сряда, 28 март 2012 г.

Клои Мориц ще изиграе Кери на Стивън кинг

През 1976 година ролята на Кери бе изиграна от Сиси Спейсък (Sissy Spacek) и за изпълнението в режисираната от Брайън Де Палма (Brian De Palma) лента, актрисата бе номинирана за Оскар. Почти четири десетилетия по- късно Клои Мориц (Chloe Moretz), позната на публиката от "Изобретението на Хюго" и "Шут в г*за!", ще има възможността да се превъплъти в образа на прочутата героиня на Стивън Кинг. Новината бе съобщена от самата актриса, която разкри, чрез Туитър, че режисьорката на подготвяния римейк Ким Пиърс (Kim Pierce) и филмовата компания Метро Голдуин Майер (Metro-Goldwyn-Mayer) са избрали именно нея за ролята на Кери.
Новият филм ще бъде заснет по сценарий на Роберто Агире-Сакаса (Roberto Aguirre-Sacasa) и се очаква да се доближава по- скоро до романа на Кинг, отколкото до самия филм на Брайън Де Палма.
Публикуван пруз 1974 година "Кери" ("Carrie") е първият издаден роман на Стивън Кинг. Историята в него ни представя Кери, младо шестнайсетгодишно момиче, което живее със своята майка, религиозна фанатичка, забраняваща й почти всичко. Обект на непрестанни подигравки от страна на съучениците и смятана за странна от преподавателите си, Кери не е обикновено момиче- тя владее телекинеза.
Източник: Comingsoon.net

0 коментара:

Публикуване на коментар