващите две нейни продължения.
Първите новини около втората част на "Зеленият фенер" дойдоха от Варайъти (Variety), според които от студиото са наели Майкъл Голдънбърг (Michael Goldenberg) ("Контакт", "Хари Потър и Орденът на феникса") да напише сценария на филма. Към тази информация може да се добави и даденото пред МТВ интервю от Марк Стронг (Mark Strong) ("Шерлок Холмс", "Шут в г*за!"), който ще изиграе ролята на Синестро- менторът на Хал Джордан превърнал се в последствие в негов основен враг. Актьорът потвърди думите на режисьора Мартин Кембъл (Martin Campbell) ("Казино Роял"), който преди време разкри, че в първия филм Синестро няма да бъде злодей. Според Стронг втората част вече се пише и тя ще е съсредоточена около "падението" на Синестро.
Първият филм за "Зеленият фенер" ще имаме възможност да гледаме по кината на 17 юни 2011 година.
Гледайте интервюто на Марк Стронг пред МТВ!

Източник: MTV News, MTV News

неделя, 8 август 2010 г.

Уникална реклама на "Expendables" в YouTube!


CINEMA NEWSWALKER
Новият и дългоочакван филм на Силвестър Сталоун (Sylvester Stallone) "Expendables" трябва да се появи по кината в САЩ само след няколко дни на 13 август. Премиерата на лентата в България е в края на този месец на 27 август. Междувременно в ЮТюб (YouTube) се появи уникална реклама на продукцията, която може да гледате ТУК!!!
Със сигурност можем да кажем, че хората заели се с разпространението и рекламата на "Expendables" разбират от работата си.
Във филма освен Сталоун участие вземат и Джейсън Стейтъм, Джет Ли, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Долф Лундгрен, Мики Рурк, Стив Остин, както и много други.
Източник: YouTube

"Немезис" на голям екран! Тони Скот ще режисира лентата за Туенти Сенчъри Фокс


CINEMA NEWSWALKER
Едва появил се преди няколко месеца, а именно през март тази година, графичния роман на Марк Милър (Mark Millar) и Стивън Макнивън (Steven McNiven) "Немезис" ("Nemesis") ще се сдобие със своята филмова версия, предаде сайта bleedingcool.com. От Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) вече са закупили правата за тази цел, като също така са и подписали с режисьора Тони Скот (Tony Scott) ("Обществен враг") да застане начело на проекта. Лентата ще бъде продуцирана от компанията Скот Фрий (Scott Free) на братята Ридли и Тони Скот.
През октомври миналата година Марк Милър представи своята идея за нов комиксов роман с въпроса- Ами ако Батман беше Жокера? Общо взето замисълът е да се създаде персонаж, който е абсолютната противоположност на Батман особенo що се отнася до съдбите на главните герои.
"Немезис" разказва историята на Мат Андерсън, един милиардер гений, който е решен да отмъсти за смъртта на многообичаните му родители. За разлика от Брус Уейн обаче, семейството на Андерсън, а и самият той са злодеи. Приел образа на костюмиран отмъстител, Андерсън пътува по света и убива най- добрите ченгета. Когато се завръща във Вашингтон, той поставя началото на вендета срещу Блейк Мороу, шефът на полицията, който е заловил неговите родители.
Може би най- радостни от тази новина ще бъдат онези почитатели на комикси, на които им е писнало от добри герой постоянно спасяващи света!
Източник: Deadline, BleedingCool

Ръсел Кроу в адаптацията на романа "Музика на самотата"


CINEMA NEWSWALKER
Ръсел Кроу (Russell Crowe) ("Гладиатор", "Робин Худ") ще участва във филмовата адаптация на романа на Тим Уинтън (Tim Winton) "Dirt Music". Лентата ще бъде режисирана от Филип Нойс (Phillip Noyce) ("Светецът", "Агент Солт"). Освен Кроу, който ще се превъплъти в ролята на рибаря Лутър Фокс, във филма участие ще вземе и Рейчъл Уайз (Rachel Weisz) ("Мумията", "Агора").
Според режисьора Филип Нойс, Хийт Леджър (Heath Ledger) е трябвало да се появи в образа на Фокс, но той е отхвърлил ролята и е предпочел да изиграе Жокера в "Черният рицар".
В България романа може да се срещне в книжарниците под заглавието "Музика на самотата". Ето и ревюто на книгата:
"Джорджи Джътлaнд e нa чeтирийсeт години, с минaло, коeто нe обичa дa си спомня и бъдeщe, коeто нe можe дa си прeдстaви. Живee с мъж, когото eдвa ли обичa и с двeтe му дeцa, чиято мaйкa нe можe дa зaмeсти.
Лу Фокс e музикaнт, докaто жeстокa кaтaстрофa нe отнeмa нaй-близкитe му. Tой зaбрaвя зa музикaтa и стaвa брaкониeр, ловeц нa лaнгусти в мaлкия пристaнищeн грaд Уaйт Пойнт.
И двaмaтa сa отчуждeни от сeбe си и от другитe, и двaмaтa сa зaгубили нaдeждитe си някъдe по пътя. Докaто нe сe срeщaт.
Paзгърнaт нa фонa нa дивитe пeйзaжи нa Зaпaднa Aвстрaлия, ромaнът ни въвeждa в любовнaтa история нa двe души, xвaнaти в кaпaнa нa мъкaтa и съжaлeниeто. Tовa e ромaн - пътeшeствиe прeз пeйзaжитe в природaтa и пeйзaжитe нa душaтa, рaзкaз зa шaнсовeтe дa скъсaш с минaлото и зa музикaтa, която понякогa сe възрaждa от кaлтa."
Източник: News.com.au

"Плюя върху гроба ти" ("I Spit On Your Grave")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Yahoo! Movies

"The Winning Season"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 6 август 2010 г.

"Unstoppable"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Тони Скот може да режисира "Съдружникът" на Джон Гришам


CINEMA NEWSWALKER
Лос Анджелис Таймс съобщи, че режисьора Тони Скот (Tony Scott) ("Шпионски игри") води преговори с филмовото студио Парамаунт (Paramount) за режисьорския пост на нов филм базиран по романа на Джон Гришам (John Grisham) "Съдружникът" ("The Associate").
Действието в книгата се върти около млад адвокат, който е изнудван да се присъедини към голяма адвокатска фирма, за да може да стигне до нейните дълбоко пазени тайни.
По подобие на друг роман на Гришам "Фирмата", филмовата адаптация, на който бе режисирана от Сидни Полак, а в главната роля бе Том Круз, и в "Съдружникът" ще имаме възможността да видим екип от известни имена. Главната роля в лентата е поверена на Шия ЛеБьоф (Shia LaBeouf) ("Уол Стрийт: Парите никога не спят"), сценария е написан от Уилям Монахан (William Monahan) ("От другата страна"), а нейн продуцент ще бъде Лоренцо Ди Бонавентура (Lorenzo di Bonaventura) ("Трансформърс").
Филмът се очертава да се превърне във високобюджетен трилър. Въпросът тук е дали Тони Скот може да се справи със задачата да режисира подобна продукция имайки предвид, че през последните години неговите филми не отбелязват особено големи приходи. Изключение тук прави единствено "Deja Vu", който успя да излезе с чиста печалба от 105 милиона долара. Последният режисиран от Скот трилър "Ударът "Пелам 123"" обаче бе абсолютен провал и при бюджет от 100 милиона успя да спечели едва 150 милиона долара.
Източник: Los Angeles Times

Ейми Адамс и Виго Мортенсен в адаптацията на романа "По пътя" на Джак Керуак


Ейми Адамс (Amy Adams) ("Джули и Джулия") и Виго Мортенсен (Viggo Mortensen) ("Властелинът на пръстените: Завръщането на краля") се присъединиха към Гарет Хедлънд (Garrett Hedlund) ("Трон: Заветът"), Кристен Стюарт (Kristen Stewart) ("Здрач") и Кирстен Дънст (Kirsten Dunst) ("Спайдър-мен") в режисирания от Уолтър Селс (Walter Salles) ("Мрачна вода") филм "По пътя" ("On the Road").
Лентата ще бъде адаптация на едноименния роман на Джак Керуак (Jack Kerouac) "По пътя", в който авторът описва своето пътуване по пътищата на САЩ и Мексико в компанията на приятеля си Нил Касиди. Керуак и Касиди са прототипите на двата основни персонажа в романа, а именно на Сал Парадайс и Дийн Мориарти.
Според информацията на Дедлайн Адамс ще изиграе Джейн "емоционално увредена майка наркоманка на две деца и съпруга на Стария Бул Лий". Мортенсен ще се превъплъти в образа на Лий.
Сценарист на продукцията е Хосе Ривера (Jose Rivera) ("Писма до Жулиет"), а нейни продуценти са Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola) и Ребека Йелдам (Rebecca Yeldham). Снимките по филма се очаква да започнат този месец, а появата му по кината е предвидена за следващата година.
Източник: Deadline New York

