четвъртък, 5 април 2012 г.

Юнивърсъл "възкресяват" Мумията

Само преди няколко дена зрителите на Нова телевизия имаха възможността да гледат третата и поне засега последна част от поредицата "Мумията"- "Мумията: Гробницата на Императора Дракон" ("The Mummy: Curse of the Dragon"). Разбира се, ключовата дума тук, която между другото е и любима за кинодейците от Холивуд, е "засега". В подкрепа на тази констатация е и публикуваната от Варайъти (Variety) информация, според която от Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) са взели решение да дадат нов старт на поредицата. За целта от филмовата компания са наели сценариста на "Когато падне мрак" ("The Darkest Hour") и дългоочакваната предстояща лента на Ридли Скот (Ridley Scott) "Прометей" ("Prometheus"), Джон Спейтс (Jon Spaihts).
Ето и неговите виждания за новия филм:
"Виждам го до известна степен като възможносттта, която имах с "Прометей": да се върна към корените на франчайза на тъмния, страшен първоизточник и едновременно да го разгърна до един епичен мащаб, който не сме виждали преди."
Какво точно е имал предвид Спейтс с тези думи? Дали е говорил за първия филм от 1999 година или за оригинала с Борис Карлоф от 1932 година? Не става много ясно. Така или иначе тези въпроси ще получат своите отговори едва, когато продукцията излезе на голям екран.
Независимо от крайния резултат обаче, трябва да се отбележи, че първите два филма режисирани от Стивън Сомърс (Stephen Sommers) напрактика изчерпиха историята и третото продължение бе очевидното доказателство за това. Така единствената причина за "възкресяването" на мумията от Юнивърсъл може би се крие във финансовите приходи.
Трите филма "Мумията", "Мумията се завръща" и "Мумията: Гробницата на Императора Дракон" донесоха общи приходи на своите създатели от 1 милиард и 250 милиона долара при бюджет от 323 милиона долара. В допълниние към тези печалби трябва да се прибавят и 165- те милиона спечелени от "Кралят на скорпионите", началото на който бе сложено от историята в "Мумията се завръща".
Източник: Variety

0 коментара:

Публикуване на коментар