петък, 1 октомври 2010 г.

Римейкът на "Конан" вече с продължение

CINEMA NEWSWALKER
Напоследък в Холивуд едно определено явление, като че ли започна да се превръща в ясно изразена тенденция. Обявяването на продължения на филми, които не само че не са излезли по кината, но и по които все още се работи, се превърна в нещо обичайно за кинодейците отвъд океана. Типичен пример в това отношение е "Зеленият Фенер", както и много други ленти. Ето, че към тях вече можем да прибавим и римейка на "Конан", който предстой да се появи на голям екран през следващата година. Лентата, снимките по която приключиха само преди няколко месеца в България, ще се сдобие със своето продължение. Според ConanMovieBlog  втората част на филм вече разполага с първата чернова на сценария, който е написан от Дърк Блекман (Dirk Blackman) и Хауърд Мъккейн (Howard McCain). Дуото е познато с работата си върху сценариите на "Чуждоземец" и "Подземен свят: Възходът на Върколаците".
Източникът на ConanMovieBlog е споделил, че историята в новия филм ще бъде базирана на един от разказите на Робърт Хауърд за създадения от него култов персонаж. Сценарият ще се придържа стриктно към произведението на писателя не само по отношение на героите и тяхното описание, но и по отношение на сюжетната линия в него. Въпреки всичко в лентата ще бъдат добавени и някой нови сцени, които обаче няма да променят коренно действието на оригиналния разказ. Освен това продължението на режисирания от Маркус Ниспел (Marcus Nispel) ("Предводителят") римейк, както и самия римейк, ще се съсредоточат върху младия Конан и неговия път към трона.
Всички тези подробности около втората част на "Конан", обаче, не разкриват за кой точно разказ на Робърт Хауърд става дума.
Така или иначе, ако предвидения за 2011 година римейк на "Конан" не пожъне нужния успех, едва ли неговото продължение ще получи "зелена светлина". Все пак трябва да се има предвид, че бюджета на продукцията бе 90 милиона долара и възвръщането на вложените средства зависи до голяма степен от това дали лентата ще стане хит или ще се провали.
Източник:ConanMovieBlog

0 коментара:

Публикуване на коментар