неделя, 10 април 2011 г.

Тоби Магуайър в 3D- пътешествието на Анг Лий "Животът на Пи"

Тоби Магуайър (Tobey Maguire) ("Спайдър-мен") е подписал своя договор за участие в новия филм на режисьора Анг Лий (Ang Lee) ("Планината Броукбек") "Животът на Пи" ("Life of Pi"), съобщи Варайъти (Variety). Продукцията ще бъде адаптация на едноименния роман на Ян Мартел (Yann Martel), който през 2002 година бе удостоен с престижната награда за литература "Букър".
В "Животът на Пи" Анг Лий и Тоби Магуайър ще имат възможността да работят отново заедно за трети път, след като през 1997 заснемат "The Ice Storm", а две години по- късно и "Ride With the Devil". По този повод режисьорът коментира:
"Радвам се, че Тоби се присъедини към филма. Той е един от любимите ми актьори, с които съм имал удоволствието да работя и се вълнувам, че ще работим заедно за трети път."
Магуайър ще се превъплъти в образа на писател, който интервюира главния герой Пи. Ролята на младия Пи е поверена на дебютанта Сураж Шарма (Suraj Sharma), а възрастният Пи ще бъде изигран от Ирфан Хан (Irrfan Khan) ("Беднякът милионер").
Продукцията ще бъде заснета в 3D, а премиерата й е насрочена за 14 декември 2012 година.
В България книгата на Ян Мартел "Животът на Пи" е на книжния пазар от 2004 година благодарение на издателска къща "Прозорец". Ето анотацията и отзивите за нея:

Анотация:
"Авторът ни отвежда във фантастичното пътешествие на индийско момче, оцеляло след корабокрушение в Тихия океан на път за Канада. Единствена компания в самотното му плаване е бенгалски тигър. Това е свеж, оригинален, остроумен и пълен с множество интересни факти разказ, това е приключение, каквото не сте преживявали досега, история, която ще ви накара да повярвате в силата на литературната измислица."

Отзиви:
"Може би "Животът на Пи" няма да ви накара да повярвате в Бога, но ще ви накара да повярвате в литературата."
"Сан Диего Юниън Трибюн"

"Цялото фантастично пътуване носи белези от "Старецът и морето", магическия реализъм на Амаду и Маркес и абсурда на Бекет... Ян Мартел е свършил отлична работа."
"Глоуб енд Мейл", Торонто

Източник: Variety, www.prozoretz.com

0 коментара:

Публикуване на коментар