четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Официално: "Аватар" е № 1!


CINEMA NEWSWALKER
"Аватар" е най- печелившия филм в историята на киното. Това е заключението, което можем да направим след като лентата на режисьора Джеймс Камерън счупи всички рекорди. Последните новини от бокс- офис класациите са сързани с факта, че "Аватар" достигна приходи от 601 милиона долара и по този начин застана начело в класацията за най- печеливш филм в САЩ, като измести досегашния номер едно "Титаник".
Припомняме, че "Аватар" вече спечели битката си с "Титаник" по отношение на приходите от разпространението му в чужбина и общите печалби в целия свят. Разпространението на филма в чужбина донесе 1 милиард и 473 милиона долара, а в световен мащаб общите печалби възлизат на 2,074,690,945 долара.
Успехът, който отчита "Аватар" наистина е неоспорим. Но няма как да се подмине и факта, че когато се говори за приходи от даден филм трябва да се имат предвид и други фактори. Така например в класация отчитаща инфлацията през годините и продажбата на билети "Аватар" заема 21 място с 76,421,000 продадени билета (поне на този етап). Филмът, който заема първото място е "Отнесени от вихъра" (1939) следван от "Междузвездни войни" (1977) и "Звукът на музиката" (1965).
Последните новини около произведението на Джеймс Камерън са свързани с неговото продължение. Холивуд Рипортър предаде информацията, че News Corp. вече са започнали разговори с Камерън за евентуалното продължение на "Аватар". Самият Рупърт Мърдок споделя, че Камерън има идеи за новия филм.
Въпреки желанието на шефовете на News Corp. да се реализира втората част колкото е възможно по- бързо, то дори и те признават че работата по проекта ще отнеме време и той едва ли ще бъде видян от зрителите и феновете скоро.

0 коментара:

Публикуване на коментар