петък, 11 март 2011 г.

Стивън Кинг с нов роман- "The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole"!

Въпреки че новината, която се каним да ви съобщим e по- скоро в литературното отколкото в кино попрището, то тя със сигурност си заслужава вниманието най- вече поради обвързаността й със седмото изкуство в конкретния случай.
Едва ли има някой, който все още да не е запознат с факта, че Рон Хауърд (Ron Howard) ("Шифърът на Леонардо"), Акива Голдсман (Akiva Goldsman) ("Красив ум") и Брайън Грейзър (Brian Grazer) ("Робин Худ") са се заели със задачата да пренесат както на голям, така и на малък екран поредицата от романи на Стивън Кинг (Stephen King) "Тъмната кула" ("The Dark Tower"). Ето, че сега почитателите на творчеството на писателя отново ще имат повод да празнуват.
Официалният сайт на автора оповести новината за нова осма книга от култовата серия романи "Тъмната кула". В съобщение до своите читатели Стивън Кинг обяви, че е завършил "The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole" и очаква тя да бъде публикувана през следващата година.
В допълнение писателят също така разкрива и подбудите, които са го подтикнали да напише още един роман от поредицата.
"Започнах да мисля и да мечтая за Средния свят отново.Основната история на Роланд и неговия ка- тет бе разказана, но осъзнах, че съществува цяла една дупка в повествованието- какво се случва с Роланд, Джейк, Еди, Сузана и Ой в промеждутъка от време, когато те напускат Емералд сити (краят на "The Dark Tower IV: Wizard and Glass") до момента, когато отново се присъединяват към нас в покрайнините на Кала Брин Стърджис (началото на "The Dark Tower V: Wolves of the Calla")?"
Новият роман ще е по- дълъг от първото произведение на Кинг, но в сравнение с останалите шест книги ще бъде по- кратък.
А ако се питате как е започнала историята, то ето го и отговора на Стивън Кинг: "Имаше буря...".
Източник: www.stephenking.com

0 коментара:

Публикуване на коментар