вторник, 2 август 2011 г.

Сериалът "Светлините на стадиона" ще се сдобие със свое филмово продължение

Режисьорът на "Кралството" и "Ханкок" Питър Бърг (Peter Berg) потвърди излязлата преди време информация, че се работи активно по филмовата версия на сериала на ЕнБиСи/ ДирекТиВи (NBC/DirecTV) "Светлините на стадиона" ("Friday Night Lights"). Проектът ще бъде продължение на сериала, който бе спрян от ефир след пет сезона. Последният епизод на "Светлините на стадиона" бе излъчен през февруари тази година.
Въпреки че сценарият на лентата все още се пише от Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) имат намерение снимките по нея да започнат през следващата година. Кайл Чандлър (Kyle Chandler) и Кони Бритън (Connie Britton), които участваха в сериала ще се завърнат и във филма, за да се превъплътят отново в образите на своите герои.
Проектът ще бъде продуциран съвместно от Юнивърсъл и Имеджин (Imagine).
През 2004 година Питър Бърг режисира за Юнивърсъл филма "Светлините на стадиона", в който главните роли бяха поверени на Били Боб Торнтън, Лукас Блек и Гарет Хедлънд. Лентата бе базирана по книгата на Хари Джерард Бисинджър (Harry Gerard Bissinger), разказваща за футболния отбор на "Пермските пантери" от Одеса, Тексас и техния сезон през 1988 година.
Две години по- късно Бърг се заема и с продуцирането на сериал по творбата на Бисинджър за ЕнБиСи, който впоследствие бе номиниран и отличен с различни награди в това число и с престижната статуетка Еми.
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар