вторник, 22 март 2011 г.

Претендентите за главните роли в "Акира" станаха известни!?

CINEMA NEWSWALKER
В началото на февруари миналата година ви съобщихме, че братя Хюс (Hughes) ("Книгата на Илай") преговарят с Уорнър Брос (Warner Bros) за режисьорския пост на игралната версия на графичния роман създаден от Кацухиро Отомо (Katsuhiro Otomo) "Акира" (Прочети повече- ТУК!). В последствие стана ясно, че режисурата на филма ще бъде поета само от Албърт Хюс (Albert Hughes). Дълго време след това в медиите се тиражираха имената на различни актьори, за които се предполагаше, че ще вземат участие в лентата. Сред тях бяха тези на Зак Ефрон (Zac Efron), Брад Пит (Brad Pitt), Джеймс Франко (James Franco), Мила Кунис (Mila Kunis). Ето, че сега от Дедлайн (Deadline) разкриха списъка на претендентите за двете главни мъжки роли в продукцията, на които в крайна сметка са се спрели от филмовото студио. Ролята на Тецуо ще си оспорват Робърт Патинсън (Robert Pattinson) ("Здрач"), Андрю Гарфийлд (Andrew Garfield) ("Социалната мрежа"), Джеймс Макавой (James McAvoy) ("Неуловим"). Както изглежда конкуренцията за това кой ще се превъплъти в образа на Канеда ще бъде по- ожесточена, тъй като тук претендентите са петима. Това са Гарет Хедлънд (Garrett Hedlund) ("Трон: Заветът"), Майкъл Фасбендер (Michael Fassbender) ("Гадни копилета", "Центурион"), Крис Пайн (Chris Pine) ("Стар Трек"), Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) ("Социалната мрежа") и Хоакин Финикс (Joaquin Phoenix) ("Гладиатор").
Изборът на актьорите трябва да приключи най- късно до няколко месеца, тъй като плановете на Уорнър Брос и Леджъндъри Пикчърс (Legendary Pictures) предвиждат снимките на лентата да започнат през август.
Сценарият за филма е дело на Стив Кловс (Steve Kloves), който е известен с работата си върху поредицата за Хари Потър, както и върху очаквания с голямо нетърпение "The Amazing Spider-Man".
Плановете са да бъдат създадени два филма по романите на Отомо, като премиерата на първия от тях се очаква да е през 2013 година.
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар