неделя, 16 януари 2011 г.

"Пришълецът" с начало "Прометей"!

CINEMA NEWSWALKER
Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) официално обявиха, че Ридли Скот (Ridley Scott) ще режисира предисторията на "Пришълецът", която ще се казва "Прометей" ("Prometheus"). Премиерата на лентата ще бъде на 9 март 2012 година. Доколко, обаче, сюжетът на филма ще разказва предисторията на култовата лента на Скот все още не е ясно, тъй като според самия режисьор "Пришълецът" ще бъде само един вид "трамплин" за новия проект. В резултат на творческия процес по новия филм се е родила "нова, грандиозна митология и вселена". Според Скот, въпреки че в проекта има и "нещичко" от "Пришълецът", то идеите в новата лента са "уникални, мащабни и провокативни".
Първоначалният сценарий на филма е на Джон Спейтс (Jon Spaihts) ("The Darkest Hour") и е по идея на Ридли Скот. В последствие той е пренаписан от Скот и Деймън Линделоф (Damon Lindelof) ("Каубои и извънземни"), които разширяват историята в нова посока.
Какво точно ще гледаме през 2012 година, предистория или една нова история, ще разберем едва, след като "Прометей" излезе по кината през 2012 година.
Източник: Comingsoon.net, Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар