четвъртък, 30 юни 2011 г.

Снимат "Върколакът" през октомври

Ако има дума, която в най- голяма степен би охарактеризирала продължението на "Х-мен Началото: Върколак", то това е "дългоочакван". Проблемите, пред които се изправяше продукцията изникваха един след друг, като по този начин забавяха реализирането на лентата от една страна, а от друга създаваха една изключително неясна и неопределена ситуация около нейното бъдеще.
Дълго време от Туенти Сенчъри Фокс (Twentieth Century Fox) се опитваха да намерят режисьор за филма и когато това най- накрая стана факт от студиото се изправиха пред нов проблем. Планът на филмовата компания предвиждаше снимките на лентата да протекат в Япония. Но през март тази година страната на изгряващото слънце за пореден път бе разтърсена от земетресение, последвано от опостушително цунами. Тези събития от своя страна доведоха до аварията в АЕЦ Фукушима I. Това напрактика отложи заснемането на "Върколакът" за неопределено време. В последствие се разбра и че режисьорът на лентата Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) ("Черен лебед") се отказва от работата си по нея и напуска проекта. От Туенти Сенчъри Фокс отново се оказаха изправени пред нов избор на режисьор.
Едва наскоро стана ясно, че от студиото са се спрели на Джеймс Манголд (James Mangold) ("Да преминеш границата", "Ескорт до затвора", "Истинска измама") за заместник на Аронофски. Предполагаше се, обаче, че работата по проекта няма да започне скоро. Това подсказваха и действията на Хю Джакман, който се присъедини към екипа на "Les Miserables" на режисьора Том Хупър (Tom Hooper) ("Речта на краля"). Смяташе се, че именно "Les Miserables" ще е следващия филм в графика на Джакман, който обаче само преди два дни не само отрече това, но и съобщи нова информация около "Върколакът". В интервю пред канадското радио СиЕйчЕфАй (CHFI) актьорът разкри, че ще започне работа по лентата на Хупър едва през следващата година, като преди това ще участва в дългоочакваното продължение на "Х-мен Началото: Върколак":
"Ще го снимаме ("Върколакът") през октомври, така че вероятно ще излезе след година. Обикновено това е графикът.
Така, ако всичко върви по план филмът най- вероятно ще се появи на голям екран или в края на 2012 година или през следващата 2013 година. 
Източник: CHFI , The Playlist

0 коментара:

Публикуване на коментар