петък, 2 април 2010 г.

Стивън Долдри ще екранизира "Ужасно силно и адски близо"


CINEMA NEWSWALKER
Стивън Долдри (Stephen Daldry), който пресъздаде на голям екран романите "Четецът" и "Часовете", ще се заеме с поредното литературно предизвикателство. Режисьорът е привлечен да екранизира романа на Джонатан Сафран Фоер (Jonathan Safran Foer) "Ужасно силно и адски близо" ("Extremely Loud and Incredibly Close").
Излязлата през 2005 година книга представя историята на девет годишния Оскар Шел, който се сблъсква с изпитанията на съвременния свят, но доказва своята неповторимост. Преждевременно помъдрялото момче се опитва да разплете загадката, завещана от баща му, загинал в атентата на 11 септември 2001 година.
Продуцент на лентата, която ще бъде съвместен проект на Уорнър Брос и Парамаунт, ще е Скот Рудин (Scott Rudin) ("Часовете", "Няма място за старите кучета"). С адаптацията на романа ще се заеме сценариста на "Странният случай с Бенджамин Бътън" Ерик Рот (Eric Roth).
Децата кандидати за главната роля ще бъда изправени пред доста трудна задача имайки предвид сложността на образа на девет годишния Оскар. Въпреки това се предполага, че режисьора Стивън Долдри едва ли ще заложи на вече познати лица. В "Били Елиът" той даде главната роля на непознатия тогава Джейми Бел (Jamie Bell), а в "Четецът" представи германския актьор Дейвид Крос (David Kross) на публиката в САЩ и по света.
Наскоро името на Стивън Долдри бе спрягано и като един от възможните варианти за режисьорския пост на "Здрач: Зазоряване" (прочети повече ТУК)

Ето и някои от отзивите за романа публикувани на страниците на световната преса:

""Ужасно силно и адски близо" оправдава всички, възлагани му надежди. В него има амбиция, виртуозно изпълнение, главоблъсканици, но основното е как е изобразен осиротелият Оскар – невероятна проницателност. Силните емоции наистина разтърсват. Забележително литературно постижение."
Салман Рушди

"Ужасно добър и адски успешен – това е "Ужасно силно и адски близо" на Джонатан Сафран Фоер."
Rolling Stone Spiegel-Bestseller

"Фоер необичайно увлекателно пише за много страшни неща."
Пъблишърс Уикли


"Читателите на първия роман на Фоер очакваха с интерес втория, защото авторът спечели овациите на преса, критика и читатели, та просто нямаше право на провал. За щастие вторият му роман "Ужасно силно и адски близо" е още по-добър – истински успех."
Литературная газета

Източник: Нollywoodreporter

0 коментара:

Публикуване на коментар