събота, 2 октомври 2010 г.

"Хобитът" със "зелена светлина" до няколко дни !?

CINEMA NEWSWALKER
Проблемите пред дългоочакваната предистория на "Властелинът на пръстените", "Хобитът", като че ли са на път да бъдат решени. След като продукцията дълго време бе отлагана най- вече поради финансовото състояние на Метро Голдуин Майер (МГМ) (Metro-Goldwyn-Mayer), то сега очевидно от филмовата компания, както и нейните партньори Уорнър Брос (Warner Bros.) и Ню Лайн Синема (New Line Cinema) ще дадат "зелена светлина" на проекта. Според Лос Анджелис Таймс трите филмови студиа са пред финализиране на преговорите с режисьора на "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън (Peter Jackson), в резултат на които той ще поеме и режисьорския пост на двата предстоящи филма, след като Гилермо Дел Торо (Guillermo del Toro) се отказа от него.
Така последната преграда, която трябва да бъде преодоляна е свързана с позволението от страна на МГМ за започване на снимачния процес. Студиото, което ще съфинансира продукцията притежава половината от правата върху нея, както и контрола върху нейното международно разпространение. Основният проблем, обаче, си остава факта, че по приблизителни оценки двата филма ще струват около 500 милиона долара, а на този етап ситуацията, в която се намира МГМ не позволява разходването на средства с подобен размер. Въпреки всичко според хора близки до протичащите в компанията процеси от МГМ имат силното желание да направят "Хобитът" и до няколко дни могат да предоставят на Уорнър Брос разрешението си за започването на снимките по тях. Плановете на МГМ за осигуряването на тяхната половина от бюджета на двата филма са свързани с намирането на инвеститори, които да поемат тяхното финансиране. Сред потенциалните кандидати са Туенти Сенчъри Фокс (20th Century Fox) и Уорнър Брос. При сключване на сделка с една от двете компании от Метро Голдуин Майер най- вероятно ще трябва да преотстъпят част от правата си за дистрибуция на "Хобитът".
От Лос Анджелис Таймс също така съобщават, че наскоро избухналите проблеми с профсъюзите в Нова Зеландия и обявения от тях бойкот на продукцията в най- скоро време ще бъдат разрешени.
Очакванията на близки до проекта източници са, че снимките по двете ленти ще започнат в средата на януари следващата година. Ако това не се случи, то премиерата на "Хобитът" ще бъде отложена за пореден път. На този етап първия филм от предисторията на "Властелинът на пръстените" трябва да се появи по кината през 2012 година, а втория през 2013 година.
Интересен факт е че до момента от Уорнър Брос и МГМ са похарчили около 45 милиона долара по продукцията, което би трябвало да означава, че тя рано или късно със сигурност ще бъде реализирана. Тук са включени разходите по написването на сценариите, работата върху визуалните ефекти, подготовката и провеждането на кастинга и други. 
Прочети повече за "Хобитът" ТУК и ТУК! 
Източник: Los Angeles Times

0 коментара:

Публикуване на коментар