четвъртък, 13 май 2010 г.

Снимките на Съдия Дред започват през есента


CINEMA NEWSWALKER
В началото на тази седмица стана ясно, че работата около новия филм за Съдия Дред (Judge Dredd) е в напреднала фаза и той ще бъде заснет в популярния напоследък 3D формат. Ето, че сега Рилайънс БИГ Пикчърс (Reliance BIG Pictures) и АйЕм Глобал (IM Global) оповестиха с официално съобщение, че ще финансират реализирането на новия филм за известния комикс герой на 2000 ЕйДи (2000 AD). За създаването на лентата ще бъде отделен бюджен в размер на 45 милиона долара. Снимките на продукцията се очаква да започнат през четвъртото тримесечие на 2010 година в Йоханесбург.
Сценарият за филма е написан от Алекс Гарланд (Alex Garland) познат от работата си върху "Плажът", "28 дни по-късно", както и "Проектът: Съншайн". Продуценти на новата версия ще бъдат Алекс Гарланд, Андрю Макдоналд (Andrew Macdonald) Алон Райх (Allon Reich), а на режисьорския стол ще застане Пит Травис (Pete Travis) ("Точен прицел").
Припомняме, че борещият се за справедливост герой на 2000 ЕйДи вече бе филмиран през 1995 година, когато в главната роля се превъплъти Силвестър Сталоун. Лентата не пожъна успех и едва успя да си възвърне вложените в него средства. С бюджет от 90 милиона долара "Съдия Дред" успя да спечели едва 113 милиона долара.
За разлика от версията от 1995 година новия филм ще следва оригиналната концепция за Дред представена на читателите в комиксите за него. Какъв ще бъде крайният резултат тепърва ще разберем.
Източник: Сomingsoon

0 коментара:

Публикуване на коментар