сряда, 11 април 2012 г.

Гари Рос официално се отказа от "Възпламеняване"

В Холивуд парите и тяхната печалба винаги са били движеща сила и основно верую. През последните години обаче това правило започна да важи за все по- голяма част от филмите и доведе до тяхното конвейерно производството, целящо единствено печалбата на колкото се може повече пари. Може би оправдание за това е световната финансово-икономическа криза или пък развитието на новите технологии, които навлязоха в киното и обостриха до максимум желанието на филмовите компании за все по- големи печалби. Така или иначе създаването на филми заради самите филми остана на заден план. Тази констатация обаче очевидно не важи за всички кинодейци от Меката на киното. Доказателство за това е и режисьорът на "Игрите на глада" Гари Рос (Gary Ross).
Въпреки успеха на лентата, която събра приходи от 463 милиона долара само за три седмици откакто е излязла по световните екрани и продължава с доброто си представяне, режисьорът отказа да застане зад камерата на втората част от поредицата "Възпламеняване" ("Catching Fire"). Филмовото студио Лайънсгейт (Lionsgate) публикуваха негово официално изявление по въпроса, в което Рос излага причините довели до това негово решение:
"Въпреки скорошните спекулации в медиите и след трудно, но искрено обсъждане, реших да не режисирам "Възпламеняване". Като сценарист и режисьор просто не разполагам с времето, от което се нуждая, за да напиша и подготвя филма, който бих искал да заснема, заради установения и тежък график."
Тук е мястото да се отдаде заслуженото на взетото от Гари Рос решение. Много режисьори на негово място биха загърбили ангажиментите, които вече са поели и проектите, които искрено ги вълнуват и искат да реализират, единствено в името на печалбата и популярността, която биха им донесли филми като тези от поредицата "Игрите на глада". Много режисьори биха направили компромис с тежикия график, с подготовката на филма, с неговия сценарий и като цяло с качество на крайния резултат. Гари Рос очевидно не се нарежда сред тях.
Прочети повече за "Игрите  на глада"- ТУК и ТУК!
Източник: Comingsoon.net

0 коментара:

Публикуване на коментар