четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Антъни Пекам ще напише сценария на "Юкатан"

От филмовото студио Уорнър Брос (Warner Bros.) са наели Антъни Пекам (Anthony Peckham) ("Непобедим", "Шерлок Холмс") да напише сценария на "Юкатан" ("Yucatan"). Проектът, който компанията вече половин десетилетие се опитва да реализира, ще бъде продуциран от Робърт Дауни-младши (Robert Downey Jr.) и неговата съпруга Сюзън Дауни (Susan Downey) ("Рокенрола"). Главната роля в лентата ще бъде поверена именно на Робърт Дауни-младши. Актьорът поддържа добри отношения с Уорнър Брос и след като участва в две от продукциите на студиото "Шерлок Холмс" и предстоящия "Път с предимство" ("Due Date"), той ще се появи и във втората част за героя на Артър Конан Дойл, Шерлок Холс.
Сценарият на "Юкатан" ще се върти около героя на Дауни, експерт по изваждането на потънали плавателни съдове нает да открадне мистериозно съкровище скрито дълбоко под водата в Юкатан.
Филмът ще бъде базиран по оригиналаната история написана от легендарния актьор Стив Маккуин (Steve McQueen) ("Великолепната седморка", "Булит"). Творбата на  Маккуин е завършена от него в края на 60- те година на миналия век,  но до смъртта си през 1980 година той така и не успява да я пресъздаде на голям екран и участва в нея, въпреки голямото си желание за това.
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар