сряда, 20 юли 2011 г.

Капитан Планета на голям екран!

Има анимационни сериали, които се създават с една единствена цел, а именно да забавляват децата. Но има и такива, които освен забавление предлагат и нещо много повече- възпитание. В тази графа попада и една култова за безброй деца (много, от които вече пораснали) по целия свят анимация. Това е "Капитан Планета и планетяните" и неговото продължение "Новите приключения на Капитан Планета".
Поводът отново да си припомним за този анимационен сериал е факта, че от Картуун нетуърк (Cartoon Network) официално обявиха, че са сключили споразумение с Енгри Филмуъркс (Angry Filmworks) за заснемането на игрален филм за Капитан Планета.
Енгри Филмуъркс е собственост на продуцентите Дон Мърфи (Don Murphy) и Сюзън Монтфорд (Susan Montford). В кариерата си като продуцент Мърфи е работил по заглавия като "Убийци по рождение", "От ада", "Лигата на необикновените", трите части на "Трансформърс", а заедно с Сюзън Монтфорд и по "Стреляй смело", "Splice" и предстоящия "Real Steel". Ето и техния коментар:
Дон Мърфи
"Изключително развълнувани сме от съживяването на Капитан Планета. Неговите приключения са познати по целия свят и той е разпознаваем от поколения. Очакваме да заснемем грандиозна поредица от филми с удивителния екип на Картуун нетуърк."

Сюзън Монтфорд
"Със земетресенията, ураганите, топящите се айсберги и всички други проблеми заплашващи в момента света, Земята наистина се нуждае от нейния най- голям защитник."

Анимационният сериал "Капитан Планета и планетяните" е създаден по идея на Тед Търнър (Ted Turner) и Робърт Ларкин III (Robert Larkin III). Той е пуснат за първи път на малкия екран през 1990 година, а работата по него продължава до 1996 година, когато е излъчена и последната 13- та серия от "Новите приключения на Капитан Планета". Името на сериала е сменено след третия сезон, след като с работата по него се заемат от Хана-Барбера Пръдакшънс (Hanna-Barbera Productions) заменили ДиК Ентъртейнмънт (DiC Entertainment).
"Капитан Планета и планетяните" и последвалия го "Новите приключения на Капитан Планета" разказват за приключенията на петима младежи избрани от закрилницата на Земята, Гая. Тя ги дарява с пет пръстена, всеки от който притежава различна сила. С тяхна помощ те трябва да се борят срещу заплашващата екосистемите и излизаща извън контрол човешка дейност. Куами от Африка получава пръстен владеещ силата на земята, Уилър от Северна Америка- пръстен владеещ силата на огъня, Линка от Русия- пръстен със силата на вятъра, Джи от Азия- пръстен притежаващ силата на водата и Ма- Ти от Южна Америка- придобива пръстен със силата на душата. Кагато петимата обединят своите сили се ражда най- големият герой на Земята Капитан Планета.
"СИЛАТА Е С ТЕБ!"
Източник: Comingsoon.net

0 коментара:

Публикуване на коментар