сряда, 9 юни 2010 г.

Ще разкрие ли Индиана Джоунс тайните на Бермудския триъгълник ?


CINEMA NEWSWALKER
Когато слуховете за дадено събитие започнат да се появяват на талази, то това е сигурен знак, че около него предстой развитие. Такъв е случая и с петата част на "Индиана Джоунс". Интернет изданието Стъф (Stuff) се позова на свои вътрешни източници и съобщи, че снимките на следващия филм за прочутия археолог ще започнат през следващата година. В момента Джордж Лукас (George Lucas) и Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) работят върху сценария, който е почти завършен. Сюжетното действие в лентата ще бъде съсредоточено около Бермудския триъгълник, в района на Северно Атлантическия океан, където са станали серия от самолетни катастрофи, в резултат на които превозните средства изчезват, а тези събития не намират своето логично обяснение, въпреки множеството теории. Според източниците на Стъф (Stuff) "Индиана Джоунс 5" ще бъде емоционален и вълнуващ завършек на поредицата и най- голямото предизвикателство, пред което героят на Харисън Форд се е изправял.
Шия Лебьоф (Shia LaBeouf ) отново ще изиграе ролята на сина на Идиана Джоунс, Мът Уилиямс.
Източниците на Стъф споделят също така, че създателите на новата продукция имат намерение тя да бъде издържана в стила на филмите от поредицата през 80- те години и да бъде направена по старомодния начин, без много специални ефекти.
Какъв ще бъде резултата ще разберем, когато застанем пред кино екраните? Въпреки всичко резервите са огромни, имайки предвид качествата на последната засега част "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull"). С нея като че ли целта на Лукас и Спилбърг е била да създадат буквално едно "нищо" ... или по- скоро да покажат на зрителите как човек може да бъде ударен от атомна бомба, да прелети няколко километра и в крайна сметка да остане не само жив, но и без никакви последствия за неговото здраве. Това може да се каже със сигурност, че е единственото нещо, което ще се запомни от "Индиана Джоунс 4". Всичко останало като история (Изборът на темата за извънземните не бе сполучлива или ако не друго, то поне не бе реализирана успешно и по подходящия начин.), сценария (По отношение на него впечатление направи, че е взет сякаш от ръцете на Джери Брукхаймър. По конкретно може да се каже, че той бе посредствен както от гледна точка на житейските истории представени в него, така и от липсата на добре изградени нови персонажи. Самият Харисън Форд изигра Идиана Джоунс някак си лежерно и без усилия все едно това е поредната филмова роля, като по този начин обезличи своя герой. Освен това в диалога, който бе слаб, липсваше онази закачка между Шон Конъри и Харисън Форд, която очевидно не се получи при Форд и Лебьоф, въпреки желанието.), ефектите (Тук трябва да се отбележи, че бе наблегнато прекалено много на ефектите и декорите, което бе в минус, тъй като за един приключенски филм няма нищо по- добро от заснемането му в естествена среда.). Разбира се могат да се изтъкнат и много други недостатъци, но като че ли и тези са достатъчни, за да подчертаят скептицизма, с който се подхожда към следващото пето продължение.
Прочети още по темата ТУК.
Източник: Stuff.co.nz

0 коментара:

Публикуване на коментар