четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Мартин Скорсезе и Леонардо Ди Каприо отново заедно във "Вълка от Уолстрийт"

Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) ("Злокобен остров") и Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) ("Генезис") отново ще имат възможността да работят заедно по адаптацията на мемоарите на Джордан Белфърт (Jordan Belfort) "Вълка от Уолстрийт" ("The Wolf of Wall Street"). Подробностите около проекта, който касаят нейния бюджет и стартирането на снимачния процес, ще бъдат съобщени на филмовия фестивал в Кан през май.
В момента Скорсезе довършва работата си по екранизацията на друга книга "Фантазията на Хюго Кабре" ("The Invention of Hugo Cabret") на Брайън Селзник (Brian Selznick), след което се предполага, че ще започне снимките на "Silence", които ще бъде базиран на едноименния исторически роман на Шусако Ендо. Най- вероятно режисьорът ще започне работата си по мемоарите на Белфърт едва след като завърши "Silence".
Въпреки появилите се информации, че това е поредния слух, новината бе потвърдена от самия Белфърт.
"След почти четри години на разработване, не мога да ви ви опиша колко съм развълнуван, че в крайна сметка ще работя с Лео и Марти по това (книгата). Те са най- добрият Дрийм тийм и това определено си струваше чакането."
Освен, че ще бъдат в своите обичайни роли на режисьор и актьор Скорсезе и Ди Каприо също така и ще продуцират "Вълка от Уолстрийт" заедно с Александра Милчън (Alexandra Milchan) ("Улични крале"). Сценарият на филма е написан от Тери Уинтър (Terry Winter) познат от работата си по сериала "Сопрано".
Мемоарите на Белфърт са достъпни и за българския читател благодарение на издателство "Колибри", което публикува "Вълка от Уолстрийт" и "Залавянето на Вълка от Уолстрийт" през 2008 и 2009 година.
Ето и резюмето на "Вълка от Уолстрийт":
"1987 година. Време на безгранична алчност и упадъчен морал. Уолстрийт е в центъра на финансовия кипеж и бъка от новоизлюпени милионери. Най-прочутият от тях е Джордан Белфърт, основателят на скандалноизвестната инвестиционна компания „Стратън Оукмънт“, наричан Вълка на Уолстрийт. През деня печели хиляди долари на минута, нощем ги харчи още по-бързо за наркотици и секс. Финансовият гений със замъглено от дрогата съзнание успява да потопи огромна яхта, да катастрофира с луксозния си частен самолет, да унищожи своето семейство-мечта с красива и предана съпруга и две малки деца. Стотиците лесно спечелени милиони и безразсъдните спекулативни действия на Белфърт привличат рано или късно вниманието на разследващите органи. Забранено му е да участва на паричните и стоковите борсите докато е жив. По-късно влиза и в затвора за поредица от измами и пране на пари..."
Източник: Vulture, The Hollywood Reporter

0 коментара:

Публикуване на коментар