понеделник, 31 май 2010 г.

Гилермо Дел Торо няма да режисира "Хобитът"


CINEMA NEWSWALKER
След две години работа по предисторията на "Властелинът на пръстените" Гилермо Дел Торо ("Хелбой", "Лабиринтът на фавна") вчера официално обяви, че се отказва от режисурата на "Хобитът".
"В светлината на продължаващото отлагане по насрочване на дата за заснемането на филма "Хобитът", аз съм изправен пред най- трудното решение в живота ми. След близо две години, в които живях, дишах и планирах един свят толкова богат колкото Средната земя на Толкин, с голямо съжаление трябва да заявя, че се отказвам от режисурата на този прекрасен филм."
Основната причина за отказа на Гилермо Дел Торо е свързана с неговия график и невъзможността да отлага повече работата си върху други свой проекти.
Така, след като финансовите затруднения около Метро Голдуин Майер принудиха Барбара Броколи да обяви официално отлагането на снимките по следващия филм за Бонд за неопределено време (прочети повече ТУК), то сега несигурното положението на филмовата компания взе поредната си жертва в лицетo на Дел Торо и поставя под съмнение скорошната реализация на "Хобитът".
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар