четвъртък, 1 април 2010 г.

Леонардо Ди Каприо в образа на Джей Едгар Хувър?


CINEMA NEWSWALKER
Леонардо Ди Каприо може да изиграе ролята на дългогодишния ръководител на ФБР Джей Едгар Хувър, предаде Дедлайн (Deadline). Преговорите, които са започнали да се водят с него са в начален етап, което от своя страна не позволява да се твърди със сигурност какъв точно персонаж ще бъде даден на актьора. Може да се каже, че засега тази информация е по- скоро в сферата на предположенията и слуховете, отколкото на потвърдена истина. Въпреки това малко вероятно е актьор от неговия ранг да получи някаква друга роля различна от главната.
Биографичната драма, както ви съобщихме по- рано, ще бъде режисирана от Клинт Истууд (прочети повече по темата ТУК и ТУК). С продуцирането на продукцията са се заели Брайън Грейзър (Brian Grazer) ("Ангели и демони", "Робин Худ") и Робърт Лоренц (Robert Lorenz) ("Гран Торино", "Непобедим"). Снимките по филма ще започнат по- късно тази година.
Имеджин Ентъртейнмънт (Imagine Entertainment) опитват да реализират този проект от години. Когато сценарият на филма е написан те го представят на Юнивърсъл Пикчърс, но оттам реакцията е негативна. От студиото са на мнения, че са похарчили достатъчно пари за подобен тип продукции. Така от Имеджин започват да търсят други варианти сред които е и Уорнър Брос. С привличането на Клинт Истууд на режисиьорския пост шансовете проекта да бъде реализиран именно от Уорнър се увеличават, тъй като между неговата компания Малпасо (Malpaso) и филмовото студио съществува дългогодишно сътрудничество.
Ако приеме ролята Леонардо Ди Каприо освен всичко друго ще има и възможността да работи за първи път с Клинт Истууд. Актьорът вече има опит в такъв жанр филми. Както е известно той се превъплъти в Хауърд Хюз в номинираната за Оскар и режисирана от Мартин Скорсезе биографична лента "Авиаторът". Дали обаче ще изиграе друг персонаж от подобен калибър? Това е нещо, което предстои да научим.
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар