понеделник, 28 февруари 2011 г.

Оскари 2011: Победители и губещи

Американската филмова академия раздаде ежегодните награди Оскар за 83- ти път в своята история. "Речта на краля" успя да се сдобие с четри от престижните статуетки в основни категории, като по този начин изпъкна сред останалите филми. Със същата бройка Оскари си тръгна и изключителната лента на Кристофър Нолан "Генезис". Големият губещ се оказа филмът на братята Коен "Непреклонните", който въпреки че бе номиниран в 10 от категориите, в крайна сметка не взе нито една от престижните статуетки. Ето и победителите:

Най-добър филм- "Речта на краля" ("The King's Speech")

Най- добър режисьор- Том Хупър за "Речта на краля" ("The King's Speech")

Най-добър актьор- Колин Фърт за изпълнението си в "Речта на краля" ("The King's Speech")

Най-добра актриса- Натали Портман за изпълнението си в "Черен лебед" ("Black Swan")

Най- добър поддържащ актьор- Крисчън Бейл за изпълнението си в "Боецът" ("The Fighter")

Най- добра поддържаща актриса- Мелиса Лео за изпълнението си в "Боецът" ("The Fighter")

Най-добър оригинален сценарий- Дейвид Сайдлър за "Речта на краля" ("The King's Speech")

Най-добър адаптиран сценарий- Арон Соркин за "Социалната мрежа" ("The Social Network")

Най-добър анимационен филм- "Играта на играчките 3" ("Toy Story 3")

Най-добър чуждоезичен филм- "В по-добър свят" ("In a Better World")- Дания

Най-добро операторско майсторство- Уоли Фистер за "Генезис" ("Inception")

Най-добър монтаж- Ангъс Уол и Кърк Бакстър за "Социалната мрежа" ("The Social Network")

Най-добра сценография- Робърт Стромбърг и Керън О’Хара за "Алиса в страната на чудесата" ("Alice in Wonderland")

Най-добри костюми- Колийн Атууд за "Алиса в страната на чудесата" ("Alice in Wonderland")

Най-добър грим- Рик Бейкър и Дейв Елси за "Човекът-вълк" ("The Wolfman")

Най-добра оригинална музика- Трент Резнър и Атикъс Рос за "Социалната мрежа" ("The Social Network")

Най-добра оригинална песен- Ранди Нюмън (музика и текст) за "We Belong Together" от "Играта на играчките 3" ("Toy Story 3")

Най- добър звуков монтаж- Ричард Кинг за "Генезис" ("Inception")

Най-добро смесване на звук- Лора Хършбърг, Гари Рицо и Ед Новик за "Генезис" ("Inception")

Най-добри визуални ефекти- Пол Франклин, Крис Корболд, Андрю Локли, Пийт Беб за "Генезис" ("Inception")

Най-добър документален филм- "Вътрешна работа" ("Inside Job")

Най-добър късометражен документален филм- "Вече не сме непознати" ("Strangers No More")

Най-добър късометражен анимационен филм- "Изгубеното нещо" ("The Lost Thing")

Най-добър късометражен игрален филм- "Бог на любовта" ("God of Love")

Източник: Oscar.go.com/nominations

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

"Последният ергенски запой 2" ("The Hangover Part II")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Волфганг Питърсън ще режисира "Войната на старците" на Джон Скалзи

Волфганг Питърсън (Wolfgang Peterson) ("Троя") ще заснеме адаптацията на научно- фантастичния роман на Джон Скалзи (John Scalzi) "Войната на старците" ("Old Man's War"), съобщи Дедлайн (Deadline). Сценарият на бъдещия филм ще бъде написан от Дейвид Селф (David Self) ("Път към отмъщение"). Освен като режисьор Волфганг Питърсън ще се заеме и с продуцирането на лентата заедно със Скот Стъбър (Scott Stuber) ("Човекът-вълк"). Проектът, който се очертава да бъде мащабен, ще е един вид завръщане на Питърсън към голямото кино, след като за последно той режисира "Посейдон" през 2006 година.
"Войната на старците" ще бъде реализиран от Парамаунт Пикчърс (Paramount Pictures). Филмовото студио е закупило правата върху поредицата на Скалзи, която освен вече споменатия роман включва и още три книги- "The Ghost Brigades", "The Last Colony" и "Zoe's Tale".
Благодарение на издателство "Бард" българските читетели могат да се запознаят с първите два романа- "Войната на старците" и "Призрачните бригади".
Ето и резюмето на "Войната на старците", както и отзивите за нея:

"На седемдесет и петия си рожден ден Джон Пери прави две неща. Първото е да посети гроба на жена си. Второто - да постъпи в армията.
Добрата новина е, че човечеството вече е овладяло междузвездните полети. Лошата - че подходящите за живот планети са малко, а извънземните, готови да се бият за тях - много. Вселената, оказва се, е враждебно място.
Остава ни да се бием. Да защитаваме Земята (примамлива цел за нашите нови врагове, ако ги допуснем да се приближат) и да предявяваме претенции към незаетите планети. Далече от Земята войната се вихри вече от десетилетия - брутална, кървава и безжалостна.
Всъщност Земята е затънтено място. По-голямата част от човешките ресурси е в ръцете на Колониалните отбранителни сили, които пазят земното население да не се пресити от информация. Малкото, което е известно на всички, е, че можеш да постъпиш в Колониалните сили, когато навършиш определена възраст. Не искат младежи, искат хора, които имат умения и опит, натрупани от десетки години живот. Ще ви отведат от Земята и никога няма да ви върнат. Ще служите на бойната линия. И ако оцелеете, ще получите своя земя... в някоя от новооткритите колонии.
Джон Пери приема сделката. Има смътна представа за това, което му предстои. Защото войната, в която ще се включи на светлинни години от Земята, е съвсем различна от очакванията му - както и от това, в което ще се превърне."

Отзиви:
"Джон Скалзи е свеж и предизвикателен нов глас, а "Войната на старците" - съвременен прочит на класически теми в научната фантастика, завладяващо съзнанието пътешествие из една враждебна вселена."
Робърт Чарлз Уилсън, автор на "Ускорение"

"Смайваща и оригинална. Това е "Звездните рейнджъри", но без поучителните лекции. Това е "Вечната война" - но с по-добър секс. Смешна, печална и пълна с истини книга."
Кори Доктороу

"Войната на старците" е невероятна книга, изпълнена с космически сражения, светкавично действие, живи образи, философски разсъждения и провокативни физични идеи за едно бъдеще, в което ще ви се прииска да живеете и в една вселена, където не бихте желали да попаднете."
Кен Маклеод

Източник: Deadline, Bard.bg/

"Пол" ("Paul")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Source Code"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 23 февруари 2011 г.

"Bad Teacher"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Sucker Punch"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

понеделник, 21 февруари 2011 г.

"Hesher"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Apollo 18"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Mars Needs Moms"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Ергени за седмица" ("Hall Pass")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 18 февруари 2011 г.

Мила Кунис и Джеймс Франко в предисторията на "Магьосникът от Оз"

Мила Кунис (Mila Kunis) ("Черен лебед") и Джеймс Франко (James Franco) ("127 часа") са подписали своите договори за участие в новия филм на Сам Рейми (Sam Raimi) ("Спайдър-мен") "Oz: The Great and Powerful". Лентата ще бъде предистория на класиката от 1939 година "Магьосникът от Оз" режисирана от Виктор Флеминг (Victor Fleming) и с участието на незабравимата Джуди Гарланд (Judy Garland) в ролята на Дороти.
Мила Кунис ще се превъплъти в Тиодора, по- малката сестра на Еванора- Злата вещица от Изтока. На Джеймс Франко е поверена ролята на младия магьосник от Оз, която по принцип трябваще да бъде изпълнена от Робърт Дауни-младши (Robert Downey Jr.)  ("Железният човек"). След отказа на актьора в последствие се предполагаше, че главния персонаж ще бъде изпълнен от Джони Деп (Johnny Depp) ("Карибски пирати: На края на света").
В последно време имената на Мила Кунис и Джеймс Франко се спрягаха за участие в предстоящия игрален филм на братя Хюс ("Книгата на Илай") по култовата манга на Кацухиро Отомо от 1982 година "Акира" (Прочети повече по темата- ТУК!). Според появилата се в медиите информация Кунис и Франко са били обсъждани за ролите на Кей и Тецуо, а тази на Канеда е била предложена на Брад Пит (Brad Pitt) ("Гадни копилета") лично от президента на Уорнър Брос (Warner Bros.) Джеф Робинов (Jeff Robinov). Само преди два дни, обаче се разбра, че Пит е отхвърлил ролята.
Източник: Vulture

"Тор" ("Thor")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Нещо назаем" ("Something Borrowed")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо отново заедно във "Вълка от Уолстрийт"

Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) ("Злокобен остров") и Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) ("Генезис") отново ще имат възможността да работят заедно по адаптацията на мемоарите на Джордан Белфърт (Jordan Belfort) "Вълка от Уолстрийт" ("The Wolf of Wall Street"). Подробностите около проекта, който касаят нейния бюджет и стартирането на снимачния процес, ще бъдат съобщени на филмовия фестивал в Кан през май.
В момента Скорсезе довършва работата си по екранизацията на друга книга "Фантазията на Хюго Кабре" ("The Invention of Hugo Cabret") на Брайън Селзник (Brian Selznick), след което се предполага, че ще започне снимките на "Silence", които ще бъде базиран на едноименния исторически роман на Шусако Ендо. Най- вероятно режисьорът ще започне работата си по мемоарите на Белфърт едва след като завърши "Silence".
Въпреки появилите се информации, че това е поредния слух, новината бе потвърдена от самия Белфърт.
"След почти четри години на разработване, не мога да ви ви опиша колко съм развълнуван, че в крайна сметка ще работя с Лео и Марти по това (книгата). Те са най- добрият Дрийм тийм и това определено си струваше чакането."
Освен, че ще бъдат в своите обичайни роли на режисьор и актьор Скорсезе и Ди Каприо също така и ще продуцират "Вълка от Уолстрийт" заедно с Александра Милчън (Alexandra Milchan) ("Улични крале"). Сценарият на филма е написан от Тери Уинтър (Terry Winter) познат от работата си по сериала "Сопрано".
Мемоарите на Белфърт са достъпни и за българския читател благодарение на издателство "Колибри", което публикува "Вълка от Уолстрийт" и "Залавянето на Вълка от Уолстрийт" през 2008 и 2009 година.
Ето и резюмето на "Вълка от Уолстрийт":
"1987 година. Време на безгранична алчност и упадъчен морал. Уолстрийт е в центъра на финансовия кипеж и бъка от новоизлюпени милионери. Най-прочутият от тях е Джордан Белфърт, основателят на скандалноизвестната инвестиционна компания „Стратън Оукмънт“, наричан Вълка на Уолстрийт. През деня печели хиляди долари на минута, нощем ги харчи още по-бързо за наркотици и секс. Финансовият гений със замъглено от дрогата съзнание успява да потопи огромна яхта, да катастрофира с луксозния си частен самолет, да унищожи своето семейство-мечта с красива и предана съпруга и две малки деца. Стотиците лесно спечелени милиони и безразсъдните спекулативни действия на Белфърт привличат рано или късно вниманието на разследващите органи. Забранено му е да участва на паричните и стоковите борсите докато е жив. По-късно влиза и в затвора за поредица от измами и пране на пари..."
Източник: Vulture, The Hollywood Reporter

"Insidious"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The 5th Quarter"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"The Music Never Stopped"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"11-11-11"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Battle: Los Angeles"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Атлас изправи рамене" ("Atlas Shrugged: Part I")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 11 февруари 2011 г.

"X-Men: First Class"

CINEMA NEWSWALKER

Прочети за филма- ТУК и ТУК!
Източник: Yahoo! Movies

"Артър" ("Arthur")

CINEMA NEWSWALKER

Прочети за филма- ТУК!
Източник: Yahoo! Movies

"Hoodwinked Too! Hood vs. Evil"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 10 февруари 2011 г.

"Bunraku"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"There Be Dragons"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Балът" ("Prom")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Hop"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 9 февруари 2011 г.

"Trust"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

неделя, 6 февруари 2011 г.

"Take Me Home Tonight"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Hanna"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

"Incendies"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"In a Better World" ("Hævnen")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Even the Rain" ("También la lluvia")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Win Win"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Movieweb.com

Акива Голдсман ще режисира "Зимна приказка" на Марк Хелприн

Акива Голдсман (Akiva Goldsman) ("Красив ум", "Късметлията") ще направи своя режисьорски дебют в киното с адаптацията на романа "Зимна приказка" ("Winter’s Tale") на писателя Марк Хелприн (Mark Helprin). Единственият опит на Голдсман до момента в режисьорското поприще е от режисурата му на четри от епизодите на сериала "Fringe" и един от сериала "Kings". Освен, че ще режисира лентата Голдсман е написал и сцанария за нея. Според Дедлайн (Deadline) от Уорнър Брос (Warner Bros.) са предвидили 75 милиона долара за заснемането на продукцията. Снимките на "Зимна приказка" трябва да започнат през пролетта на 2012 година, след като Голдсман и Рон Хауърд (Ron Howard) приключат работата си с "Тъмната кула" ("Dark Tower") на Стивън Кинг (Stephen King).
Публикуваният през 1983 година роман на Марк Хелприн разказва историята на сирака Питър Лейк (Peter Lake), необразован механик, който се опитва на ограби имение в Уест Сайд. Там той се натъква на Бевърли Пен (Beverly Penn), младо момиче, което е на път да умре. Двамата се влюбват неусетно. Воден от любовта си към Бевърли, Питър се опитва да спре времето и да предотврати смъртта й.
Източник: Deadline

сряда, 2 февруари 2011 г.

Римейк на "Убиецът" на Джон Ву

Джон Ву (John Woo) ще продуцира римейка на своя собствен хит от 1989 година "Убиецът" ("The Killer"). Новината бе съобщена от Исeншъл Ентъртейнмънт (Essential Entertainment) и Лайън Рок Пръдъкшънс (Lion Rock Productions), които ще реализират съвместно новия филм. Лентата ще бъде заснета в 3D и ще е на английски език. Проектът ше бъде режисиран от Джон Лий (John H. Lee) ("Кажи сбогом един ден" ("Sayonara itsuka")) по сценарий на Джош Кембъл (Josh Campbell). Главната роля, която в оригинала бе изпълнена от Чоу Юн-Фат, сега е поверена на Джунг Ву-Сунг (Jung Woo Sung) познат на българската публика от "Добрият, лошият и странният".
"Убиецът" разказва историята на елитен убиец, който приема да изпълни една последна поръчка, за да събери пари за операция на очите на сляпа певица, която е загубила своето зрение заради него.
Ето какво казва и Джон Ву за предстоящата продукция:
"Въпреки, че всичките ми филми са специални за мен, "Убиецът" наистина ми е един от любимите. Вълнуваме се от пресъздаването му като един англоезичен филм и знам, че се намира в способните ръце на режисьор като Джон Лий, който има невероятен визуален стил и нежна емоция и това личи от всичките му филми."
Източник: ComingSoon.net

Хавиер Бардем потвърди предложението за "Бонд 23"

Само преди дни в медиите се появи информацията, че Хавиер Бардем (Javier Bardem) ("Няма място за старите кучета") е получил предложение да изиграе ролята на злодея в новия филм за Джеймс Бонд. Самият актьор потвърди новината, като разкри пред Лос Анджелис Таймс (Los Angeles Times), че е провел разговор с режисьора на лентата Сам Мендес (Sam Mendes) ("Американски прелести", "Път към отмъщение"). По всичко изглежда, че Бардем е останал заинтригуван от съвместната им среща и има голям шанс да го видим в предстоящия 23- ти филм за британския супер агент.
"Голям почитател съм на поредицата за Джеймс Бонд. Кагато бях малък отивах да гледам мистър Конъри, който играеше Джеймс Бонд, с баща ми. Кой би си помислил, че и аз ще се снимам в един от тези филми?"- казва актьорът и продължава- "Бих изиграл врага на Бонд, да, но не се знае."
Въпреки казаното, Хавиер Бардем все още не е приел да участва в лентата. Актьорът има намерение първо да се запознае със сценария преди да каже окончателно "Да" на Мендес.
Ако в крайна сметка Бардем се съгласие да вземе участие в "Бонд 23", който според все още непотвърдена информация носи заглавието "Червено небе през нощта" ("Red Sky At Night"), то това ще бъде един от най- очакваните филми не само за годината (2012), но и по принцип за цялата поредица. Причината за това несъмнено ще бъде в неговия потенциал от гледна точка най- вече на екипа, който се събира, за да го реализира.
Прочети повече по темата- ТУК и ТУК!
Източник: Los Angeles Times

"Шаферки" ("Bridesmaids")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict