петък, 29 юли 2011 г.

"Red Tails"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Tower Heist"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Red State"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 28 юли 2011 г.

"Мартенски дни" ("The Ides of March")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Battleship"

CINEMA NEWSWALKER
Прочети за филма- ТУК!
Източник: Yahoo! Movies

"The Change-Up"

CINEMA NEWSWALKER
Първи трейлър


Първи нецензуриран трейлър


Втори нецензуриран трейлър

Прочети за филма-ТУК!
Източник: Тraileraddict

сряда, 27 юли 2011 г.

"Новогодишна нощ" ("New Year's Eve")

CINEMA NEWSWALKER
<a href='http://entertainment.msn.com/video/?videoId=5rdqv1i&from={from}' target='_new' title='&#39;New Year&#39;s Eve&#39; movie trailer' >Video: &#39;New Year&#39;s Eve&#39; movie trailer</a>
Източник: MSN

"Dirty Girl"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Movieweb.com

"Весели крачета 2" 3D ("Happy Feet 2" 3D)

CINEMA NEWSWALKER
Първи трейлър

Втори трейлър
Източник: Yahoo! Movies

вторник, 26 юли 2011 г.

"Margin Call"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Intruders"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

неделя, 24 юли 2011 г.

Харисън Форд с главна роля в "Black Hats"

Харисън Форд (Harrison Ford) ("Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп", "Каубои и извънземни") ще се превъплъти в образа на легендарния шериф Уайът Ърп в предстоящата адаптация на романа "Black Hats" на писателя Макс Алън Колинс (Max Allan Collins). Сценарият на лентата ще бъде дело на Кърт Джонстад (Kurt Johnstad) ("300", "300: Battle of Artemisia"), а с продуцирането й ще се заемат Базил Иваник (Basil Iwanyk) ("Сблъсъкът на титаните", "Градът") чрез Тъндър Роуд (Thunder Road) и Джейсън Нетър (Jason Netter) ("Неуловим") чрез Кикстарт Пръдакшънс (Kickstart Productions).
Публикуваният през 2007 година роман на Колинс "Black Hats" е смесица между действителни факти и случили се събития и измислица. Действието в него се развива по време на ерата на т. нар. "сух режим" в САЩ. В центъра на историята е вече поостарелият Уайът Ърп, който прекарва последните години от своя живот работейки като частен дедектив и консултант на филми в Лос Анджелис. Ърп научава от вдовицата на своя най- добър приятел Док Холидей, Кейт Елдър, че техния син се е забъркал в големи неприятности с млад гангстер на име Ал Капоне. Решен да помогне на сина на Холидей, Ърп заминава за Ню Йорк. Там той среща своя бивш заместник и приятел Бат Мастерсън, с който се изправят срещу местните гангстери.
Освен с "Black Hats" Макс Алън Колинс е известен най- вече със създадената от него комикс- героиня частен дедектив госпожица Трий, с някои от историите за Батман и написания от него графичен роман, който по- късно се сдобива и със своята едноименна филмова адаптация, "Път към отмъщение".
Източник: Hollywoodreporter/ Heat vision

Рис Ифанс отрече участието си в "Бонд 23"

Само преди дни британският вестник "Телеграф" публикува информацията, че Рис Ифанс (Rhys Ifans) ("Елизабет: Златният век") се е присъединил към екипа на новия филм за Джеймс Бонд. Впоследствие стана ясно, че новината е само един от многото слухове около проекта, който бе отречен от представители на филмовата компания Сони Пикчърс (Sony Pictures). Самият актьор също опроверга излязлата в "Телеграф" информация в интервю за сайта Comingsoon.net.
"Чух за това току- що днес, за новия Бонд. Не знам нищо."
Въпреки всичко Ифанс изрази желание да се присъедини към екипа на лентата и призова хората, от които зависи това да му дадат работата.
Така или иначе слух или не участието на Рис Ифанс в "Бонд 23" щеше да бъде добро попадение в актьорския състав на лентата, в който засега се открояват имената на Хавиер Бардем (Javier Bardem) ("Няма място за старите кучета") и Ралф Файнс (Ralph Fiennes) ("Английският пациент"). 
Премиерата на предстоящия нов филм от поредицата за Джеймс Бонд е насрочена за 9 ноември 2012 година.
Източник: Comingsoon.net

събота, 23 юли 2011 г.

"Бел Ами" ("Bel Ami")

CINEMA NEWSWALKER


Източник: Dailymotion.com

"Haywire"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Traileraddict

"In Time"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: IGN

"Възходът на планетата на маймуните" ("Rise of the Planet of the Apes")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"H+"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: IGN

"A Good Old Fashioned Orgy"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

петък, 22 юли 2011 г.

За почитателите на "Междузвездни войни"!

На протичащия в момента фестивал в Сан Диего Комик- Кон (Comic-Con) почитателите на "Междузвездни войни" можаха да видят част от изтритите сцени в шестте филма, които могат да бъдат гледани в предстоящото Blu-ray издание "Star Wars: The Complete Saga". Колекцията ще бъде пусната за международна продажба на 12 септември, а няколко дни по- късно на 16 септември и в Северна Америка. Тя ще се състой от девет диска и освен по- добрата картина и звук на шестте филма ще предложи на зрителите и допълнителни изтрити, удължени и алтернативни сцени, документални филми, интервюта и т.н.



По- любопитните могат да посетят официалния сайт на "Междузвездни войни" (www.starwars.com), където в секция видео са показани и други интересни филмчета.
Източник: Comingsoon.net, www.starwars.com/video/view/0004

"Drive"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: IGN

"Паранормална активност 3" ("Paranormal Activity 3")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 21 юли 2011 г.

"The Amazing Spider-Man"

CINEMA NEWSWALKER

Прочети за филма ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК!
Източник: Тraileraddict

"Dream House"

CINEMA NEWSWALKER

Прочети за филма- ТУК!
Източник: Тraileraddict

сряда, 20 юли 2011 г.

Капитан Планета на голям екран!

Има анимационни сериали, които се създават с една единствена цел, а именно да забавляват децата. Но има и такива, които освен забавление предлагат и нещо много повече- възпитание. В тази графа попада и една култова за безброй деца (много, от които вече пораснали) по целия свят анимация. Това е "Капитан Планета и планетяните" и неговото продължение "Новите приключения на Капитан Планета".
Поводът отново да си припомним за този анимационен сериал е факта, че от Картуун нетуърк (Cartoon Network) официално обявиха, че са сключили споразумение с Енгри Филмуъркс (Angry Filmworks) за заснемането на игрален филм за Капитан Планета.
Енгри Филмуъркс е собственост на продуцентите Дон Мърфи (Don Murphy) и Сюзън Монтфорд (Susan Montford). В кариерата си като продуцент Мърфи е работил по заглавия като "Убийци по рождение", "От ада", "Лигата на необикновените", трите части на "Трансформърс", а заедно с Сюзън Монтфорд и по "Стреляй смело", "Splice" и предстоящия "Real Steel". Ето и техния коментар:
Дон Мърфи
"Изключително развълнувани сме от съживяването на Капитан Планета. Неговите приключения са познати по целия свят и той е разпознаваем от поколения. Очакваме да заснемем грандиозна поредица от филми с удивителния екип на Картуун нетуърк."

Сюзън Монтфорд
"Със земетресенията, ураганите, топящите се айсберги и всички други проблеми заплашващи в момента света, Земята наистина се нуждае от нейния най- голям защитник."

Анимационният сериал "Капитан Планета и планетяните" е създаден по идея на Тед Търнър (Ted Turner) и Робърт Ларкин III (Robert Larkin III). Той е пуснат за първи път на малкия екран през 1990 година, а работата по него продължава до 1996 година, когато е излъчена и последната 13- та серия от "Новите приключения на Капитан Планета". Името на сериала е сменено след третия сезон, след като с работата по него се заемат от Хана-Барбера Пръдакшънс (Hanna-Barbera Productions) заменили ДиК Ентъртейнмънт (DiC Entertainment).
"Капитан Планета и планетяните" и последвалия го "Новите приключения на Капитан Планета" разказват за приключенията на петима младежи избрани от закрилницата на Земята, Гая. Тя ги дарява с пет пръстена, всеки от който притежава различна сила. С тяхна помощ те трябва да се борят срещу заплашващата екосистемите и излизаща извън контрол човешка дейност. Куами от Африка получава пръстен владеещ силата на земята, Уилър от Северна Америка- пръстен владеещ силата на огъня, Линка от Русия- пръстен със силата на вятъра, Джи от Азия- пръстен притежаващ силата на водата и Ма- Ти от Южна Америка- придобива пръстен със силата на душата. Кагато петимата обединят своите сили се ражда най- големият герой на Земята Капитан Планета.
"СИЛАТА Е С ТЕБ!"
Източник: Comingsoon.net

понеделник, 18 юли 2011 г.

"The Dark Knight Rises"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

Рис Ифанс с роля в "Бонд 23"

От доста дълго време следим развитието на проекта за нов филм от поредицата за Джеймс Бонд. Бъдещата лента мина през множество перипети, за което може да прочетете ТУК, ТУК, ТУК, ТУК, ТУК и ТУК. Това, обаче, е било като че ли за добро, тъй като 23-та поред продукция за агента на Нейно величество се очертава да бъде един от най- добрите филми, а защо не и най- добрият от цялата поредица. Доказателство за това са новините, които излязоха в последно време.
В началото на този месец Дейли Мейл ("Daily Mail") потвърди публикуваната в началото на годината информация, че режисьорът на "Бонд 23" Сам Мендес (Sam Mendes) ("Американски прелести") е привлякъл към екипа на лентата Хавиер Бардем (Javier Bardem) ("Няма място за старите кучета", "Biutiful") и Ралф Файнс (Ralph Fiennes) ("Списъкът на Шиндлер", "Английският пациент"). 
Ето, че сега според Телеграф (The Telegraph) към звездното дуо се присъединява още един страхотен актьор, а именно Рис Ифанс (Rhys Ifans) ("Ханибал: Потеклото", "Елизабет: Златният век"). В момента Ифанс работи по "The Amazing Spider-Man" на Марк Уеб (Marc Webb), където ще изиграе ролята на д-р Кърт Конърс познат и като Гущерът. Очевидно напоследък актьорът е изключително търсено име имайки предвид факта, че в края на октомври тази година ще го гледаме и в новата лента на Роналд Емерих (Roland Emmerich) "Anonymous".
Източник: The Telegraph

неделя, 17 юли 2011 г.

Дали Боба Фет ще се сдобие със собствен филм?

Световната премиера на "Капитан Америка: Първият отмъстител" е след броени дни на 22 юли, а в България на 29 юли и неговите създатели използват всяка една възможност, за да го популяризират. В интервю пред Скрийнрант (ScreenRant) по този повод режисьорът на лентата Джо Джонсън (Joe Johnston) е разкрил интересна допълнителна информация относно възможността в бъдеще да работи със своя ментор Джордж Лукас (George Lucas) по филм, който да представи пред публиката една нова история от вселената на "Междузвездни войни".
"Опитвам се да убедя Джордж да направим филм за Боба Фет."
Запитан дали той би режисирал лентата Джонсън е отговорил, че би го направил с най- голямо удоволствие.
Джо Джонсън започва своята кариера именно при Джордж Лукас като сториборд художник. Впоследствие продължава работата си с режисьора на "Междузвездни войни", като приема предложението му да стане дизайнер и художествен ръководител на визуалните ефекти на "Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите". В резултат на това се появяват едни от най- обичаните герои и превозни средства, които Джонсън създава, като Йода и Боба Фет, Хилядолетният Сокол, Имперските звездни разрушители и други.
Тепърва ще разберем дали работата на Джо Джонсън по филмите от прословутата сага са достатъчни, за да спечелят благоволението на Лукас. Така или иначе темата е интересна най- малко, заради коментарите и реакциите, които може да предизвика сред почитателите на "Междузвездни войни". 
Източник: ScreenRant

"Without Men"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"По приятелски" ("Friends With Benefits")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Crazy, Stupid, Love"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

петък, 15 юли 2011 г.

"Джон Картър" 3D ("John Carter" 3D)

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Hugo" 3D

CINEMA NEWSWALKER

Прочети за филма- ТУК!
Източник: Тraileraddict

"The Thing"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Pirates! Band of Misfits" 3D

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Дейвид Гойър ще пренапише сценария на новия филм за Годзила

Преди повече от година Леджъндъри Пикчърс (Legendary Pictures) официално обявиха, че започват работа по създаването на нов филм за Годзила. Впоследствие от компанията представиха и новата визия на култовото чудовище.
Ето, че сега от Дедлайн (Deadline) съобщават, че Леджъндъри Пикчърс са привлекли към проекта Дейвид Гойър (David Goyer) ("Батман в началото"), за да напише сценария на лентата. За целта Гойър ще използва написания от Дейвид Калахам (David Callaham) ("The Expendables") първоначален вариант на историята.
Леджъндъри Пикчърс ще работят по предстоящата продукция съвместно с Уорнър Брос (Warner Bros.) и създателите на Годзила Тохо Студио (Toho Studios), който ще поемат разпространението на лентата в Япония.
Новият филм ще бъде режисиран от Гарет Едуардс (Gareth Edwards), който до този момент е познат най- вече с работата си по "Чудовища" ("Monsters").
Източник: Deadline

Джонатан Лийбесман с нов проект за Уорнър Брос

Режисьорът на "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" Джонатан Лийбесман (Jonathan Liebesman) ще режисира нов високобюджетен филм за Уорнър Брос (Warner Bros.), разказващ историята на римския пълководец Гай Юлий Цезар. Новината бе съобщена от Дедлайн (Deadline). Според информацията предоставена от сайта сценарият на лентата ще бъде дело на Кристофър Бол (Christopher Boal), който е автор на пиесата "23 Knives" и брат на носителя на Оскар за "Войната е опиат" Марк Бол.
Продукцията няма да е биографичен филм, представящ целия живот на легендарния военачалник. Лентата по- скоро ще се съсредоточи върху периода, когато Цезар е изпратен в Испания и по- късно със сформирания от него 10 легион се изправя срещу Гней Помпей в битка за властта в Римската империя.
В момента  Лийбесман работи по продължението на "Сблъсъкът на титаните", който се очаква да се появи по кината на 30 март 2012 година.
Източник: Deadline

"Contagion"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 13 юли 2011 г.

"Шерлок Холмс 2: Игра на сенки" ("Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Arthur Christmas"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 11 юли 2011 г.

Майкъл Фасбендър е новото попълнение в "At Swim-Two-Birds"

Майкъл Фасбендър (Michael Fassbender) ("Х-Мен: Първа Вълна") се присъедини към екипа на "At Swim-Two-Birds". Актьорът, чиято звезда изгря за голямото кино с участието му в лентата на Куентин Тарантино "Гадни копилета", ще си партнира с Колин Фарел (Colin Farrell) ("Александър"), Килиън Мърфи (Cillian Murphy) ("Генезис"), Гейбриъл Бърн (Gabriel Byrne) ("Обичайните заподозрени"), Домнал Глийсън (Domhnall Gleeson) ("Непреклонните") и Брендън Глийсън (Brendan Gleeson) ("Хари Потър и даровете на смъртта: част 1"), който освен като актьор ще се изяви и като режисьор на проекта. Филмът ще бъде дебют за Брендън Глийсън на режисьорския стол.
Продукцията ще е адаптация на едноименния роман на ирландския автор Флан О’Брайън (Flann O'Brien). Историята в него се съсредоточава върху млад студент по литература, който започва да пише роман, давайки на своите персонажи свобода на действие.
Снимките на "At Swim-Two-Birds" ще започнат през пролетта на 2012 година.
Романът на Флан О’Брайън е издаден през 2008 година и в България под заглавието "Плаващите чавки" благодарение на издателство "ФАМА". Ето и рецензията за него:

"Причисляват Флан О'Брайън (1911 - 1966) към "светата троица" на ирландската литература ­ заедно с Джеймс Джойс и Самюъл Бекет. Най-известната му творба ­ "Плаващите чавки" ­ представлява блестяща смесица от фарс, сатира, митология и абсурдизъм и се нарежда в класацията на сп. "Тайм" на 100-те най-значителни англоезични романа на ХХ век.
Флан О'Брайън се издава за първи път у нас.

Той е истински писател с безспорен комедиен талант. "Плаващите чавки" е забележителна творба.
Джеймс Джойс

"Плаващите чавки" е една от най-добрите книги на ХХ век, наравно с "Одисей" и "Тристрам Шанди".
Греъм Грийн

Флан О'Брайън е безспорно значителен автор. Подобно на Джойс, той атакува със слово, стил, магия, мъдрост и безгранична изобретателност.
Антъни Бърджис

Флан О'Брайън е един от гениалните сатирици на нашето време.
Boston Globe

"Плаващите чавки" е пиршество на въображението, словото и хумора.
New Republic

Брилянтен шедьовър с дъх на бира."

Източник: Screen Daily, Famapublishers.com

"Приключенията на Тинтин" ("The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn ")

CINEMA NEWSWALKER
Първи трейлър


Първи международен трейлър


Втори международен трейлър

Източник: Тraileraddict

"Възходът на планетата на маймуните" ("Rise of the Planet of the Apes")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

събота, 9 юли 2011 г.

"Джак и Джил" ("Jack and Jill")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Restless"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Последен изход 5" ("Final Destination 5")

CINEMA NEWSWALKER
Първи трейлър


Втори трейлър

Източник: Тraileraddict

събота, 2 юли 2011 г.

Кристофър Нолан ще продуцира нов филм за Уорнър Брос

През последните няколко години името на Кристофър Нолан (Christopher Nolan) се превърна в еквивалент за успех. След като вдъхна нов живот на комиксовия герой на ДиСи (DC) Батман с двата си филма за него до момента, режисьорът продължи изключителното си представяне с излезлия през миналата година "Генезис". Добрите финансови резултати на неговите ленти се превърнаха в "светеща лампичка" за ръководителите от Уорнър Брос (Warner Bros.), които успяха да си гарантират работата с Нолан и за в бъдеще, благодарение на проекти, като третата част от поредицата за Батман- "The Dark Knight Rises" (Прочети повече ТУК! ) и новия филм за Супермен- "Superman: Man of Steel" (Прочети повече по темата ТУК и ТУК!). 
Независимо от това дали ще бъде режисьор, сценарист и продуцент или само продуцент на техните продукции за директорите на Уорнър Брос е важно името на Кристофър Нолан да присъства във финални надписи. Имайки предвид това едва ли може да се определи като голяма изненада и следващата информация публикувана от Дедлайн (Deadline). От изданието съобщават, че режисьорът на "Черният рицар" ще продуцира свръхестествен трилър за Уорнър Брос, който ще се базира на роман, чието заглавие към момента все още не се разкрива. Лентата ще бъде режисирана от Кийт Гордън (Keith Gordon), който освен това ще се заеме и с написването на сценария за нея. Гордън е известен с работата си по филми като "Да събудиш мъртвите" и "Пеещият детектив", а в последно време и с режисурата на някои от епизодите на сериала "Декстър".
Според Дедлайн основна движеща сила на проекта ще бъде бившия асистент на Кристофър Нолан, Джордан Голдбърг (Jordan Goldberg).
Източник: Deadline

"Spy Kids 4: All the Time in the World"

CINEMA NEWSWALKER
Първи трейлър

Втори трейлър
Източник: Тraileraddict