петък, 4 декември 2009 г.

Стивън Спилбърг няма да режисира "Харви" ("Harvey")


CINEMA NEWSWALKER
Стивън Спилбърг се оттегли от подготвяния от DreamWorks римейк на "Харви" ("Harvey"). Според Variety новината е била поднесена тази седмица от самия режисьор пред Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox).
Спилбърг трябваше да режисира една съвременна филмова версия по отличената през 1944 година с награда Пулицър пиеса на Мери Чейс. Историята на "Харви" разказва за симпатичния ексцентрик Еууд Доуд (Elwood P. Dowd) и неговото приятелство с измислен заек и как това въздейства върху членовете на семейството му и общността.
Освен изиграните 1775- те представления на Бродуей произведението на Чейс има и своята забележителна филмова версия от 1950 година. Главните роли в класическата лентата на Юнивърсъл (Universal) изиграват Джими Стюърт (Jimmy Stewart) и Джоузефин Хъл (Josephine Hull), която печели и наградата Оскар за най- добра поддържаща женска роля.
Първият избор на Спилбърг за главната роля в подготвящия се римейк бе Том Ханкс, който отхвърли предложението. Така усилията на именития режисьор и студиото Фокс се насочиха към следващия в списъка, а именно Робърт Дауни Джуниър. Той обаче поиска да бъде променен написания от Джонатан Тропър (Jonathan Tropper) сценарий. В крайна сметка проблемите около проекта доведоха и до отказа на Стивън Спилбърг да режисира филма.
Според Variety от студиото Фокс ще продължат с работата си по проекта и евентуалното ново привличане на Спилбърг и Робърт Дауни Джуниър.

0 коментара:

Публикуване на коментар