понеделник, 3 май 2010 г.

Без повече продължения на "Рамбо"


CINEMA NEWSWALKER
Новината за създаването на пета част на "Рамбо" се появи малко, след като излезе последното продължение от поредицата. В последствие самият Силвестър Сталоун не само потвърди тази информация, но и в различни интервюта сподели и подробности около нея. Първоначално идеята на актьора бе да постави своя герой в изцяло нов жанр, а именно този на научната фантастика. По- късно пред сайта stallonezone.com той разкри, че се е отказал от тази своя идея (прочети повече ТУК).
Въпреки неяснотите около сюжета на новия филм, неговото реализиране бе почти сигурно. По всичко изглежда обаче, че това вече е стара информация и няма нищо общо с намеренията на Силвестър Сталоун. Пред Емпайър Мегъзин (Empire magazine) актьора сподели, че не смята да прави ново продължение на "Рамбо".
"Мисля, че Рамбо бе направен доста добре. Не смятам, че ще има повече продължения. Сигурен съм на 99 %." каза Сталоун и продължи: "Мислих да го направя. Казах, че никога няма да говоря за това, но както и с Роки Балбоа считам, че персонажа бе напълно завършен. Той се прибра у дома. За Рамбо да отиде на друго приключение според мен може да бъде изтълкувано погрешно, като един продажен жест и не е необходимо. Не искам това да се случи."
Силвестър Сталоун също така разкри, че не е приключил напълно с Рамбо и работи върху режисьорската версия на последната част, която ще прибави 12 минути към филма.
"В разговор в началото на филма с Джули Бенц той (Рамбо) споделя защо неговия живот е едно пълно разочарование и защо войната е естествена, а мира е случайност и как смята, че живота му е пропилян."
Причината да се откаже от "Рамбо 5" според някои издания е свързана с желанието на Силвестър Сталоун да се съсредоточи върху реализирането на нова поредица, началото на която ще бъде поставено с пускането по кината на "The Expendables". Самият актьор потвърди тази информация, като каза, че вече се работи върху продължението на екшъна.
Казаното от Сталоун пред Емпайър може само да ни радва, тъй като той e абсолютно прав. Създаването на четвъртата част може да се разглежда двуяко. От една страна донякъде то бе разочарование за почитателите на героя, които не си представяха вече възрастния Сталоун в образа на Джон Рамбо, но от друга няма как да се отрече, че с нея се сложи един завършек на поредицата. Въпреки че в "Рамбо 4" бе заложено повече на насилието отколкото на развитието на главния персонаж и неговата история, то трябва да признаем, че последната сцена от филма бе достатъчно показателна. Ето защо желанието на Силветър Сталоун да направи пета част бе напълно не на място. Разбира се съмняваме се, че той няма отново да заговори за нови продължения не само на "Рамбо", но и на "Роки", ако "The Expendables" не отбележи достатъчно добри печалби. Все пак заснемането на "Роки Балбоа" ("Роки 6") и "Рамбо 4" не бе продиктувано само и единствено от намерението на Силветър Сталоун да завърши историите на героите, които го направиха световноизвестен, но също така и за да го върнат отново под светлината на прожекторите.
Източник: Empire

0 коментара:

Публикуване на коментар