четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Римейк на "Бягство от Ню Йорк"


CINEMA NEWSWALKER
Ню Лайн Синема ще създаде римейк на режисирания от Джон Карпентър филм "Бягство от Ню Йорк". Общо взето това не е новина, тъй като вече няколко години от студиото се опитват да създадат нова версия по познатата история. Новото в случая е че от филмовата компания са решили да предвижат проекта напред и за целта са наели сценариста на "Уолстрийт: Парите никога не спят" Алан Лоб.
Действието в новия филм няма да се развива в разрушения и превърнат в затвор Ню Йорк, както е в оригиналната лента, а само в Манхатън, който ще е евакуиран и превърнат в наказателна колония, след като в покрайнините на града е избухнала радиоактивна бомба.
Що се отнася до образа на Снейк Плискин, то той няма да бъде променян най- вече поради факат, че от Ню Лайн са подписали договор с Джон Карпентър героят винаги да бъде наричан Снейк, да носи превръзка на едното си око и да е "bad-ass".
"Бягство от Ню Йорк" излезе през 1981 година и превърна изиграния от Кърт Ръсел образ на Снейк Плискин в емблематичен персонаж в историята на киното. Лентата се сдоби със свое продължение 15 години по- късно, когато през 1996 година Джон Карпентър и Кърт Ръсел отново се събраха заедно, за да създадат " Бягство от Лос Анджелис".
Източник: New York Magazine

0 коментара:

Публикуване на коментар