Графичният роман "Oblivion" на голям екран


Редикъл Пъблишинг (Radical Publishing) оповестиха, че Дисни (Disney) са се сдобили с правата върху графичния роман "Oblivion" създаден от режисьора на "Трон: Заветът" Джоузеф Косински (Joseph Kosinski), Рекс Мънди (Rex Mundi), Арвид Нелсън (Arvid Nelson) и Андре Уолин (Andrée Wallin).
Филмовата адаптация на произведението ще бъде режисирана именно от Косински, който едновременно с това и ще продуцира лентата съвместно с президента и издател на Редикъл Бари Ливайн (Barry Levine).
Историята в романа се развива в бъдещето, където повърхността на Земята е облъчена до неузнаваемост, а оцелелите хора живеят сред облаците, на сигурно място далеч от жестоките извънземни Scavengers, които бродят сред руините. На повърхността един техник на име Джак открива мистериозна жена в катастрофирал космически кораб, което от своя страна отприщва серия от събития.
Ако искате да получите по- голяма представа за "Oblivion", може да разгледате някои от илюстрациите ТУК!
Източник: Сomingsoon.net

четвъртък, 5 август 2010 г.

Куентин Тарантино режисьор на "Сянката" ?


CINEMA NEWSWALKER
Сайта Pajiba разпространи интересна информация, която все още е в сферата на слуховете, а именно че Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) е привлечен от Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) в ролята си на режисьор и съсценарист на новата версия, която филмовата компания подготвя на "Сянката" ("The Shadow").
Появил се за първи път през 30- те години на миналия век в списание за детективски истории, а веднага след това и в радио пиеси, Сянката става изключително известен персонаж, който в последствие се сдобива и със своя комикс вариант. По историята за популярния герой са заснети няколко филма, а също така и сериал. Най- известна сред лентите появили се на голям екран е режисираната от Ръсел Мълкахи (Russell Mulcahy) версия от 1994 година на Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) с участието на Алек Болдиун (Alec Baldwin) в главната роля.
Все още не е известно доколко информацията публикувана от Pajiba е достоверна, като това най- вероятно ще разберем по- късно. Ще припомня само, че по- рано тази година, след като се разбра, че се подготвя нова версия на "Сянката" най- спряганото име като възможен вариант за режисьорския пост бе това на Сам Рейми.
Източник: Рajiba.com

"Burlesque"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 4 август 2010 г.

Силвестър Сталоун за Рамбо


CINEMA NEWSWALKER
Новините, които се появяват по отношение на новия филм за Рамбо едва ли могат да бъдат окачествени като "слухове", тъй като общо взето те идват почти винаги от Силвестър Сталоун, който е силно обвързан с проекта. На няколко места в блога може да се запознаете с хронологическата последвателност на творческите колебания на Сталоун около следващата част на "Рамбо"- (прочети повече ТУК, ТУК и ТУК).
Новото в случая е че след последното и твърдо заявление на актьора да приключи с персонажа донесъл му световна популярност, сега като че ли отново обмисля варианта да се заеме с него. Пред сайта Аintitcool Сталоун е споделил, че със сигурност си заслужава да се обмисли вероятността да се създаде нов филм за "Рамбо", който обаче да не е продължение, а по- скоро една предисторията на героя.
"Любопитно е да разберем защо и поради какви причини хората стават такива каквито са. Травмата, загубата и трагедията във Виетнам със сигурност ще са гoлямо предизвикателство за един млад актьор и ще е иронично Рамбо да режисира един по - млад Рамбо, след като го е играл в продължение на двадесет и повече години."
Много е логично тези думи на Силвестър Сталоун да са продиктувани от неговите взаимоотношения с Милениум Филмс/Ню Имидж (Millennium Films/Nu Image), които преди два месеца на фестивала в Кан промотираха петата част на "Рамбо". Едва ли ще разберем каква точно е истината, но със сигурност ще е по- добре, ако ще има нов филм за Рамбо той да бъде предистория отколкото продължение.

Източник: Аintitcool.com

"The Bang Bang Club"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Trust"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Не се плаши от тъмното" ("Don't Be Afraid of the Dark")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict