вторник, 16 февруари 2010 г.

Нова версия на "Шофьор на такси" ?


CINEMA NEWSWALKER
След като преди дни ви съобщихме, че Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро могат да се съберат отново заедно в поредния им съвместен филм, то вече започнаха и спекулациите, които са свързани най- вече с това къкъв ще е съвместния им проект.
Варайъти предаде, че 60- тото юбилейно издание на международния филмов фестивал "Берлинале" е дало повод за поредица от слухове, в основата на който са предположенията за бъдещата съвместната работа между Мартин Скорсезе, Робърт Де Ниро и Ларс Фон Триер.
Идеята за сътрудничеството между тримата именити кинодейци е подобна на тази, която Триер прилага при създаването на "Петте препятствия" ("The Five Obstructions") на режисьора Йорген Лет през 2003 година. Триер предизвиква колегата си Лет да направи римейк на своя филм от 1967 година "Перфектния човек" ("The Perfect Human"), като му предлага да създаде пет нови версии, всяка от които показва различно препятствие.
Сега Ларс Фон Триер предизвиква Скорсезе да направи римейк на своя култов филм "Шофьор на такси". Медиите предполагат, че този път историята ще е разказана от гледната точка на възрастния герой на Робърт Де Ниро.
Тази засега все още непотвърдена информация започна да се тиражира масово, след като датски вестник публикува интервю с бизнес партньора на Триер, Петер Албак Йенсен, който нито отрече, нито потвърди слуховете около историята. Друг датския вестник също потвърди бъдещото сътрудничество.
Пред пресата в Барлин обаче Мартин Скорсезе не спомена нищо за какъвто и да е било проект с Ларс Фон Триер.
Източник: Variety

0 коментара:

Публикуване на коментар