неделя, 28 август 2011 г.

Мартин Скорсезе и Уилям Монахан ще работят по римейка на "The Gambler"

Дуото между Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) и Уилям Монахан (William Monahan), което спечели две от общо четирите награди Оскар за "От другата страна", ще има възможността отново да работи заедно по нов филм на Парамаунт Пикчърс (Paramount Pictures). От филмовото студио подготвят римейк на криминалната драма от 1974 година с участието на Джеймс Каан (James Caan) ("Кръсникът")  и за целта са наели Монахан да напише сценария на продукцията и Скорсезе да я режисира.
Истарията на оригиналната лента, която е базирана по едноименния роман на Фьодор Достоевски, разказва за американски професор по литература пристрастен към хазарта, който въпреки че остава без никакви пари и се замесва с доста "лоши момчета", не може да се откаже от своята погубваща го страст.
За изълнението си в "The Gambler" Джеймс Каан е номиниран за Златен глобус през 1975 година.
Любопитен факт около подготвяния от Парамаунт римейк е че той ще бъде продуциран от Ъруин Уинклър (Irwin Winkler), който стой зад финансирането и на оригинала.
От Парамаунт Пикчърс се надяват, че към така събрания от тях екип ще се присъедини и Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) ("Генезис"). На този етап, обаче, студиото все още не си е осигурило неговия подпис.
Източник: The Hollywood Reporter

0 коментара:

Публикуване на коментар