петък, 21 май 2010 г.

"МакГайвър" на голям екран


CINEMA NEWSWALKER
Джейсън Ричман (Jason Richman) е бил нает от Ню Лайн и Уорнър Брос (New Line/Warner Bros) за да напише сценария за филмовата версия на известния през 80- те години сериал на ЕйБиСи (ABC) "МакГайвър" "MacGyver". Ричман е известен с работата си върху "Гадна компания" и "Опасностите на Банкок". Лентата ще бъде продуцирана съвместно от Рафаела Де Лаурентис (Raffaella De Laurentiis), Марта Де Лаурентис (Martha De Laurentiis) и създателя на сериала Лий Дeйвид Златоф (Lee David Zlotoff).
"МакГайвър" е американски екшън- приключенски телевизионен сeриал на ЕйБиСи, който стартира през 1985 година. Изключително популярен в САЩ, Европа, Австралия и Нова Зеландия той се задържа на телевизионния екран в продължение на седем сезона. На 21 май 1992 година е излъчен последния епизод, а след него през 1994 година са заснети два телевизионни филма- "МакГайвър: Изгубеното съкровище на Атлантис" ("MacGyver: Lost Treasure of Atlantis") и "МакГайвър: Пътя към Страшния съд" ("MacGyver: Trail to Doomsday").
Сериалът представя приключенията на тайния агент Ангъс МакГайвър, изигран от Ричард Дийн Андерсън (Richard Dean Anderson), който работи за организацията Феникс. Уникалното при него е, че той отказва да носи оръжие (с изключение разбира се на швейцарското си ножче) при изпълнението на своите мисии и разчита основно на интелекта и въображението си, за да се измъква от заплетените ситуации, в които попада.
Източник: Risky Business

0 коментара:

Публикуване на коментар