петък, 18 март 2011 г.

Официално: Дженифър Лоурънс ще е Катнис Евърдийн в "Игрите на глада"!

Дженифър Лоурънс (Jennifer Lawrence) е подписала своя договор за участие в предстоящата адаптация по романа на Сюзан Колинс (Suzanne Collins) "Игрите на глада" ("The Hunger Games"). Номинираната за Оскар актриса за изпълнението си в "Зимен дар" ("Winter's Bone") ще изпълни главната женска роля, тази на Катнис Евърдийн, в първия филм от подготвяната трилогия. Въпреки че не се споменават подробности около договора на 20- годишната актриса, то се предполага, че тя е подписала за участието си и в трите филма от поредицата, които ще пресъздадат романите на Сюзън Колинс- "Игрите на глада", "Възпламеняване" ("Catching Fire") и "Сойка-присмехулка" ("Mockingjay").
Лоурънс спечели ролята в конкуренцията на други две актриси, а именно на номинираната за Оскар Хейли Стейнфилд (Hailee Steinfeld) ("Непреклонните") и Абигейл Бреслин (Abigail Breslin) ("Зомбиленд").
Тази година любители на киното ще могат да видят Дженифър Лоурънс в три филма. В режисирания от Дрейк Доремус (Drake Doremus) "Like Crazy", в "Бобърът" ("The Beaver") на Джоди Фостър и в предисторията на "Х-Мен"- "X-Men: First Class", в който Лоурънс ще изиграе Мистик.
"Игрите на глада" ще бъде режисиран от Гари Рос ("Воля за победа"). Преди да започне работата по продукцията, обаче, режисьорът ще трябва да избере и актьор за мъжката роля в лентата. Претендентите към момента са Алекс Петифър (Alex Pettyfer) ("Аз съм номер четири"), Джош Хътчерсън (Josh Hutcherson) ("Децата са добре") и Хънтър Париш (Hunter Parrish) (сериала "Трева").
Премиерата на филма е насрочена за 23 март 2012 година.

Източник: Comingsoon.net

0 коментара:

Публикуване на коментар