петък, 6 август 2010 г.

Ейми Адамс и Виго Мортенсен в адаптацията на романа "По пътя" на Джак Керуак


Ейми Адамс (Amy Adams) ("Джули и Джулия") и Виго Мортенсен (Viggo Mortensen) ("Властелинът на пръстените: Завръщането на краля") се присъединиха към Гарет Хедлънд (Garrett Hedlund) ("Трон: Заветът"), Кристен Стюарт (Kristen Stewart) ("Здрач") и Кирстен Дънст (Kirsten Dunst) ("Спайдър-мен") в режисирания от Уолтър Селс (Walter Salles) ("Мрачна вода") филм "По пътя" ("On the Road").
Лентата ще бъде адаптация на едноименния роман на Джак Керуак (Jack Kerouac) "По пътя", в който авторът описва своето пътуване по пътищата на САЩ и Мексико в компанията на приятеля си Нил Касиди. Керуак и Касиди са прототипите на двата основни персонажа в романа, а именно на Сал Парадайс и Дийн Мориарти.
Според информацията на Дедлайн Адамс ще изиграе Джейн "емоционално увредена майка наркоманка на две деца и съпруга на Стария Бул Лий". Мортенсен ще се превъплъти в образа на Лий.
Сценарист на продукцията е Хосе Ривера (Jose Rivera) ("Писма до Жулиет"), а нейни продуценти са Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola) и Ребека Йелдам (Rebecca Yeldham). Снимките по филма се очаква да започнат този месец, а появата му по кината е предвидена за следващата година.
Източник: Deadline New York

0 коментара:

Публикуване на коментар