четвъртък, 31 март 2011 г.

Дисни се отказа от "Horizons"/ "Oblivion"

Само преди около две седмици ви съобщихме, че от филмовата компания Уолт Дисни (Walt Disney) са наели сценариста Карл Гайдусек (Karl Gajdusek)("Trespass") да пренапише сценария на "Horizons"/ "Oblivion". Ето, че сега от студиото изненадващо са взели решение да прекратят по- нататъшната си работа по адаптацията на графичния роман на Джоузеф Косински, Рекс Мънди (Rex Mundi), Арвид Нелсън (Arvid Nelson) и Андре Уолин (Andrée Wallin). Въпреки това Дисни са позволили на режисьора Джоузеф Косински да предложи проекта си на друга филмова компания. Така само в рамките на един месец студиото се отказа от втори свои бъдещ филм. В средата на март стана ясно, че подготвяния от Робърт Земекис римейк на "Yellow Submarine" на Бийтълс също няма да бъде реализиран.
Премиерата на "Oblivion" на книжния пазар е предвидена за 12 юли тази година. 

Прочети повече за новините около "Oblivion" в блога:
Източник: Variety

"Midnight in Paris"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 28 март 2011 г.

Кой актьор ще замести Мат Деймън в "The Bourne Legacy"

Новият филм на Тони Гилрой (Tony Gilroy) ("Майкъл Клейтън") "The Bourne Legacy", който първоначално бе сметнат за продължение на поредицата (Прочети повече- ТУК!), а в последствие се оказа, че ще бъде напълно нова история (Прочети повече- ТУК!), набира все по- голяма скорост. От Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) са се заели със задачата по намирането на актьор за главната мъжка роля в лентата. Дедлайн (Deadline) разкри имената на претендентите за ролята на героя, който ще замести Джейсън Борн като главно действащо лице в "The Bourne Legacy". Четирима от тях ще трябва да бъдат прослушани. Това са: 1. Джоел Еджъртън (Joel Edgerton) ("Животинско царство"), 2. Доминик Купър (Dominic Cooper) ("Съзряване"), 3. Гарет Хедлънд (Garrett Hedlund) ("Трон: Заветът") и 4. Люк Евънс (Luke Evans) ("Сблъсъкът на титаните").
Според Дедлайн се обсъждат имената още и на 5. Шия Лебьоф (Shia LaBeouf) ("Уолстрийт: Парите никога не спят") и 6. Тейлър Кич (Taylor Kitsch) ("Х-мен Началото: Върколак"). Лебьоф, по информация от източници близки до продукцията, няма да се явява на кастинг, а Кич е възможен вариант най- вече заради срещата си с режисьора на филма Тони Гилрой. 
Дълго време се предполагаше, че главната роля в продукцията може да бъде дадена на Логан Маршал-Грийн (Logan Marshall-Green) ("Дявол") или Джейк Гиленхал (Jake Gyllenhaal) ("Принцът на Персия: Пясъците на времето"), но очевидно двамата няма да имат шанса да участват в "The Bourne Legacy". 
Източник: Deadline

"Тримата мускетари" 3D ("The Three Musketeers" 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 24 март 2011 г.

"Капитан Америка: Първият отмъстител" ("Captain America: The First Avenger")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Mr. Popper's Penguins"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Setup"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Movieweb

"Sympathy for Delicious"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Your Highness"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

вторник, 22 март 2011 г.

Претендентите за главните роли в "Акира" станаха известни!?

CINEMA NEWSWALKER
В началото на февруари миналата година ви съобщихме, че братя Хюс (Hughes) ("Книгата на Илай") преговарят с Уорнър Брос (Warner Bros) за режисьорския пост на игралната версия на графичния роман създаден от Кацухиро Отомо (Katsuhiro Otomo) "Акира" (Прочети повече- ТУК!). В последствие стана ясно, че режисурата на филма ще бъде поета само от Албърт Хюс (Albert Hughes). Дълго време след това в медиите се тиражираха имената на различни актьори, за които се предполагаше, че ще вземат участие в лентата. Сред тях бяха тези на Зак Ефрон (Zac Efron), Брад Пит (Brad Pitt), Джеймс Франко (James Franco), Мила Кунис (Mila Kunis). Ето, че сега от Дедлайн (Deadline) разкриха списъка на претендентите за двете главни мъжки роли в продукцията, на които в крайна сметка са се спрели от филмовото студио. Ролята на Тецуо ще си оспорват Робърт Патинсън (Robert Pattinson) ("Здрач"), Андрю Гарфийлд (Andrew Garfield) ("Социалната мрежа"), Джеймс Макавой (James McAvoy) ("Неуловим"). Както изглежда конкуренцията за това кой ще се превъплъти в образа на Канеда ще бъде по- ожесточена, тъй като тук претендентите са петима. Това са Гарет Хедлънд (Garrett Hedlund) ("Трон: Заветът"), Майкъл Фасбендер (Michael Fassbender) ("Гадни копилета", "Центурион"), Крис Пайн (Chris Pine) ("Стар Трек"), Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) ("Социалната мрежа") и Хоакин Финикс (Joaquin Phoenix) ("Гладиатор").
Изборът на актьорите трябва да приключи най- късно до няколко месеца, тъй като плановете на Уорнър Брос и Леджъндъри Пикчърс (Legendary Pictures) предвиждат снимките на лентата да започнат през август.
Сценарият за филма е дело на Стив Кловс (Steve Kloves), който е известен с работата си върху поредицата за Хари Потър, както и върху очаквания с голямо нетърпение "The Amazing Spider-Man".
Плановете са да бъдат създадени два филма по романите на Отомо, като премиерата на първия от тях се очаква да е през 2013 година.
Източник: Deadline

"Attack the Block"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Bang Bang Club"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 21 март 2011 г.

"Блинки" ("Blinky")

CINEMA NEWSWALKER
Почитателите на късометражните филми вече могат да видят новия проект на ирландския режисьор Рори Робинсън- "Блинки" ("Blinky"). Историята в него се съсредоточава около момче, което получава като подарък за Коледа робот. Когато, обаче, момчето се разочарова от него, роботът се поврежда...



Ако имате проблем с картината натиснете HD, за да го изключите!
Източник: Vimeo

“Карибски пирати 4: В непознати води” (“Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides”)

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Cat Run"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Wrecked"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 18 март 2011 г.

Официално: Дженифър Лоурънс ще е Катнис Евърдийн в "Игрите на глада"!

Дженифър Лоурънс (Jennifer Lawrence) е подписала своя договор за участие в предстоящата адаптация по романа на Сюзан Колинс (Suzanne Collins) "Игрите на глада" ("The Hunger Games"). Номинираната за Оскар актриса за изпълнението си в "Зимен дар" ("Winter's Bone") ще изпълни главната женска роля, тази на Катнис Евърдийн, в първия филм от подготвяната трилогия. Въпреки че не се споменават подробности около договора на 20- годишната актриса, то се предполага, че тя е подписала за участието си и в трите филма от поредицата, които ще пресъздадат романите на Сюзън Колинс- "Игрите на глада", "Възпламеняване" ("Catching Fire") и "Сойка-присмехулка" ("Mockingjay").
Лоурънс спечели ролята в конкуренцията на други две актриси, а именно на номинираната за Оскар Хейли Стейнфилд (Hailee Steinfeld) ("Непреклонните") и Абигейл Бреслин (Abigail Breslin) ("Зомбиленд").
Тази година любители на киното ще могат да видят Дженифър Лоурънс в три филма. В режисирания от Дрейк Доремус (Drake Doremus) "Like Crazy", в "Бобърът" ("The Beaver") на Джоди Фостър и в предисторията на "Х-Мен"- "X-Men: First Class", в който Лоурънс ще изиграе Мистик.
"Игрите на глада" ще бъде режисиран от Гари Рос ("Воля за победа"). Преди да започне работата по продукцията, обаче, режисьорът ще трябва да избере и актьор за мъжката роля в лентата. Претендентите към момента са Алекс Петифър (Alex Pettyfer) ("Аз съм номер четири"), Джош Хътчерсън (Josh Hutcherson) ("Децата са добре") и Хънтър Париш (Hunter Parrish) (сериала "Трева").
Премиерата на филма е насрочена за 23 март 2012 година.

Източник: Comingsoon.net

четвъртък, 17 март 2011 г.

Официално: Дарън Аронофски няма да режисира "Върколакът"!

Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) ("Черен лебед") и Туенти Сенчъри Фокс (Twentieth Century Fox) официално оповестиха, че прекратяват съвместната си работа по предстоящото продължение на "Х-мен Началото: Върколак". Аронофски бе избран от филмовото студио да режисира "Върколакът" в края на миналата година.
Ето и официалните изявления:
Аронофски:
"След като разговарях повече за филма със сътрудниците ми от Фокс стана ясно, че заснемането на "Върколакът" ще ме задържи извън страната в продължение на почти една година. Не е удобно да съм далеч от семейството си за толкова дълго време. Тъжен съм, че няма да мога да видя реализацията на проекта, тъй като сценарият е страхотен и очаквах с много голямо нетърпение да работя отново с моя приятел Хю Джакмън."
Туенти Сенчъри Фокс:
"От една страна, разбира се, сме разочаровани, че Дарън няма да заснеме "Върколакът", но също така разбираме и уважаваме неговите причини. Съвместно работихме по "Кечистът" и "Черен лебед" с Дарън и знаем, че той е изключителен талант и очакваме с нетърпение да работим с него по други проекти в бъдеще. Хю Джакман и Фокс остават напълно решени да заснемат "Върколакът". Ще се прегрупираме и ще продължим настойчиво напред."
Източник: Comingsoon.net

"Oblivion" с ново заглавие и сценарист

От Уолт Дисни (Walt Disney) са наели сценариста на предстоящия трилър с Никълъс Кейдж и Никол Кидман "Trespass", Карл Гайдусек (Karl Gajdusek) да пренапише сценария на "Horizons". Проектът, който само до преди няколко месеца носеше заглавието "Oblivion" ще бъде режисиран от Джоузеф Косински (Joseph Kosinski) ("Трон: Заветът"). Косински също така ще се заеме и с неговото продуциране съвместно с Бари Ливайн (Barry Levine) и Джефри Силвър (Jeffrey Silver).
През септември миналата година от Дисни наеха носителя на Оскар Уилям Монахан (William Monahan) ("От другата страна", "Небесно царство") да напише сценария на лентата, но очевидно не са останали доволни от неговата работа.
Филмът ще бъде адаптация на развиващия се в бъдещето приключенския графичен роман "Oblivion", който е дело на Джоузеф Косински, Рекс Мънди (Rex Mundi), Арвид Нелсън (Arvid Nelson) и Андре Уолин (Andrée Wallin).
Източник: The Hollywood Reporter

Меган Фокс в нов филм на Джъд Апатоу?

Меган Фокс (Megan Fox) ("Трансформърс") води преговори за участие в новия филм на Джъд Апатоу (Judd Apatow) ("40-годишният девственик"), който все още няма заглавие. Историята в лентата ще използва персонажите на Пол Ръд (Paul Rudd) и Лесли Ман (Leslie Mann) от комедията "Позабременяла" ("Knocked Up"). Двамата са потвърдили, че ще се завърнат в предстоящия филм, за да се превъплътят отново в образите на Деби и Пит. Все още не се знае каква ще бъде ролята на Фокс. На този етеп не е потвърдено и дали основната двойка актьори от "Позабременяла" Сет Роугън (Seth Rogen) и Катрин Хейгъл (Katherine Heigl) ще се появят в продукцията в т. нар. "cameo" роли.
Освен като режисьор на лентата Апатоу е и нейн сценарист. Филмът ще бъде реализиран от Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures), а премиерата му ще бъде на 1 юни 2012 година.
Източник: Hollywoodreporter

сряда, 16 март 2011 г.

"Larry Crowne"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Beautiful Boy"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Friends With Benefits"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Comingsoon.net

неделя, 13 март 2011 г.

"Трон: На следващия ден" ("Tron: The Next Day")

"Трон: Заветът" ("Tron: Legacy") не постигна паричните постъпления, които бяха очаквани от него като краен резултат. Въпреки това от Уолт Дисни Пикчърс (Walt Disney Pictures) очевидно се имали намерение лентата да бъде част от нещо по- голямо, като нампример създаването на трилогия, сериал и т.н., които да развият и обогатят идеята, която бе заложена в оригиналната лента излязла преди 28 години. Доказателство за това е не само анимационният сериал, на който наскоро бе пуснат трейлър, но и рекламата за "Трон 3". Да, точно така "Трон 3"! Въпреки че за сега не се знае дали ще има продължение на "Трон: Заветът", то в предстоящото Blu-ray издание на филма (премиерата му се очаква да бъде през първите седмици на април тази година) е включена 10 минутна реклама за "Трон 3", която в случая може да се разглежда и като епилог. Ето го и видеото, което е озоглавено- "Трон: На следващия ден" ("Tron: The Next Day"):


Източник: Тraileraddict

"Conan the Barbarian" 3D

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

петък, 11 март 2011 г.

Стивън Кинг с нов роман- "The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole"!

Въпреки че новината, която се каним да ви съобщим e по- скоро в литературното отколкото в кино попрището, то тя със сигурност си заслужава вниманието най- вече поради обвързаността й със седмото изкуство в конкретния случай.
Едва ли има някой, който все още да не е запознат с факта, че Рон Хауърд (Ron Howard) ("Шифърът на Леонардо"), Акива Голдсман (Akiva Goldsman) ("Красив ум") и Брайън Грейзър (Brian Grazer) ("Робин Худ") са се заели със задачата да пренесат както на голям, така и на малък екран поредицата от романи на Стивън Кинг (Stephen King) "Тъмната кула" ("The Dark Tower"). Ето, че сега почитателите на творчеството на писателя отново ще имат повод да празнуват.
Официалният сайт на автора оповести новината за нова осма книга от култовата серия романи "Тъмната кула". В съобщение до своите читатели Стивън Кинг обяви, че е завършил "The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole" и очаква тя да бъде публикувана през следващата година.
В допълнение писателят също така разкрива и подбудите, които са го подтикнали да напише още един роман от поредицата.
"Започнах да мисля и да мечтая за Средния свят отново.Основната история на Роланд и неговия ка- тет бе разказана, но осъзнах, че съществува цяла една дупка в повествованието- какво се случва с Роланд, Джейк, Еди, Сузана и Ой в промеждутъка от време, когато те напускат Емералд сити (краят на "The Dark Tower IV: Wizard and Glass") до момента, когато отново се присъединяват към нас в покрайнините на Кала Брин Стърджис (началото на "The Dark Tower V: Wolves of the Calla")?"
Новият роман ще е по- дълъг от първото произведение на Кинг, но в сравнение с останалите шест книги ще бъде по- кратък.
А ако се питате как е започнала историята, то ето го и отговора на Стивън Кинг: "Имаше буря...".
Източник: www.stephenking.com

"Супер 8" ("Super 8")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Смърфовете" 3D ("The Smurfs" 3D)

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

четвъртък, 10 март 2011 г.

"Things Fall Apart"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: www.thisis50.com

"Bad Teacher"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

вторник, 8 март 2011 г.

"Бързи и яростни 5" ("Fast Five")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Колите 2" 3D ("Cars 2" 3D)

CINEMA NEWSWALKER
<a href="http://video.msn.com/?mkt=en-us&from=sp&fg=shareEmbed&vid=2b1a776e-e95a-4023-911e-898c72a39e53&src=FLCP:sharebar:embed" target="_new" title="MSN Exclusive: 'Cars 2' trailer from Disney">Video: MSN Exclusive: 'Cars 2' trailer from Disney</a>
Източник: MSN Video

неделя, 6 март 2011 г.

"Super"

Въпреки че не постигна абсолютно никакъв успех в бокс- офис класацията в САЩ и по света със своите 96 милиона долора "Шут в г*за" ("Kick-Ass") постави началото на серия от филми, които тепърва ще заливат публиката от големия и малкия екран. Очевидно в Холивуд са харесали идеята и посланието на лентата режисирана от Матю Вон и ще се възползват в максимална степен от нея или както се казва до нейното пълно изчерпване. Тук, разбира се, по запалените почитатели на киното могат да поспорят дали точно с този филм започна всичко или пък това направи някой друг филм, като например "Defendor". Така или иначе няма как да се отрече, че именно "Шут в г*за" популяризира идеята за това как един обикновен човек може да се превърне в супер- герой стига да има достатъчно силна вяра в себе си. И накрая, ето и новата порция "Шут в г*за", която ни сервират кинопроизводителите зад Океана:

Източник: Yahoo! Movies

"Котаракът в чизми" ("Puss in Boots")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Кунг-Фу Панда 2" ("Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Dylan Dog: Dead of Night"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Вода за слонове" ("Water for Elephants")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 4 март 2011 г.

Ще гледаме ли отново Бриджит Джоунс на голям екран?

Почитателите на Бриджит Джоунс могат да видят отново своята любима героиня на голям екран. Нейната създателка Хелън Филдинг (Helen Fielding) е започнала да пише третия си роман, който ще ни представи за пореден път премеждията на Джоунс. Писателката запозна публиката с три страници от него в Литературния солон на Деймиан Бар в Шоредитч Хаус. Филдинг също така и потвърди, че се водят разговори за трета част на филмовата поредицата.
"Ще работя както по книгата, така и по филма, но все още не знам дали ще се разказват за едно и също нещо. Не е решено."
Първите две книги на Филдинг "Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Бриджит Джоунс на ръба на разума" бяха продадени в 15 милиона екземпляра, а двата филма спечелиха общо 544 милиона долара.
Източник: London Evening Standard

четвъртък, 3 март 2011 г.

Игрален плакат на римейка на "Конан"

Заснетият в България римейк на "Конан" се сдоби със свои игрален плакат. Да, точно така, няма грешка. Става дума за игрален плакат, рекламиращ премиерата на филма, която е насрочена за 19 август 2011 година. Този месец се очаква да бъде пуснат и първи трейлър на лентата, но преди това от Лайънсгейт (Lionsgate) са решили да погъделичкат вниманието на хората предизвиквайки тяхното любопиство с това:



Прочети новини за филма- ТУК!
Източник: Joblo.com

"Tron: Uprising"

CINEMA NEWSWALKER
Още преди премиерата на "Трон: Заветът" от Уолт Дисни Пикчърс (Walt Disney Pictures) вече бяха решили, че ще се възползват в максимална степен от идеята на оригиналната лента излязла в далечната вече 1982 година. Ето защо въпреки че не се представи спрямо очакванията най- вече в бокс- офис класацията- при бюджет от 170 милиона долара филма спечели само 394 милиона долара- това не наруши плановете на филмовото студио, което създаде анимационен сериал, който да доразкаже неразказаното между оригиналната лента и нейното продължение. Ето и първи трейлър на сериала "Tron: Uprising":


Източник: Мovieweb.com

"Артър" ("Arthur")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Miral"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"A Better Life"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Yahoo! Movies

"I Saw the Devil"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies