понеделник, 11 юли 2011 г.

Майкъл Фасбендър е новото попълнение в "At Swim-Two-Birds"

Майкъл Фасбендър (Michael Fassbender) ("Х-Мен: Първа Вълна") се присъедини към екипа на "At Swim-Two-Birds". Актьорът, чиято звезда изгря за голямото кино с участието му в лентата на Куентин Тарантино "Гадни копилета", ще си партнира с Колин Фарел (Colin Farrell) ("Александър"), Килиън Мърфи (Cillian Murphy) ("Генезис"), Гейбриъл Бърн (Gabriel Byrne) ("Обичайните заподозрени"), Домнал Глийсън (Domhnall Gleeson) ("Непреклонните") и Брендън Глийсън (Brendan Gleeson) ("Хари Потър и даровете на смъртта: част 1"), който освен като актьор ще се изяви и като режисьор на проекта. Филмът ще бъде дебют за Брендън Глийсън на режисьорския стол.
Продукцията ще е адаптация на едноименния роман на ирландския автор Флан О’Брайън (Flann O'Brien). Историята в него се съсредоточава върху млад студент по литература, който започва да пише роман, давайки на своите персонажи свобода на действие.
Снимките на "At Swim-Two-Birds" ще започнат през пролетта на 2012 година.
Романът на Флан О’Брайън е издаден през 2008 година и в България под заглавието "Плаващите чавки" благодарение на издателство "ФАМА". Ето и рецензията за него:

"Причисляват Флан О'Брайън (1911 - 1966) към "светата троица" на ирландската литература ­ заедно с Джеймс Джойс и Самюъл Бекет. Най-известната му творба ­ "Плаващите чавки" ­ представлява блестяща смесица от фарс, сатира, митология и абсурдизъм и се нарежда в класацията на сп. "Тайм" на 100-те най-значителни англоезични романа на ХХ век.
Флан О'Брайън се издава за първи път у нас.

Той е истински писател с безспорен комедиен талант. "Плаващите чавки" е забележителна творба.
Джеймс Джойс

"Плаващите чавки" е една от най-добрите книги на ХХ век, наравно с "Одисей" и "Тристрам Шанди".
Греъм Грийн

Флан О'Брайън е безспорно значителен автор. Подобно на Джойс, той атакува със слово, стил, магия, мъдрост и безгранична изобретателност.
Антъни Бърджис

Флан О'Брайън е един от гениалните сатирици на нашето време.
Boston Globe

"Плаващите чавки" е пиршество на въображението, словото и хумора.
New Republic

Брилянтен шедьовър с дъх на бира."

Източник: Screen Daily, Famapublishers.com

0 коментара:

Публикуване на коментар