четвъртък, 30 септември 2010 г.

"Skyline"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Аз съм номер 4" ("I Am Number Four")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Night Catches Us"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Apple

вторник, 28 септември 2010 г.

"Непреклонните" ("True Grit")

CINEMA NEWSWALKER


Прочети повече за филма ТУК и ТУК!

Източник: Сomingsoon.net

"Мечокът Йоги" 3D ("Yogi Bear" 3D)

CINEMA NEWSWALKER
Източник:

петък, 24 септември 2010 г.

Официално: Кейт Бекинсейл в "Подземен свят 4"

CINEMA NEWSWALKER
Почитателите на поредицата "Подземен свят" ("Underworld"), както и тези на актрисата Кейт Бекинсейл (Kate Beckinsale), със сигурност ще се зарадват на новата информация, която се появи в интернет сайтовете за предстоящата четвърта част на лентата. Бекинсейл е подписала своя договор за участие в "Подземен свят 4" и отново ще се превъплъти в ролята на прекрасната и смъртоносна Селен.
Сценарият на продукцията, който първоначално бе написан от Джон Хлевин (John Hlavin) (сериала "Щитът"), в последствие бе преработен от Джей Майкъл Стражински (J. Michael Straczynski) ("Подмяната"). Все още не се знае кой ще поеме режисурата на филма, а режисьора на първите две части от поредицата Лен Уайзмън (Len Wiseman) очевидно на този етап е обвързан с проекта единствено като продуцент. Компания на Уайзмън в продуцирането на лентата ще му правят Том Розенберг (Tom Rosenberg) ("Момиче за милиони") и Гари Лучеси (Gary Lucchesi) ("Първичен страх").
Кейт Бекинсейл участва в първите два филма и не се завърна за третата част, която бе предистория на поредицата. Главната роля в нея бе поверена на Рона Митра (Rhona Mitra).
Въпреки че засега не са известни подробности около сюжетната линия от Лейкшор Ентъртейнмънт (Lakeshore Entertainment) и Скрийн Джемс Студиос (Screen Gems Studios), компаниите който ще копродуцират "Подземен свят 4", в момента търсят актриса за ролята на дъщерята на Селен, което от своя страна ни навежда на логичното предположение, че действието в продължението може да е съсредоточено до голяма степен именно около този нов персонаж.
Снимачният процес трябва да започне в началото на март следващата година във Ванкувър. Очаква се лентата да излезе по кината на 20 януари 2012 година.
Прочети повече за "Подземен свят 4"- ТУК и ТУК!
Източник: ComingSoon.net

Алтернативни начални кадри на "Железният човек 2"

CINEMA NEWSWALKER
Премиерата на "Железният човек 2" на DVD and Blu-ray в САЩ е насрочена за 28 септември тази година. Интерес за киноманите може да представлява допълнителния бонус материал към тях, част от който вече се появи и в интернет пространството. Тези от вас, които са гледали втората част на "Железният човек" и са по- наблюдателни със сигурност са забелязали, че в началото на филма липсват сцени, които бяха пуснати в официалните трейлъри на лентата. Доказателство за това са и алтернативни начални кадри, които може да гледате на DVD and Blu-ray дисковете.


Източник: Paramount Pictures

Джоди Фостър, Кейт Уинслет, Кристоф Валц и Мат Дилън в "Божествата на касапите" на Роман Полански

CINEMA NEWSWALKER
Джоди Фостър (Jodie Foster) ("Човек отвътре"), Кейт Уинслет (Kate Winslet) ("Четецът"), Кристоф Валц (Christoph Waltz) ("Гадни копилета") и Мат Дилън (Matt Dillon) ("Сблъсъци") ще изиграят главните роли в новия филм на Роман Полански (Roman Polanski) "Божествата на касапите" ("God of Carnage"). Лентата ще бъде адаптация на едноименната пиеса от 2006 година на френската авторка Ясмина Реза (Yasmina Reza).
Въпреки гръмкото си заглавие сюжетната линия на "Божествата на касапите" се съсредоточава върху две семейни двойки, които се срещат, след като техните синове се сбиват в училище. Срещата им започва катастрофално, тъй като всяка от двойките атакува другата за родителските й умения и начини на възпитание. Постепенно кавгата разкрива проблемите на двете семейства в собствените им бракове.
Чрез пиесата си Реза акцентира върху проблемите в общуването на всички възможни нива, започвайки от обществото и стигайки до семейството, като в същото време поставя на дневен ред и други значими въпроси.
Снимките на филма ще започнат през февруари следващата година в Париж и според плана трябва да продължат 12 седмици. Въпреки че действието в лентата би трябвало да бъде заснето в Бруклин, то този вариант е отпаднал поради проблемите на Полански с американското правосъдие.
За справка на читателите ще добавим, че пиесата на Ясмина Реза е изиграна на Бродуей в 452 представления и спечелва три награди Тони. Главните роли в нея са поверени са Джеймс Гандолфини (James Gandolfini), Марсия Гей Хардън (Marcia Gay Harden), Джеф Даниълс (Jeff Daniels) и Хоуп Дейвис (Hope Davis).
Българските зрителите могат да гледат "Божествата на касапите" в Модерен театър.
Източник:Deadline

Сериал по "Добри момчета" на Скорсезе

CINEMA NEWSWALKER
След като наскоро ви съобщихме, че Джеймс Камерън (James Cameron) възнамерява да създаде и продуцира сериал по режисирания от него филм "Истински лъжи" (прочети повече ТУК), сега благодарение на Дедлайн (Deadline) имаме възможността да ви съобщим, че същата съдба ще има и култовата лента на Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) "Добри момчета" ("Goodfellas"). Предстоящият сериал ще използва историята на филма от 1990 година, който пък от своя страна е базиран върху романа на Никълъс Пиледжи (Nicholas Pileggi) "Wiseguy". Според източниците на Дедлайн, Пиледжи, който освен всичко друго е отговорен и за сценария на "Добри момчета", най- вероятно ще се заеме с написването на пилотния епизод.
От Уорнър Брос (Warner Bros) имат най- големи шансове да поемат разпространението на новия сериал, след като направиха това и с филма. Участието на Мартин Скорсезе в проекта все още е неясно. Въпреки това има известна вероятност той да застане зад камерата поне на пилотния епизод, особено ако отчетем факта, че Скорсезе направи това за сериала на НВО "Boardwalk Empire".
Източник: Deadline

"The King's Speech"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

четвъртък, 23 септември 2010 г.

"Хари Потър и даровете на смъртта: Част І" ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Хоакин Финикс може да играе в биографичния филм за Джей Едгар Хувър


CINEMA NEWSWALKER
Вече от доста дълго време следим новините около предстоящата биографична лента за Джей Едгар Хувър, за да прекъснем точно сега с това си начинание (Прочети повече ТУК, ТУК и ТУК). Ето защо ще представим и последната информация около проекта, който както вече се разбра ще бъде режисиран от Клинт Истууд (Clint Eastwood) ("Гран Торино"). Макар че е по- скоро в сферата на слуховете отколкото на потвърдените новини, то според Ню Йорк мегъзин режисьорът на "Непростимо" вече е разговарял с, по принцип отказалия се от актьорската си кариера, Хоакин Финикс (Joaquin Phoenix) ("Гладиатор") за ролята на Клайд Толсън, помощник-директор на ФБР в периода 1947 до 1972 година и най- близък и доверен човек на Хувър.
Въпреки че самия Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) ("Генезис") потвърди участието си през месец юни в биографичната продукция, то според близки до нея източници той все още не е подписал своя договор за участие. Това е и причината, поради която Клинт Истууд ще предложи ролята на Толсън на Хоакин Финикс, едва след като бъде финализирана сделката с Ди Каприо.
Сценарият на филма е написан от Дъстин Ланс Блек (Dustin Lance Black) ("Милк"). Историята в него се съсредоточава върху житейския път на Хувър и отношенията между легендарния ръководител на ФБР и неговия помощник- директор Клайд Толсън. Според слуховете двамата са били освен всичко друго и гей двойка. В тази връзка се разглеждат и действията на Хувър, който след смъртта си завещава цялото си състоянието на Толсън, включително къщата си, в която той се премества да живее в последствие.
Източник: NY Mag

Римейк на "Ченге във времето"


CINEMA NEWSWALKER
Ако почитателите на Жан-Клод Ван Дам (Jean-Claude Van Damme) са се разочаровали от отсъствието на своя любимец в "Непобедимите" ("The Expendables") и силно се надяват да го видят в продължението на лентата, то те със сигурност няма да останат доволни и от следващата новина.
Според сайта What's Playing от филмовата компания Парамаунт Пикчърс (Paramount Pictures) са решили да не финансират четвърта част на пародията "Голо оръжие" ("Naked Gun"), като за сметка на това ще съсредоточат усилията си върху създаването на поредния римейк. "Щастливият филм", извадил късмет този път, е лентата от 1994 година "Ченге във времето" ("Timecop"), в който главната роля бе изиграна от Жан-Клод Ван Дам. Целта на филмовото студио е да направят високо бюджетен блокбъстър, в който да привлекат и известен актьор за главната роля. За съжаление на почитателите на Ван Дам от Парамаунт не предвиждат завръщането на актьора в новия филм.
Историята на оригиналната лента от 1994 година се съсредоточаваше върху героя на Жан-Клод Ван Дам, ченге, работещо в държавна агенция, контролираща пътуването във времето. Той започва преследване на опасен политик, който планира да промени миналато по начин, който ще му осигури президентския пост в бъдещето.
Филмът донесе на създателите си приходи от 101 милиона долара. През 2003 година, както и при много други продукции, се появи и едно излишно продължение на "Ченге във времето", в което главната роля бе поверена на друг актьор- Джейсън Скот Лий.
Източник: What's Playing

Рейчъл Уайз ще участва в лентата на Фернандо Мейрелес "360"


CINEMA NEWSWALKER
Рейчъл Уайз (Rachel Weisz) отнова ше има възможността да работи с режисьора Фернандо Мейрелес (Fernando Meirelles) в неговия нов филм "360". През 2005 година двамата заснеха заедно лентата "Вечният градинар" ("The Constant Gardener"), за която актрисата спечели Оскар за поддържаща женска роля.
Сценарият на "360" е написан от Питър Морган (Peter Morgan) ("Кралицата", "Фрост/Никсън"). Историята на бъдещия филм ще изследва отношенията на двойките и техните сексуални срещи. Продукцията е базирана на пиесата от 1900 година "Reigen" на австрийския писател и драматург Артур Шницлер (Arthur Schnitzler). Именно тя вдъхновява създателите на лентата от 1950 година "La ronde", както и много други творци и се превръща в творческа основа на редица пиеси и филми.
Проектът ще бъде финансиран от австрийската ОЕрФе (ORF) и британската БиБиСи Филмс (BBC Films). Продуценти на "360" ще бъдат Андрю Ийтън (Andrew Eaton) ("Убиецът в мен") и Дейвид Линде (David Linde) ("И твойта майка също").
Все още не е обявена дата за започване на снимките.
Източник:Variety

сряда, 22 септември 2010 г.

"Гномео и Жулиета" ("Gnomeo & Juliet")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 20 септември 2010 г.

"The Fighter"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"For Colored Girls"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Roommate"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Movies.yahoo.com

"The Dilemma"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Път с предимство" ("Due Date")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 15 септември 2010 г.

"Туристът" ("The Tourist")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Comingsoon.net

"Рапунцел и разбойникът" ("Tangled")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Cars Toon: Mater's Tall Tales"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"There Be Dragons"

CINEMA NEWSWALKER



Източник: Тraileraddict

Нов филм за живота на Ал Капоне


CINEMA NEWSWALKER
Филмовата компания Уорнър Брос (Warner Bros.) е купила сценария на Уолън Грийн (Walon Green) ("Дивата орда", "Заличителят"), сюжетната линия на който изследва произхода на Ал Капоне. Трудът на Грийн, който е озаглавен "Сисеро" ("Cicero"), акцентира върху възхода на останалия в историята мафиотски бос от бедните квартали на Бруклин до глава на подземния свят в Чикаго по време на сухия режим в САЩ. По това време Капоне и неговите хора слагат ръка върху казината и контрабандата на алкохол в града. За да си осигури по- голям периметър на действие извън рамките на Чикаго, известния гангстер създава своята щаб квартира в предградието Сисеро (Cicero) и поема неговото управление.
Според Варайъти (Variety) сценария е описван като един вид връщане към миналото и изпълнените с убийства гангстерски филми на Уорнър от 30- те години на миналия век. Сред тях се открояват лентите останали в историята на киното с участието на Джеймс Кагни, а именно "Малкият Цезар" (1931), "Обществен враг" (1931) и "Ангели с мръсни лица" (1938).
"Сисеро" ще бъде продуциран от Джон Лешър (John Lesher) и Адам Касан (Adam Kassan) чрез тяхната компания Ле Грисби Пръдакшънс (Le Grisbi Productions). Като изпълнителен продуцент е привлечен и Леонард Акерман (Leonard Ackerman), който е известен с продуцентската си работа върху излезлия през 1959 година филм "Ал Капоне".
Източник: Variety

Гари Рос може да режисира "Игрите на глада" на Сюзан Колинс


CINEMA NEWSWALKER
Сценаристът и режисьор на "Плезънтвил" и "Воля за победа" Гари Рос (Gary Ross) води преговори с филмовото студио Лайънсгейт (Lionsgate) за режисьорския пост на адаптацията по романа на Сюзан Колинс "Игрите на глада" ("The Hunger Games"). Въпреки че преговорите все още са в начален етап, ако Рос подпише с Лайънсгейт и проекта се окаже успешен това може да постави началото на едно по дълготрайно сътрудничество. Освен заглавие на романа "Игрите на глада" е и наименованието на поредица, която включва още две книги "Catching Fire" и "Mockingjay".
В България са издадени и трите книги от поредицата на Сюзан Колинс- "Игрите на глада", "Възпламеняване" и "Сойка-присмехулка" чрез издателство "Екслибрис".
Ето и техните резюмета:

"Игрите на глада"
"Mожeш ли дa оцeлeeш caм в пуcтоштa, когaто вcички дpуги ca твъpдо peшeни дa нe дочaкaш утpото?

В pуинитe нa някогaшнaтa Сeвepнa Aмepикa ce нaмиpa дъpжaвaтa Пaнeм c блecтящaтa cи cтолицa Кaпитол и двaнaйceттe й окpъгa. Кaпитолът e бeзмилоcтeн и дъpжи окpъзитe в подчинeниe, кaто ги пpинуждaвa дa изпpaщaт по eдно момчe и eдно момичe нa възpacт мeжду двaнaйceт и оceмнaйceт зa eжeгоднитe Игpи нa глaдa - peaлити шоу, пpeдaвaно нa живо по тeлeвизиятa.

Кaтниc Eвъpдийн знae, чe подпиcвa cмъpтнaтa cи пpиcъдa, когaто добpоволно зaeмa мяcтото нa по-мaлкaтa cи cecтpa в Игpитe. Кaтниc нeвeднъж e билa близо до cмъpттa - и оцeлявaнeто ce e пpeвъpнaло в нeйнa втоpa пpиpодa. Hо aко иcкa дa побeди, щe ce нaложи дa избиpa мeжду оцeлявaнeто и човeчноcттa, мeжду животa и любовтa.

Сюзaн Колинc поднacя paвни чacти cъcпeнc и филоcофия, пpиключeния и любов в този изпeпeлявaщ pомaн, чиeто дeйcтвиe ce paзвивa в eдно бъдeщe, обeзпокоитeлно нaпомнящо нaшeто нacтоящe.

Побeдaтa ознaчaвa богaтcтво и cлaвa. Зaгубaтa ознaчaвa cигуpнa cмъpт.
Игpитe нa глaдa зaпочвaт...."


"Възпламеняване"
"В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет на ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията.

В Игрите може да победи само един.

И гледането е задължително!

Колкото и да е невероятно, Катнис Евърдийн е победител в Игрите на глада. А победата означава богатство и слава. Сега Катнис би трябвало да е щастлива – в края на краищата пак е при семейството си и стария си приятел Гейл. Но нищо не е точно така, как тя иска. И се носят слухове за бунт срещу Капитола – бунт, за който Катнис може би е допринесла.

Във втората част от трилогията "Игрите на глада" Сюзан Колинс продължава разказа за Катнис, като я подлага на още повече изпитания и поднася изненади на всяка страница."


"Сойка-присмехулка"
"Казвам се Катнис Евърдийн. Защо не съм мъртва? Би трябвало да съм мъртва.
Окръг 12, родното място на Катнис Евърдийн, огненото момиче, е унищожен, но тя е жива. Гейл е избягал. Семейството на Катнис е в безопасност. Пийта е в ръцете на Капитола. Окръг 13 наистина съществува, има бунтовници, има нови лидери. Революцията се разгаря.
Сега успехът на въстанието зависи от готовността на Катнис да се подчини, да поеме отговорност за живота на безброй хора и да промени бъдещето на Панем. За да го направи, тя трябва да преодолее гнева и недоверието си и да стане Сойка-присмехулка - символ на въстанието - каквато и да е цената лично за нея."

Мнения за книгите:
""Игрите на глада" е жесток, разтърсващ роман със задъхващо темпо, който веднага хваща... Не можех да оставя книгата..."- Стивън Кинг

"Изумителна! Ето една книга, която няма да ви приспи. Съветвам ви да я започнете рано сутринта и да си освободите деня от всички други задължения."- Стефани Майър

Източник: Deadline, Heat Vision, www.exlibris.bg

Оливер Хиршбигел ще режисира "Тъмната страна на луната"


CINEMA NEWSWALKER
Германският режисьор Оливер Хиршбигел (Oliver Hirschbiegel), който преди време остави доста добри впечатления с работата си върху "Крахът на Третия райх", ще поеме режисурата на нов филм. Лентата ще бъде адаптация на романа "Тъмната страна на луната" ("The Dark Side of the Moon") на швейцарския писател Мартин Зутер (Martin Suter).
Компанията Милбрук Пикчърс (Millbrook Pictures), която e със седалище в Цюрих, е закупила правата върху книгата и се е заела с продуцирането на филма по нея.
Сценарият на продукцията ще бъде дело на Дейвид Маркони (David Marconi) познат на българската публика от "Умирай трудно 4.0".
Според Варайъти (Variety) снимките на лентата трябва да започнат следващата пролет, а местата на тяхното провеждане ще бъдат в Швейцария, Германия и Франция.
Проектът ще бъде добра възможност за Хиршбигел да заличи лошите впечатления и цялото фиаско около дебюта, който той направи на американска земя с "Нашествие". В последствие режисьорът засне ирландската драма "Five Minutes of Heaven" с участието на Лиам Нийсън (Liam Neeson) и Джеймс Несбит (James Nesbitt).
Бестселърът на Мартин Зутер е достъпен и за българския читател благодарение на издателство Атлантис-КЛ. По- любопитните от Вас и тези които се интересуват от подобен тип литература могат да намерят "Тъмната страна на луната" без много затруднения в книжарниците в страната.
Ето и ревюто на романа:

"Халюциногенни гъби, които разширяват просторите на съзнанието? Защо не, казва си известният адвокат Урс Бланк, пък и не иска да се изложи като ограничен еснаф пред младата си приятелка. Но наркотикът го променя до неузнаваемост. Юридическото светило ту следва агресивните си вътрешни подтици, ту прави отчаяни опити да се върне към "нормалния" живот, ту търси спасение от него в дебрите на гората. И се зареждат труп след труп...

Дали моралът- с всички негови клишета - е присъщ на човека по рождение, или се учи цял живот? Индивидуални недъзи ли са насилието, жестокостта и егоизмът, или представляват важна съставна част от човешката психика? Кой е аутсайдер и кой -знаменитост? На тези въпроси Мартин Зутер дава отговор в своя роман "Тъмната страна на луната". Отговорът е песимистичен.

Започнал като любовна история, романът продължава с нарастващо напрежение и завършва със смъртоносен изстрел - но е много повече от литературен трилър. "Никога не се колебай!": който прекалено се двоуми, няма шанс да оцелее. Силният прегазва слабия; могъщите фирми поглъщат по-малките; междуличностните отношения са белязани от насилие; загубата на собствената идентичност е всекидневие. Духът на времето едва ли може да бъде напипай по-точно.

Този модерен вариант на историята с доктор Джекил и мистър Хайд вълнува читателя от първата до последната страница с прецизното съчетание на елегантен стил, ярки характери и черен хумор."


Медиите за книгата:

"Превъзходна драматургия и виртуозна пластичност на повествованието, каквито знаем предимно от филмите!" Фрапкфутер Алгемайне Цайтуиг

"Лекотата, с която пише Зутер, и важните теми, които разработва в романите си, го превърнаха в един от култовите автори на съвремието." Нане Цюрхер Цаптунг

"Книгата се чете на един дъх. И все пак на места се изкушаваш да спреш и да препрочетеш току-що прочетеното заради естетическото удоволствие, което създава -дотолкова увлекателен е красивият език на Мартин Зутер. Всяка дума е на мястото си, съдържа важна информация и заслужава възхищението както на редовия, така и на професионалния читател." Хелмут Карасек

Мартин Зутер е роден през 1948 г. в Цюрих. Живее в Испания и Гватемала. Водещ на вестникарски рубрики, сценарист и романист. Книгите му - "Малък свят", "Лилаво, лилаво", "Бизнес класа", "Перфектен приятел", "Дяволът от пасището" и др. - излизат неизменно в швейцарското издателство "Диогенес" и му носят огромна известност по цял свят.
Източник:Variety

вторник, 14 септември 2010 г.

Ал Пачино и/или Джо Пеши ще партнира на Робърт Де Ниро в новия филм на Мартин Скорсезе?


CINEMA NEWSWALKER
През април тази година Робърт Де Ниро (Robert De Niro) разкри подробности около съвместния му бъдещ проект с Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) (Прочети повече ТУК). Лентата, върху която двамата ще работят ще е адаптацията на романа "Чух, че боядисваш къщи" ("I Heard You Paint Houses") на Чарлс Бранд (Charles Brandt). Книгата се съсредоточава върху Франк "Ирландеца" Шийран станал известен с извършените от него 25 поръчкови убийства за мафията. Смята се, че именно Шийран е отговорен за убийствата на Джими Хофа и Джо Гало.
Ето, че сега Дедлайн (Deadline) публикува нова информация около продукцията. Според интернет изданието Ал Пачино (Al Pacino) и Джо Пеши (Joe Pesci) са сред спряганите варианти за участие в лентата, която засега има две работни заглавия- "Чух, че боядисваш къщи" и "Ирландецът". Според написанато от Дедлайн, обаче, не става ясно дали двамата актьори ще се съревновават за една определена роля или ще играят заедно във филма.
Така или иначе най- вероятно отново ще станем свидетели на поредния култов дует. Досега Робърт Де Ниро и Ал Пачино са били рамо до рамо в "Жега" и "Праведно убийство". Що се отнася до дуета Де Ниро- Пеши, то те са имали възможността да се снимат заедно в "Разяреният бик", "Добри момчета" и "Казино".
Източник: Deadline

Роуън Аткинсън отново ще бъде "Инглиш! Джони Инглиш!!!"


CINEMA NEWSWALKER
Преди време различни интернет сайтове отразиха информацията, че се подготвя продължение на излязлата през 2003 година комедия с Роуън Аткинсън (Rowan Atkinson) "Джони Инглиш". Сега очевидно е настъпило времето тази новина да се сдобие с печат "Потвърдена".
Според Холивуд Рипортър (The Hollywood Reporter) втората част на лентата ще се казва "Johnny English Reborn", а снимките по нея ще започнат следващата седмица във Великобритания и Хонг Конг. Съглъсно приетия план снимачния процес ще продължи 13 седмици. Продукцията ще бъде съвместно дело на Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) и Уъркинг Тайтъл (Working Title).
Освен Роуън Аткинсън в актьорския екип ще се подвизават също така и Джилиан Андерсън (Gillian Anderson) (сериала "Досиетата Х"), Доминик Уест (Dominic West) ("Центурион"), Розамунд Пайк (Rosamund Pike) ("Двойници"), Даниел Калуя (Daniel Kaluuya) (сериала "Skins").
В "Johnny English Reborn" героя на Аткинсън ще трявба да се изправи срещу група международни убиици, които се опитват да елиминират китайския премиер, като по този начин предизвикат световен хаос.
Сценарият на лентата е съвместно дело на Хамиш Маккол (Hamish McColl) ("Ваканцията на мистър Бийн") и Уилям Дейвис (William Davies) ("Как да си дресираш дракон").
Филмът трябва да се появи по кината през 2011 година.
Източник: The Hollywood Reporter

Джеймс Камерън създава сериал по историята от "Истински лъжи"


CINEMA NEWSWALKER
Шестнадесет години след появата на голям екран на екшъна- комедията "Истински лъжи", режисирания от Джеймс Камерън (James Cameron) филм ще се сдобие със своята телевизионна версия. Камерън е решил да създаде и продуцира сериал, който ще бъде базиран на историята разказана в лентата от 1994 година. Главните роли в нея бяха поверени на Арнолд Шварценегер (Arnold Schwarzenegger) и Джейми Лий Къртис (Jamie Lee Curtis).
Сериалът ще бъде съвместно дело на компанията на Джеймс Камерън Лайтсторм Ентъртейнмънт (Lightstorm Entertainment) и Туенти Сенчъри Фокс ТиВи (20th Century Fox TV). Историята на проекта ще бъде дело на Рене Ечевария (Rene Echevarria) (сериала 4400), а негови изпълнителни продуценти съвместно с Камерън ще бъдат Рае Санчини (Rae Sanchini) ("Истински лъжи") и Джон Ландау (Jon Landau) ("Титаник").
До момента създателят на най- касовия филм в историята на киното "Аватар" е участвал в създаването на сериала "Dark Angel", в който главната роля бе изпълнена от Джесика Алба.
В центъра на сюжета на "Истински лъжи" е героя на Шварценегер, Хари Таскър, обикновен човек, водещ двойнствен живот като търговец на компютри от една страна и шпионин от друга. По време на една от своите свръхсекретни мисии Хари открива, че неговата стеснителна съпруга Хелън (Джейми Лий Къртис), търсейки приключения, е започнала връзка с продавач на коли, когото тя смята за таен агент. Ненадейно Хари и Хелън се оказват забъркани в борба с терористи от Близкия изток, заплашващи да зривят атомна бомба в Съединените щати. Така те се изправят пред задачата да спасят не само брака и страната си, но и техния собствен живот.
Източник: Deadlinе

неделя, 12 септември 2010 г.

Нуми Рапас в продължението на "Шерлок Холмс "


CINEMA NEWSWALKER
Изпълнителката на главната женска роля в шведския филм "The Girl with the Dragon Tattoo" Нуми Рапас (Noomi Rapace) започва да гради кариера в Холивуд. Актрисата е подписала договора си за участие във втората част на "Шерлок Холмс". Все още не е известно каква ще е ролята, която тя ще изиграе. Според източници на Холивуд Рипортър (The Hollywood Reporter), обаче, Рапас ще изиграе френска циганка. Освен шведската актриса в продължението на "Шерлок Холмс" ще се завърнат и Робърт Дауни-младши (Robert Downey Jr.) като Холмс и Джуд Лоу (Jude Law) като д-р Уотсън. Режисьор на лентата ще бъде отново Гай Ричи (Guy Ritchie).
Историята на "Шерлок Холмс 2" все още се пази в тайна, но въпреки това вече е известно, че в новия филм Холмс ще се сблъска със своя най- голям враг професор Джеймс Мориарти.
Работата по проекта трябва да започне по- късно тази година. Съгласно предвидения план и обявените намерения на Уорнър Брос (Warner Bros), лентата трябва да се появи по кината на 16 декември 2011 година.
Източник: The Hollywood Reporter

"Oblivion" със сценарист


CINEMA NEWSWALKER
От филмовото студио Уолт Дисни (Walt Disney) са наели сценариста Уилям Монахан (William Monahan) за техния следващ проект. Отличеният с Оскар за сценария на "От другата страна", Монахан, ще трябва да адаптира сюжетната линия на развиващия се в бъдещето приключенския графичен роман "Oblivion" за голям екран.
Продукцията ще бъде режисирана от самия създател на "Oblivion" Джоузеф Косински (Joseph Kosinski). Режисьорът ще се заеме с работата по творбата си едва след премиерата на друг негов проект "Трон: Заветът". Втората част на останалия в историята на киното "Трон" трябва да излезе по кината на 17 декември тази година.
Повече за графичен роман и филма "Oblivion" може да прочетете ТУК!
Източник: Deadline

събота, 11 септември 2010 г.

Стивън Сомърс може да режисира филм за героя на Дийн Кунц, Од Томас ?


CINEMA NEWSWALKER
На своя Туитър акаунт Пръдъкшън Уикли (Production Weekly) публикуваха информацията, че Стивън Сомърс (Stephen Sommers) ("Мумията", "G.I. Joe: Изгревът на Кобра") може да поеме режисурата на адаптацията по романите на Дийн Кунц (Dean Koontz) за героя Од Томас. На този етап тази новина все още не е потвърдена и единствения й източник е Пръдъкшън Уикли.
Първата поява на персонажа Од Томас е в излязлата през 2003 година книга "Odd Thomas", чиято премиера е последвана от нови три романа "Forever Odd", "Brother Odd", "Odd Hours", както и от графичния роман "In Odd We Trust". Само след няколко седмици, на 5 октоври трябва да се появи и втория графичен роман от поредицата.
Действието в книгите на Кунц се върти около 21 годишния Од Томас, който живее в измисленото градче Пико Мундо (Pico Mundo), Калифорния. Младежът е надарен със способността да вижда духовете на умрелите, но не и да ги чува. Въпреки това той намира начини да комуникара с умрелите.
Първите три романа от поредицата за Од Томас са достъпни и на българския книжен пазар благодарение на издателство "Плеяда"- "Чудакът Томас", "Чудакът Томас – Завръщането" и "Брат Од". Ето и техните ревюта:

"Чудакът Томас"
" Водя чудат живот. Което съвсем не означава, че живея по-добре от вас. Убеден съм, че и вие изпитвате щастие, удоволствие и постоянен страх, и то в прекомерна степен. В края на краищата и вие като мен сте човешки същества, а хората знаят що е радост и сковаващ ужас.

Од Томас наистина е чудак - с удоволствие работи в закусвалня в малко калифорнийско градче, въпреки че притежава талант за писател. Каква е причината за тази липса на амбиция у един двайсетгодишен младеж? Много по-рядък талант: Од вижда и разговаря с призраци на мъртъвци, които отказват да се преселят в отвъдното. Той успява да скрие дарбата си от всички с изключение на симпатичната си приятелка и началника на полицията, комуто понякога помага за залавянето на престъпници.
Появата на зловещ непознат обезпокоява Од. Той прониква в къщата му и открива цяла картотека с досиета на серийни убийци, което му подсказва, че в спокойното градче се подготвя масово кръвопролитие. Остават броени часове до 15 август - деня, в който може би ще настъпи катастрофата. Ще успее ли Од Томас да се намеси навреме?"

"Чудакът Томас – Завръщането"

"Негов приятел от детинство изчезва безследно. Дали не се е случило най-лошото? Од използва необикно- вените си способности, за да открие изчезналия, но се натъква на нещо много по-страшно от труп - изправя се срещу лукав и коварен враг и е въвлечен във водовъртеж от ужасяващи събития.
За пореден път той ще устои на най-големите си страхове, ще му помагат стари и нови съюзници, някои живи, други - не. Защото в предстоящата битка няма да има безучастни наблюдатели и всяка грешка може да наруши равновесието между отчаянието и надеждата."

"Брат Од"

"След смъртта на любимата си Сторми и потресаващата среща с коварната извратена Датура Од Томас търси убежище в манастир. Сивото ежедневие е като балсам за наранената му душа, пък и духовете на мъртвите вече не смущават дните и нощите му, явява му се само неизменният Елвис. Безметежното му съществуване е нарушено от множество бодаси, витаещи около болните дечица, приютени от монахините. Той знае, че появата им предвещава трагично събитие. В разгара на страховита снежна буря монасите и монахините обединяват усилия да спасят децата. Обитателите на манастира не подозират, че са подложени на чудовищен експеримент, а Од се среща с враг, древен и неумолим като самото време."
Източник: Production Weekly, www.pleiadbooks.com

"Hereafter"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 10 септември 2010 г.

"Love & Distrust"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Country Strong"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Убийствен пъзел VII" 3D ("Saw VII" 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 9 септември 2010 г.

"Priest"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Мегаум" ("Megamind")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Rare Exports: A Christmas Tale"

CINEMA NEWSWALKER



Източник: Тraileraddict, Twitch

Ще получили Мартин Фрийман ролята на Билбо Бегинс в "Хобитът"?


CINEMA NEWSWALKER
Напълно осъзнавам факта, че публикуването на каквато и да е било информация около бъдещия филм "Хобитът" ("The Hobbit") е малко или по- вероятното много голяма загуба на време. Основната причина за това е финансовото състояние на Метро Голдуин Майер (МГМ), което отложи работата върху продукцията и доведе дори до отказа на Гилермо Дел Торо (Guillermo del Toro) да режисира двата филма по романите на Толкин (прочети повече ТУК). Така всяка една публикация за проекта излязла в медийното пространство се превръщаше в поредната спекулация и то за броени часове.
Общо взето с течение на времето се създаде цяла една история, изобилстваща с непрестанни перипети пред реализирането на лентата. Ето защо, ако в крайна сметка по някаква и друга причина "Хобитът" не види бял свят, то със сигурност може да бъде направен филм пресъздаващ опитите за неговото заснемане.
Последните новини около произведението на Дж. Р. Р. Толкин са свързани с актьора Мартин Фрийман (Martin Freeman) познат на българската публика от "Пътеводител на галактическия стопаджия" и "Горещи палки". Според информация от вчера на страницата на интернет изданието на британския вестник "Сън" (The Sun) Фрийман е отхвърлил предложението да изиграе Билбо Бегинс. Причината за това е била възникналия проблем с неговия график, който понастоящем е запълнен от участието му в сериала "Шерлок" ("Sherlock"), където той игрое ролята на доктор Уотсън.
Днес обаче изданието ИДабълю (EW) съобщи, че според източник близък до продукцията, Ню Лайн (New Line) и МГМ (MGM) са направили ново предложение на Мартин Фрийман, което е било съобразено с участието му в сериала на БиБиСи (BBC) за прочутия дедектив и което в крайна сметка ще му позволи да съвмести и двата проекта в програма си.
Дали това са поредните слухове ще научим съвсем скоро. Ще припомним само, че след отказа на Дел Торо да режисира "Хобитът" и въпреки желанието на много от почитателите на филмовата трилогия за "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън да застане зад камерата и на неговата преистория, проекта все още няма официално обявен режисьор.
Източник: EW, The Sun

Лиам Нийсън в "Battleship"


CINEMA NEWSWALKER
Лиам Нийсън (Liam Neeson) ("Списъкът на Шиндлер", "А отборът") се присъедини към актьорския състав на високобюджетния екшън "Battleship". В лентата, която ще бъде режисирана от Питър Бърг (Peter Berg) ("Кралството", "Ханкок"), наред с Нийсън ще се подвизават още и Александър Скарсгард (Alexander Skarsgard) (сериала "Истинска кръв"), Тейлър Кич (Taylor Kitsch) ("Х-мен Началото: Върколак"), Бруклин Декър (Brooklyn Decker) (сериала "Грозната Бети") и Риана (Rihanna).
Във филма Лиам Нийсън ще се превъплъти в образа на Адмирал Шейн. Бруклин Декър ще изиграе ролята на дъщеря му, Кич, тази на неговия бъдещ зет, а Скарсгард пък ще бъде брата на изиграния от Кич персонаж.
Според публикуваната досега информация, действието в лентата ще се развива по въздух, вода и земя, а битката за оцеляването на планетата ще се води срещу по- висша сила.
Графикът на продукцията предвижда премиерата й да стане факт на 18 май 2012 година.
Източник: Variety

сряда, 8 септември 2010 г.

Биографичен филм за Роналд Рейгън


CINEMA NEWSWALKER
В Холивуд подготвят филм за живота на един от бележитите политически лидери на Съединените щати, този на Роналд Рейгън. Биографичната лентата ще проследи историята на 40- тия президент на САЩ от неговото детство до периода му като актьор, а по- късно и като лидер не само на страната, но и на целия свободен свят. Действието във филма ще започне с опита за атентат срещу Рейгън през 1981 година и чрез поредица от ретроспекции и препатки ще обхване целия му живот. Според информацията публикувана от Холивуд Рипортър (The Hollywood Reporter), продукцията ще се различава в доста голяма степен от минисериала, който излезе през 2003 година, с участието на Джаймс Бролин ("Хвани ме, ако можеш") в главната роля.
Бедещият филм ще разполога с бюджет от 30 милиона долара. Отговорността по написването на сценария, който ще се базира по книгите на Пол Кенгор (Paul Kengor)- "Кръстоносецът" ("The Crusader") и "Бог и Роналд Рейгън" ("God and Ronald Reagan")- е поверена на Джонас Маккорд (Jonas McCord) ("Тялото"). Лентата ще бъде продуцирана съвместно от Марк Джоузеф (Mark Joseph) и Ралф Уинтър (Ralph Winter).
Все още не са известни имената нито на актьора, който ще изиграе Рейгън, нито пък на режисьора, който ще застане зад камерата на продукцията. Въпреки това премиерата на филма е насрочена за края на следващата година.
Източник: The Hollywood Reporter

вторник, 7 септември 2010 г.

ЕнБиСи и Дриймуъркс ще ни изненадат с нови кратки филмчета за Шрек и кунг- фу пандата По


CINEMA NEWSWALKER
ЕнБиСи (NBC) заедно с Дриймуъркс Анимейшън (DreamWorks Animation) смятат да пуснат нови половинчасови филмчета на "Шрек" ("Shrek") и "Кунг-Фу Панда" ("Kung Fu Panda"), предаде Холивуд Рипортър (The Hollywood Reporter).
Темата на филмчето на ЕнБиСи за Шрек, което ще се казва "Scared Shrekless", ще бъде свързана с празника Хелоуин и ще излезе на 28 октомври заедно с повторното пускане на друга кратка анимация "Monsters vs Aliens: Mutant Pumpkins From Outer Space".
Що се отнася до героите от "Кунг-Фу Панда", то тях ще имаме възможността да ги видим пак макар и за кратко на 24 ноември в "Kung Fu Panda Holiday Special". Тази кратка версия ще бъде съпроводена с "Merry Madagascar", която ще излезе отново, година след първата си поява.
В "Scared Shrekless" Шрек предизвиква Фиона, Магарето, Котарака в чизми и останалите приказни герои да прекарат нощта в обитавания от духове замък на Лорд Фаркуад, разказвайки си страшни истории.
"Kung Fu Panda Holiday Special" ще ни представи обичливия По, който трябва да избира между семейните си задължения и отговорностите му като Войн на Дракона, когато му е заповядано да бъде домакин на официалното зимно празненство в двореца Джейд.
Източник: The Hollywood Reporter

Джема Артъртън в предисторията на "Пришълецът" ?


CINEMA NEWSWALKER
Новините около предисторията на "Пришълецът" със сигурност вълнуват много от верните почитатели на поредицата. В тази връзка няма как да не представим и последната информация около лентата, която ще бъде режисирана отново от Ридли Скот (Ridley Scott) ("Робин Худ"). В интервю пред Сънди Таймс (The Sunday Times) по повод появата на новия й филм "Тамара Дрю" ("Tamara Drewе") актрисата Джема Артъртън (Gemma Arterton) ("Принцът на Персия: Пясъците на времето") разкри, че тя ще се срещне с Ридли Скот и поводът за това бил предстоящата предистория на "Пришълецът". Според думите й режисьорът бил впечатлен от нейната игра в "The Disappearance of Alice Creed" и пойскал да се срещнат, за да обсъдят евентуалното й участие в новата му продукция.
Общо взето може да се каже, че ако всичко мине както трябва и Артъртън получи главна роля, това ще я утвърди като една от най- търсените актриси в Меката на киното. До момента кариерата й се развива доста добре имайки предвид участията й в "Спектър на утехата", "Сблъсъкът на титаните" и "Принцът на Персия: Пясъците на времето".
Името на актрисата бе спрягано и като един от възможните варианти за основната женска роля в "Трансформърс 3", но в крайна сметка тя бе дадена на Рози Хънтингтън-Уайтли.
Единствената пречка, която може да коства участието на Артъртън в новата лента за Пришълецът е появата на проблем с графика й, в който за момента са предвидени "Сблъсъкът на титаните 2" и "In with the Outlaws".
Ще припомним само, че сюжетната линия в предисторията на "Пришълецът" ще се върти 30 години преди действието в оригинала и ще изследва произхода на смъртоносните извънземни.
Източник: Sunday Times, DigitalSpy

понеделник, 6 септември 2010 г.

Лиам Нийсън ще замени Брадли Купър в "The Grey"


CINEMA NEWSWALKER
През февруари тази година имахме възможността да ви съобщим, че режисьора Джо Карнахан (Joe Carnahan) ("Димящи аса") и актьора Брадли Купър (Bradley Cooper) ("Последният ергенски запой") отново ще работят заедно в "The Grey", след като заснеха заедно "А отборът". Очевидно обаче максимата, че новините в Холивуд са "от днес за утре", се потвърждава с пълна сила и за "The Grey". Според Хийт Вижън (Heat Vision) Лиам Нийсън (Liam Neeson) ("Твърде лично") най- вероятно ще замени своя колега Брадли Купър, като поеме главната роля в бъдещата продукция.
Историята на филма започва след катастрофа на самолет в Аляска. Оцелелите от нея, работници на нефтена платформа, са изправени пред предизвикателството да спасят живота си, борейки се срещу тежките условия, в които са попаднали. Ситуацията допълнително се усложнява, след като по петите им тръгват глутница вълци.
Лентата ще бъде фининсирана от Инферно Ентъртейнмънт (Inferno Entertainment), а с продуцирането й са се заели от Скот Фрий (Scott Free) на братята Ридли и Тони Скот.
Източник: Heat Vision

четвъртък, 2 септември 2010 г.

"Път с предимство" ("Due Date")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Погребан" ("Buried")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Версията на Барни" ("Barney's Version")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Тони Скот иска Брад Пит и/ или Джони Деп в "Немезис"


CINEMA NEWSWALKER
Преди около месец стана ясно, че графичния роман на Марк Милър (Mark Millar) и Стивън Макнивън (Steven McNiven) "Немезис" ("Nemesis"), ще бъде пресъздаден на голям екран (прочети повече ТУК). Първоначално интерес будеше името на режисьора, но спекулациите бързо секнаха, след като се разбра, че тази задача е поверена на Тони Скот (Tony Scott) ("Мъж под прицел"). Сега любопитството е насочено към имената на акторите, който биха се ангажирали с участие в бъдещата продукция на Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox).
В шоуто на Ричард Бейкън по БиБиСи (BBC) Марк Милър разкри, че желанието на Тони Скот е да привлече Брад Пит (Brad Pitt) и Джони Деп (Johnny Depp), но не уточни за какви точно роли става въпрос.
"Разговаряхме буквално преди около месец... това бе един от онези странни случаи. Това е бюджет от 150 милиона долара ... и той ме попита: "За кого си мислиш ?"... а аз отвърнах: "Не знам, Брад Пит, Джони Деп", а той каза: "Добре тогава, ще им се обадим".
Думите на Милър обаче не хвърлият яснота около това дали Пит и Деп ще участват заедно в "Немезис" или ще се съревновават за една определена роля, което пък от своя страна най- вероятно ще даде повод за нови слухове и измислици.
Източник: BleedingCool

"The Town"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict