петък, 30 март 2012 г.

"В ритъма на танца 4" ("Step Up 4: Revolution")

CINEMA NEWSWALKER
Крътък трейлър

Първи трейлър

Източник: Тraileraddict, Movieweb

"People Like Us"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Къщата в края на улицата" ("House at the End of the Street")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"The Samaritan"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

четвъртък, 29 март 2012 г.

"Чудната петорка" ("Rise of the Guardians")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

сряда, 28 март 2012 г.

Клои Мориц ще изиграе Кери на Стивън кинг

През 1976 година ролята на Кери бе изиграна от Сиси Спейсък (Sissy Spacek) и за изпълнението в режисираната от Брайън Де Палма (Brian De Palma) лента, актрисата бе номинирана за Оскар. Почти четири десетилетия по- късно Клои Мориц (Chloe Moretz), позната на публиката от "Изобретението на Хюго" и "Шут в г*за!", ще има възможността да се превъплъти в образа на прочутата героиня на Стивън Кинг. Новината бе съобщена от самата актриса, която разкри, чрез Туитър, че режисьорката на подготвяния римейк Ким Пиърс (Kim Pierce) и филмовата компания Метро Голдуин Майер (Metro-Goldwyn-Mayer) са избрали именно нея за ролята на Кери.
Новият филм ще бъде заснет по сценарий на Роберто Агире-Сакаса (Roberto Aguirre-Sacasa) и се очаква да се доближава по- скоро до романа на Кинг, отколкото до самия филм на Брайън Де Палма.
Публикуван пруз 1974 година "Кери" ("Carrie") е първият издаден роман на Стивън Кинг. Историята в него ни представя Кери, младо шестнайсетгодишно момиче, което живее със своята майка, религиозна фанатичка, забраняваща й почти всичко. Обект на непрестанни подигравки от страна на съучениците и смятана за странна от преподавателите си, Кери не е обикновено момиче- тя владее телекинеза.
Източник: Comingsoon.net

"Хотел Трансилвания" ("Hotel Transylvania")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Диктаторът" ("The Dictator")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Американски пай: Отново заедно" ("American Reunion")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Зов за завръщане" ("Total Recall")

CINEMA NEWSWALKER
Първи кратък трейлър


Кратък международен трейлър

Източник: Тraileraddict

вторник, 27 март 2012 г.

Масовата истерия продължава с "Fifty Shades of Grey"

CINEMA NEWSWALKER
Пари, пари и пак пари! Определено, когато става дума за тях филмовите компании в Холивуд реагират с изключителна бързина и се ръководят от една единствена цел- спечелването на колкото се може повече. В потвърждение на това правило е и следващата новина идваща от Меката на киното.
От Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) официално оповестиха, че са закупили правата върху трилогията романи "Fifty Shades" на писателката Е. Л. Джеймс (E. L. James). "Fifty Shades of Grey", "Fifty Shades Darker" и "Fifty Shades Freed" вече превзеха първите три позиции в престижната класация за бестселъри на Ню Йорк Таймс и по всичко изглежда са на път да се превърнат в една нова обсебваща обществото мания не само в Америка, но и по целия свят. Дали обаче книгите на Е. Л. Джеймс ще последват съдбата на поредици като "Здрач" и "Игрите на глада" поемайки от тях щафетата на масовата истерия? Е, това е въпрос, чийто отговор тепърва ще узнаем.
Трилогията романи "Fifty Shades" проследява нестандартната еротично- романтична история между младия милиардер Крисчън Грей и студентката по литература Анастасия Стийл. С задълбочаването на отношенията помежду им се появяват и дълбоко пазени и скрити желания за контрол, доминация, подчинение и ... "Червената стая на болката".
Източник: Comingsoon.net

"Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" с продължение

CINEMA NEWSWALKER
По всичко изглежда, че "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" ("Battle: Los Angeles") ще се сдобие с продължение. Колкото и невероятно да звучи тази новина, тя очевидно не е просто слух, а истина, тъй като бе потвърдена от режисьора на първия филм Джонатан Лийбесман (Jonathan Liebesman). В интервю за сайта Колайдър (Сollider) по повод премиерата на "Гневът на титаните" ("Wrath of the Titans") Лийбесман разкри, че работата по сценария на втората част на "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" вече е започнала. Режисьорът отказа да даде повече подробности, но добави, че от студиото възнамеряват да отделят много по- голям бюджет за заснемането на новия филм, който да го превърне в истинско събитие.
"Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" спечели 211 милиона долара в световен мащаб при бюджет от едва 70 милиона долара, но в същото време коментарите на филмовите критици за него бяха повече от лоши.
Източник: Сollider

понеделник, 26 март 2012 г.

"Здрач: Зазоряване - част 2" ("The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

събота, 24 март 2012 г.

"Странникът" на Джон Туелв Хокс на голям екран

CINEMA NEWSWALKER
Световната премиера на "Игрите на глада" ("The Hunger Games") вече е факт, а от филмовото студио Лайънсгейт (Lionsgate) възлагат сериозни надежди на антиутопичната научна фантастика на Сюзан Колинс (Suzanne Collins). Именно към този жанр истории са рeшили да насочат усилията си и от Уорнър Брос (Warner Bros.), които според Дедлайн (Deadline), са придобили правата върху екранизирането на романите от поредицата "Четвъртият свят" на обвития със загадъчност автор Джон Туелв Хокс (John Twelve Hawks).
В публикуваната между 2005 година и 2009 година трилогия влизат романите "Странникът" ("The Traveler"), "Тъмната река" ("The Dark River") и "Златният град" ("The Golden City"). Действието в тях се развива в близкото бъдеще, където тайна организация наречена Табула се опитва на наложи тотален контрол върху обществото чрез постоянно наблюдение. От другата страна на барикадата са Странници, хора притежаващи способността да напускат телата си и да пътуват в други измерения.
Българските читатели могат да се запознаят с книгите на Хокс благодарение на издателство Бард, което е публикувало първите два романа от трилогията.
Ето и техните резюмета:

"Странникът"

"Това, което предстои, е вече тук...

Свят, който съществува в сенките на нашия!

АРЛЕКИНИ И СТРАННИЦИ

Тя се крие на видно място в Лондон. Обучена е на уменията на древното общество на така наречените арлекини - безпощадни воини, готови да се жертват в името на оставащите все по-малко странници. Но Мая е загърбила опасните задължения, наложени й от баща й, и е избрала да живее нормален живот.
Гейбриъл и Майкъл Кориган са братя и живеят в Лос Анджелис. Израсли са с легендата за своя покоен баща - също странник, един от пророците с огромно влияние върху хода на историята. Странниците са способни да достигнат до пълно просветление и столетия наред са възвестявали промените в света. Гейбриъл и Майкъл - наследили дарбата на баща си, са се пазили, като са живели извън мрежата - невидимата система за следене, наблюдаваща хората в модерното общество.

ТАБУЛА

Болният баща на Мая я уведомява за съществуването на братята. Издирва ги всесилната Табула - безпощадна организация, изтребваща странниците от столетия. Табулата е твърдо решена да наложи ред и да контролира света.
Мая отива в Калифорния, за да защити братята, и макар да не го иска, скоро е въвлечена в студеното и самотно съществуване на арлекините.

От сърцето на Лос Анджелис и пустинните плата на Аризона към строго охранявани обекти в Ню Йорк, СТРАННИКЪТ изследва паралелен свят, който съществува редом с нашия. Впечатляващият и напрегнат дебют на Джон Туелв Хокс е международна издателска сензация, която бележи появата на голям нов талант."


"Тъмната река"

"Втора книга от трилогията "Четвъртият свят"

След събитията в "Странникът" Ню Йорк е огласен от потресаваща новина. Бащата на Гейбриъл, който е изчезнал преди много години, може да е още жив и пленен някъде в Европа. Гейбриъл и неговата пазителка арлекин Мая веднага организират бягството си от Ню Йорк и тръгват да търсят отдавна изгубения странник. Едновременно с това Майкъл заповядва на Братството – безскрупулна организация, която преследва Гейбриъл – да започне повсеместно издирване. Гейбриъл копнее да открие баща си и да го защити; Майкъл цели да унищожи мъжа, чието съществуване заплашва новопридобитата му сила. Надпреварата минава през подземните тунели в Ню Йорк и Лондон, руините, скрити под Рим и Берлин, и стига до отдалечено място в Африка, в което според легендата се крие едно от най-големите съкровища в историята. С наближаването на смразяващата развръзка Мая трябва да реши дали ще се откаже от всичко, за да спаси Гейбриъл.

"Тъмната река" е опияняващо завръщане към места и хора, богато описани в "Странникът" – пророчество за един свят, в който надеждата и свободата скоро ще изчезнат завинаги."
Източник: Deadline

четвъртък, 1 март 2012 г.

Съседска стража" ("Neighborhood Watch")!

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Отмъстителите" ("The Avengers")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Джон Картър" ("John Carter")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict