четвъртък, 29 април 2010 г.

Римейк на "Командо"


CINEMA NEWSWALKER
Новините за създаването на римейк филми станаха прекалено много и започнаха сериозно да омръзват. Все по- често ние зрителите започваме да си задаваме въпроса дали на кинодейците в Холивуд им е останала капчица свежа идея, която да претворят на кинолентата или пък отново и отново ще пресъздават вече познати истории. Но като че ли това е тема за друг разговор. Това, с което ще ви запознаем сега е поредната информация за създаването на римейк този път на лентата от 1985 година с участието на Арнолд Шварценегер "Командо". Като че ли в Меката на киното са решили да пресъздадат всички филми с участието на седемкратния носител на титлата мистър Олимпия. Както е известно в момента в България се снима "Конан Варварина", а се работи и върху "Зов за завръщане" (прочети повече ТУК).
Според Дедлайн (Deadline) от Туенти Сенчъри Фокс са решили да направят нова версия на "Командо" и за целта са наели Дейвид Айер (David Ayer), който трябва да напише сценария и в последствие да режисира продукцията. Бившият войник от военноморски флот вече има опит и в двете сфери на работа. Сценариите на "Тренировъчен ден" ("Training Day") и "Черни дни" ("Harsh Times") са дело именно на Айер. Освен това той вече е имал възможността да застане зад камерата на лентите "Черни дни" и "Улични крале" ("Street Kings").
Историята в римейка отново ще се върти около отвлечената дъщерия на оттеглил се командос от специалните сили, който за да я спаси ще трябва да убие съперника на диктатор, намиращ се в изгнание. В новия филм главния герой ще бъде по- малко мускулест, но по- опитен в тактическо отношение, както и в боевата техника.
През месец юни миналата година се появиха слухове, че Дуейн Джонсън "Скалата" (Dwayne "The Rock" Johnson) може да изиграе главната роля в римейк на лентата, но това очевидно няма да стане имайки предвид плановете за основния персонаж.
Можем само да се надяваме новата версия да не разочарова както заклетите фенове на оригинала, така и нас, хилядите хора по света израснали с култовия герой на Арнолд Шварценегер, Джон Матрикс.
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар