четвъртък, 26 ноември 2009 г.

"Екипът А" ("The A- Team") на голям екран


CINEMA NEWSWALKER
Филмовото студио Парамаунт (Paramount) се е заело с задачата да пресъздаде на голям екран известния сериал от 80- те години на 20 век "Екипът А" ("The A- Team").
Историята на сериала се върти около трима американски военослужещи, на които им е заповядано в края на Виетнамската война да оберат банка в Ханой. Задачата е изпълнена успешно. Нещата обаче се объркват, след като единствения човек, който знае за операцията и който е наредил тя да бъде изпълнена, бива убит. Тримата са осъдени и пратени в затвор, откъдето успяват да се измъкнат. Вече на свобода те създават "Екипът А" и стават наемници. Членовете на екипа са полковник Джон Смит (John "Hannibal" Smith) (лидер на групата), Темпълтън Пек (Templeton "Face Man" Peck), Боско Баракъс (B.A.(Bad Attitude) Baracas) и в последствие присъединилия се бивш пилот от Виетнам Мърдок ("Howling Mad" Murdock).
Сериалът стартира през 1983 година и продължава до 1987 година, когато е завършен неговия пети сезон. Основните роли са изиграни от Джордж Пепард (George Peppard) в образа на полковник Джон Смит, Дирк Бенедикт (Dirk Benedict) в образа на Темпълтън Пек, Мистър Т. (Mr. T) като Боско Баракъс и Дуайът Шултц (Dwight Schultz) в образа на Мърдок.
Сценарият на филма, който Парамаунт (Paramount) заснемат в момента, се върти около група ветерани от Иракската война, които се опитват да изчистят имената си пред армията на САЩ. Те са заподозряни в пресъпление, което не са извършили. Главните роли са дадени на Лиъм Нийсън (Междузвездни войни- Епизод І - Невидима заплаха, Небесно царство), който ще се превъплъти в ролята на полковник Джон Смит, Брадли Купър (Последният ергенски запой, Навитакът) ще изиграе Темпълтън Пек, Куинтън Джаксън ще бъде Боско Баракъс, а Шарлто Коплей (Зона 9) ще играе Мърдок. Във филма участие ще вземе и Джесика Бийл в ролята на лейтенант Соса.
Последните новини около продукцията потвърдиха участието на двама от основните актьорите в сериала Дуайът Шултц и Дирк Бенедикт. Единствената въпросителна засега е дали в лентата ще вземе участие и Мистър Т. (познат на българските зрители от ролята му в Роки 3). Що се отнася до Джордж Пепард, то феновете няма да могат да го видят в филма, тъй като той умира през 1994 година.
Премиерата на продукцията е насрочена за 11 юни 2010 година.

0 коментара:

Публикуване на коментар