четвъртък, 26 април 2012 г.

"Hope Springs"

CINEMA NEWSWALKER 

Източник: Тraileraddict

сряда, 25 април 2012 г.

"Lawless"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"G.I. Joe: Ответен удар" ("G.I. Joe 2: Retaliation")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Comingsoon.net

"Хотел Трансилвания" ("Hotel Transylvania")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

"Храбро сърце" ("Brave")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

вторник, 24 април 2012 г.

Чарли Кауфман ще пише сценария на "Не пускай ножа"

В последно време филмовите компании зад Океана все по- често започнаха да се обръщат към книгите като извор на вдъхновение за техните бъдещи продукции. И в това, разбира се, няма нищо лошо. Впечатление обаче прави появата на една определена тенденция, а именно да се екранизират романи от поредици. Поредици ориентирани в по- малка или по- голяма степен към възрастовата група на тийнейджърите. В подкрепа на тази констатация е и следващата новина. От Лайънсгейт (Lionsgate), които стоят зад тазгодишния хит "Игрите на глада", обявиха плановете си да адаптират трилогията романи на Патрик Нес (Patrick Ness) "Живият хаос" ("Chaos Walking"). За целта от судиото са наели Чарли Кауфман (Charlie Kaufman) да напише сценария за първия филм. Носителят на Оскар за "Блясъкът на чистия ум" вече е имал възможността да работи по адаптацията на книги, като тук влиза работата му по биографията на Чък Барис (Chuck Barris) "Самопризнанията на един опасен ум", по която Джордж Клуни засне и едноименния филм, както и по книгата на Сюзън Орлийн "Крадецът на орхидеи" довела до спечелилата Оскар лента на Спайк Джоунс "Адаптация".
Поредицата "Живият хаос" включва романите "Не пускай ножа" ("The Knife of Never Letting Go"),  "Въпросът и възражението" ("The Ask and the Answer") и  "Чудовищата на войната" ("Monsters of Men") публикувани съответно през 2008, 2009 и 2010 година. Всяка една от творбите на Нес е номинирана за престижната награда за литература за деца и юноши "Карнеги", като последната от тях е обявена и за победител през 2011 година.
Книгите на Патрик Нес отвеждат читателя в едно антиутопично бъдеще, в което хората са колонизирали планета наподобяваща Земята. Когато зараза наречена Шум внезапно прави възможно чуването на мислите на другите, уединението изчезва и настъпва хаос, в който покварен тиранин заплашва да наложи контрол върху човешките колонии и да започне война с извънземна раса. Само един младеж може да спре предстоящото разрушение.
Романите на Патрис Нес са достъпни и за българския читател благодарение Студио Арт Лайн. Ето и техните резюмета:

"Не пускай ножа"
"Тод Хюит е последното момче в Прентистаун.
Но град Прентистаун не е обикновен град – там всеки може да чува мислите на другите като един постоянен, всеобхващащ, безспирен Шум. Няма лични мисли. Няма тайни.
А дали?
...Един месец преди рождения ден, който ще го направи мъж, Тод внезапно се натъква на място, на което цари пълна тишина.
Което е невъзможно.
Жителите на Прентистаун са го лъгали.
И сега той трябва да бяга...
Невероятно силна, вълнуваща и спираща дъха, „Не пускай ножа“ е книга за непоколебимостта и опасните избори на израстването.

"Въпросът и възражението"
"Бягайки от безмилостна армия, Тод отвежда Виола право в ръцете на най-опасния им враг, Кмета Прентис.
Бивайки незабавно затворен далеч от Виола, Тод е принуден да изучи механизма на наложения от Кмета нов ред.
Но какви са тайните, скрити извън границите на града? И къде е Виола? Дали изобщо е жива? И какво представлява мистериозното Възражение?
И един ден бомбите започват да се взривяват...
Продължение на удостоения с награди роман „Не пускай ножа“, вълнуващият втори том от трилогията „Живият хаос“ е напрегнат, шокиращ и изключително вълнуващ роман за силата да устоиш под възможно най-големия натиск.
"

"Чудовищата на войната"
"„ВОЙНА – казва Кметът Прентис, а очите му святкат. – Най-сетне.“

Три армии напредват към Ню Прентистаун, всяка с намерение да унищожи останалите.
Тод и Виола се намират по средата, без да имат шанс да се измъкнат.

След започването на битките, как биха могли да се надяват да спрат войната? Как изобщо би било възможно някога да има мир, след като ги превъзхождат числено толкова безнадежно? И ако войната превръща хората в чудовища, какви ужасни възможности предстоят?

А тогава и трети глас нахлува в битката, решен на отмъщение...

Наелектризиращият финал на наградената трилогия „Живият хаос“ „Чудовищата на войната“ е спиращ дъха роман за властта, оцеляването и опустошителната същност на войната.
"

Източник: Deadline, Artline-comics.net

"G.I. Joe: Ответен удар" ("G.I. Joe 2: Retaliation")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

"388 Arletta Avenue"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

събота, 21 април 2012 г.

"The Five-Year Engagement"

Източник: Тraileraddict

петък, 20 април 2012 г.

"Наследството на Борн" ("The Bourne Legacy")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

"Ruby Sparks"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Your Sister's Sister"

CINEMA NEWSWALKER



Източник: Yahoo! Movies

"Космополис" ("Cosmopolis")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Magic Mike"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

"Looper"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Тraileraddict

сряда, 11 април 2012 г.

Гари Рос официално се отказа от "Възпламеняване"

В Холивуд парите и тяхната печалба винаги са били движеща сила и основно верую. През последните години обаче това правило започна да важи за все по- голяма част от филмите и доведе до тяхното конвейерно производството, целящо единствено печалбата на колкото се може повече пари. Може би оправдание за това е световната финансово-икономическа криза или пък развитието на новите технологии, които навлязоха в киното и обостриха до максимум желанието на филмовите компании за все по- големи печалби. Така или иначе създаването на филми заради самите филми остана на заден план. Тази констатация обаче очевидно не важи за всички кинодейци от Меката на киното. Доказателство за това е и режисьорът на "Игрите на глада" Гари Рос (Gary Ross).
Въпреки успеха на лентата, която събра приходи от 463 милиона долара само за три седмици откакто е излязла по световните екрани и продължава с доброто си представяне, режисьорът отказа да застане зад камерата на втората част от поредицата "Възпламеняване" ("Catching Fire"). Филмовото студио Лайънсгейт (Lionsgate) публикуваха негово официално изявление по въпроса, в което Рос излага причините довели до това негово решение:
"Въпреки скорошните спекулации в медиите и след трудно, но искрено обсъждане, реших да не режисирам "Възпламеняване". Като сценарист и режисьор просто не разполагам с времето, от което се нуждая, за да напиша и подготвя филма, който бих искал да заснема, заради установения и тежък график."
Тук е мястото да се отдаде заслуженото на взетото от Гари Рос решение. Много режисьори на негово място биха загърбили ангажиментите, които вече са поели и проектите, които искрено ги вълнуват и искат да реализират, единствено в името на печалбата и популярността, която биха им донесли филми като тези от поредицата "Игрите на глада". Много режисьори биха направили компромис с тежикия график, с подготовката на филма, с неговия сценарий и като цяло с качество на крайния резултат. Гари Рос очевидно не се нарежда сред тях.
Прочети повече за "Игрите  на глада"- ТУК и ТУК!
Източник: Comingsoon.net

вторник, 10 април 2012 г.

Том Ханкс и Ема Томсън като Уолт Дисни и Памела Травърз?

