четвъртък, 14 април 2011 г.

"Rise of the Planet of the Apes"

CINEMA NEWSWALKER


Прочети за филма- ТУК!
Източник: Тraileraddict

"Love Wedding Marriage"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Abduction"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: MTV

понеделник, 11 април 2011 г.

"The Woman In Black"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: IGN

неделя, 10 април 2011 г.

Тоби Магуайър в 3D- пътешествието на Анг Лий "Животът на Пи"

Тоби Магуайър (Tobey Maguire) ("Спайдър-мен") е подписал своя договор за участие в новия филм на режисьора Анг Лий (Ang Lee) ("Планината Броукбек") "Животът на Пи" ("Life of Pi"), съобщи Варайъти (Variety). Продукцията ще бъде адаптация на едноименния роман на Ян Мартел (Yann Martel), който през 2002 година бе удостоен с престижната награда за литература "Букър".
В "Животът на Пи" Анг Лий и Тоби Магуайър ще имат възможността да работят отново заедно за трети път, след като през 1997 заснемат "The Ice Storm", а две години по- късно и "Ride With the Devil". По този повод режисьорът коментира:
"Радвам се, че Тоби се присъедини към филма. Той е един от любимите ми актьори, с които съм имал удоволствието да работя и се вълнувам, че ще работим заедно за трети път."
Магуайър ще се превъплъти в образа на писател, който интервюира главния герой Пи. Ролята на младия Пи е поверена на дебютанта Сураж Шарма (Suraj Sharma), а възрастният Пи ще бъде изигран от Ирфан Хан (Irrfan Khan) ("Беднякът милионер").
Продукцията ще бъде заснета в 3D, а премиерата й е насрочена за 14 декември 2012 година.
В България книгата на Ян Мартел "Животът на Пи" е на книжния пазар от 2004 година благодарение на издателска къща "Прозорец". Ето анотацията и отзивите за нея:

Анотация:
"Авторът ни отвежда във фантастичното пътешествие на индийско момче, оцеляло след корабокрушение в Тихия океан на път за Канада. Единствена компания в самотното му плаване е бенгалски тигър. Това е свеж, оригинален, остроумен и пълен с множество интересни факти разказ, това е приключение, каквото не сте преживявали досега, история, която ще ви накара да повярвате в силата на литературната измислица."

Отзиви:
"Може би "Животът на Пи" няма да ви накара да повярвате в Бога, но ще ви накара да повярвате в литературата."
"Сан Диего Юниън Трибюн"

"Цялото фантастично пътуване носи белези от "Старецът и морето", магическия реализъм на Амаду и Маркес и абсурда на Бекет... Ян Мартел е свършил отлична работа."
"Глоуб енд Мейл", Торонто

Източник: Variety, www.prozoretz.com

Тим Милър ще режисира "Дедпул"

Туенти Сенчъри Фокс (Twentieth Century Fox) са наели специалистът по визуални ефекти Тим Милър (Tim Miller) за режисьор на предстоящата адаптация по комиксите на Марвъл за Дедпул (Deadpool). Новината бе съобщена от Дедлайн (Deadline).
Лентата ще бъде режисьорски дебют за Милър, който е известен с работата си по визуалните ефекти на филми като "Х-Мен" ("X-Men"), "Планетата на маймуните" ("Planet of the Apes"), "Дявол на доброто" ("Daredevil"), "Х-Мен 2" ("X2") и много други.
Сценарият на продукцията е написан от дуото Рет Рийс (Rhett Reese) и Пол Верник (Paul Wernick). Двамата привлякоха вниманието на големите филмови компании след успеха на екшън- комедията на ужасите "Зомбиленд".
Предполага се, че появилия се в образа на устатия умник Уейд Уилсън в "Х-мен Началото: Върколак" ("X-Men Origins: Wolverine") актьор Райън Рейнолдс (Ryan Reynolds) отново ще се превъплъти в известния персонаж на Марвъл. Все още не се знае кога точно от Туенти Сенчъри Фокс ще започнат снимачния процес на лентата, но вероятността това да се случи съвсем скоро е доста голяма. Причините за това са най- малко две. На първо място, от Фокс отложиха друг техен проект, а именно втората част на "Х-мен Началото: Върколак", който заради отказа на Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) да режисира филма и събитията в Япония, очевидно ще забавят на този етап за неопределено време неговата реализиция. На второ място, Райън Рейнолдс може да освободи място в натоварения си график, след като неговия партньор в "R.I.P.D." Зак Галифанакис (Zach Galifianakis) се отказа от участие в лентата поради проблеми със своя график. Това от своя страна може да забави продукцията и да освободи време за участие на Рейнолдс в "Дедпул".
В същото време от Пръдъкшън Уикли (Production Weekly) съобщават, че филмът, който ще бъде режисиран от Милър ще носи заглавието "X-Men Origins: Deadpool".  
Източник: Deadline, Production Weekly

"Melancholia"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"An Invisible Sign"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Dolphin Tale"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

четвъртък, 7 април 2011 г.

"Johnny English Reborn"

CINEMA NEWSWALKER


Прочети повече за филма- ТУК!
Източник: Comingsoon.net

"Warrior"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Comingsoon.net

"Анонимен" ("Anonymous")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Crazy, Stupid, Love"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Hesher"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

петък, 1 април 2011 г.

"Cristiada"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Еxtratv.warnerbros.com

"Последният ергенски запой 2" ("The Hangover Part II")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Everything Must Go"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict