събота, 3 април 2010 г.

Официално: Крис Еванс ще бъде Капитан Америка


CINEMA NEWSWALKER
Крис Еванс ще изиграе ролята на Капитан Америка! За първи път тази новина бе публикувана миналия понеделник в Холивуд Рипортър и Варайъти. Ще попитате защо тогава чак сега съобщаваме за нея? Причината е че двете издания се позоваваха единствено на своите източници. Така въпреки тяхната престижност новината си оставаше по- скоро в сферата на предположенията. Вчера обаче информацията бе официално потвърдена в съобщение направено от студиото Марвъл.
Какво можем да кажем за избора на Крис Еванс и по принцип за цялата предварителна работата около продукцията? Нека да започнем според хронологичната последователност на събитията.
За създаването на филм пресъздаващ приключенията на Капитан Америка се заговори преди може би около четри години. През 2007 година Марвъл официално обявиха проектите, които смятаха да реализират в следващите няколко години и сред тях бе и този за Капитан Америка. Това разбира се породи множество спекулации и догатки кой актьор ще се превъплъти в образа на Стив Роджърс. Един от първите кандидати в това отношение бе Матю Макконъхи ("Царството на огъня", "Сахара"). В края на 2008 година стана известно и името на режисьора, който ще застане зад камерата на лентата, а именно Джо Джонстън ("Човекът вълк","Джурасик парк 3"). В последствие информацията, която биваше публикувана общо взето бе свързана с подробности около сюжетното действие и най- вече с това кой ще получи ролята на Капитан Америка. Актьорите Джон Хам (Jon Hamm) (сериала "Момчетата от Медисън авеню"), Сам Уортингтън (Sam Worthington) ("Аватар"), Райън Макпартлин (Ryan McPartlin) (сериала "Чък"), Рик Маламбри (Rick Malambri) ("В ритъм на танца 3D"), Крис Пайн (Chris Pine) ("Стар Трек"), Робърт Бъкли (Robert Buckley) (сериала "Триумфът на червилата") бяха сред спряганите в медиите варианти. Спекулациите около кастинга на филма намаляха, когато Дедлайн и Холивуд Рипортър оповестиха списъка от имена, с който разполагаше Джо Джонстън (прочети повече ТУК). Това обаче не продължи дълго, след като срокът за избор на актьор бе просрочен. Така започнаха да се появяват нови имена, сред които бяха тези на Райън Филип (Ryan Phillippe) ("Сблъсъци", "Знамената на бащите ни"), Чанинг Тейтъм (Channing Tatum) ("G.I. Joe: Изгревът на Кобра", "С дъх на канела"), Себастиан Стан (Sebastian Stan) (сериала "Клюкарката").
В крайна сметка всичко приключи, когато Крис Еванс прие отправеното му предложение от страна на Марвъл той да изиграе Капитан Америка. Дали този избор е добър? В сравнение с някои от другите варианти може би да. Ако погледнем обаче участието на Еванс в подобен род филми като "Фантастичната четворка" и "Секретен отряд" например отговора е по- скоро не. Няма как да пропуснем и факта, че актьора вече е познат на широката публика, а в случая по- доброто решение щеше да бъде, ако от Марвъл се бяха спряли на по- неизвестно име. Това щеше да кореспондира и със самата история на комиксите, където обикновения войник Стив Роджърс се превръща в супер героя Капитан Америка. Така или иначе изборът е вече направен и можем само да се надяваме лентата да бъде поне наполовината добра на цялата информация изнесена за нея дотук.
Договорът подписан от Крис Еванс предвижда участието му освен в "Първият отмъстител: Капитан Америка" (за лентата актьора ще получи хонорар в размер едва на 300 хиляди долара) и в още две негови продължения, а също така и в "Отмъстителите" (прочети повече за този филм ТУК и ТУК) и няколко епизодични роли в други продукции на Марвъл.
Филмът ще бъде реализирана от Парамаунт и се очаква да се появи по кината на 22 юли 2011 година. Сценарият е написан от Кристофър Маркъс (Christopher Markus) и Стивън Макфиили (Stephen McFeely), който са работили заедно и преди върху "Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешник", "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян" и предстоящия "Хрониките на Нарния - Плаването на "Разсъмване"". В "Първият отмъстител: Капитан Америка" освен Крис Еванс участие ще вземат и Себастиян Стан като приятеля на Капитан Америка Бъки и Хюго Уивинг в ролята на Червения череп.
Източник: Comingsoon, Marvel Studios

0 коментара:

Публикуване на коментар