сряда, 6 октомври 2010 г.

Официално: Зак Снайдър ще режисира новия филм за Супермен!

CINEMA NEWSWALKER
Режисьорът на "300" и "Пазителите" Зак Снайдър (Zack Snyder) ще застане на режисьорския стол на предстоящия филм за Супермен. Той бе избран от продуцента на проекта Кристофър Нолан (Christopher Nolan) ("Генезис") и филмовите студиа Уорнър Брос (Warner Bros.) и Леджъндъри Пикчърс (Legendary Pictures), които ще реализират съвместно лентата, в конкуренцията на имена като Тони Скот (Tony Scott) ("Мъж под прицел"), Дънкан Джоунс (Duncan Jones) ("Луна"), Джонатан Либесман (Jonathan Liebesman) ("Тексаско клане: Началото") и Мат Рийвс (Matt Reeves) ("Чудовищно"). През последните няколко дни за режисьор на продукцията се спрягаха имената и на Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) ("Кечистът"), Бен Афлек (Ben Affleck) ("Жертва на спасение") и дори това на Робърт Земекис (Robert Zemeckis) ("Форест Гъмп"), който не е режисирал игрален филм от 2000 година, когато направи това за последно в "Корабокрушенецът".
Сценарият на лентата, която засега носи заглавието "Superman: Man of Steel", е дело на Дейвид Гойър (David Goyer) ("Батман в началото") и Джонатан Нолан (Jonathan Nolan) ("Черният рицар"). Все още не са известни подробности около сюжетното действие, но по последна информация на Хийт Вижън (Heat Vision) и Слашфилм (Slashfilm) основния противник на Кал- Ел в новия филм ще бъде генерал Зод.
Смята се, че с работата си по сценария Гойър ще представи едно по- различно виждане за Супермен, което няма да има много общо с идеалистичната представата за супергероя изграждана през последните няколко десетилетия.
"Superman: Man of Steel" трябва да се появи по кината в края на 2012 година. Интересът към проекта е огромен, имайки предвид факта, че по него ще работи триото Нолан- Гойър- Нолан, което вдъхна живот на новата трилогия за Батман и доказа, че в комикс- историите има потенциал, който може да бъде разгърнат стига по тях да работят достатъчно талантливи и силно ангажирани хора.
Източник: Deadline, Heat Vision, Slashfilm

0 коментара:

Публикуване на коментар