Том Ханкс (Tom Hanks) ("Ужасно силно и адски близо") и Ема Томсън (Emma Thompson) ("Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2") преговарят с филмовата компания Дисни за ролите на Уолт Дисни (Walt Disney) и авторката на "Мери Попинз" Памела Травърз (P.L. Travers). Проектът на студиото, чието работно заглавие е "Спасяването на мистър Банкс" ("Saving Mr. Banks") ще бъде режисиран от Джон Лий Ханкок (John Lee Hancock) познат на публиката с работата си по наградения с Оскар филм "The Blind Side". Сценарият на лентата е написан от Кели Марсел (Kelly Marcel)(сериала "Тера Нова") и е сред заглавията в миналогодишния "Черен списък".
"Спасяването на мистър Банкс" проследява усилията на Уолт Дисни по придобиването на правата за екранизация на книгите на Памела Травърз. Дълги години той се опитва да убеди създателката на Мери Попинз да разреши заснемането на филм по книгите й за прословутата героиня. В крайна сметка Уолт Дисни успява и "Мери Попинз" излиза на голям екран през 1964 година. Въпреки, че лентата е номинирана за 13 награди Оскар и спечелва пет от тях включително в категорията за най- добра актриса на Джули Андрюс, Памела Травърз остава недоволна от крайния резултат и съжалява за решението си.
Източник: Variety

понеделник, 9 април 2012 г.

"Out of the Furnace" събира съзвездие от актьори

Режисьорът на спечелилия два Оскара филм "Лудо сърце" Скот Купър (Scott Cooper) ще има шанса отново да покаже своя талант в предстоящата драма "Out of the Furnace". Участие в лентата ще вземат актьорите Крисчън Бейл (Christian Bale) ("Боецът"), Кейси Афлек (Casey Affleck) ("Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд"), Зоуи Салдана (Zoe Saldana) ("Аватар") и Сам Шепард (Sam Shepard) ("Секретна квартира").
Освен режисьор Купър е и сценарист на "Out of the Furnace", по който е работил заедно с Брад Ингълсби (Brad Ingelsby) ("The Dynamiter").
Драмата ще проследи историята на братята Ръсел и Родни Бейз, които през целия си живот са живяли в икономически изостанал район и винаги са мечтаели да избягат и да намерият по- добър живот. Съдбата обаче запраща Ръсел в затвора, а неговия брат се присъединява към един от най- силните и безскрупулни престъпни кръгове на Североизтока- грешка, която ще му коства почти всичко. Освободен от затвора Ръсел трябва да избере между собствената си свобода или да рискува всичко, за да потърси справедливост за брат си.
В ролята на Ръсел ще видим Крисчън Бейл, а тази на неговия по- малък брат Родни ще бъде изиграна от Кейси Афлек. Сам Шепърд пък ще изпълни ролята на техния чичо Ред. Зоуи Салдана ще се превъплъти в Лена Уорън, приятелката на Ръсел.
Снимките на продукцията ще започнат по- късно този месец в Брадок, Пенсилвания.
Източник: Comingsoon.net

"Look of Love" с мирис на Оскар

Почитателите на седмото изкуство ще имат възможността да се насладят на актьорската игра на номинираните за Оскар Анет Бенинг (Annette Bening) ("Децата са добре"), Ед Харис (Ed Harris) ("Часовете"), както и на носителя на Оскар Робин Уилямс (Robin Williams) ("Добрият Уил Хънтинг") в новата романтична драма "Look of Love". Лентата ще бъде режисирана от Ари Посин (Arie Posin)("The Chumscrubber"), който е и съсценарист на филма заедно с Матю Макдъфи (Matthew McDuffie) ("A Cool, Dry Place"). Продуценти на филма са Джули Лин (Julie Lynn)("Алберт Нобс") и Бони Къртис (Bonnie Curtis) ("Специален доклад") чрез Мокингбърд Пикчърс (Mockingbird Pictures).
"Look of Love" ще разкаже историята на вдовицата Ники (Бенинг), която няколко години след като загубва съпруга си Гарет, среща Том (Харис), който изключително много прилича на починалия й съпруг. Внезапно тя осъзнава, че отново е срещнала любовта на живота си.
Филмът е романтична история изпълнена с хумор, изненада и размишления относно мистерията на любовта.
Снимките на продукцията ще започнат на 9 април в Лос Анджелис.
Източник: Comingsoon.net

неделя, 8 април 2012 г.

"A Fantastic Fear of Everything"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Savages"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

четвъртък, 5 април 2012 г.

Юнивърсъл "възкресяват" Мумията

Само преди няколко дена зрителите на Нова телевизия имаха възможността да гледат третата и поне засега последна част от поредицата "Мумията"- "Мумията: Гробницата на Императора Дракон" ("The Mummy: Curse of the Dragon"). Разбира се, ключовата дума тук, която между другото е и любима за кинодейците от Холивуд, е "засега". В подкрепа на тази констатация е и публикуваната от Варайъти (Variety) информация, според която от Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) са взели решение да дадат нов старт на поредицата. За целта от филмовата компания са наели сценариста на "Когато падне мрак" ("The Darkest Hour") и дългоочакваната предстояща лента на Ридли Скот (Ridley Scott) "Прометей" ("Prometheus"), Джон Спейтс (Jon Spaihts).
Ето и неговите виждания за новия филм:
"Виждам го до известна степен като възможносттта, която имах с "Прометей": да се върна към корените на франчайза на тъмния, страшен първоизточник и едновременно да го разгърна до един епичен мащаб, който не сме виждали преди."
Какво точно е имал предвид Спейтс с тези думи? Дали е говорил за първия филм от 1999 година или за оригинала с Борис Карлоф от 1932 година? Не става много ясно. Така или иначе тези въпроси ще получат своите отговори едва, когато продукцията излезе на голям екран.
Независимо от крайния резултат обаче, трябва да се отбележи, че първите два филма режисирани от Стивън Сомърс (Stephen Sommers) напрактика изчерпиха историята и третото продължение бе очевидното доказателство за това. Така единствената причина за "възкресяването" на мумията от Юнивърсъл може би се крие във финансовите приходи.
Трите филма "Мумията", "Мумията се завръща" и "Мумията: Гробницата на Императора Дракон" донесоха общи приходи на своите създатели от 1 милиард и 250 милиона долара при бюджет от 323 милиона долара. В допълниние към тези печалби трябва да се прибавят и 165- те милиона спечелени от "Кралят на скорпионите", началото на който бе сложено от историята в "Мумията се завръща".
Източник: Variety

Лиам Нийсън и Оливия Уайлд в "Third Person"

Сценариста и рижисьор Пол Хагис (Paul Haggis) ("Сблъсъци", "Казино Роял", "Следващите три дни") потвърди участието на Лиам Нийсън (Liam Neeson) ("Списъкът на Шиндлер", "Междузвездни войни: Епизод I- Невидима заплаха", "Твърде лично") и Оливия Уайлд (Olivia Wilde) ("Трон: Заветът", "Каубои и извънземни") в неговия нов филм "Third Person". 
Лентата ще разкаже три любовни истории, които протичат в три различни града Ню Йорк, Париж и Рим и които в крайна сметка се преплитат по много странен начин. 
Режисьорът разкри, че Лиам Нийсън и Оливия Уайлд ще изиграят нюйоркската двойка и допълни, че на този етап все още не знае кои ще са останалите актьори, които ще се присъединят към продукцията.
Източник: Vulture

"Here"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Take This Waltz"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"Trishna"

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

"На Рим с любов" ("To Rome With Love")

CINEMA NEWSWALKER
Източник: Yahoo! Movies

вторник, 3 април 2012 г.

"Време за рок" ("Rock of Ages")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

понеделник, 2 април 2012 г.

"Ted"

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict

"Зов за завръщане" ("Total Recall")

CINEMA NEWSWALKER

Източник: Тraileraddict