понеделник, 11 октомври 2010 г.

Тони Гилрой няма да режисира филм за Джейсън Борн !?

CINEMA NEWSWALKER
Миналата седмица от Юнивърсъл Пикчърс (Universal Pictures) обявиха, че Тони Гилрой (Tony Gilroy) ("Майкъл Клейтън", "Двуличие") ще режисира следващия филм за Джейсън Борн, който поне на този етап се подвизава под заглавието "Bourne Legacy" (Прочети повече ТУК). Новината бе оповестена най- напред от Дедлайн (Deadline). Очевидно, обаче, изнесената от електронното издание информация не отговаря на 100 % от истината, тъй като само няколко дни по- късно режисьора Тони Гилрой опроверга част от нея и разкри доста интересни факти около подготвяния проект в интервю пред Холивуд- Елсуеър (Hollywood-Elsewhere).
Филмът "Bourne Legacy" ще вземе единствено името на едноименния роман написан от Ерик ван Ластбейдър (Eric Van Lustbader), който продължава поредицата от книги за супер агента Джейсън Борн написани от Робърт Лъдлъм. Лентата, обаче, по думите на Гилрой няма да ползва историята на романа.
"Това е напълно оригинален сценарий."
По важен е следния пасаж от интервюто на Гилрой:
"Това няма да е нов филм или филм с подменен състав или предистория. Никой няма да замени Мат Деймън. Ще има изцяло нов герой, напълно нова глава... това е един самостоятелен проект."
"Най- лесният начин е да се мисли за него като едно разширение или разбулване. Джейсън Борн няма да бъде в този филм, но той е съвсем жив. Това, което става в първите три филма е изходната точка за това, което се случва. Ще създам легенда и обстановка и по- широк заговор... светът, който правим увеличава и предвижва напред, приканва завръщането на Джейсън Борн (по пътя)."
Източник: Нollywood-elsewhere.com

0 коментара:

Публикуване на коментар